26
feb
Seneste opdatering: 28/2-08 kl. 1458
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

  Forbrydelse gennemsyrer nu Sverige i en sådan grad, at ofrene  har deres eget tidsskrift. Gad  vidst om det også er ofre  der  læser det ? I 2007  var der 81.751  ofre for “grov misshandel”. (For  ti år siden var tallet  38.000)  45.266 var mænd. Otte (8) procent  opklares !

http___www_boj_se_uploads_5_891_4_07_pdf_27_02_2008_20_12_21.jpg

Det allra vanligaste polisanmälda personbrottet är misshandel av man.De senaste tolv månaderna misshandlades 45. 266 män, enligt Brås statistik över polisanmälda brott. Det innebär att i snitt misshandlas 124 män varje dag. Av dessa är 83 obekanta med gärningsmannen.

Tidningen Brottsoffer, 4, 2007, pdf

  »Angiversamfundet«

Maciej Zarmeba hade en serie på tre artiklar i Dagens Nyheter under februari 2008 kring förhållanden på Lärarhögskolan i Stockholm. De kan läsas här, här och här.

Kärnan i artiklarna var hur ett klimat av rädsla skapats, vilket både går ut över undervisningens kvalitet och sänker kraven för godkänt. I slutändan drabbas de elever som får sådana lärarstuderande till lärare.Lektioner har urartat till inkvisitatoriska förhör att lärare, för att utverka bestraffningar och/eller skadestånd – ytterst med stöd av en “Lag om likabehandling”.

Centralt i sammanhanget är att kunna uppge sig känna sig “kränkt”. Detta ger ett tolkningsföreträde, initiativ och maktinstrument. I synnerhet som skolledningen faller undan.

“‘Vi har fått en jaktstämning i huset’, säger en av chefslärarna. ‘Lärarna tänker sig för så att de inte säger något som kan vinklas till en anmälan. Undervisningen blir därefter: ointressant.’

En annan säger: ‘Jag fruktar att vi utbildar rädda lärare. Sådana som vänder kappan efter vinden.’

Och i kårtidningen skriver en student: ‘Vill vi leva i en dokusåpademokrati där ingen står för något av rädsla för att… vara annorlunda? Om inte Lärarhögskolan rymmer det öppna samtalet, var skall det rymmas då?’

Klimatet på Lärarhögskolan har blivit sådant, att många lärare undviker att tala med vissa elever i enrum. De kan behöva vittnen. I synnerhet efter underkänt på en tentamen finns risk att eleven ifråga kan uppleva sig kränkt och då “höra” läraren säga särskilt hemska saker. 

Jan Milld : Modern inkvisition,    ”Lärare hotas till att höja elevers betyg”

og Kurt Lundgren: Svensk lärarutbildning som en freak-show


Familiesammenføring : »14 personer bor på 70 kvadrat« 

Hassan regner  med at lære svensk og få arbejde……….. 

I januari kom Isse Dahir Hassans familj till Vänersborg. Nu lever de 14 personer på en yta på drygt 70 kvadratmeter samtidigt som de ska vara ute ur lägenheten sista maj. Och kommunen har ännu ingen annan bostad att erbjuda.

Isse Dahir Hassan kom hit från Somalia för ett och ett halvt år sedan. Då fick han hyra en del i en trerumslägenhet. Men för en månad sedan fick han hit resten av familjen, vilket var totalt 13 personer, varav 10 barn. Familjen fick flytta in i Hassans lägenhet eftersom kommunen inte kunde erbjuda något annat.
– Vi vill inte leva så här, säger Hassan och visar oss hur han fått stuva ihop sofforna i vardagsrummet för att de ska få plats med madrasserna.
– Det är viktigare att sova än att sitta.
Han har totalt nio barn där den yngsta är 1,5 år och den äldsta 12 år.
– Du känner på barnen att de har det för trångt. De har fått vara inne hela tiden men jag hoppas att många av dem snart kan börja skolan, säger han.Dessutom bor hans mor, fru, bror och brorson hos Hassan. TTELA

 

Sørlander: »Demokratisk ansvar eller juridisk hegemoni«

Hvad skal der til, for at det kan være berettiget at udvise de to tunesere, som PET har grebet i at planlægge et mord på tegneren Kurt Westergaard? Det spørgsmål diskuterer Jakob Mchangama i den seneste weekendklummen på 180Grader. I denne kronik kritiserer han efter eget udsagn både til højre og venstre, og i farten nævner han også mig. Jeg placeres som national-konservativ, hvad jeg har lidt svært ved at forstå. Når jeg inddrages i sammenhængen, må det være på baggrund af min kronik i Jyllands-Posten fra samme morgen. Men min argumentation i denne kronik har overhovedet intet med national-konservatisme at gøre. Den drejer sig alene om et rent principielt problem i forholdet imellem demokrati og jura – mellem politisk magt og dømmende magt. Dette problem synes Mchangama helt at overse, og gå ind på min argumentation gør han overhovedet ikke.

