19
dec
Seneste opdatering: 20/12-07 kl. 2022
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

“I kind of believe in wars – but I was against Iraq. You can´t shape the Middle East”  (gælder i lige så høj grad  Afghanistan, Søren Espersen har fuldstændig ret mht. danske  tropper. Lad  FN administrere uendelighedsguerillaen, hvis nogen absolut  skal. GENopbygningen – fra  hvad ? – af Afghanistan, er en vildmand.) 

For anyone interested in a behind-the-headlines understanding of US foreign policy, the 2007 UC Berkeley lecture series Issues in Foreign Policy after 9/11 is a great place to start.One of the best lectures is, the lecture dated 11 november, with guest speaker Edward Luttwak, senior fellow at the Center for Strategic and International Studies.

Audio og video, 1. t 10 minutter ( indslag 13 på listen, en “must see”)

 Sverige växer snabbt

På nyårsafton beräknas Sverige ha 9 184 000 invånare, uppger
 Statistiska centralbyrån (SCB).
 Folkmängden ökar med 71 000 personer under året, mycket beroende på invandringen som är den högsta som SCB uppmätt: 100 000 personer beräknas invandra.Samtidigt är utvandringen nästan oförändrad och landet har ett högtantal födda och ett stabilt antal dödsfall.     UNT SE

SCB:  Sweden’s population growing sharply

 ‘Muhammad boys’ prove ‘Islam will enter every house in Europe’

Statistical information released yesterday showing Muhammad is the second most popular boys name in Britain “proves Islam is becoming the majority in the UK and will one day enter every house in Europe,” a senior terror leader told WND in an interview.
“We see from this study of Muhammad’s name that Islam is on the rise and cannot be stopped no matter what your crusader governments do,” said Muhammad Abdel-Al, spokesman and a leader of the Popular Resistance Committees terror group.
Abdel-Al is known for his fiery threats against Western targets, but he said statistical trends indicating Muslims are gaining a major foothold in the UK show there is no need for violence to spread Islam.”In Europe there is no need for war because if people keep on joining Islam in these countries then Islam will become the majority, which I think is the process that is taking place now, so there will not be any necessity to have war with [non-Muslims],” he said.

Terror leader boastful after British government lists most popular baby names

 Sverige faller samman

Ironiskt nog kom firandet av den internationella migrationsdagen på Arbetets museum i Norrköping den 18 december att handla om konsekvenserna av dagens invandring. TV-professorn Dick Harrisson hade nämligen ett uppseendeväckande anförande som handlade om att Sverige, på grund av invandringen, är i stånd att falla sönder.

TV-professorn fick hela publiken att reagera när han på fullt allvar menade att Sverige, så som det ser ut idag, kommer leda till att nationalstaten Sverige upphör existera…………………..

SD Kuriren

Taqiyya på Krogerup Højskole

Ikke kun dialog, men kritisk dialog  – af  Lene Kattrup

(Frederiksborg Amts Avis 31.10.2007)

Boel og Lerche fra Krogerup Højskole sluttede deres indlæg (26.10.) med kritik af min kronik med at erklære, at vi i f. t. etnisk, religiøse grupper skal udbygge dialogen samt ”komme ud over modsætningerne og arbejde sammen om væsentlige samfundsmæssige problemstillinger.” I min kronik roste jeg Krogerup for at skabe dialog. Men min kritik gik på, at en dialog ikke må være tandløs og blot have som målsætning, at der skal opnås enighed, så konfrontationer undgås. Vi kan ikke altid komme ud over modsætninger til personer og bevægelser, der ikke ønsker demokratiet bevaret, og med dem kan vi ikke altid ”arbejde sammen om væsentlige …” Boel og Lerche må indse, at der kan være en grund til, at nogle af de muslimer, som skolen har valgt at samarbejde med, jo som de selv er inde på, tager af stand fra de muslimer, der, som f.eks. Hirsi Ali og Naser Khader, er afklarede, sekulære demokrater, der tør at udfordre islams dogmer og sharialovens kvindeundertrykkelse, og derfor må have livvagter.

Det er skolens ”flirt” med personer, der ikke klart og utvetydigt tager afstand fra religiøst begrundede love, jeg kritiserer. Det er det, det hele handler om. Islamismens krav om en religiøs begrundelse for lovgivningen og indretning af samfundet er en trussel mod demokratiet og vores frihedsrettigheder. Og det vil jeg blive ved med at gøre opmærksom på, uanset hvor vred Boel bliver på mig. Krogerup lægger op til den sammenblanding mellem islam og politik, som jeg finder, er en farlig glidebane.

Jeg beskyldes for usandheder, men står ved, hvad jeg skrev. (Boel og Lerche citerer mig i øvrigt forkert fra kronikken).

1. Jeg sidder her med en invitation foran mig, hvor det faktisk er Wahid Pedersen, der inviterer i et samarbejde med Krogerup. Og der står også, at den forening, han repræsenterer, arrangerer mødet, som foregår i et samarbejde osv. (W.P. har offentligt forsvaret flerkoneri og steningsdødsstraf for utroskab, han har forklaret, at man ikke kan forlade islam, og i 2006 foreslog han et sharia-råd indført i Danmark).

