23
mar
Seneste opdatering: 23/3-05 kl. 1214
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

-Oh, at være en indkvoteret kunstner. Her kommer Andrej Tarkovskij på samme formel som Susanne Bier, Suzanne Osten samme fedt som Bergman, Helle Rysling som Kurosawa, Alice O´ Fredericks som Dreyer og den højeste harmoni er nået: Genus-kunst. Må man ikke be om at halvdelen af alle bøger, skrives af kvinder, tak ?
En anden besættelse over there, er homoseksuelle og deres usle kår. Hvorfor ikke kvotere staklerne også ?
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=394312&previousRenderType=2

Jämlikhet nytt mål för filmbranschen
Halva makten, halva stödpengen. Glöm “den goda viljan” – nu ska den svenska filmen bli jämställd på riktigt. Det nya filmavtalet som träder i kraft nästa år får en tydlig genusprofil.

Åratal av genusseminarier och lobbyverksamhet har burit frukt. I januari invigde den nye kulturministern Leif Pagrotsky Göteborgs filmfestival genom att lova en fifty-fifty fördelning mellan könen. Och i går enades filmavtalets parter om en särskild genusparagraf i det nya filmavtal som ska gälla mellan 2006 och 2010. Stödet till filmproduktion ska i framtiden alltså fördelas helt jämnt mellan män och kvinnor. Svenska filminstitutet har fått uppgiften att hålla ett vakande öga över att budordet efterlevs


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.