25
nov
Seneste opdatering: 26/11-07 kl. 1210
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

 arv, svindel ,spil  og udvandring er gode metoder. Hver 2. højtuddannet svensk indenfor IT, finans eller marketing,  overvejer at søge arbejde  i Danmark. Ur-svenske kvaliteter som ærlighed, dygtighed og flid, belønnes  ikke. Det kan kaldes demoralisering af en befolkning:

Sverige har industrivärldens fattigaste medelklass och kopplingen mellan utbildning, arbete och förmögenhet är svag. Lotterisamhället inleds med en intervju med Hans Bergström, statsvetare och f.d. chefredaktör, som 1987 lade fram avhandlingen “Rivstart”, om övergången från opposition till regering. Om man frågar svenska folket hur de ser på möjligheterna att få ihop en miljon kronor svarar fler än sju av tio att en spelvinst eller annan oförutsedd händelse är den troligaste vägen. Medborgarna litar mer på slump än på arbete.
 

Ekdal – Lotterisamhället  på Axess TV, min. 42:30

Les banlieues – de “sensitive zoner” igen

SNN2620D2G_682_394818a.jpg 

One local, who asked to remain anonymous, said: “Around 100 rioters have burn at least two cars, but the forces of law and order are nowhere to be seen.”There were four police cars here, but they’ve retreated. They were charged by the rioters. Some rioters are climbing up to electric cables to try and break them and put the whole district into darkness.

“The situation is extremely tense – we are trying to contain the trouble,” the spokesman added.

Skarpe skud mod politiet,  TV klip 1 minut

Clashes, buildings torched in Paris suburb

Police stations attacked after two dead in Paris suburb

Boys’ moped deaths ignite riot in Paris suburb  

ATLAS DES ZONES URBAINES SENSIBLES

Margot Wallström´s klasserejse

“klassresan” er et ord der fascinerer en dansker. Det forekommer  hyppigt  på svensk, men hvis jeg har hørt det på dansk, må det have været i 1973, og da har jeg forlængst glemt det. Der er en klassebevidsthed vi har mistet. Man ser  for sig en slags social hurtigrute, som den legendariske   Bergen-Kirkeness båd,  eller  når en professor går i hundene eller en hund bliver  professor. Wallstrøm et naivt et sludrechatol, der  virkelig har skudt papegøjen, men  det eneste  jeg ønsker mig at høre er, hvornår Tyrkiet og hele Magreb skal være inviteres  til at drukne Vesteuopa endegyldigt  i islam. Men det vil hun ikke informere om, Kommunikationskommisæren. At  tænke sig, at være  født på et savværk i Sollefteå og komme helt til Berlaymont bygningen, bare  på en studentereksamen fra 1973. Hun kommer  aldrig  hjem. Klogt af hende. 

K.G. Bergstrøm i audiens i Brussel: Video  12 minutter

Gäng 

Jeg tror det vil interessere mine svenske venner, hvad der  egentlig gemmer sig bag deres  journalisters abrakadabra. I Danmark bla. 1 mia. sorte , danske kroner og en hidtil uset voldelighed:

Brødre med våben

Der er opgør mellem Indvandrerbanderne i København. Black Cobra kontra
Borhan-drengene. Men bandeproblemet strækker sig i dag langt uden for hovedstaden. Hvem er de, og hvad slås de om? Velkommen til en verden af våben, narko, prostitution og afpresning.Det var fredag eftermiddag og midt i myldretiden, da en rødbrun Toyota Corolla med brede fælge og hækspoiler rullede op foran kiosken. Der var skudhuller i bilen, indeni sad en ung mand først i 20erne, iført sort hættetrøje og lys kasket, sammen med en jævnaldrende.

Berlingske Tidende

Lone Nørgaard  på  svenska 

“Författarinnnan Liza Marklund säger at fler har dött av påskägg än av Osama bin Ladens handlingar, och att medierna haussar upp det.”  Skal man sige noget overhovedet til  trivialforfatteren Marklunds forsvar, så har hun udtalt sine visdomsord inden terrordommen i forgange  uge i Østre -landsret. Iøvrigt er over 10.000 omkommet  ved muslimsk terror siden 9/11-2001. Endnu har Räknenissen oversat:

Den blommande okunskapen

Liza Marklund ska inte få slippa undan med att klistra etiketten ”rasist” på personer som argumenterar för att vi inte kan lösa problemet med Tredje Världens befolkningsöverskott. Samt att terrorism är ett allvarligt problem, skriver krönikören.

Den 27 oktober kunde jag i Dagbladet Information läsa:»Författarinnnan Liza Marklund säger at fler har dött av påskägg än av Osama bin Ladens handlingar, och att medierna haussar upp det. Och om skandinavisk terrorism anser hon att problemet är att vi inte har några terrorister.« Därpå följer en intervju där den svenska kriminalförfattaren och fasta krönikören i dagstidningen Expressen bl.a. står bakom dessa intressanta uttalanden om Danmark:

– Ni har en vansinnigt intolerant inställning till invandrare

– Vi ser er som Skandinaviens, faktiskt Europas, rasister-Problemet är de rasistiska politikerna

– Det är de outbildade, oupplysta, arbetslösa och folkpensionärerna som röstar på Dansk Folkeparti

– Kampen mot terrorismen i Skandinavien går fantastiskt bra. Det finns bara ett problem: Vi har inga terrorister

Man frågar sig varifrån Liza Marklund-”Bor i dag mest i Marbella i Spanien” faktiskt har sin information? Lider också hon av den omfattande professionsskavanken som utbildad journalist att hon faktiskt inte har tid att läsa böcker eftersom hon är för upptagen med att passa deadlines? Alltså när hon inte är upptagen av att sprida fördomar i diverse intervjuer?

