11
feb
Seneste opdatering: 11/2-09 kl. 1518
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hele SVT Debatt kan ses her. Begrebet Folkhem må være en svær anakronisme i 2009, da verden endnu har tilgode at skue et folkehjem af 180 nationaliteter. Per Albin Hansson ville vende sig i sin grav, som Josefsson siger. Multiskænderiet i studiet understreger den observation og desværre får de to forfattere til bogen, som man rigtig gerne vile have hørt, ikke mange ben til jorden i selskab med kapaciteter som over DO Katri Linna og vistnok professor Massoud Kamali. Synd.

Den tildækkede tegner

Vi inviterer vores hollandske gæst på middag, men en almindelig restaurant er udelukket. Security nok en gang. Så vi ender med at sidde bænket i et hjem i Sorgenfri med tegneren, der er alt andet end fri for sorger. 

»Fortryder du?«, lyder det nysgerrige spørgsmål. 

Nej, svarer han roligt og lyder, som om han mener det. Han virker i det hele taget hverken desperat, bitter eller uligevægtig. Der er noget resigneret, mildt og humoristisk over ham, og som så ofte før, når man er sammen med hollændere, bliver man slået af, hvor meget danskere og hollændere ligner hinanden. Vi er jo søsterlande, Danmark og Holland. 

Men lige den bemærkning gør den stilfærdige mand indigneret. 

»Du tager fejl«, siger han med eftertryk. »Der er meget stor forskel på Holland og Danmark.« 

Han tænker ikke kun på den nutidige situation, hvor den hollandske regering arresterer Muhammed-tegnere, mens den danske regering forsvarer dem. Forskellene stikker dybere og bunder bl.a. i Hollands store skyldkompleks.  Hollænderne har deres kolonifortid og deres historie under Anden Verdenskrig, hvor modstanden mod jødeforfølgelserne f.eks. var ubetydelig. Denne dårlige samvittighed har gjort det til et tabu at gøre grin med andre kulturer og religioner end den vestlige og er én af grundene til, at de indvandrede muslimer hurtigt ophøjedes til ædle vilde, der skulle beskyttes mod den kritik, som andre samfundsgrupper må lære at leve med.  Katrine Winkel Holm: Den tildækkede tegner  (se også):

Møde med et nakkeskud: Interview: Den hollandske tegner Gregorius Nekschot var i København, og han holdt sit foredrag iført burka for at skjule sin identitet. Han venter stadig på at blive stillet for retten for at have tilskyndet til had, efter at de hollandske myndigheder sendte 10 mand ud for at anholde ham og konfiskere ni tegninger. Af NIELS LILLELUND i Jyllands Posten

Holland: Top 20 ‘No-go Areas’ Made Public

Via Gates of Vienna:

THE HAGUE, 10/02/09 – Kolenkit in Amsterdam is according to the government the number one ‘problem district’ in the Netherlands. The largest number of districts where people would rather not go are in Rotterdam.

In 2007, the housing ministry selected 40 districts throughout the Netherlands to be transformed in the next eight years from ‘problem districts’ to ‘dream districts.’ The government did give the names of the districts but refused to disclose the ranking order of the Top 40.

The Top 20 of this list has now been obtained by RTL Nieuws and been published by this TV programme. There are eight Rotterdam districts in the Top 20. Nonetheless, an Amsterdam district heads the secret ranking order: Kolenkit, in the west of the capital.

The problem districts in the Top 20 are characterised by a high density of government-owned housing, high unemployment, crime, nuisance by youngsters, and many immigrants. In Kolenkit, 80 percent of the residents are immigrants.[…]

Kolenkit in Amsterdam is followed by the Rotterdam districts of Pendrecht, Oude Noorden and Bloemhof. Fifth comes Ondiep (Utrecht), followed by Rivierenwijk (Deventer), Spangen (Rotterdam), Oude Westen (Rotterdam), Heechterp/ Schieringen (Leeuwarden) and Noord-Oost (Maastricht). Top 20 ‘No-go Areas’ Made Public

“Det er de onde danskeres skyld”

SF – Stor Fortrængning eller Stort Fupnummer, smag og behag, det er en SF analyse vi har at gøre med. For visse vadmeslshumanister, er alt socialt, kultur er ingenting. Og vi er forlængst nået dertil, hvor SF og R skal finde på stadig mere fantasifulde bortforklaringer, på konsekvenserne af deres politik, der har ført tilvarig skade på Danmark og været et vellykket attentat på velfærdssamfundet på et mangecifret milliardbeløb. Ingen har lidt mere under SF´s ideer, end netop deres kernevælgere, offentligt ansatte sygeplejersker, skolelærere og pædagoger. Nu vil Villy Søvndal så i regering, uden at have ændret andet end et komma i partiets katastrofe af en fremmedpolitik*.

