6
feb
Seneste opdatering: 6/2-10 kl. 1522
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Condell forklarede igår udtrykkene “Dutch courage” og “Dutch justice”. I dag har vi så  “Dutch humour”:

The Freedom Party of Dutch anti-Islam MP Geert Wilders has reacted furiously to the trailer of an online movie spoofing a murder attempt on Mr Wilders. The trailer is available on the website of publicly-funded radio station FunX, which targets a young urban audience. Freedom Party MP Martin Bosma has said his party will ask Media Minister Ronald Plasterk whether “an over-subsidised multi-culti radio station” should be receiving government money if it is putting out “suggestive” movies. Mr Stegeman emphasised that the film makers are not after demonising the nationalist right-wing anti-Islam MP. “But the film’s author is definitely drawing a connection with Pim Fortuyn,” the popular outcast politician who was assassinated in 2002 following a plea for stricter immigration rules. Party furious over spoof Wilders murder film. Dutch Establishment Finances “Kill Geert Wilders” Flick. –  (Geert Wilders har åbnet en ny hjemmside alene om processen mod ham: Geert Wilders on Trial.)

Bestillings-teater i étpartistaten*

I morgon får danske dramatikern Andreas Garfields pjäs Parasomnia om islamofobi urpremiär på Hagateatern, Teater Tamauers hemmascen. I föreställningen får ett par ett oväntat besök av en gammal väninna, men väninnan har förändrats sedan de träffade henne senast. Har hon [en gammal vän som blivit Sverigedemokrat]  rätt att uttrycka sina åsikter även om de är odemokratiska och rasistiska?

Parasomnia är en specialbeställd pjäs skriven av Andreas Garfield för Teater Tamauer. Samarbetet gav mersmak och när Teater Tamauer ville sätta upp en pjäs om islamofobi vände de sig till den danske dramatikern, bland annat för att man i Danmark har levt med islamofobi och främlingsfientliga partier i vardagen på ett annat sätt än vad man hittills gjort i Sverige. Parasomnia på Teater Tamauer. Yttrandefrihet och Islamofobi – Teater Tamauer i Göteborg nya pjäs Parasomnia. (Parasomnia er en mareridtsagtig søvnforstyrrelse.) (*étpartistaten er en svensk opfindelse, sådan noget kunne  vi aldrig finde på af os selv.)

Jihad mod Englands jøder

Grasserende jødehad i Storbritannien. Når vi bruger ordet “jihad”, er det fordi det går igen på grafitti gengivet i rapporten:

Today the Community Security Trust released its report on antisemitism in 2009. It is the most depressing report ever, with levels of attacks on Jews and and antisemitic harassment – both verbal and physical – at a level not witnessed in this country for generations. Indeed, the 924 cases reported reflect an increase in over 50% from the previous record high in 2006. You can read the executive summaryhere (PDF) or download the full report here (PDF). The Report sites the war in Gaza at the beginning of last year as a “trigger event”. Generally any heating up of hostilities in the Middle East triggers a spike in antisemitic incidents. […]

The source of the attacks and abuse seems spread fairly evenly over far-right white supremacists, and Islamists and leftists. Shockingly, a quarter of attacks involved violence, resulting in damage to property or assault. In one particularly disturbing incident, a 12-year-old pupil – who is the only Jewish girl in her school – was attacked by a group of 20 other schoolchildren of mixed races, who pulled her hair and shouted: “Death to the Jews, kill all Jews.” Depressing Report on Antisemitism

Interessant citat i læserkommentarerne:

Shadow schools secretary Michael Gove said: […] “History tells us that whenever Jewish individuals feel less safe, society as a whole is becoming less free. We must learn the lessons of the past.”

“What’s this shit about “Asians” attacking Jews? We all know full well those aren’t Hindus, Sikhs, Jains, or Church of St. Thomas members doing the attacks. What have Sikhs done to deserve being tarred with this brush?”

Eksempler fra rapporten:

May: A Jewish man driving an electric convenience vehicle was rammed by a car shortly after he left a synagogue.The Asian driver of the car had mounted the pavement in order to carry out the attack and shouted “Jew, Jew” as he did so. The victim fortunatelyonly suffered minor injuries.

September: An unsuccessful attempt was made to set fire to the house of a rabbi, while the house was occupied.

