29
feb
Seneste opdatering: 1/3-08 kl. 0019
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

»Muslimer i Europa må acceptere, at de ikke kan censurere en kunstudstilling«

Må de det ? Tomme trusler. Intimideringen er forløbet gnidlingsløst. Kunstverein Tiergarten har lukket udstillingen, fjernet dokumenter på nettet, tyske aviser har stort set ingen billeder. Alle er krøbet i skjul. Terror til tiden. Den danske kunstnergruppe Surrend er satirikere og “går ind for verdensfred”. Af og til spørger man sig, om der overhovedet bliver set på billederne, inden der trues. Europæiske kunstnere får brug for noget, de ikke har skullet mobilisere længe: mod ! Journalister også. Fotos fra udstillingen er næsten umulige at opdrive.

1203930872675l.jpg

En udstilling i Berlin med satirisk-politiske karikaturtegninger og plakater lavet af den danske kunstnergruppe Surrend er blevet lukket af sikkerhedsgrunde. Det oplyser de tyske myndigheder torsdag. Ifølge Kunstforeningen Tiergarten forårsagede »opbragte muslimer« tirsdag forstyrrelser på udstillingen, hvor de krævede, at en af de 21 plakater blev fjernet.»Dette blev fulgt op af konkrete trusler om vold, hvis dette ikke skete«, oplyser kunstforeningen.

Genstanden for vreden er en plakat, der viser kabaen, den hellige sten i Mekka. Plakaten har inskriptionen ‘Dumme Sten’. I udstillingen findes også en plakat med en mand, der bærer en typisk jødisk hovedbeklædning. Den har inskriptionen ‘Dumme Hue’. Udstillingen blev åbnet fredag af formanden for Berlins Kunstakademi, Klaus Staeck. Han betegner truslen mod den danske udstilling som »fuldstændig uacceptabel«.

dummerstein.jpg

»Muslimer i Europa må acceptere, at de ikke kan censurere en kunstudstilling i et galleri«, siger Kunstforeningen Tiergarten i en pressemeddelelse. Politiken Berlin zittert vor dem “Dummen Stein” Udstillingen : Intet er Helligt  og Deadline  kl 17 i Berlin

Næsten ni timer efter nyheden i DK og Tyskland, tæller svenske journalister stadig på knapper, om det nu også er en vigtig historie. (Idag tyve timer  senere,  heller intet)

Hverdagsterror

Polisen i Kista har fått en ny arbetsuppgift:att bevaka begravningar. Ungdomsgäng har stört sörjande.
– De har tjoat under begravningsakten och stört när de bar ut kistan, säger
närpolischef Ulf Pauli. – För en del har det varit extremt obehagligt, säger
Michael Öjermo, kyrko herde, till Mitt i Kista.

Signaturen Spoke på debatforum : Har själv anhöriga som ligger begravda på kyrkogården vid Spånga kyrka. Den ligger mitt mellan Tensta o Rinkeby. Det har i.a.f de senaste 20 åren blivit ett allt mer eskalerande problem med arabiska/muslimska/mellanösternligister som lever djävul på kyrkogården. Buskörning med mopeder, gap o skrik, fotboll o.s.v, detta har jag själv sett med egna ögon. Vid ett flertal tillfällen har jag handgripligen kastat ut ligister från kyrkogården. Vid ett tillfälle så gjorde jag en minimoto icke körduglig genom att knäcka framgaffeln på den. Så snacket om att svartingar sabbar begravningar är i allra högsta grad sant. B.t.w, kyrkogården är oxå en populär rastplats för blattarnas kamphundar.

Polis bevakar begravningar, pdf s. 4

Wilders » Maxime Verhagen kan rende og hoppe«

Der er en Muhammedkrise under opsejling i Holland, fordi den indvandrerkritiske politiker Geert Wilders nægter at imødekomme regeringsappel om ikke at vise islamkritisk film.Hollands udenrigsminister, Maxime Verhagen, har bedt parlamentsmedlemmet Geert Wilders, grundlægger af det højreorienterede Frihedsparti, om ikke at offentliggøre en film, der er stærk kritisk over for den islamiske religion.

Muhammedkrise under opsejling i Holland

Lars Hedegaard : Idealister

Hvis vi ikke standser op og tænker os om, vil vi en dag vågne op i en de facto gudsstat, under ledelse af et nyt herrefolk, der regerer os ved hjælp af terror

“Idealister”. Sådan betegner Mariann Nielsen forældrene til de omkring 20 børn i den lille århusianske børnehave Lille Rygård, hvor hun selv har sin søn indskrevet.

Og hvorfra Kurt Westergaards hustru Gitte Westergaard onsdag blev bortvist efter pres fra en del af disse idealistiske forældre, som frygtede, at deres børn skulle komme til skade, hvis nogen kom for at gøre det af med hende. Heldigvis har sagen skabt så meget ballade, at kommunens ansvarlige rådmand for børne- og ungeområdet Louise Gade har beordret Gitte Westergaard genindsat i det job, hun efter alles mening har klaret upåklageligt i 25 år.

