11
nov
Seneste opdatering: 13/11-07 kl. 0132
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

 ultimatum fra Asger Aamund, der er blevet træt  af storbytossernes  legestue:

Naser Khader skal pege på Anders Fogh Rasmussen som statsminister, og det skal senest ske under debatten mellem partilederne på DR i aften.

Nyhedsavisen.dk

 VKO: 90 mandater

Der er to væsentlige  ubekendte: hvor mange  flere  stemmer får DF end rapporteret ? Og- blandt de ubeslutsomme 10 %, er der en overvægt af kvinder  under 35, hvilket – beklager meget – ikke  borger for et fornuftigt  resultat:

Målingen giver VKO-partierne 89 mandater. Sammen med det ene borgerlige mandat, det nu forventes vil blive resultatet af valgene på Grønland og Færøerne, er der altså præcis de nødvendige 90 mandater bag VKO.Alt kan dog stadig ske, må være konklusionen på målingen. Enhedslisten ligger på 1,8 procent og altså lige under spærregrænsen. Klarer partiet den, er VKO-flertallet historie.

Naser Khader kan dog paradoksalt nok blive reddet af et kredsmandat til Asmaa Abdol-Hamid eller generel fremgang til Enhedslisten. Det vil forrykke balancen og igen give Ny Alliance en afgørende rolle i regeringsdannelsen.   180 Grader

Hamid El Mousti (S) udsteder fatwa mod muslimske sofavælgere

når man tager  i betragtning at 85 % (!) stemmer rødt, må de for min skyld gerne blive  hjemme. Valget er så tæt, at det kan blive  indvandrere der afgør det, noget venstrefløjen spekulerer i , men som er uønskværdigt  ud fra ethvert synspunkt.   Nyhedsavisen 

Afviser ikke  dødsstraf for homoseksualitet 

en nynorsk sosse  tager  højde  for enhver  eventualitet. Norges statsminister Stoltenberg betegner den urutinerede Helle Thorning-Schmidt som en “klog og visionær kvinde og en stor politisk leder.” Hvordan vil han karakterisere sin partifælle her? 

Asghar Ali under debatten onsdag. Sjokkerte pulikummere hørte flere ganger at han ikke ville ta avstand for dødsstraff mot homofili.
Den profilerte arbeiderpartipolitikeren Asghar Ali nekter å ta avstand fra dødsstraff for homofile. 

Under et debattmøte om homofile muslimer på Humanismens hus i går kveld (onsdag), uttalte Asghar Ali flere ganger at han ikke kunne svare på spørsmålet om dødsstraff for homofile. Ali er nestleder i Islamsk råd og styremedlem i Oslo Arbeidersamfunn, som er det største lokallaget i Arbeiderpartiet.

Asghar_Ali_1126521m.jpg

Provosert

– Han sa han ikke kunne svare fordi det var et teologisk spørsmål. Jeg syntes det var provoserende og oppsiktsvekkende, sier førsteamanuensis i flerkulturell forståelse ved Høgskolen i Oslo og tidligere generalsekretær i Human-Etisk Forbund Lars Gule til iOslo.no.

Sjokkerte publikummere så hvordan Ali gjentatte ganger fikk spørsmål om dødsstraff for homofile. Alle gangene svarte han «jeg vet ikke» eller «det kan jeg ikke svare på», ifølge personer som var til stede under debatten som ble arrangert av studentgruppen Skeivt Forum.

Oslo Arbeidersamfunn, hvor Ali er styremedlem, er ifølge Wikipedia det største lokallaget i Arbeiderpartiet. Asghar Ali tar heller ikke avstand fra dødsstraff for homofile da iOslo.no snakker med ham torsdag.

Tar ikke avstand

– Islamsk råd Norge kan ikke kommentere alle mulige forhold utenfor Norge, sier Asghar Ali til iOslo.no.

– Hvorfor ikke?

– Vi er en norsk organisasjon og forholder oss til norske lover. Hva gjelder strafferett i andre land må dere snakke med landenes ulike ambassader om.

– Hvorfor kan du ikke ta avstand fra dødsstraff for homofile på generelt grunnlag?

– Det spørsmålet er besvart.

– Uheldig?
– Kan du se at det er uheldig?

– Jeg ønsker ikke å si noe mer enn det jeg sa tidligere.

– Hvordan er disse uttalelsene i forhold til din rolle som styremedlem i Oslo Arbeidersamfunn?

– Hvordan vet du om min posisjon i Arbeiderpartiet? Hvem har tipset deg om det? Ragnar Kværness er den eneste i salen som vet at jeg er med i Arbeiderpartiet. Jeg kan ikke se at min rolle i Oslo Arbeidersamfunn er relevant i denne sammenhengen. Jeg representerte Islamsk råd Norge og uttalte meg på det grunnlaget, avslutter Ali.

Ragnar Kværness er medlem av Oslo Arbeidersamfunn, og tidligere bystyremedlem for Arbeiderpartiet i Oslo.

Arbeidersamfunnet har et problem

Gule var en av Alis meddebattanter onsdag, men var ikke klar over at Ali sitter som styremedlem i Oslo Arbeidersamfunn.

– Hvis han er med i Oslo Arbeidersamfunns styre, har de et problem, fordi de ikke har vært kjent med hans syn på dette spørsmålet. Jeg synes han burde trekke seg, rett og slett, sier Gule, som påpeker at han synes svaret var oppsiktsvekkende.

