31
aug
Seneste opdatering: 1/9-07 kl. 1919
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

siger  Jörgen Laurvig, Sverigeskorrespondent på DR. Jeg ville  være forsigtig med  bombastiske  spådomme. Sverige  har bla. en ret deprimerende  Europa- rekord i politiske  mord. Og  hvem  siger at svenskerne  ikke vil benytte  lejligheden til at få luft for  årtiers undertrykt  vrede?

– Det finns dock en stor skillnad. I Danmark kom Jyllands-Postens publicering av Muhammedteckningarna att uppfattas som ett symptom på djupare samhällsutveckling där muslimer undertrycktes på olika sätt   NA.Se

Khader frygter ny Muhammed-krise
Naser Khader har lørdag kontaktet Sveriges integrationsminister Nyanko Sabuni for at tilbyde sin hjælp. Han advarer samtidig Islamisk Trossamfund mod at blande sig i den svenske Muhammed-sag. JP.DK  & Berlingske

Kan de bruge Akkari?

Danske aviser trykker den svenske Muhammedhund

 Kränkt, kränktare, kränktast

http://www.vilks.net. Krisen  sat på skinner og lever sit eget liv. Som vi ved  fra  Kasam Ahmed, skal den ses  under  evighedens lys, og er således  uden afslutning, som Lars Hedegaard også sagde  i 12  radioavisen. I al fald tre  store  danske aviser publicerer de forsmædelige tegninger  idag. Peace  be unto them…………islam betyder kronisk krise, hvis jeg skulle have  tekstet Vilks seneste  tegning. Iøvrigt  bemærkelsesværdigt, at mens  DR´s tolv nyheder  har flere  indslag om sagen, har SVT Nyheter kl 12 ikke et ord.

demonstrationshundenlit.jpg 
Danske aviser bringer Muhammed-tegning
 

Indædte bogsamlere
Som det eneste parti her i landet får Dansk Folkeparti kun åndssvage idéer. Alt hvad der kommer fra den kant, er det værste, man har hørt, og derfor er der heller ikke noget mærkeligt i, at partiets snak om tilbagelevering af danske kulturskatte, som svenskerne har røvet og sendt til Sverige, bliver afvist med hånsord. Det var ellers ikke så lidt, der blev snuppet, da den svenske besættelsesmagt i 1658 og 1659 støvsugede danske biblioteker og samlinger uden for Københavns volde for det mest værdifulde. Men det har svenskerne ærligt og redeligt stjålet, og det skal de have lov at beholde. Der må være grænser for broderånden selv blandt broderfolk. I Ringsted huggede svenskerne rigsråd Jørgen Seefelds bibliotek, der bl.a. rummede nogle enestående islandske hårdskrifter, som rigsråden havde erhvervet sig på helt lovlig vis, og som nu ligger godt og sikkert i Kungliga Biblioteket i Stockholm. Ved forskellige lejligheder har islændingene forsigtigt spurgt, om man ikke kunne få udleveret tyvekosterne fra Sverige, når nu Danmark storsindet har tilbageleveret 1.666 islandske håndskrifter fra Den Arnamagnæanske Samling i København, der have anskaffet dem uden mindste voldsanvendelse. Men sagen om svenskernes håndskrifter kan slet ikke diskuteres, da de er krigsbytte. Så hvis Danmark nogen sinde skulle fortryde sin storsindede udlevering af de islandske håndskrifter, skal vi bare sende en flåde til Reykjavik og hjemføre dem som krigsbytte. Det er nemlig helt lovligt. Islændingene kunne selvfølgelig også overveje at overfalde Stockholm.
Lars Hedegaard, Groft Sagt, Berlingske 

Jag ber världens muslimer om ursäkt

Plötsligt hade jag ritat en rondellhund som
kunde vara lik Muhammed; jag blev livrädd.
Efter internationella förvecklingar ända bort i Pakistan, brännandet av Reinfeldt in effigie, våldsamma protetser i det fridsamma Örebro där jag har släktingar och jag kan därför säga öööörrebrooou med äkta Nerikegnäll, förstår jag att jag sårat djupt in i själen 1.3 miljarder muslimer med denna rondellhund.
Jag ber därför världens alla muslimer om ursäkt och jag hoppas ni inte dödar mig eller mina Närkevänner.
Hur gick det då till nar jag så oförsiktigt ritade min rondellhund?
Det ringde i telefon, jag satt med en penna i handen, vi pratade, jag kluddrade med pennan på papperet som man gör.
– Jisses, var jag då tvungen att säga till min interlokutör – jag har visst ritat en rondellhund som kan vara lik Muhammed. Kurt Lundgren

Den vantro hund

“JP skrev, at det drejede sig om en tegning af Muhammed, hvor kroppen er en hund, mens den andre steder er beskrevet som en hund med Muhammeds hoved. Og der er dog pokker til forskel. Er det første tilfældet, kan man diskutere det relevante i, at en milliard muslimer føler sig krænkede. I det andet tilfælde kan man måske frygte, at en del af verdens en milliard hundeelskere vil føle sig krænkede og true med at gå til yderligheder.” 

