26
jun
Seneste opdatering: 26/6-05 kl. 1456
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

nå välan, så tag dig då en sup, tag dig se’ndito en, dito två, dito tre, så dör du nöjdare. …og vem vil ikke gerne dø glad. Nilson vil.
Ulf Nilsson: Den sista förmyndarstatenDetta skrivs på midsommarafton. Jag har inte tagit någon sup än, men ska snart göra det.Det ska bli härligt. Skål!
…….I Frankrike, där jag bor, dricker folk m e r alkohol än i Sverige. Likafullt hör jag aldrig någon beteckna vinet som ett problem. Man köper vin – och sprit – i matbutiken och umgås med alkohol som man umgås med livsmedel. Så kunde det ha varit i Sverige också och så kommer det att bli. Systemets monopol är inte dödsdömt: det är stendött.
Svenskarna betalar mindre och mindre spritskatt till svenska staten och mer och mer till tyska, danska, finska*. Om Anitra Steen kommer att lyckas med det osannolika managementkonststycket att föra ett monopol i konkurs, vet jag inte, men det ser farligt ut, framför allt i Sydsverige. En stat som f ö r l o r a r pengar på att sälja s p r i t till sina medborgare – kan inkompetens beskrivas bättre än så?Så låt oss ta steget fullt ut? Låt livsmedelshandeln ta över försäljning – och kompetent, välutbildad och kunnig personal. Resultatet blir bättre service, mer konkurrens – och fler jobb!………………….http://expressen.se/index.jsp?a=306289
Du kan læse op på Ulf Nilson her:http://dansk-svensk.blogspot.com/2005_02_01_dansk-svensk_archive.html mig bekendt det eneste sted i skandinavien (bortset fra Uriasposten, hvor han bog “Sverige sluten anstald” kan downloades.
* en halv milliard tjener vi på svensk alkoholkøb i DK.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.