De skylder os stadig en forklaring: I 30 år sagde de, at multikulturen ikke var noget problem, hvis bare danskerne var så frisindede og kosmopolitiske, som SF erne selv. At vi alle ville tjene på den, åndeligt som økonomisk. Fint nok, hvornår har SF beregnet at den dag vil indtræffe? Nu er det på højeste tid, at de beviser rigtigheden af deres påstand, fremfor at smørcharmere deres vælgersegment med kønne, tomme fagter. Hvor uvidende og glemsomme er SF vælgere i grunden? Naive nok til at lade sig snøre af SF- Bjarne Nielsens lommefilosofi her, der dog rejser det interessante spørgsmål: Hvem er “de onde” egentlig ? Det er værd at tænke lidt over, jeg skal flette det ind i min aftenbøn. Følger Nielsen det sædvanlige SF mønster, vil han ankomme til virkeligheden om 25 år, hvis han lever til den tid (NATO tog dog 50 år for folkesocialisterne.)

“Vold er en reaktion på et ondt samfund. Det er en ond tid, som vi lever i”

Både i Vanløse og Brønshøj læser, hører vi om fuldstændige vanvittige og grove voldsepisioder på børn, unge og voksne,- røverier og skyderier.I de seneste ti år, hvor de sociale uligheder er blevet mere markante, er er antallet af anmeldte voldssager steget med 50 procent.

Af Bjarne Nielsen, tidligere RV, nu SF, er medlem af Vanløse lokaludvalg


Bag hver voldsepisode er mennesker, der får ændret deres liv. Både ofre og gerningsmænd. For følgevirkningerne af volden er større end fysisk smerte eller dom og fængsel.
Hvert andet voldsoffer bliver nervøs og angst i hverdagen, mens hver femte får psykiske traumer.
Nogle reagerer forudsigeligt med krav om mere politi og længere fængselsstraffe, når endnu et eksempel på grov vold dukker op i medierne.
Det er en forståelig reaktion, men desværre stopper hverken mere politi eller længere fængselsstraffe den grove og tilfældige vold.
Et af verdens mest voldelige lande er USA, hvor man i snart 30 år konstant har forlænget længden på fængselsstraffene for at dæmme op for volden, men lige lidt har det hjulpet.
Selvom der sidder otte gange så mange i fængsel i dagens USA i forhold til for 30 år siden, så er der ikke blevet mindre kriminalitet.
Ydermere viser erfaringer, at længere fængselsstraffe nærmest fungerer som en forlænget uddannelse i kriminalitet for de unge indsatte.
Derfor må vi alle sammen se i øjnene, at der ikke er nogle nemme løsninger.
Hvis man graver lidt i de seneste tilfælde, så er der det gennemgående træk ved voldsmændene, at de alle er socialt utilpassede med flere kriminelle forhold bag sig.
Det vil sige, at det er et længere og mere komplekst forløb, der har ført frem til det øjeblik, hvor de tager livet fra et medmenneske.

Her er der tale om en række sociale forhold, der har sine rødder i et samfund, hvor sammenhængskraften er ved at falde fra hinanden.
Vi har fået et samfund, hvor forskellene mellem rige og fattige vokser år for år.
I en undersøgelse kunne Københavns kommune for nylig dokumentere, at børn og unge i de fattige familier holdes udenfor de sociale og kulturelle netværk, hvor dannelsen af den voksne personlighed skabes.
Det betyder desværre, at der er børn, der bliver unge og voksne med et socialt efterslæb, der fører frem til en følelsesmæssig kulde i forhold til andre mennesker.
Derfor skal vi til at grave endnu dybere og arbejde endnu hårdere for at komme helt ned i den materie, hvor voldens frø bliver sået.
Der må sættes massivt ind socialt og kulturelt i forhold til fattigdommen over hele landet med blandt andet flere nuancerede uddannelsestilbud, en mere målrettet indsats med tilbud og aktiviteter til børn og unge i vuggestuer, børnehaver, skoler, fritidshjem og klubber, rådgivning og akut hjælp til familier, der får problemer knyttet til dårlig økonomi.
Endelig skal der være bedre muligheder for økonomisk hjælp til fattige børnefamilier.
Desuden bør der i de socialt belastede boligområder etableres kulturelle tilbud, der kan benyttes af alle uden hensyn til økonomi og social status.
Der udover kunne det være værd at overveje at give tilskud til etablering af mindre virksomheder i ghettoområder, fordi en række undersøgelser viser, at især unge nydanskere ikke alene higer efter at blive selvstændige.
De er også gode til det. Vi må bl.a. have mere nærpoliti som kan være forebyggende og skabe tryghed.
Sidst, men ikke mindst kunne jeg godt ønske mig en større social ansvarlighed, hvor vi alle tager vores andel af ansvaret for at skabe et sammenhængende samfund med en mere alsidig politisk tilgang i forhold til udfordringen. Fattigommen sniger sig mere og mere ind vores samfund- Det her er ikke alene en kommunal opgave, men også en national. Naturlivis skal man straffes for de ugerninger man udøver- men lad os kæmpe for at sænke kriminaliteten i vores lokalsamfund

*“Plads til alle, der vil” er titlen på et fælles udspil til en integrationsreform fra S og SF.