Men hermed forsvinder problemerne jo ikke. For det er selve terrorens væsen og mening at indgyde frygt i en hel befolkning for at få den til at makke ret. I det konkrete tilfælde til at opgive den ytringsfrihed, danskerne tilkæmpede sig med grundloven af 1849, og i stedet acceptere fra nu at lade sig styre af shariaen.

Med deres reaktion på en trussel, som måske ikke engang eksisterede, har de århusianske forældre vist islams forkæmpere, at terroren virker her, som den har virket overalt i verden.

Det er nemt at sætte sig til dommer over forældrene – og at gøre sig lystig over deres selvforståelse som idealister.

Enhver der har børn – og da især små børn – kan uden besvær sætte sig ind i forældrenes bekymringer. Hvad ville man selv gøre i en lignende situation? Hvis man fornemmede, at man stod i valget mellem at forlange et menneske bortvist fra arbejdspladsen og risikere sit barns liv, skulle man være en usædvanlig stor idealist for ikke at vælge den første udvej.

Det er derfor, terroren er så stærkt et våben. Og det er årsagen til, at islam gennem 1400 år har været en så vanskelig modstander at bekæmpe.

Terroren virker ved konstant at stille os over for valget mellem det, der forekommer at være en meget lille indrømmelse og så en uoverskuelig katastrofe.

Herregud, de vil ikke finde sig i tegninger, sparegrise i bankerne, leverpostej i børneinstitutionerne, Grislingen eller Miss Piggy. De vil have lov at reklamere for deres kønsapartheid og deres teokrati fra Folketingets talerstol. De vil have lukket de offentlige svømmehaller nogle timer, således at muslimske kvinder kan få dem for sig selv. De vil have det vantro politi ud af “deres” kvarterer. De vil have særlige låneordningen i bankerne.

De vil bare have lov at indføre deres egne love på nogle få områder. Hvem kan have ondt af det?

De forlanger såmænd blot, at skolelærerne undlader at sige sandheden om visse historiske tildragelser. At lærebøgerne bliver godkendt af nogle hellige mænd. Så lad dem dog, når de nu går så meget op i det.

De vil have en stormoské, hvorfra de kan planlægge nye erobringer.

Når alternativet er, at de smider bomber, skærer halsen over på folk, brænder byen ned, lokker politi og brandvæsen i baghold, så er alle disse små indrømmelser dog en ringe pris at betale.

Og når der nu ikke er mangel på meningsdannere, politikere, universitetsfolk, præster og biskopper, forfattere og kunstnere, der ved enhver lejlighed forklarer, at fejlen for al denne ballade ligger hos de gammeldanskere, der ikke vil imødekomme disse i grunden helt rimelige og forståelige krav.

Resultatet er, at vi med rasende fart er ved at formøble vores frihed. Hvis vi ikke standser op og tænker os om, vil vi en dag vågne op i en de facto gudsstat, under ledelse af et nyt herrefolk, der regerer os ved hjælp af terror.

Og dette herrefolk vil lige så lidt komme til at savne danske håndlangere, som den nazistiske besættelsesmagt savnede kollaboratører og værnemagere under Besættelsen.

Der er som sagt ingen grund til at betvivle, at forældrene fra Lille Rygård betragter sig som idealister.

De har formentlig stemt på de rigtige partier, der i årtier har fortalt befolkningen og fortsat gør det, at den muslimske tilvandring repræsenterer en kulturberigelse. At alle religioner går ud på det samme. At alle kulturer er lige gode. At den manglende integration skyldes “højrefløjen” og den almindelige danske racisme og fremmedfrygt. Og at vejen ud af vanskelighederne er øget tolerance og flere bevillinger til integrationsindsatsen.Samt mere respekt og en bedre tone i den offentlige debat.

Gud ved, hvad forældrene fra Lille Rygård tænker i deres stille sind, efter at de selv har måttet se den frygt i øjnene, som idealisterne så længe har affærdiget som et højreorienteret “fjendebillede”?

Sappho.dk

Jeg er medskyldig

Af Tage Bjerg

FOLK STÅR ikke ligefrem i kø for at påtage sig ansvaret for den senere tids problemer med unge indvandrere og indvandrerproblemer i det hele taget.Men jeg vil gerne påtage mig en del af skylden for disse problemer.

Hver gang jeg læser om eller hører om kriminalitet begået af danskere med anden etnisk baggrund (og det er jo dagligt), oplever jeg, at jeg føler mig medskyldig og får dårlig samvittighed. Grunden hertil er, at da tilstrømningen af flygtninge og indvandrere var på sit højeste, var jeg medlem af Det Radikale Venstre. Jeg hørte til de gode, de hellige og de bedrevidende. Marianne Jelved var min guru.

Når personer i min omgangskreds gav udtryk for deres betænkeligheder ved den store tilstrømning af især muslimske flygtninge og indvandrere og de problemer, den medførte, brugte jeg de samme argumenter, som Marianne Jelved anvendte.

