14
aug
Seneste opdatering: 14/8-05 kl. 0448
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

foto © webmaster
Kronik: Prostitution er kommet for at blive
Jyllands-Posten 11-8.2005
Af Lone Nørgaard. Lektor, Cand.mag., Frederiksberg
At kriminalisere de prostitueredes kunder er ikke nogen god idé. Derimod bør man sikre de kvinder, som udfører denne samfundstjeneste, bedst muligt, skriver Lone Nørgaard.
Hvordan kan det være, at der har eksisteret prostitution for mænd til alle tider? Hvis kvinders og mænds drift var identisk og behovet lige stort, sĂĄ var det bare om bag en busk i parken og fĂĄ ordnet sagen i en ruf? Hvorfor betale for noget, man kan fĂĄ gratis? SĂĄdan skrev jeg i 1993 i min bog “Sex, løgn og kvinder”, og jeg mĂĄ sige, at spørgsmĂĄlet ikke er blevet mindre aktuelt siden. Prostitution er for alvor kommet pĂĄ den politiske dagsorden – ikke mindst efter Kristeligt Folkeparti (nu Kristendemokraterne) fremsatte lovforslag om at gĂĄ i svenskernes fodspor og kriminalisere kunderne (2002). Et initiativ bl.a. affødt af et voksende antal prostituerede pĂĄ det danske marked. Mænd køber prostituerede af en række forskellige grunde:
…………………………………..
http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload9/loneprostituion.doc
Jurister har den fornuftige tommelfingerregel, at man ikke skal lovgive pĂĄ omrĂĄde som man ikke kan pĂĄvirke med lov – eller lave love der ikke kan hĂĄndhæves. Politiker derimod, særligt umodne,dovne og ideologisk prægede, elsker “signalværdien” i lovgivning. Den giver samtidigt en sekundærgevinst- muligheden for at føle sig god. OgsĂĄ selvom loven er direkte skadelig, som i tilfældet med sexköplagen. Normændene har undersøgt dens konsekvenser, svenskerne symptomatisk nok, ikke .
Ikke se til Sverige
Hvis man ønsker å forbedre forholdene for de gateprostituerte, er den svenske modellen ikke veien å gå, skriver ULF STRIDBECK, leder for Arbeidsgruppe om rettslig regulering av kjøp av seksuelle tjenester.
Ulf Stridbeck professor dr. juris

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article941240.ece


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.