Att jag just siktar in mig på Marklund bottnar helt enkelt i att kändisen med sina uttalanden lägger ännu en sten till myten om Danmark som ett rasistiskt land där några dummerjönsar röstar borgerligt och på det som är ännu värre. I stället för att inse att röstavgivandet måste karakteriseras som sunt förnuft förankrat i följande logik: Öppna gränser = massinvandring av fattiga = underminerande av välfärdsstaten, eftersom fler fattiga betyder att en minskande skattebas ska finansiera allt fler icke-självförsörjande människor.

Om man är ultraliberal är det jättebra: Ju fler fattiga, ju mer konkurrens om okvalificerade jobb till svältlöner. Är man inte det – så är det inte lika bra. Vilket en naiv vänster tungt kommer att få inse under de närmaste årtiondena.

I Marklunds glasögon klassificeras Jyllands-Posten stensäkert som ickerumsren lektyr, men skulle hon någon gång ändå råka snubbla över denna krönika, så vill jag gärna vara henne behjälplig med ett par förslag till litteraturläsning som skulle kunna lägga ett perspektiv eller två till hennes blomstrande okunskap:

Al-Qaeda i Europa (2006), där terrorism-experten Lorenzo Vidino konkluderar i sin bok om 413 sidor, att det nya Afghanistan alias fristaden för terrornätverk i verkligheten finns i Europa. Skälet till att det har blivit möjligt att bygga upp så många terrorceller i Västeuropa är att de europeiska asylreglerna och emigrationslagarna är för liberala. Plus att århundradens demokratiska lagstiftningsarbete med målet att ge garantier för den enskilde medborgaren mot att hamna i en polisstat har visat sig erbjuda terrorister det optimala skyddet

Eurabia – The Euro-Arab Axis (2005) av Bat Ye’or (egyptiskfödd brittisk historiker). Boken behandlar den gradvisa förändringsprocessen av Europa i takt med att den muslimska invandringen ökar och islamisterna får mer framgång för sina religiösa och politiska särkrav. Hon dokumenterar hur EU fungerar som ett huvudredskap i denna process,

Norska Hege Storhaugs Men størst av alt er friheten (2006), som redogör för invandringens konsekvenser i Norge – en dyster bild av hur islamismen brer ut sig.

Eftersom Marklund också är feminist kommer hon att få extra mycket nöje av följande författare och forskare, som alla är muslimer och vars publikationer därför inte kan beskyllas för islamofobi:

Azar Nafisis Reading Lolita in Teheran (2003) – om den iranska revolutionen och de problem den skapade för kvinnorna,

Irshad Manjis Problemet med islam (2005),

Bouthaina Shaabans Both right and left handed (kvinnor i fem muslimska länder berättar om sina eländiga liv) och

Fatima Mernissis The Veil and the Male Elite – forfattaren är mycket islamkunnig och har hänvisningar till förmodligen samtliga muslimska källor av vikt genom århundraden.

Om Marklund är riktigt upptagen, vilket mycket tyder på, så kan fransk-iranska

Chadortt Djavans Kasta slöjan! (2006) klaras på en eftermiddag. Kasta slöjan! är en debattbok som inte bara ställer alla de obehagliga frågorna utan också levererar de lika obehagliga svaren. I alla fall obehagliga för de blåögda multi-kulturalister som hävdar att huvudduken ju bara är ett oskyldigt klädesplagg ungefär som keps och mössa, och att en-främling-är-en-vän-som-du-änu-inte-har-träffat.

Jag sätter mig inte alls på höga hästar. I en hektisk vardag är det svårt och ibland omöjligt att pressa in tung facklitteratur – särskilt när man på kvällen mycket hellre vill ha soffan, TV-såpor och godis än islamism, jihad och terrorangrepp.

Längtan efter att rulla ner persiennerna och odla sin kål tränger sig på, särskilt när merparten av bekantskapskretsen verkligen inte kan se att det finns något problem med 30 g huvudduk (ursäkta min offerretorik), för det är ju bara en tidsfråga innan alla invandrare kan se både ljuset och vägen i demokrati, jämställdhet och frihetsrättigheter.

Nej, så är det tyvärr inte, om man ser sig runt i hela Europa. Överallt är det problem med integrationen, och den multikulturella ideologin gör om och om igen konkurs. Mot bakgrund av dessa oundvikliga fakta ska en Liza Marklund inte heller få slippa undan med att klistra etiketten ”rasist” på personer som argumenterar för att Danmark och Europa inte kan lösa problemet med Tredje Världens befolkningsöverskott. Samt att terrorism är ett allvarligt problem.

Av Lone Nørgaard, lektor, cand. mag. i danska, engelska, filosofi och gender & kultur

Via  Grueblogspot, der  også har sine egne  kommentarer

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x