19
nov
Seneste opdatering: 19/11-07 kl. 2046
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Giv os en integrationsminister

Nu er chancen der for at skabe det vi ikke har haft før, et integrationsministerium. Hidtil har vi haft et udsmidningsministerium – en nødvendig politiopgave, men en opgave som intet har med integration at gøre og som ikke må beklædes af samme minister.
Skal integrationen af Danmark lykkes må vi have et ministerium ledet af en karismatisk, imødekommende og udadvendt politiker, der konstant er på farten i ny- og gammeldanske ghettoer. Dels for at sende et signal til nydanskerne om at de nu er ønskede og dels for at fortælle gammeldanskerne at integration kun kan lykkes hvis vi åbner vores sociale netværk og hjerter op for dem, som hidtil har følt sig ude.
Hvis Fogh tager sit brede samarbejde alvorligt kan en minister, hvis eneste opgave det er at integrere danskerne, udmærket tænkes at komme fra oppositionen for at undgå at sende det ødelæggende signal til nydanskerne om at vedkommende styres af Dansk Folkeparti. Men allerbedst ville det være at hente en udefra, f.eks. Manu Sareen eller lignende, der kan vinde både ny- og gammeldanskernes forhærdede hjerter
Jacob Holdt, Berlingske

  Et interview med efterdønninger

Pia Kjærsgaard blæst op i alle medier. På den ene side, en bisætning og en strøtanke blæst ud af proportion, symptomatisk for megen journalistik. På den anden side – demokratiet stemte Hitler til magten i januar 1933. Ikke  nogen aktuel dansk analogi, men  aktuel på et tidspunkt i England og Holland-Belgien og på lidt længere  sigt i Sverige. Er Kjærsgaards bekymring over  Asmaa > Det muslimske  broderskab på Folketingets  talerstol så opsigtsvækkende ?

 Apropos, så skulle den øretæveindbydende Clement Kjærsgaards interview med David Howoritz, være tilgængeligt online på DR i morgen. Den sub-maniske Kjærsgaard, der  fik for lidt opmærksomhed som barn, og nu ikke kan få nok, kunne lære af Møllehave eller Brix-Hedegaard, hvordan man interviewer, men Horowitz får trods alt nogle høreværdige  ord  indført. Blandt andet frygter han,  at indvandringen til Europa som modreaktion,  vil bringe nogle “pretty ugly leaders” til magten. Netop grunden til at Europa skulle glæde sig over partier som DF , SD, Fremskrittspartiet og Vlaams Belang, i stedet for at skamme en  reaktion  indenfor demokratiets rammer ud. Som  freudianismen siger: Det fortrængte vender tilbage  i dæmonisk form. Sverige er ikke overraskende, fuldt af politiske dæmoner. Paradokset er, – i et land med en “demokratiminister” –  at de  trænger  unge  ud af det demokratiske forum i rekordtal, noget vi ikke oplever  i Danmark. Nogle europæiske ledere spiller et  uhyre risikabelt hasardspil. Den der lever, får at se. Sookhdeo sagde  i Bryssel: Kosovo´s muslimske selvstændighed, hvorfor ikke applicere det på Bradford og Birmingham og senere Malmø og Gøteborg ? Hvad er forskellen ? “We dont do our homework”, sagde han. “Vi forstår ikke det større billede”.

Pia K. om Asmaa A.: Vi smider hende ud af tinget
Pia Kjærsgaard truer med at smide Asmaa Abdol-Hamid ud af Folketinget, men modererer så sig selv i interview på DF-hjemmeside.Pia Kjærsgaard (DF) truer med at smide Asmaa Abdol-Hamid (EL) ud af Folketinget, hvis Enhedslistens muslimske politiker møder som suppleant og indleder med religiøse ord fra talerstolen.

Det siger Pia Kjærsgaard i et interview, hvor hun umiddelbart efter siger, at det ikke kan lade sig gøre. Interviewet lå søndag på hjemmesiden for Dansk Folkeparti.Spørgsmålet fra intervieweren lyder: Hvad vil vi gøre, den dag hun står op på Folketingets talerstol og indleder sine indlæg med “I Allahs navn, den nådige, den barmhjertige”?