180 Grader

Torben Hansen : »Tørklædet er et totalitært symbol«

Uskyldigt hovedtørklæde eller politisk symbol
Medlem af Folketingets Præsidium Søren Espersen (DF) truer med at stoppe Enhedslistens suppleant Asmaa Abdol-Hamid, hvis hun går på tingets talerstol med tørklæde. Historiker Torben Hansen og formand for Ny Alliance, Naser Khader, er uenige om, hvorvidt det skal være tilladt eller ej at bære tørklæde på landets fornemste talerstol

klade.JPG

(fotos: Snaphanen fuld størrelse)


Skal Asmaa Abdol-Hamid (EL) have lov til at bære tørklæde på Folketingets talerstol?
Torben Hansen: Det skal hun ikke. Tørklædet er ubestrideligt et kulturelt og politisk symbol , som er knyttet til et voldeligt budskab, lige så klart som hammer og sejl eller hagekorset er det, og ingen af disse symboler hører hjemme i folketingssalen. Asmaa Abdol-Hamid må gerne gå med tørklæde. Men hun kan ikke stå i Folketinget bærende på et totalitært symbol , som står for afstandstagen til demokrati, og så selv være repræsentant for demokrati. Det er selvmodsigende.
Naser Khader: Jeg bryder mig personligt ikke om, at kvinder skal tildække sig. Men samtidig mener jeg, at i et demokrati skal folk have lov til at klæde sig, som de vil. Så jeg vil forsvare hendes demokratiske ret til at gøre det. Det er mere hendes holdninger under tørklædet, der er problemet. Blandt andet mener jeg, hun havde en meget uheldig og opildne rolle under den første Muhammed-krise. Men skulle hun få muligheden for at stå på talerstolen, så giv hende muligheden for at tale. Reglerne på arbejdsmarkedet gælder også Christiansborg.
Hvor mener du, grænsen går for, hvad man må og ikke må bære på Folketingets talerstol?
Torben Hansen: Vi sætter en grænse mellem religion og politik. Islamiseringen gør islam til andet end religion. Der er jo demokratiske muslimer, som står i skarp modsætning til dette, og så er der dem som siger, at islam er sharia, og så er det ikke længere bare religion. Folk må tro alt det, de vil,og også vise det på gaden, hvis de har lyst til det. Men tørklædet er et politisk symbol , som ikke skal ind på talerstolen.
Naser Khader: Jeg synes, at man skal være klædt ordentligt på, når man står på landets fornemste talerstol. Jeg vil gerne have en talerstol, der er fri for tørklæder, men vi har ikke forbud mod tørklæde i det offentlige rum som i Frankrig. Men det er heller ikke bare sort/hvidt, for vi skal heller ikke acceptere, at beklædning markerer et statement på talerstolen.
Hvis Folketingets præsidium forbyder tørklæde, bør man så ikke også forbyde andre religiøse symboler som kors om halsen eller jødernes kalot?
Torben Hansen: Religion er en privat sag, men den katolske kirke og kristendommen har stor betydning for, hvordan vores samfund er i dag og er en del af danskernes kultur og selvforståelse. Men hvis der kommer fundamentalister, som vil kortslutte vores demokrati, så får deres symboler en valør. Så det er kolossalt vigtig over for alle de muslimer, også over for dem der både er religiøse, civiliserede og demokratiske og ikke går ind for sharia, at vi trækker en klar grænse. Asmaa Abdol-Hamid siger, at hun går ind for demokrati, men hun bærer et symbol , der står for det modsatte, og det er politisk selvmodsigende.
Naser Khader: Jeg nægter at tro, at præsidiet forbyder det, og jeg fornemmer også, at det ikke ender med et forbud. Man skal passe på ikke at lave et generelt forbud ud fra en person, for på den måde risikerer man at ramme de forkerte. Vi skal huske på, at der altså findes masser af muslimske kvinder med tørklæder, som går ind for demokrati. Det så vi blandt andet i Demokratiske Muslimer. Jeg bryder mig desuden heller ikke om Pia Kjærsgaards (DF) store kors, for det er generelt ikke heldigt at skilte for meget i politik med religion, som er en privat sag.
ejlertsen@kristeligt-dagblad.dk

2005.JPG

Noget dæmrer for venstrefløjen: Hamas’ Pixibogspædagogik gør underværker 

Er det ikke dejligt, når vores fjender serverer nyheder for os som bare ikke kan spinnes væk med dhimmisnak og kulturelt selvhad? Kombinationen af tøjdyr, børne-tv og opfordringer til mord får noget til at ringe hos venstrefløjen. Peter Gross, som vi også omtalte for et par dage siden, er i hvert fald inde i en opvågningsproces. Bedre sent end aldrig (LFPC).