January: A visibly Jewish man was assaulted in north west London. The attackers punched him to the ground and kicked him in the head and body. During the attack the perpetrators were shouting about the Palestinians in Gaza.

February: Three non-Jewish people walking down a main road in central London were assaulted by two men, one white and one of Asian appearance, who accused them of being Jewish and then attacked them. The victims suffered cuts, chipped teeth and possible eye socket and jaw fractures.

February: A 12-year-old pupil who is the only Jewish girl in her school was attacked by a group of 20 other schoolchildren of mixed races, who pulled her hair and shouted: “Death to the Jews, kill all Jews.”

March: A Jewish man was walking home through a park in north London when three men jumped on him and hithim, shouting “You f**king Jew” and “Hitler didn’t do the job properly.”

March: A visibly Jewish man took his children to a play area in north Manchester. While he was there two white people attacked him, shouting: “F**king Jew, they should do over here the same as they did in Germany.”

Följ med tjugofyra danskar till Orienten

Igår tog islamologen och den gamle svartrocken Jan Hjärpe steget fullt ut, och sade att Danmark förmodligen inte längre kan betraktas som en demokrati. Skälet skulle vara att Dansk Folkeparti begärt att 30% av köttet som serveras på ålderdomshemmen ska vara danskt. Jag tar mig för pannan och frågar: sedan när avgjordes ett oppositionspartis syn på maten frågan om huruvida demokrati råder i ett land? Det är de verkliga knäppgökarnas tid i Sverige. (30% låter dessutom väldigt blygsamt tycker jag).

Skulle Hjärpes princip tillämpas här, vore det som att avskaffa den svenska demokratin genom att hänvisa till att FI:s partiledare hellre dansar i tv än talar allvar. Eller varför inte avskaffa svensk demokrati medhänvisning Lärarförbundet eller någon annan icke regerande organisation? Varje gång Hjärpe och hans gäng uttalar sig “glömmer” de att DF inte sitter i den danska regeringen. Och ja, jag är helt med på noterna när ni undrar vad demokrati är för sorts djur. Vi får väl utgå ifrån att Hjärpes jihadister vet vad de menar?

Personer som Hjärpe, sprungna ur den svenska kristenheten, och som hamnat i famnen på islamismen, tycks få lov att sätta dagordningen. Det är pinsamt. Får jag därför föreslå något radikalt annat?

Tjugofyra danska upptäcktsresanden från mitten av 1700-talet och framåt, kan det vara något? Garanterat orientalistiskt, djupt osmakligt om man går på Hjärpe-linjen! Men det är dessa tjugofyra som nu presenteras i ett fylligt, vackert band från Gyldendals förlag i Köpenhamn: Orientalske rejser. Danskeres oplevelser blandt beduiner, haremskvinder og sultaner 1755-1946 är titeln på detta viktiga verk under redaktion av historikern Adam Holm och författaren Anders Jerichow.

Boken ställer själv frågorna: var författarna eurocentriska? Helt säkert. Var de fördomsfulla? I hög grad. Rasistiska? Också det, ibland. Okunniga? Bestämt, och ändå mindre när de kom hem än när de åkt ut i världen. Men de var nyfikna och äventyrslystna.

Man kan utan minsta oro ta sig an deras texter. De som skrev var och är Carsten Niebuhr, H.C. Andersen, Thor Lange, Daniel Bruun, Henrik Cavling, Ole Olufsen, Henry Hellssen och Leo Estvad, bland alla de kollegor som också finns med i boken.

Vill vi veta hur världen formade våra föregångare? Vill vi veta hur våra föregångare formade världen som överräcktes till oss? Det finns skäl att bekanta sig med mötena, erfarenheterna och de nya människor som formade och utvecklade de resande.

De är danskar. I vårt högrövade och obehagligt självbespeglande Sverige är det ett minus. Man kan ju inte säga att Danmark är en demokrati, det har vi Hjärpes ord på. Men om vi lyssnar mindre på Hjärpe och mer än de tjugofyra danskar som reste ut i världen för att ta reda på lite nya omständigheter? Jag föredrar det. Det har inte mycket med demokrati eller ej att göra. Men det har väldigt mycket mer att göra med hur man ser på omvärlden, hur man möter andra människor och nationer. Hjärpes gäng möter världen utifrån en guidebok författad av “goda” och självupptagna svenska islamister. Hans världsbild hindrar oss att både se och möta omvärlden. De danskarna resenärerna ansträngde sig i alla fall för att göra det.