Han mener Ali i realiteten gir en indirekte aksept til dødsstraff for homofile, ved ikke å si klart nei.

– For meg er det en ansvarsfraskrivelse å ikke ta stilling til et så sentralt spørsmål. Derfor er det så provoserende. Har han ingen mening om at 18- og 19-åringer blir hengt for å ha omgang med hverandre? spør Gule.

Nettavisen

Homobråket i Ap: – Trekk deg

Den profilerte arbeiderpartipolitikeren Asghar Ali nekter å ta avstand fra dødsstraff for homofile. Både Arbeiderparti-, Høyre- og Frp-politikere krever at Asghar Ali (Ap) trekker seg etter at han nektet å avvise dødsstraff mot homofile. 

Flere lokale Ap-representanter og stortingspolitikere fra Fremskrittspartiet og Høyre krever nå at Ali trekker seg både fra Arbeiderpartiet og Islamsk Råd etter at han under en debatt i går ikke ville avvise dødsstraff mot homofili.

– Ville blitt ekskludert fra Frp
– Jeg blir sjokkert over at Arbeiderpartiet har medlemmer som ikke tar avstand fra dødsstraff for homofile, og jeg utfordrer partiet, og ikke minst Manuela Ramin-Osmundsen, til å ta sterkt avstand fra dette, sier innvandringspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet på Stortinget Per-Willy Amundsen til iOslo.no.

Unge Høyres leder Torbjørn Røe Isaksen mener Ali må trekke seg fra styrevervet i Oslo Arbeidersamfunn.

– Hvis jeg hadde vært styreleder, hadde jeg sett på dette som en aktiv søknad til å tre ut av styret, sier Røe Isaksen til iOslo.no.

Per Willy Amundsen mener også at eneste utvei for Asghar Ali er å trekke seg fra Arbeiderpartiet.

Til tross for gjentatte henvendelser har ikke likestillings- og diskrimineringsminister Manuela Ramin-Osmundsen gitt iOslo.no noen kommentar til at partifellen ikke vil avvise dødsstraff for homofili.

– Jeg mener han ikke bare burde trekke seg fra Arbeiderpartiet, men også Islamsk Råd. Jeg forventer at han trekker seg fra begge to. Hvis ikke, er det naturlig at han blir ekskludert. Hadde vi hatt en sånn person, hadde han blitt ekskludert fra partiet, sier Amundsen.

«Middelalderske uttalelser»
Han forteller at han reagerte med vantro da han leste artikkelen om Alis uttalelser, som han betegner som «middelalderske».

– Det er jo helt utrolig, og totalt uakseptabelt i et fritt samfunn. Dessuten er han ikke en hvem som helst i det muslimske miljøet, sier han.

Amundsen mener også at uttalelsen er uakseptabel når den kommer fra Islamsk råd.

– Hvis dette er Islamsk råds holdninger, burde vi ta pengene fra dem, sier han krast.

Sjokkerte partifeller
Lederen i Oslo Arbeidersamfunn, Anne Cathrine Berger, tok selv kontakt med iOslo.no etter å ha lest den første artikkelen om Alis uttalelser.

– Jeg vil sterkt presisere at han ikke representerte Oslo Arbeidersamfunn i denne debatten, men uavhengig av det tar vi på det sterkeste avstand fra synet han uttrykker. Det er uakseptabelt og veldig uheldig for Oslo Arbeidersamfunn, sier leder for Oslo Arbeidersamfunn Anne Cathrine Berger til iOslo.no.

Hun forklarer videre at ledelsen i Oslo Arbeidersamfunn ikke kan ekskludere Ali fra styret, men at han selv fortløpende må vurdere sin posisjon.

Tidligere styremedlem i Oslo Arbeidersamfunn, bystyremedlem i Oslo og leder av Homofile og lesbiske sosialdemokrater Håkon Haugli mener Alis uttalelser er en belastning for hele Arbeiderpartiet.

– Hvis det er noen tvil om at han tar avstand fra dette, har han ikke noe i partiet å gjøre, sier Haugli til iOslo.no.

– Bli kvitt ham

Også Ragnar Kværness, som overvar debatten i Humanismens hus onsdag, ble svært sjokkert over Asghar Alis uttalelser.

– Det virker som han mangler kontakt med det samfunnet han er en del av. Det virker ikke som han forstår alvoret i det han har sagt. Det er trist at han går til motangrep istedenfor å svare på spørsmålene, sier Ragnar Kværness til iOslo.no.

Kværness er selv medlem i Oslo Arbeidersamfunn, og mener at ledelsen i lokallaget må gripe inn hvis ikke Ali trekker seg selv.

– De burde kvitte seg med han så fort som mulig. Han burde se det selv, og gjør han ikke det, burde noen hjelpe han med det. Han burde ikke engang være medlem i partiet, sier Kværness.

Han påpeker også at Ali fikk mange sjanser til å korrigere sitt svar under debatten onsdag.

– Dette er jo helt hårreisende. Han avslører en ekstremt grumsete holdning til homofile, som ikke i det hele tatt er forenlig med menneskerettighetene og det et liberalt demokrati står for, sier leder i Unge Høyre Torbjørn Røe Isaksen.

Han mener uttalelsene er en fornærmelse mot alle som har venner, bekjente eller familiemedlemmer som er glad i en av samme kjønn.

Nettavisen


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.