27
aug
Seneste opdatering: 27/8-05 kl. 2349
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

nogle mÄneder gammel, men interessant:
………………Ser vi pĂ„ innvandrernes opprinnelsesland, avtegner det seg et oppsiktsvekkende bilde. Det er nemlig betydelige forskjeller mellom de ulike nasjonalitetene. De suverent mest kriminelle innvandrerne kommer fra Gambia i Vest-Afrika. Blant gambierne ble 70,4 av 1000 straffet, altsĂ„ mer enn fem ganger som mange som i den norske befolkningen. Om man lager en ti-pĂ„-topp-liste over de kriminelt belastede innvandrergruppene i Norge blir den seende slik ut:Antall straffedĂžmte per 1000 innvandrere (gjennomsnitt for resten av befolkningen: 13,5):

1. Gambia 70,42.

2. Irak 51,53.

3. Somalia 51,54

4. Marokko 49,75.

5. Iran 43,86.

6. Libanon 41,67.

7. Serbia-Montenegro 41,28.

8. Eritrea 40,29.

9. Makedonia 39,610.

10. Chile 39,4

De seks Þverste nasjonalitetene pÄ denne listen er muslimske land (land med et flertall av muslimer).
FÞrst pÄ syvendeplass fÞlger verste ikke-muslimske gruppe, innvandrere fra Serbia-Montenegro.
Det er verdt Ă„ merke seg at personer som ble straffet flere ganger i samme Ă„r likevel kun er registrert Ă©n gang. Statistikken gjĂžr seg ellers bruk av SSBs vanlige definisjon pĂ„ ”innvandrer”, det vil si en person bosatt i Norge som har to utenlandsfĂždte foreldre. Innvandrere med norsk statsborgerskap og/eller Ă©n utenlandsfĂždt forelder, er altsĂ„ registrert som ”nordmenn”, noe som medfĂžrer at gruppen ”innvandrere” kommer gunstigere ut enn med en videre innvandrerdefinisjon.
Alder spiller ogsÄ stor rolle for det kriminelle aktivitetsnivÄet. Enkelte politikere og forskere har forsÞkt seg pÄ Ä forklare overrepresentasjonen av innvandrere pÄ kriminalstatistikken med at denne gruppen inneholder sÊrlig mange unge menn, men tallene fra SSB slÄr i stykker denne forklaringen :77 av 1000 ikke-vestlige gutter ble straffet i 2002, mens hele 117 av 1000 ikke-vestlige menn mellom 18 og 20 valgte Ä starte sitt voksne liv i Norge som kriminelle. I aldergruppen 21-24 var strafferaten 94. Blant norske gutter og menn var de tilsvarende tallene til sammenligning 39,1, 81,7 og 59,3.
Dette viser at integreringspolitikken har mislykkes. Kriminelle innvandrere bĂžr i langt stĂžrre utstrekning utvises og sone straffen i hjemlandet. FrP krever at reglene for utvisning av kriminelle innvandrere praktiseres strengere enn i dag, da mange fĂ„r bli i Norge av ”humanitĂŠre grunner”, til tross for at de er dĂžmt for sĂ„ grove lovbrudd at det kvalifiserer for utvisning.
Kanskje er integrering umulig? Enkelte grupperinger vil rett og slett ikke akseptere at Norges lover gjelder alle som bor i dette landet. Da fratar de seg etter min mening retten til Ă„ vĂŠre her.
http://www.vol.no


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.