4
okt
Seneste opdatering: 22/3-10 kl. 1747
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

(hhv.  1 time  og video II, 18 minutter)

talerrækken er: Tøger Seidenfaden, Flemming Rose, Naser Khader, Lisbeth Knudsen,Nasim Rahnama,  Kurt Westergaard, Helle Merete Brix, Uwe Max Jensen, Lars Vilks. Der er mange gode indslag, men bemærk ikke mindst Helle Merete Brix´ redegørelse for det Europæiske Fatwa Råd og det Muslimske Broderskabs arbejdsmetoder og den rolle de har spillet i Vilks sagen. (min. 52 i video 1)

Tøger Seidenfadens  bemærkelsesværdige  optræden vil utvivlsomt afføde flere reaktioner og kommentarer, men  her  indtil videre  Bent Blüdnikows. Min egen  er foreløbig  blot et fotografi, og det ses  nedenfor. Men hvis jeg siger at Politikens chefredaktør her  introducerer et nyt lavpunkt (eller  højdepunkt, efter smag) af uforsonlighed, grænsende til had, har jeg ikke  talt over mig. Bedøm selv !

Seidenfadens  tale  findes  min. 4:51 i første  video, Vilks´tale  findes min. 4:40 i anden video. (video © Snaphanen og Sappho)

vilks_2__oktb_2007_010.jpg

( PS: Der er læsere der spørger om hvor Tina Magaard videoerne blev af. Jeg kan blot sige, at der er begrundet håb om at de kommer online igen. Jeg er særlig interesseret i det, ikke bare fordi Tina Magaard fremstår “vidende, engageret og kompetent” (flere  venners kommentar), men også fordi vidoen er et uhyre interessant røntgenbillede af et parti, Enhedslisten,  i noget nær opløsning.)

Muslim Youth: Religious Freedom above Freedom of Speech

Freedom of speech is above freedom of religion, according to 65 percent of all respondents. Young Muslims make a different choice, with 75 percent of them opting for freedom of religion.
The Dutch constitution in fact has no ranking order for fundamental rights.
The portrayal of the Prophet Mohammed as a dog is unacceptable to 93 percent of young Muslims. Remarkably, 68 percent of all respondents think the same.One in three of all young people consider that homosexuality can be called an illness. Almost half (48 percent) consider that Islam can be called a backward religion. According to one in 13 percent, it is permissible to say that ‘all Jews must be gassed’   Nisnews

Reinfeldt i Elyséepalæet

og tale for et Tyrkiet i EU.  Sarkozy var ikke  enig.

Muslim checkout staff can refuse to sell drink

Muslims can now choose to steer clear of the alcohol aisle if they work at Sainsbury’s. Muslim supermarket checkout staff have been given the right to refuse to sell alcohol to customers. At least one chain has allowed workers to call in a colleague to take their place when customers are buying beer, wine or spirits. Those with religious objections to selling drink have been asked to raise their hands so that a colleague can step in. Staff have also been allowed to avoid stacking shelves with alcohol.  Daily Mail

Saudi Arabiens  Menneskerettigheds Kommission

nogle ville mene, det lyder som en contradictio in adjectio, men den kommer  i hvert fald til København i denne  måned  for at belære  os i en “euro-arabisk  dialog” (læs “krav”) . Her  blir´der brug for the stiff upper lip, men kan det ikke ordnes  med silicone  nu om dage ? Efter den første “dialog” konkluderede Morten Kjærum og Irene Khan at “terrorbekæmpelsen har gjort verden farligere” . Jan Guillou kunne  fint  indgå i den dialog med den fikse reklame her for sin nye  bog (via Gudmundsson):

HRC to Address Muslim Rights Issues in Europe

RIYADH,  — Saudi Arabia’s Human Rights Commission (HRC) will urge its counterparts in the European Union to ask their governments not to link terrorism to Islam and also to issue regulations to protect Muslims from prejudice and discrimination because of their faith.

According to a source at HRC, the government-funded rights body will also address various human rights issues in Europe: when Muslims are unjustly interrogated, treated with disrespect, physically or mentally abused, or not allowed to practice their faith freely such as Muslim girls being prevented from wearing the hijab (head cover) in some schools.

The points are expected to be addressed during HRC’s official participation in the Second Arab-European Dialogue on Human Rights and Terrorism, which will take place in Copenhagen on Oct.21-23. “The dialogue is significant because it is being held in Denmark, where the controversy started over the Prophet Muhammad (pbuh) cartoons,” the source told Arab News.

HRC President Turki Al-Sudairi has assigned two HRC officials, Khaled Al-Obeid and Ali Al-Mustaneer, to represent the organization in the dialogue.

“HRC’s participation in the dialogue is part of its role to communicate and discuss with regional and international rights bodies matters that concern the rights of humans against discrimination on the grounds of race, religion, or sex,” the HRC said in an official statement.

Among topics up for discussion are “Islamaphobia” and the fear Europeans have of Muslims or Islam as a religion. People’s general attitudes toward Muslims will also be on the agenda. Another topic the rights body is expected to address is the history of Islam in Europe, specifically in Spain where Muslims contributed to the prosperity of humanity at a time when most of Europe was struggling through the Dark Ages.

According to HRC, this second dialogue is expected to come up with several recommendations similar to the first dialogue held in Amman on April 18 and 19 this year. The Amman conference concluded by backing the international bill of rights and other human rights instruments, emphasizing that states are obliged to ensure that anti-terrorist measures comply with human rights standards, and stressing the importance of national human rights agencies in advising governments and monitoring anti-terrorist legislation.

The delegates also urged governments, politicians and the media not to resort to discriminatory ethnic stereotypes in their battle against terrorism. In addition, the delegates recommended the establishment of an Arab-Euro working group, consisting of representatives from two Arab and two European human rights organizations.

These working groups would be able to enter into dialogue with governments and politicians as well as engage with professionals employed in the police force, intelligence services, the courts, civil society and the media.

Arab news

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] sagde Lars Vilks, da han talte på et møde om ytringsfrihed i Trykkefrihedsselskabets regi i efteråret 2007, og den filosofi har Lars Vilks holdt fast i. Således har kunstneren gjort både venner og fjender […]

trackback

[…] Seidenfaden og Bay Bundegaard må være dagens dialog-fætre i skysovs. Fordømmelsen af ham er fra hele det politiske spektrum, hvor vi endnu mangler at høre de Radikale og Enhedslisten. Det er svært ikke at tænke på en anden dialog med bla. Kurt Westergaard og Kåre Bluitgen, som Seidenfaden forlod efter have sagt det han ville. (Se video 1 minut 10:56.) […]

trackback

[…] resten HER. Man kan se Seidenfadens moralske forfald på video HER hos Snaphanen. Det er den første af talerne – starter få minutter efter Lars Hedegaards […]

trackback

[…] Note: Snaphanen her hele Seidenfadens uartikulerede vrængeri på video HER. […]