Jag lämnar gärna den svenska horisonten för tjugofyra olika danska världsperspektiv. De må ha mer än tvåhundra år på nacken när de är som äldst, men de säger mig betydligt mer om hur det är att vara människa, än det jag dagligen kan inhämta från svensk press. Det vill inte säga lite det.

Thomas Nydahl, writer and journalist

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
30 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

Carsten Jensen – globalist og oikofob .

At netop svenske topdogs hædrer ham fortæller ret så meget om Jensen !

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Ja, og Tøger & co. er stadig så naive at tro, at danskerne generelt lader sig dupere af den slags PK-skvalder og af, at “svenskerne” nu kan lide en af “vore” forfattere, som bare har alle de “rigtige” meninger, men ikke mange selvstændige analyser – og uden at det nogensinde har kostet ham noget som helst eller udsat ham for egentlig fare. Who cares, Tøger? 🙂 Carsten er en uinterresant, gloriepudsende, pseudointellektuel nullitet, der elsker at spille stor humanist på andres bekostning samt at tilsvine helt almindelige fredelige danskere og Danmarks ry i udlandet med sprogets groveste gloser, mens han… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

“uninteressant” sgu da for h. – BEEEEP! 😉

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Ja, man kan vel nærmest sige, at han er “gloikofob”, ikke Vivi ? 😉

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

PeterK

Er det ikke også værd at bemærke, at William Erobreren havde danske aner ?

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Ssshhh, Vivi! – tænk nu hvis Carsten Jensen får færden af det.

Så vil han bare have DK hængt ud for at have besat England ulovligt og for
etnisk udryddelse og undertrykkelse af Angler, Saksere, Juter og Keltere –
i to omgange! 🙂

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Den ædle Ridder Tøger kommer den stakkels Carsten Jensen til undsætning: “Hold så op med at mobbe Carsten! – I kan altså ikke være det bekendt” http://politiken.dk/debat/ledere/article895442.ece Stop med at sable Carsten Jensen ned Vinder. Carsten Jensen modtog forleden Olof Palme-prisen fordi, skriver Olof Palmes Minnesfond, han ‘i ord og handling har kæmpet for de svage og sårbare i sit eget land og rundt omkring i verden’. I Danmark bryder man sig ikke om Jensens kritik. Det vil klæde den danske debat at udfolde kritikken af forfatteren med argumenter frem for udenomssnak. Carsten Jensen er en af vore mest klare… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  steen

Ja, enig , Steen – men det er jo ikke så underligt, at folks temperamenter løber af med dem, når man tænker på alt de svinske skældsord, som han – og vennerne – har hældt ud over helt almindelige fredelige og tolerante danskere i årevis, hvis de tillod sig at stemme på helt LOVLIGE partier og for politik, der ikke lige passede den store humanist Carsten & co. Og så sidder manden ghm. nu og belærer andre om, hvad der er god tone ( “bodegasprog”). Han er jo nærmest selv vores førende ekspert i den slags udgydelser! Var der ikke… Read more »

Universalgeni
11 years ago

De selv samme taxi-chauffører som svindlede for milliarder….

PeterK
PeterK
11 years ago

Skriv til TV selskabet, deres web adresse er http://pezpaq.tv og de har en kontaktformular. Jeg vil afholde mig fra at gøre grin med deres navn. Det er rystede, at mere end halvdelen der har stemt på om indslaget skal vises eller ej, stemmer ja. Hvis ikke det er en station af samme niveau som tv stop og lignende, så ser det slemt ud.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  PeterK

Spørg dem fx., hvad de mon har tænkt sig at sige til deres forsvar den dag,
det faktisk sker i virkeligheden, hvilket nok ikke er helt utænkeligt, hvis fx.
Wilders bliver frikendt og med tanke på alle de trusler på livet, som han
allerede har modtaget.

Synes de ligefrem, det er deres opgave at opmuntre svage sjæle til
at gøre alvor af deres trusler? – for licensbetalernes penge?