Pia Kjærsgaard: – Så smider vi hende ud. Det gør vi altså. Jeg havde nær sagt korporligt. Men det kan jo ikke lade sig gøre.

Ritzau, TV 2, Jyllands Posten og utallige  andre.

© Sappho og Snaphanen

Ulf Nilson: Sverige är kört (Løbet er  kørt for  Sverige)

Denne  anmeldelse er  interessant. Avisen den fremkom i, havde skåret den sidste “kontroversielle” halvdel bort, den var for skrap, så mig bekendt er det kun Snaphanen der har bevaret den oprindelige  anmeldelse. Tilbage på UNT stod bare  en potemkinkulisse. Idag, et år  efter jeg sidst så efter,  en den helt  borte. Hvad  siger Expressens Ulf Nilson til at blive censureret i sit hjemland ? Ulf Nilson er ikke  hvem som helst. Hvad mener Medelssvensson om ikke at kunne udtrykke sig frit i eget land ? Enhver svensker ved , at han udsættes for censur, for så vidt han overhovedet har noget at ytre sig om. 

Det svære  i Danmark er,  at få folk til at begribe at det  er sådan. Selv Jyllands Posten kvier sig ved  ordet “censur” om  Sverige. Rygmarsrefleksen er, i Danmark er det paranoikere, der føler sig censureret, og det er sandt nok. Denne artikels skæbne beviser, at Sverige er anderledes. At den svenske journaliststand er vellønnede, selvgratulerende   hyklere og bedsteborgere, der hellere end  gerne ser munden lukket på kolleger. At der  er de facto er censur i Skandinavien. At det er danske journalister og politikere, der skal bebrejde Sverige, ikke omvendt. At svenskerne må ty til det endnu frie internet, hvor vi andre  bare skriver en kronik eller et læserbrev. Jeg antyder ikke  at der  findes en central censurmyndighed, slet ikke,  censuren er internaliseret selvcensur, langt mere effektiv end  nogen central censur. Skabt af et idioligiserende skolesystem og 70 års socialdemokratisme, med produkter som Mona  Sahlin, Pierre Schori,  Mikael Wiehe og Bjørn Afzelius.   Derfor får den ucensurerede, nu forsvundne Ulf Nilson en reprise, en journalist  der prøvede at gennembryde den mentale  barriere, men var oppe imod kræfter han måske ikke helt forstod:

Det raserade folkhemmet

Ulf Nilson läser en bok som är utmanande politiskt inkorrekt bok.
Jonathan Friedman, Ingrid Björkman, Jan Elfverson, Åke Wedin: Exit folhemssverige – en samhällsmodells sönderfall.Cruz del Sur

Sverige är kört.
“Vi” kommer att få det sämre, inte bättre. Det gäller inte minst den stora grupp som ibland kallas “40-talister”, ibland “68:or” och (av Per Nuder) “köttberget”. Eftersom medelåldern för pension i Sverige ligger just under 59 år har många i denna stora och dominanta generation redan lämnat arbetsmarknaden. Fler följer – i ett läge där arbetslösheten envist stiger och försöken att sopa den under mattan blir alltmer patetiska.Vad är plusjobb om inte bluffjobb? Vad är förtidspension, förlåt aktivitetsersättning, om inte arbetslöshetsunderstöd på livstid?
-Så det är kört: allt färre måste oundvikligen försörja allt fler. Det kommer att gå därför att det måste gå, men det kommer inte att gå bra och en av anledningarna är invandringspolitiken.