Villy Søvndal: “Hvis jeg kunne skimte et politisk flertal for at afskaffe 24-årsreglen og tilknytningskravet – så havde SF ikke indgået aftalen. Men det flertal er ikke at skimte noget sted. Både i Folketinget og i befolkningen er der massiv opbakning til de to regler. SF støtter ikke reglerne – men vi erkender, at de formentlig kommer til at bestå en rum tid endnu. Derfor skal de ikke have lov at stå hindrende i vejen for realiseringen af de 13 andre både nødvendige, gode og rigtige integrationstiltag vi har fået med i integrationsreformen.”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Magga
Magga
12 years ago

Janne. Tak for et nostalgisk grin. Gad vide om Perletand stadig findes, nogen af os voksede op med den.

Det var også interessant med PH-lampen, som du skrev om i går.

Magga
Magga
12 years ago

Det er som om min fatasi løber helt løbsk, for jeg ser helt tydeligt for mig Kjeld og Dirch i en sketch, hvor Kjeld er den lille fipskæggede imam fra Djursland med et kæmpe telt af en sort burka på slæb tumlende rundt omkring og ind i alting – den skinbarlige uskyld i et bjerg af arabiskie klude. :-).

Jo, det var Malin LIndegren. Hende savner vi også.

Johansen
Johansen
12 years ago

Willy som damernes ven? Det er vist gået forbi min næse, at han skulle være det.
Hvis han havde lignet Mikael Persbrandt, så kunne jeg forstå det. 🙂

Janne

Mener du overlægen på min afdeling eller den tåbelige, belærende overlæge, som skrev i Fyens Stiftstidende i sidste uge?
Her kan du læse hvad overlægen på afd. Z mener om personer som jeg, det vil have sløjfet særbehandlingen af de bogstavtro i form af hijaben, som stilles til rådighed på danske sygehuse:

http://viewer.zmags.com/publication/69eb1ae6#/69eb1ae6/24

Anonymous
12 years ago

Willy som damernes ven? Det er vist gået forbi min næse, at han skulle være det.
Hvis han havde lignet Mikael Persbrandt, så kunne jeg forstå det. 🙂

Janne

Mener du overlægen på min afdeling eller den tåbelige, belærende overlæge, som skrev i Fyens Stiftstidende i sidste uge?
Her kan du læse hvad overlægen på afd. Z mener om personer som jeg, det vil have sløjfet særbehandlingen af de bogstavtro i form af hijaben, som stilles til rådighed på danske sygehuse:

http://viewer.zmags.com/publication/69eb1ae6#/69eb1ae6/24

Janne
Janne
12 years ago

Kig med i Dirch’s ‘Perletand’

h t t p://www.youtube.com/watch?v=FrfDUj76vRE

Janne
Janne
12 years ago

Magga

Ja for søren. Dirch Passer havde masser af charme og skøn humor. :o)

Magga
Magga
12 years ago

Især Dirch. Det var umuligt ikke at holde af ham.

Janne
Janne
12 years ago

Johansen

Hvad var det for resten Hr. overlæge på din arbejdsplads kaldte de kvindelige ansatte der er modstander af tørklædet? Har du stadigvæk linket til artiklen?

Janne
Janne
12 years ago

Johansen “Tag endelig ikke disse udsagn som en kønskamp, for det er det ikke. Det er en kamp mod formørket kønsapartheid, diskrimination af kvindekønnet og middelalderlig dogmatik.” Det er jeg helt enig i. Det er religiøs mobning af kvinder, homoseksuelle og anderledes troende og ikke-troende der skal have modstand. …. Der er i øvrigt forskel på mennesker på et sygehus i Norge. En pyntegris er fjernet af hensyn til en enkelt gruppe patienter, af følgende grund: “- Derimot er det en del av vårt verdigrunnlag å skape trygghet når du trenger det mest. Vi vil ha respekt for alle våre… Read more »

Magga
Magga
12 years ago

Steen Ja, ja, jeg husker godt den der med Græd bare græd. 🙂 Var det ikke en parodi på en anden popmelodi? Under NA’s optur mod stjernerne havde JP en leder, hvor de kaldte Khader for de nordsjællandske damers krammedyr, og de krammede jo uafbrudt i filmen, hvorimod man ikke så noget til seriøse diskussioner. Jeg har intet fjernesyn, men så filmen på en pc og kedede mig bravt, syntes nærmest at den var pinlig og flovt og forstår godt Søren Pinds udtalelser om den. Niels Lillelund var også hård, han synes at den udstiller dansk politiks mangel på professonalisme,… Read more »

Magga
Magga
12 years ago

LFPC

Jeg har en blocker, der tager de fleste og vil forsøge at fjerne de sidste manuelt.