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Så er der gang i den i Oslo over den nye M-tegning forleden i VG 🙂 http://jp.dk/udland/europa/article1971766.ece Taxa-protest mod Muhammed-tegninger Af HENRIK HINDBY KOSZYCZAREK 1000 muslimske taxachauffører parkerede natten til lørdag deres biler i Oslo for at protestere imod en Muhammed-karikatur. Op mod 1.000 muslimske taxachauffører valgte natten mellem fredag og lørdag at afholde en spontan protestaktion mod den norske avis Dagbladets trykning af en Muhammed-karikatur. Det beretter den norske netavis vg.no samt nyhedsmediet NRK. Protestaktionen blev varslet fredag aften og medførte, at taxaerne holdt stille i Oslo centrum fra kl. 2 til 4 lørdag morgen. »Det er et misbrug… Read more »

PeterK
PeterK
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Med “værdier” tænker han mon på de kontante værdier, som de stjal ved momsfusk, fiflen med taxametrene og alt det andet de er afsløret i?

Vi er nået til det punkt hvor rigtige mænd og kvinder ikke gider høre mere pis. Og så på en højhellig lørdag aften, hvor masserne pacificeres med Melodi GrandPrix. Der kommer Barnaby bagefter – England som vi elskede det. Der er ikke en eneste muslim – hov undskyld asiat – i sigte.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  PeterK

Ja, sandsynligvis, PeterK 😉 Ja, nu du siger det – det må være derfor vi holder så meget af den serie her. Fred & ro – og ingen fare …. øhmmm, jeg mener … Men i hvert fald idyllisk og med sjove typer, som NORMALT ikke kan gøre en flue fortræd. Jeg synes faktisk ofte, man kan se mange fælles træk med dansk kultur, men det er jo heller ikke så underligt i så fald. Både Angel-Sakser & Juterne samt vikingerne senere hen med et meget tæt beslægtet sprog ( ala dansk vs. svensk u dag ?) kom jo herfra… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Så det er nok også derfor, at engelske / britiske TV-serier næsten altid klarer sig godt i DK. –
gode, dybe manuskripter med interessante, fremragende og vedkommende skuespillere med tydelig diktion
( som kan udtrykke en masse med blot små ændringer af stemmelejet ) , hvorimod de amerikanske serier ofte
virker lettere ligegyldige, barnlige og overfladiske og bliver set med et halvt øje, hvis overhovedet – i hvert fald her,
men jeg ved at mange ander oplever det på samme måde. ( og det er blevet meget værre mht. de amerikanske
i de senere år ).

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Og bare navnet “Barna-by” er da i den grad skandinavisk / “dansk” 😉

PeterK
PeterK
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Jeg tror vi har været inde på det før, men tanken er alligevel sjov. Da William the Confessor døde var der ingen arvinger til den engelske trone. Harald Hårderåde invaderede Nordengland med 200 skibe og 10.000 mand. Han mødte Harold of Wessex ved Stamford Bridge og tabte overbevisende. Kun ganske få nåede tilbage til Norge. Norsk/skandinavisk havde været det toneangivende sprog, det den herskende klasse talte efter vikingerne havde regeret England i et par hundrede år. Da Hårderåde tabte, mistede vikingerne den sidste indflydelse i England, og norsk/skandinavisk forsvandt – bortset fra de tusinder af ord der stadig findes i… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Ja, helt enig, PeterK 😉 Et meget interessant tankeeksperiment – et “Engelsk” UDEN alt det franske overklassefims og UDEN “the great vowel-shift”, og så havde vi nok stadig kunnet “tale sammen” i nogen grad. Udtalen af mange af de fælles ord i Early Middle English (ca. 1100-1250) lyder forbløffende meget hen ad “dansk” på mange punkter i mine ører – i hvert fald i de rekonstruktioner, som jeg har hørt. Man sagde fx. “pris”, som vi stadig siger det i DK, ikke “price”! Og der er mange andre eksempler på dette – kan bare ikke huske dem lige nu 🙂… Read more »

li
li
11 years ago
Reply to  PeterK

Det faktisk dejligt befriende at se Barnaby som ikke har de fiktive ærlige, ufejlbare, aldrig kriminelle eller lovbrydende “helte” muslimer med! Af politiske korrekte grunde kan der heller ikke laves krimier med muslimer i, fordi fx alle såkaldte “balkon” mord på unge piger, af politiske korrekte grunde skal opklares som hændelige uheld, hvor pigerne selvforskyldt! snubler udover den 2 meter høje balkonkant!. Det gælder jo om at tie og tænke sig om! inden plottet for en krimi udtænkes, så ingen muslimer føler sig støde over! og så der jo ikke meget mere at sige eller skrive om, hvis krimien skal… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  li