Katastrofens vidd framgår av en nyutkommen bok som heter “Exit folkhemssverige – en samhällsmodells sönderfall”. Den är skriven av Jonathan Friedman, professor i Lund och Paris; docent Ingrid Björkman som studerat utveckling i Afrika; Jan Elfverson, civilekonom; och Åke Wedin, docent i historia och tidigare chef för Arbetarrörelsens arkiv.
– Ingen av de fyra kan på minsta sätt misstänkas för att vara högerextremist; Wedin är, självklart nog, sosse. Förlaget som gett ut boken heter Cruz del Sur och har sitt säte i Torsby. Det heter med andra ord inte Bonniers, Norstedts, Tiden eller Timbro, ett förhållande som inte bör förvåna i ett land där den politiska korrektheten (som vi alla vet) förbjuder varje kritisk, för att inte säga realistisk diskussion av just invandringspolitiken.
– Locket (som författarna skriver om ) läggs på snabbare än du kan stava till individuell prövning eller humanitära skäl.Friedman (som är amerikan) sammanfattar, på sitt akademiskt torra sätt:
“Mellan 1990 och 1999 sjönk sysselsättningen från 83 procent till 72 procent i åldrarna mellan 16 och 64 år, en nettonedgång med 420. 000 arbetstillfällen. Under samma tidsperiod kom 350.000 invandrare i samma åldrar till Sverige. Denna storskalliga immigration inte bara tilläts utan tom uppmuntrades under samma tid som oerhört många arbetstillfällen gick förlorade, vilket med nödvändighet skapade stora problem i landet. ”
– Situationen har inte förbättrats och slutsatsen blir frän:” Sverige genomgår dessutom en ökande skiktning…I verkligheten kan en stor del av befolkningen beskrivas som arbetande fattiga, trots att de kan få hjälp av allmänna bidrag för att kunna vidmakthålla en minimal levnadsstandard. Detta är bilden av en realiteten nedåtgående utveckling för både arbetarklassen och den lägre medelklassen.”
Så långt Friedman. Åke Wedin tar ut svängarna ordentligt när han förklarar vad som gick snett.
Mot slutet på 80-talet tilltog flyktingströmmen dramatiskt, så dramatiskt att regeringen Ingvar Carlsson den 13 december 1989 tog det så kallade Lucia-beslutet som gick ut på att Sverige inte skulle ta emot annat än konventionsflyktingar, en bråkdel av det totala antalet sökande. Signalen var klar: Sverige har inte råd, kom inte hit!
-Nästan på dagen två år senare gjorde man helt om. Anledningen var att folkpartiet fått hand om invandringspolitiken i Carl Bildts koalitionsregering som tillträtt några veckor tidigare. Nu skulle Sverige, i detta avseende lett av Bengt Westerberg och Birgit Friggebo, bli “världsmästare” (uttrycket är Wedins) på att hjälpa flyktingar. En synnerligen viktig roll i sammanhanget spelade Ny Demokrati.
– Ian och Bert var kritiska tillmassinvandring och stämplades därför som “främlingsfientliga”. Alla som hade åsikter i närheten av ND:s blev därför pestsmittade; sa man ett kritiskt ord om invandring avvek man från den politiskt korrekta vägen och var helt ute. (Jag upplevde själv hur hårt locket låg på när jag hösten 93 intervjuade Carl Bildt. Jag hade rest runt i Tensta, Husby, Flemingsberg, Fittja, Rosengård och andra getton.Nu frågade jag Bildt vad han ansåg om problemet. Svar: det finns inget sådant problem.
Artikeln publicerades i den artikelserie som presenterades med löpsedeln “KÖR UT DEM” och som ledde till att Expressens chefredaktör, Erik Månsson, fick sparken. )
1991 kom till Sverige 27.300 asylsökande. Nästa år blev antalet 83.200 (!) huvudsakligen Kosovoalbaner. 97 procent saknade asylskäl, men majoriteten fick stanna. Friggebo förklarade att ” det är krig i Jugoslavien” och bomberna föll över Kosovo-albanerna.
– Wedin påpekar det inte, men kriget om Kosovo var ännu åtskilliga år avlägset. Kosovarerna var ekonomiska flyktingar, ingenting annat.Den 10 oktober 92 infördes visumtvång för Kosovo-albaner – dock skulle 40.000 som redan fanns i Sverige få uppehållstillstånd (efter farsartad, individuell utredning). Samtidigt hävdes visumtvånget för bosnierna, den överlägset största gruppen under rekordåret 1994. 9 av 10 saknade detta år asylskäl eller skyddsbehov, de fick sitt PUT (Permanent Uppehållstillstånd) av “humanitära skäl”.
Det bör tilläggas:

1. Att Sverige verkligen blev världsmästare: 92 till 94 fick 964 flyktingar per 100.000 svenskar stanna; närmast kom Holland med ca 307, Norge tog knappt 100;
2. Att varje PUT leder till en anhöriginvandring som blivit lika stor som den urprungliga invandringen;
3. Och att senare, socialdemokratiska regeringar inte märkbart stramat upp processen (vilket Wedin framhåller).