Jeg brugte ord som fremmedfjendske, intolerante og racister om personer, som ikke var enige med mig, og kritiserede dem for deres menneskesyn. I dag må jeg erkende, at mange af dem, jeg dengang diskuterede med, har fået uhyggelig ret i deres påstande. Deres betænkeligheder var velbegrundede, og jeg undskylder gerne og indrømmer, at jeg var for blåøjet og naiv.

Flov
Efter at det er gået op for mig, »hvor store problemer den store indvandring medførte for almindelige danskere« – for at citere Mogens Lykketoft – er jeg naturligvis ikke længere medlem af Det Radikale Venstre. Og jeg må også indrømme, at jeg i dag er flov over, at jeg tidligere har været medlem af og har troet på partiet.Heldigvis er der mange andre, der er nået til den samme erkendelse, og det har betydet, at partiet i dag kun står på sidelinjen og pudser sin glorie, men er uden indflydelse.

I dag står vi så med massive problemer på rigtigt mange områder. Indvandrerproblematikken fylder utroligt meget i dagens Danmark.Der bruges enorme ressourcer på det sociale område, i folkeskolen og ikke mindst inden for retsvæsenet.

Det har vi efterhånden vænnet os til, men det uhyggelige er, at »det er kun begyndelsen«, som en ung andengenerationsindvandrer for nylig udtalte til tv.Uanset hvad man gør, tror jeg, at problemerne vil vokse år for år. Jeg vedkender mig mit ansvar for problemerne, og at jeg har to børnebørn, som skal vokse op i København (et af dem på Nørrebro), gør ikke sagen bedre.Jeg er alvorligt bange for, at de kommer til at betale en høj pris for min og andres naivitet.

JP DK

Måske ikke helt så “unge”, men stadig ofre?

Dette må medføre en justering af apologien. Hvis det ikke længere giver mening over en kam at tale eufemistisk om “de unge”, hvad skal de ritzauficerede medier så kalde dem? Det er formentlig håbløst umoderne blot at kalde dem for “ballademagere”, fordi dette fokuserer på det de rent faktisk bedriver, på bekostning af det apologetiske potentiale i “unge”. Og så smager det jo hen af Dansk Folkepartis dæmonisering af samspilsramte individer tilhørende en udsat minoritet, hvor komplekse psyko-sociale problemer, der skyldes at “krigstraumer er vævet ind i familiens historie”, får dem til at udagere deres ulykkelige situation på skoler og cykelskure (LFPC).

De unge bag den seneste tids bølge af uro og ildspåsættelser i flere danske byer er åbenbart ikke helt så unge som hidtil antaget. Justitsminister Lene Espersen (K) har således ved flere lejligheder talt om det foruroligende i, at børn helt ned til 10-12 års-alderen har stået bag urolighederne. Men en opgørelse fra Rigspolitiet viser, at den yngste af de tilbageholdte eller anholdte har været 13 år.

– Det bemærkes, at Københavns Politi har oplyst, at det har været Københavns Politis oplevelse, at der i forbindelse med urolighederne har deltaget børn helt ned til 10 års alderen, oplyser Lene Espersen i et svar til Folketingets retsudvalg. Af de i alt 133 registrerede er de otte kun 13 år, 11 er 14 år og 22 er 15 år. Den ældste tilbageholdte eller anholdte er 47 år. 80 af de 133 har tidligere været anholdt eller tilbageholdt af politiet. Ritzau: Uromagere var alligevel ikke så unge

Update: Den offerretorik jeg karikerede her finder man – naturligvis – i rendyrket form hos den svenske akademikerklasse:

»At lave en påsat brand er udtryk for utanförskap (kodesprog for at der er tale om unge indvandrere, red.) og et råb om hjælp. De, som tænder brandene, kan være nysgerrige, såvel som vrede, irriterede eller skuffede over forholdene i skolen eller hjemmet.« Frede Vestergaard: Bål og brand: Skolen brænder (WA 29.2.08, kræver login)

Jeg kommer til at tænke på en gammel Monty Python-sketch, hvor Graham Chapman er den indkaldte kriminolog der på tv skal forklare gangsterbanden The Piranha Brothers’ adfærd:

Criminologist:It is easy for us to judge Dinsdale Piranha too harshly. After all, he only did what many of us simply dream of doing… I’m sorry. After all, we should remember that a murder is only an extroverted suicide. Dinsdale was a looney, but he was a happy looney. Lucky bugger.”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] scene. He searched for photos of the display at the gallery — they were very hard to find — and posted the Stupid Stone on his blog. Today Steen wrote me and said that the Dummer Stein story is in every major European newspaper […]

trackback

[…] Steen did the photographic research — he says photos of the exhibition are very hard to find — and, as you can see, the photo of the big black box is labeled Dummer Stein, which can be translated “Stupid Stone” or “Dumb Rock”, depending on your taste for English idiom. […]

Henrik Ræder Clausen
16 years ago

*Stadig* intet i Sverige!

TV2 Nyhederne har brugt henimod 15 minutter på den dumme sten og beslægtede emner. Det er rigtig godt gået.

Jeg har også et essay på EuropeNews.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x