19
sep
Seneste opdatering: 21/9-10 kl. 1901
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Man kan vist roligt udlede af disse nyheder at der længere oppe i fødekæden hersker paniktilstand over et ukontrollabelt fænomen med potentielt alvorlige globale konsekvenser. At det juridiske må blive en efterrationalisering, og at kostbare ressourcer – der ikke var til rådighed da en kunstner udstillede et krucifiks i urin – pludselig må afsættes til håbløse forsøg på at inddæmme fænomenet, vidner herom (LFPC).

In a disturbing development, Northumbria Police in Gateshead last week arrested two men after they watched and shared a video on Facebook of a man burning the Koran in the US during the recent 9/11 commemoration at Ground Zero in New York.

The men were drinking in the Bugle pub, Leam Lane, Gateshead, when they were arrested after watching and sharing the videos. […] Two Gateshead men arrested for watching 9/11 Koran burning video

The crack Sharia Squad of the East Lansing, Michigan Police Department has gotten its man: they’ve “positively identified” the clown who burned the Qur’an on September 11. Now they just have to figure out what to charge him with, since burning a book is not illegal in the United States. […] Now decent folks can rest easy: East Lansing police nab Qur’an-burner

[…] After reading your posting about the $10,000 reward being offered in the investigation by the EWast Lansing Police Department of a Koran burning, I called the East Lansing Police Department. I spoke with three people and asked each one which American law was being violated. The first person didn’t know and passed me to another officer in the department. The second officer did not know, either, and passed me to a third officer. The third officer did not know either, and then just hung up on me. […] Qur’an burning: what American law is violated?

The city of Gainesville, Florida, plans to send a bill estimated at more than $180,000 to Pastor Terry Jones for security costs surrounding his controversial threat to burn Qurans on the anniversary of the September, 11, 2001, attacks, a police spokeswoman said Friday. […] City plans to bill pastor for security around planned Quran burning

Hvem “såede” Doukaevs “terrorfrø”? Hmmmm…

Ligesom Præsident Harry S Truman havde et skilt på sit skrivebord med teksten “the buck stops here”, på samme måde ender Lors Doukaevs onde inspiration længere tilbage end nulevende gør-det-selv-jihadister der evt. har givet ham et par ideer. Ekstra Bladet kunne forhøre sig om en herre der vistnok fór til himmels på en bevinget hest, men så store spørgsmål stiller denne post-avis ikke længere. Ikke desto mindre er det tankevækkende at se hvor meget snavs på manden der vælter frem fra krogene i bladet. Husk, som jeg skrev for et par dage siden, at de første forlydender gik på en mand der ikke kom i moskeen og i det hele taget ikke gik så meget op i religion, hvis han da ikke var russisk agent.

Udåden blev forhindret for hans vedkommende, og det historien nu bør anvendes til må være opbyggelig folkeoplysning: Aha, så overfladiske tegn på afslappet forhold til religionen det drejer sig om er altså ikke bevis på noget som helst. For vores vedkommende, betyder det så at mistro er berettiget, og kitman og taqiyya ikke er paranoide pseudobegreber længere?

Historier som denne følger en slagen vej. Parallelt med de belastende oplysninger kommer også de håbløse bortforklaringer fra omgangskredsen og mistroen til at han kunne finde på den slags. Vi mangler endnu at se påstande om falske, plantede anklager og beviser, og sønderlemmende kritik af politiets håndtering af sagen, men det kan nås endnu. Reelt ender ‘konklusionen’ formentlig med at være en fuser i form af den pirrende følelse udløst af ‘mysteriet’ om hans liv, snarere end de svar som denne sag ligesom et utal af andre giver mulighed for (LFPC).

[…] Både dansk og belgisk politi arbejder intenst på at finde ud af, om Doukaev var en såkaldt ensom ulv, eller om han havde medhjælpere. Om han var sendt i byen af ligesindede, eller hvem der eventuelt har sået terrorfrøet i den etbenede boksers hoved ligger fortsat hen i det uvisse. […] DE UAFKLAREDE SPØRGSMÅL: Hvem såede terrorfrøet? [EB 18.9.2010]

Jeg er absolut chokeret! Jeg tror simpelt hen ikke på, at Lors er i stand til at dræbe eller skade andre mennesker, siger den 56-årige Asjat Gajsultanova, som er moster til den formodede bombemand Lors Doukaev og søster til hans mor, Kisa, til Ekstra Bladet. […]

– Han læste Koranen som alle andre muslimer, men ikke på arabisk. Jeg mener, at det var en russisk oversættelse, som de fleste tjetjenere bruger, siger Asjat Gajsultanova, som bor i Grosnij, Tjetjeniens hovedstad.

– Min første reaktion på nyheden om, at Lors mistænkes for at have sprængt en bombe på toilettet på et hotel i København, var, at han forsøgte at begå selvmord.

– Måske var han frustreret over sit manglende ben, tænkte jeg. Ellers kunne jeg ikke forestille mig nogen grund til sådan en handling.

Det er helt over stregen at påstå, at han vil hævne Muhammed-tegningerne. Han er en intelligent, belæst og sød fyr. […] Jeg troede, Lors forsøgte at begå selvmord [EB 19.9.2010]

[…] Lors nægtede derhjemme at være i samme lokale som kvinder, der ikke var fra hans egen familie – han forlod simpelthen rummet, hvis andre kvinder kom, fortæller Ekstra Bladets kilde. […]

Ifølge Doukaevs tidligere lærer, Norbert Nelles fra arkitektskolen i Saint-Luc, praktiserede den nu fængslede bombemand sin religion forholdsvis diskret i skolesammenhænge. […]

Slør og gulvlange kjoler Flere uafhængige kilder har over for Ekstra Bladet forklaret, at både Lors Doukaevs søster, mor og kone – med hvem han har en lille dreng – alle går tildækket med slør.

Lors Doukaev gik efter sigende også op i, at kvinderne skjulte deres krop bag langærmede trøjer og gulvlange kjoler. – Han nægtede at se fremmede kvinder direkte i øjnene. […] LEVEDE RELIGIØST DOBBELTLIV [EB 20.9.2010]

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x