2. At debatpanelet var svagt, mener jeg er en kendsgerning. Ingen af paneldeltagerne, som jeg alle nævnte ved navn, stillede på noget tidspunkt kritiske spørgsmål til Tariq Ramadan.

3. Jeg må også fastholde, at Krogerup er kommet for skade fortrinsvis at vælge muslimer, der ikke repræsenterer de demokratiske, sekulære muslimer, men som derimod vægrer sig ved klart at frasige sig sharialoven som lovgivningsgrundlag. Jeg ved, at de navne, de benytter til deres organisationer, i visse tilfælde kan give et andet indtryk. En af disse bruger ordet fællesråd, men er det ikke. Også Mona Sheikh, som Boel fremhæver som underviser på Krogerup, har foreslået et sharia-råd, der skal beskæftige sig med politiske spørgsmål (Weekendavisen 17.11.2006).

4. Det anføres, at den kritiske vinkling blev dækket ind af, at jeg og Tina Magaard var til stede. Men vi var der som tilfældigt publikum, vi kunne kun stille et eller to spørgsmål og kunne ikke indgå i en dialog. Det er heller ikke rigtigt, at Tariq Ramadan gav mig svar på mit spørgsmål om sharialoven og/eller tog af stand fra den som et grundlag for vores lands lovgivning. Jeg mener i det hele taget ikke, hans svar på mødet gav indtryk af, at han ønsker det vestlige, sekulære demokrati bevaret. Det er blandt inviterede foredragsholdere og paneldeltagere, højskolen bør sørge for en større alsidighed, så der kan komme en kritisk debat. Der nævnes personer, som højskolen har tænkt sig at invitere i 2008. Det synes jeg lyder godt, hvis der er tale om mere end 5 minutter på Grundlovsdagen. Som jeg skrev, mener jeg, at højskolen har en forpligtigelse til at sørge for, at personer, der er islamister og/eller som ikke har meldt klart ud, at sharialoven ikke kan bruges som basis for lovgivningen, altid bliver inviteret sammen med sekulære demokrater, der har en viden om islam og som samtidig tør at være kritiske overfor islamismen. Er det ikke et helt rimeligt krav til en højskole som Krogerup?

Som svar til Arne Lund fra Enhedslisten, som i sit indlæg (25.10.) nævnte en del andre personer må jeg bede ham om at henvende sig direkte til dem. Jeg repræsenterede i kronikken kun mig selv og min egne synspunkter. Jeg vil anbefale Lund, at læse Koranen (især sura 9), Ayaan Hirsi Alis mesterværk af en bog ”Opbrud og Oprør” (især 2. del ”Min frihed”) samt Sam Harris ”Troens fallit”. Som Hirsi Ali siger på side 323 kan man jo heller ikke forstå marxismen uden at sætte sig ind i Karl Marx’ værker. Enhedslistens nuværende situation kunne måske have været undgået, hvis partiet havde søgt mere viden om islam/islamismen. Boel og Lerche burde læse hvad Paul Berman*, Sylvain Besson og Caroline Fourest skriver om Tariq Ramadan. Lerche og Boel nævner en helt ok udtalelse til Politiken, men i andre sammenhænge har Ramadan jo sagt noget ganske andet.

Det er det, der er problemet, som af nogle kaldes cirkeltale, dobbelttale eller taqiyya**. Af grunde jeg ikke forstår, undgår Boel og Lerche at orientere sig alsidigt om emnet og inkludere læsning af værker, der forholder sig kritisk og analyserende, hvor man også har inddraget de mange bånd og prædikener på arabisk til muslimerne i EU samt Ramadans tilknytning til forskellige organisationer. Jeg har selv hørt ham komme med udtalelser, der gav anledning til bekymring***. Der er grunde til at han har fået indrejseforbud i flere lande, og at han på det sidste har valgt at drosle sine aktiviteter i Frankrig ned, efter nogle ting er kommet frem her via TV, artikler og bøger er udgivet om ham. Tilsyneladende har han nu har rettet søgelyset mod England og Skandinavien.

Alt taget i betragtning mener jeg stadig, der mangler alsidighed, kritisk information og dybde i Krogerups tilgang til islam som religion, civilisation og politisk samfundssystem.

  * Se bl.a. Weekendavisen 29.06.2007 essay af Paul Berman, der bl.a. rummer uddrag fra en TV-debat mellem Ramadan og Nicolas Sarkozy, som blev set af seks millioner franskmænd og vakte opsigt. Ramadan ville ikke tage klar afstand fra sharialovens krav om stening af kvinder, der har begået ægteskabsbrud. Sarkozy var oprørt og overrasket.

** Se bl.a. www.dci.dk/?artikel=878, Jyllands-Posten Tina Magaard, 30.12.2005: Tretunget europæisk muslim., Information Børge Visby, 21.01.2005: Den slebne Prædikant, http://www.religion.dk/artikel/103532:Synspunkt–Myten-om-euroislam

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] til Berkely foredraget blogget her for nylig) “Democracies cannot occupy. Only empires can out-terrorise […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x