24
aug
Seneste opdatering: 24/8-05 kl. 1753
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Aje Carlbom har luppen fremme – men man spĂžrger sig: hvad har befolkningen at diskutere stillet overfor et fait accompli ?:
I Sverige har der i Ärevis vÊret langt mellem de kritiske rÞster, nÄr det gjaldt den tolerante svenske integrationspolitik. Men det er ved at forandre sig i takt med, at skeptikere ikke lÊngere automatisk afskrives som racister
Af Rikke Berg, Information
Indvandrerdebat
Tabuerne i den svenske indvandrerdebat er ved at blive brudt, men det gÄr langsomt, mener Aje Carlbom, lektor pÄ institut for Socialantropologi pÄ Lunds Universitet i Sverige.
IfÞlge ham har svenskernes entydigt ukritiske og positive syn pÄ svenske indvandreres, efterkommeres og flygtninges evne til at integrere sig i det svenske samfund i Ärevis forhindret svenskerne i at tage en egentlig debat om konsekvenserne af, at Sverige er blevet et samfund med mange etniske minoriteter.
»Men lidt efter lidt er det blevet mindre tabu at forholde sig kritisk til fĂžlgerne af mangelfuld integration – men nogen egentlig debat er der fortsat ikke. Der er tyst,« siger Aje Carlbom og ser eftertĂŠnksom ud.»For bare fem Ă„r siden var det sĂ„dan, at hvis man afveg fra det ukritiske syn pĂ„ det multikulturelle samfund, som gennemsyrede den offentlige debat, blev man afskrevet som racist. Det gjorde det meget svĂŠrt at ytre sig kritisk, ligesom det gjorde det svĂŠrt at fĂ„ gang i en debat.«


Tyst
Nu er det blevet mere acceptabelt at give udtryk for kritik, men debatten er stadig ikke omsiggribende. Det mĂŠrkede Aje Carlbom selv, da han sidste Ă„r offentliggjorde sin ph.d.- afhandling »The Imagined versus the Real Other: Multiculturalism and the Representation of Muslims in Sweden«. Her konkluderede han blandt andet, at den svenske tolerance over for f.eks. visse muslimers manglende integration var med til at fjerne fremfor at fremme muslimernes incitament til at integrere sig………………………………………
http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload0/Carlbomsoerlander.doc
se ogsÄ:
Snart bor alla i enklaver
MÄngfald Àr berikande. Annorlundaskap Àr en rÀttighet. Okej, visst. Men skyler inte dessa sjÀlvklarheter fler problem Àn de blottlÀgger? Dan Jönsson lÀser en frÀn kritik av mÄngkulturalismen.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=234405

Kronik: Islamistisk terrorisme og vestlige vĂŠrdier
Information 23. august 2005
Det er usikkert, hvor muslimerne i almindelighed stÄr. Om de stÄr bag en sekulÊr demokratisk orden, eller om de deler terroristernes Þnske om en islamisk lovgivning
Af Kai SĂžrlander
Hvis vi skal lĂŠre noget af de islamistiske terrorangreb pĂ„ Vesten – fĂžrst New York, siden Madrid og nu London – sĂ„ skal vi forstĂ„ motiverne. Hvorfor valgte terroristerne at handle, som de gjorde? Hvad er deres mĂ„l? Det nĂŠre mĂ„l er at ĂždelĂŠgge bestemte bygninger, hvor der fĂŠrdes mange mennesker, eller hvor magten har hjemme, for at skabe frygt og politisk uro. Men hvorfor vil terroristerne overhovedet undergrave den vestlige verdens stabilitet? Hvilke vĂŠrdier er det, som de kĂŠmper for?

Nye tider i Danmarks Radio ?
man skal ikke surfe bort fra P 1 i smerte lÊngere? Hvad med stakkels Egon Clausen, Keld Koplev, Malene GrÞndahl, Carl Pedersen, Jakob Holdt, Jan Øberg og alle de andre? Kan de ikke fÄ deres egen kanal ?
DR-chef: Politisk skÊvvridning pÄ P1
Af PETER SCHOLLERT og MICHAEL ENGGAARDDR’s P1 er prĂŠget af politisk skĂŠvvridning, erkender Danmarks Radios nye generaldirektĂžr Kenneth Plummer.
»Jeg har talt med kollegerne i direktionen og en rÊkke politikere, lige som jeg selv har lyttet til P1. Jeg mÄ konkludere, at vi politisk ikke kommer hele banen godt nok rundt. Ikke i alle programmer,« siger Kenneth Plummer.
Han afviser at udpege, hvilke udsendelser der misligholder sine alsidighedsforpligtelser, og generaldirektÞren vil heller ikke identificere de politiske partier, som lider under de journalistiske prioriteringer pÄ P1. »Jeg kan bare konstatere, at sÄdan er det. Vi er ikke retfÊrdige nok. Vi er for hÄrde mod nogle og for sÞde mod andre.«

http://www.jp.dk/kultur/artikel:aid=3220230


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.