Hamas i Gaza-striben har i et børneprogram som kan ses af 2 millioner palæstinenserer opfordret til drab på Kurt Westergaard, som er en af Muhammed-tegnerne. Palæstinenserne, Hamas i Gaza-striben er en flok utaknemmelige bæster, og den danske stat og nødhjælpsorganisationerne bør indstille al økonomisk støtte til området. Vi burde også lægge pres på Europakomissionen, så også den andre europæiske lande følger trop og standser deres støtte.
Danmark har de sidste 50 år bakket palæstinenserne op, også med moralsk støtte omkring oprettelsen af deres egen stat. Sympatien har været dalende i en årrække, til det israelske styre. Men med de seneste udmeldinger fra palæstinenserne, så skal de klare sig selv i fremtiden, og med økonomisk støtte fra den islamiske verden. Hvorfor skal vi vedblive at ofre enorme summer til de mennesker, når den eneste tak vi får, er “en spand lort i hovedet” og dødstrusler. Truslerne vækker harme på Christiansborg, blandt alle partierne, men så lad os dog tage konsekvenserne deraf.  Al nødhælp til Gaza-striben bør indstilles

 

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
loke
loke
14 years ago

“Langt staerkere vil den rigtigt danske holdning vaere: Jeg er da skideligeglad med hvilken religion og hvilket toejvalg du har. Men hvis du er en idiot, saa ryger du ud af folketinget naeste gang.”

Jeg mener, at ovenstående er udtryk for en foruroligende naivitet. Man bekæmper nu engang ikke fascismen og dens udtryk ved at være skideligeglad.

Lynx
Lynx
14 years ago

OK, jeg kiggede paa billederne og mener ioevrigt at kende til hvor menneskehadsk totalitaer islam er. Jeg mener bestemt ikke at man kan sammenligne det at forbyde toerklaeder med den behandling der kan forbindes med totalitaer islam. Mente blot at det at forbyde visse klaedningsstykker er en slags totalitaritet. Sammenligningen var med hensyn til art, ikke med hensyn til omfang eller karakter. Beklager uklarheden. Pointen er at man ikke skal lade sig fornedre, uanset omfang eller karakter. Det er jo ogsaa derfor jeg mener vi kan vaere forbandet stole af reaktionerne paa muhammedtegningerne: Vi er da ligeglade med hvad det… Read more »

Lynx
Lynx
14 years ago

Selvfoelgelig skal hun have lov til at baere toerklaede. Et praesidie-baseret forbud ville da vaere demokratiets ultimative fallit overfor totalitaere bevaegelser – fordi det ganske enkelt svarer til (totalitaer) forskelsbehandling. Hvad fanden er vi saa bange for?? Den oftest helt ubevidste symbolik der ligger i en kristen baeren af kors etc. er ligesaa hamrende irrelevant paa talerstolen som et toerklaede eller en turban. Hvis et forbud er motiveret af at man vil undgaa at toerklaedet sender et politisk eller endda aggressivt ideologisk signal, saa vil et forbud uden tvivl sende dette signal langt staerkere end hvis toerklaedet ‘fik adgang’. Langt… Read more »

Søren Rasmussen
Søren Rasmussen
14 years ago

Glimrende at Snaphanen giver mulighed for at kommentere artiklerne. Gør det til en fast praksis – lissom Uriasposten har det.

Matti
Matti
14 years ago

Jag bara upprepar det som jag sagt flera gånger :
Att man låter muslimska kvinnor använda slöja eller burka leder INTE till att INTE använda slöja eller burka blir lagligt i Iran eller Saudi-Arabien.

Att man genom eftergifter bara islamiserar sig är någonting som framförallt vänstern inte fattar … att “toleransen” är fel och att den asymmetrin som resulterar främjar islamister.

Men inte fattade dom det förra gången heller , som jämförelse , västeuropa var tvungen att tillåta kommunistpartier men detta ledde INTE till att annat än kommunistpartiet var lagligt i Soviet.

Janne
Janne
14 years ago

Hizb ut tahrir symbolet tørklædet hører ikke hjemme på folketingets talerstol. Det gør andre religiøse eller politiske symboler heller ikke.

Søren Rasmussen
Søren Rasmussen
14 years ago

Daniel Pipes om sharia og førerhunde:

http://dk.danielpipes.org/article/5484

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x