Ja, nemlig, Li – dejligt afslappende at slippe for at se på og høre om “kulturberigerne”
og deres handlinger og fortræffeligheder i hele 1½ time.
Men jeg anede ikke at engelske landsbyer kunne være så farlige at bo i 🙂

Desværre stopper denne glimrende serie til næste år, og så får vi vel en eller
anden PK-serie som erstatning, der promoverer multi-kulti for fuld udbæsning 🙂

“Barnaby” er i øvrigt OGSÅ en kort form af mandsnavnet “Barnabas” ( bibelsk );
jeg slog det lige op for at chekke min påstand.

Victor
Victor
11 years ago

Jeg vil lige linke til en helt anden historie – det er. trods alt, kun et par uger siden, at jeg fik på puklen for at sige, tyskerne ikke har forandret sig så meget, at det gør noget.

Nu kommer Westerwelle mig så til undsætning:

http://politiken.dk/politik/article895329.ece

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago
Reply to  Victor

Victor, jeg forstår dig simpelt hen ikke. Jeg læser den korte notits om den tyske forsvarsministers ønske om en europahær som et eksempel på euromani i Tyskland, ikke som tysk chauvinisme osv. Han ønsker, at en europahær skal kontrolleres af EU-parlamentet, som jo ikke styres af Tyskland, men snarere er en forsamling styret af kosmopolitiske gutmenschen osv.

Men du frygter måske, at EU-parlamentet ville sætte en Europahær ind mod genstridige elementer som f.eks. Danmark? For få år siden ville dette spørgsmål fra mig være sarkastisk ment, nu er jeg ikke så sikker mere…

Victor
Victor
11 years ago

Norges ambassadør i Pakistan har pokkerme lige været ude og kysse islamsterne i ræva:

http://www.thenews.com.pk/daily_detail.asp?id=222449

Liva
Liva
11 years ago

1000 taxa chauffører stopper kørsel pga tegning i Norge.

h t t p://jp.dk/udland/europa/article1971766.ece

Til taxa kunder: Spar på CO2 og støt ytringsfrihed: Tag bussen eller cyklen eller gåbenene i stedet for.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Liva

Nemlig, Liva – sådan!

Vågn op, kære nordmænd – Nu har I sgu chancen til for alvor
at vise, hvad I egentlig tænker og føler.
Lad dem komme til bitterligt at fortryde deres forsøg på at
undertrykke ytringsfriheden.

PS. Undskyld, Liva – jeg havde ikke set, at du allerede
havde været på pletten. Jeg må vel være ved at miste
grebet … 🙂

Victor
Victor
11 years ago

I morgen er det fem år siden Hatun – luderen ville leve som en tysker – Sürücü, blev myrdet af sin familie på åben gade i Berlin. I den anledning har avisen Taggesspiegel set på, hvordan det er gået med familien siden.

http://www.tagesspiegel.de/berlin/Sueruecue-Ehrenmord;art270,3022298

Pk
Pk
11 years ago

Hvad vil socialdemokraterne, SF, de Radikale og EHl gøre, hvis og kun hvis
det videnskabeligt bevises, at blive gennemtæsket, sparket i ansigtet , slået med jernstænger
og stukket med knive af muslimer IKKE er en berigelse?

Snowball
Snowball
11 years ago
Reply to  Pk

Nedlægge videnskaben, hvad de da også er i fuld gang med. Intet skal dæmme op for den grasserende dumhed, der skyller hen over landet. Folk er meget nemmere at få til at stemme på det rigtige (anstændige, stuerene), når de ikke tænker selv og ikke har al for megen viden. Videnskab er faktisk samfundsundergravende, kan du godt se, ikke?

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Pk

Dekonstruere virkeligheden og lave en alternativ diskurs 🙂

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x