 Læserbrev i Jyllands Posten

Prison officers: our finest public servants
Let’s have more prisons and longer sentences
Theodore Dalrymple

 Dansk överhettning kan sprida sig över Sundet
grafik700_91172a.jpgMellan 1993 och 2007 har antalet arbetslösa i Danmark minskat från 337500 till 90500.

Sedan januari 2004 har arbetslösheten halverats. Det visar nya siffror från Danmarks Statistik. Danmarks nationalbanksdirektör Nils Bernstein sitter i en rävsax. Den danska konjunkturen behöver dämpas. Men räntevapnet är tveeggat. De danska bostadspriserna har redan börjat falla och bolånekrisen i USA visar på risken för att de svagaste bostadsköparna slås ut vid en räntehöjning. Danska regeringens löften om mer pengar till välfärd hotar samtidigt att elda på överhettningen ytterligare.
Risken är att rädslan för en bostadsbubbla och bolånekris på andra sidan Sundet gör att den danska konjunkturen tillåts koka över. Samma överhängande risk för överhettning finns inte i Sverige. Trots att den svenska ekonomin förbättras i snabb takt ligger vi en bit efter den danska konjunkturen.
I juli saknade 3,3 procent av den danska arbetskraften jobb medan motsvarande svenska arbetslöshetssiffra låg på 5,0 procent. Här hemma fortsätter bostadspriserna att stiga medan svenska riksbanken signalerar om fler räntehöjningar.
I Skåne är ekonomin närmare ett danskt scenario än den något lugnare Stockholmsvarianten.

Sydsvenskan

 Lars Vilks  om “Jødesoen”

Ikke bare  har folk ikke  forstået  hans Muhammedtegninger, der er rettet mod svensk “kunstliv”, men de  har heller ikke  forstået “Jødesoen” – en karrikatur af en karikatur. Nemlig af den svenske  venstrefløjs langvarige,  latente antisemitisme. At islam er fredet på grund af angst, mens jødedommen er rituel Prügelknabe. Og det i  et land, der  har holdt sig  borte fra  verdens beskidte virkelighed i 200 år. Heldigvis  interesserer 180 Grader sig  for det. 180  er efterhånden landets  bedste mini-avis. Men det kan   ikke være nemt  at være  kunstner og udsende  halvsubtile  depecher i en verden, der  bare vil læse og forstå overskrifter, typerne  med fedt. Åndstyper som Vilks, går en hård  fremtid  i møde og Reinfeldt ser ud  til at skulle  få sig sin ilddåb. Dete  var muligvis benzin i Danmark, men i Sverige kan det være dynamit  :

Denne her er så grov, at det er en parodi på en karikatur,” forklarer den svenske kunstner Lars Vilks om sin tegning, “Kapitalistmæt Jøde-so”, til 180Grader.dk. For at forstå Lars Vilks tegning af en overdimensioneret so, der borer med trynen i en fredelig landsby, er man nødt til at forstå baggrunden for hans tegninger af “Muhammed som hund”.

Provokativ opmærksomhed
Tegningerne var tiltænkt en ubetydelig udstilling i Värmland i Sverige, og det var usandsynligt, at disse tegninger skulle vække nogen “provokativ opmærksomhed,” som Vilks udtrykker det.Men det gjorde de. I første omgang blev de censureret af udstillingen i Värmland. Dernæst sendte Vilks dem til en anden udstilling, som han var blevet inviteret til at udstille på.

“Da de også censurerede dem, var det som om tegningerne fik en helt anden dimension. Så blev selve reaktionerne et kunstværk i sig selv. Et kunstværk, der afsøger grænserne for, hvad der er tilladt i kunstens verden. Det blev pludselig et principielt spørgsmål,” fortæller Vilks.

“Vi har altså et traume tilbage fra den danske tragedie. Og det traume er aldrig rigtigt blevet behandlet. Man har skjult det. Og nu kommer problemet ligesom frem igen: hvorfor har vi denne undtagelse for Islam, når man ikke har det for andre religioner?” spørger Vilks.

Jøder beskyttes ikke mod krænkelser
Vi har altså ifølge Vilks en undtagelse for Islam, der gør, at vi beskytter denne religion på en måde, som ingen andre religioner beskyttes. Og det er denne undtagelse, der også var bevæggrunden bag Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, som Vilks med sine tegninger vil udfordre.En karikatur af Muhammed kan altså, på grund af dette, tjene som mere end blot en fornærmelse, nemlig som et politisk redskab til forsvar af ytringsfriheden. Men hvis der ikke er en undtagelse for jøder – og det er der ikke ifølge Vilks – mister tegningen af “jøde-soen” så ikke sin berettigelse?

“Jeg tror, jøderne forstår denne her tegning anderledes. Det er ikke en krænkelse, jeg er ikke anti-semit, tværtimod så påtaler jeg de problemer, der består i, at man ikke er interesserede i jøderne. Man regner dem ind under USA’s kapitalister. Jøderne er i en kategori, hvor de ikke får opmærksomhed på samme måde som muslimer, der skal beskyttes mod krænkelser,” siger Lars Vilks

Automatvåben mod politiet

ren rutine efterhånden:
Ett värdetransportrån inträffade i Märsta utanför Stockholm strax före klockan elva på fredagskvällen.Enligt bevakningsföretaget som äger bilen sprängdes den. Gärningsmännen ska ha använt automatvapen och beskjutit polisen. SR.SE

 


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.