Boken behandlar invandrarnas arbetslöshet (skyhög) och brottslighet (värre än svenskarnas, framförallt vad det gäller våldtäkter och, självfallet, hedersmord).
Ingrid Björkman citerar en invandrare med kriminell bakgrund som blivit socialarbetare:”De ser att deras föräldrar inte får några jobb, alltså kommer de själva inte heller att få några. De tycker inte att samhället är till för dem, bara för svenskarna. Många … är förlorare som aldrig kommer in i samhället. De blir kriminella.”
” Hur ska man kunna integreras i ett land som man inte känner solidaritet med?” frågar Björkman. ” Hur ska någon kunna integreras som inte vill integreras?” Eller är det möjligen så att invandrarna, inte minst de muslimska, vill integrera oss, svenskarna, alltså förvandla vårt samhälle i riktning mot Kurdestan eller Iran eller Kosovo? Det finns förvisso tecken i den riktningen.
Islamiska organisationer, baserade i Sverige, uppmanar till missionerande och varnar – uttryckligen – unga muslimer för att låta sig assimileras eller integreras i Sverige. Segregationen växer, unga män tar fruar “hemifrån” ( för att inte behöva gifta sig med anspråksfulla svenska kvinnor som man allmänt kallar “horor”).
– Sammanfattat har svenska myndigheter på ett skrämmande sätt misslyckats med att planera och (någorlunda) hålla under kontroll den utveckling som sen framförallt 70-talet förvandlat Sverige från ett av världens mest homogena länder till ett mer och mer präglat av splittring och motsättningar, istället för integration och disciplin, oorganiserad, om också ofta statsstödd multikulti.
Birgit Friggebo dömer ut kosovoalbaner som snattare, “kanske av tradition eller så” och Mona Sahlin dömer ut svensk kultur, “midsommar och sånt”, som tönteri. 2056 kommer de etniska svenskarna, enligt författarna, inte längre att vara i majoritet i Sverige.
Personligen tror jag att vi redan gått över stupet. Sverige är kört (givetvis a l l s i n t e bara beroende på invandringen). Det finns invändningar, ibland allvarliga, mot somliga av de resonemang som förs. Ändå borde ” Exit folkhemssverige” läsas av alla beslutsfattare, även i invandrarvärlden.Och varför inte i skolorna?

Det raserade Folkhemmetkan købes her:Författare: Björkman, Elfverson, Friedman, Wedin.196 sidor. Cruz del Sur”..Sveriges omvandling från folkhem till mångetniskt samhälle. Periodens historiska förlopp penetreras. De politiska besluten analyseras och en förklaring ges till det innehåll de fått. Deras målsättning kontrasteras mot det faktiska utfallet. Politikens ekonomiska och sociala följder undersöks. Utifrån ett demokratiskt perspektiv granskas debatten om invandringspolitiken..”En utmärkt, enkelt skriven bok. Överskådlig i sin framställning.(Möjligen är Friedmans inledning delvis lite abstrakt. Den som tycker det kan isf bläddra vidare till kapitel 1.)Boken kostar 190:- kr (allt inkluderat).Betala detta belopp på postgirokonto: 62 56 12 – 7 (Åke Wedin), så kommer boken inom en vecka i brevlådan. Ange namn och adress på inbetalningsblanketten.http://skattesankarna.se/exitsv.htmBoken kan också beställas från Exlibris för 164:- kr.http://www.exlibris.se/product.aspx?ISBN=9187028026

Snaphanen, dec 2005

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x