Forleden havde min avis netop en advarsel mod de der tilsyneladende reklamer og forbandt dem med hackere, så det er jo med at undgå dem og i det mindste undgå at komme til at trykke Enter, når cursoren befinder sig i deres felt.

Magga
Magga
12 years ago

Steen. Villy er ikke sexet men faderligt forstående og sikkert hyggelig at sludre uforpligtende med over en kop kaffe. Anders Lund Madsen -. glem det! I aftes så vi Khader mentalt klædt af til skindet og påtaget søvndrukken i rosa nattøj. I dag erklærer Henriette Kjær de konservatives kærlighed til ham. Domumentarfilmen om NA var ellers en demonstration af ulidelig tomhed, og bagefter spekulerede jeg på, hvad de egentlig mente med partiet, om de overhovedet nogensinde nåede at mene noget, for den smule de mente hver for sig, var de ikke enige om. Deres problemer med at finde et motto… Read more »

Johansen
Johansen
12 years ago

Anders Lund Madsen som trussetyv? Det har ingen gang på jord. 🙂

LFPC
12 years ago

Jeg har også bemærket dette – faktisk umuligt at undgå! – men det er nok noget med ord i teksten på siten der trigger det. Du kan let eliminere den med en ad blocker. Hvis du bruger Firefox kan du måske finde en her. Jeg er ved at blive drevet til vanvid af de fast tilbagevendende billeder på jp.dk. Især billedet af Anders Lund Madsen (hedder han vist) med det der irriterende trussetyvsblik. Med den ad blocker jeg bruger på hjemme-pc’en kan jeg blokere individuelle billeder som dette.

Magga
Magga
12 years ago

OT

Sig mig, hvorfor dukker den muslimske datingside muslima.com op alle mulige mærkelige steder, hvor man mindst af alt skulle vente den? Den med pigen med det røde tørklæde.

I starten befandt den sig på underskriftssiden, hvor knap 29.000 nu har sendt deres støtte til Geert Wilders, og den er også på FreedomBloggers.ca. Samler de ip-adresser?

Johansen
Johansen
12 years ago

I ly af rigid islamisk dogmatisk skal kvinder bære åget om tildækning af kroppen. Det er frastødende og hører ikke hjemme i moderne tid.
Det er komplet ufatteligt og uacceptabelt, at kvinders underarme og hovedhår gøres til tabu og skal gemmes væk. Hvad pokker er meningen?

Føj en kvindefjendsk ideologi. Den må være udviklet af små mænd med hang til dominans og undertrykkelse.
Tag endelig ikke disse udsagn som en kønskamp, for det er det ikke. Det er en kamp mod formørket kønsapartheid, diskrimination af kvindekønnet og middelalderlig dogmatik.

JensH
JensH
12 years ago

@Nils

“Før boede svenskerne I et hjem, nu bor de PÅ et hjem.”

Ville det ikke være mere korrekt at sige at de sidder på en krudttønde???

Janne
Janne
12 years ago

Vedr. debatten på SVT Beskæmmende at se hvordan religion bruges til at undertrykke og forskelsbehandle kvinder – også i Sverige. Kvinder skal hvis de er religiøse presses til at have lange ærmer på – selvom det ikke er tilladt af hensyn til hygiejnen – og kvinder skal have bukser og bluse på når de vil svømme, hvilket besværliggør svømning for kvinder. Religion bruges i stigende grad til at gøre kvinder hjælpeløse og kunstigt svage. Hvilket er dybt kønsdiskriminerende. Jeg ser det som udtalt foragt for kvinders styrke og selvstændighed. Godt at der også er svenskere der modarbejder religionspolitikken med at… Read more »

Nils
Nils
12 years ago

Før boede svenskerne I et hjem, nu bor de PÅ et hjem.

jdm
jdm
12 years ago

> Selvom der sidder otte gange så mange i fængsel i dagens USA
>i forhold til for 30 år siden, så er der ikke blevet mindre kriminalitet.

Manden er enten uviden eller en løgnhals.

http://www.ojp.usdoj.gov/bjs/gvc.htm

I henhold til de såkaldte løsninger han forslår, er det klart til mig hvilken han er.

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x