18
mar
Seneste opdatering: 19/3-08 kl. 1558
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

til Venstres Frihedspris ? Næppe. To interviews i dansk TV, det første her af en noget mopset og underinformeret studievært, som jeg ikke kender. Type : “Det Gamle Testamente er også ret voldeligt”.  DR 2 Udland :

Ros til Den 11. time for at prøve at vise mennesket Geert Wilders, i betragtning af at han sjældent omtales som andet end “højreorienteret”, uden nærmere uddybning. Værten Mads Brügger var … empatisk indstillet over for den hollandske ‘ondskabens ikon’, og håndterede ideen med at udsætte Wilders for en empatitest sagligt, og ikke som man kunne vente (som sædvanen er når det er Pia Kjærsgaard der er i studiet) som et hatchet job. Når dette er sagt synes jeg desværre, at programmet bar præg af at være pinagtigt hængt op på en idé udklækket på et redaktionsmøde. Hør nu her folkens, sagen, emnet, nemlig islamisering og voldstruslerne mod Wilders, var massivt til stede i studiet, som et islamisk fugleskræmsel med martyrbælte, og kaldte på interviewerens opmærksomhed. Konceptet endte på denne måde med at blive en spændetrøje. Desværre, for det var en enestående chance til at tale om disse emner på et kritisk tidspunkt. Det blev det kun perifert. Absurd. (Den 11 time)

Jeg ved så godt som intet om Geert Wilders bortset fra denne sag, og jeg så ham med friske øjne, og ikke gennem det filter af politisk kynisme vi ellers ser hjemlige politikere med. Når det er sagt, synes jeg han gjorde et ualmindeligt godt indtryk. Han virkede intelligent, opmærksom, velformuleret og hvilende i sig selv. Han svarede ikke undvigende. Hvor ville jeg ønske at dette havde handlet mere om den tikkende bombe under den vestlige verden, og Wilders’ situation i denne forbindelse.
– Og endelig, hvad Wilders siger er, bortset fra det flippede Koranforbud – ikke væsensforskelligt fra Hirsi Ali (som Venstre hylder), Wafa Sultan, Ibn Warraq, Irshad Manji, Oriana Fallcai, Robert Spencer, Sergei Trifkovic, Daniel Pipes, Andrew Bostom, V.S. Naipaul, Bat Ye Or – for ikke at tale om Winston Churchill, Carl Jung, Arthur Schopenhauer, Karl Barth, Karen Blixen og talløse andre intellektuelle og historiske personligheder . Selv Hitler og Speer kan have haft deres grunde til at finde islam særlig egnet til Det Tredje Riges statsideologi. Hvad er forskellen ? Jo, Wilders en en hvid katolik, der endnu ikke har søgt asyl i USA eller er død.. Det er tyndt, Fogh Rasmussen, selvom der er et land, der skal styres ! Ansæt nogle spindoktorer, der ved andet og mere end hvad der lige lyder kønt og anstændigt. Gerne nogle der også har læst er par bøger.

 (Statsministeriet: Foghs  pressemeddelse om Wilders  ,   Søren Espersen:”Pinligt, Fogh”

 og “People Who Vote Wilders Must Die”)

 (Steen/LFPC).

Hvem vil ikke være populær ?

mht. den svenske regering, så vil den – som opinionsmålingerne meget klart viser – ikke være populær i Sverige, men gerne syd for Levanten og nord for Sydpolen. Hvad skal man være populær for, når éns sag er den rigtige, som Vestagers parti kunne have sagt – og forresten sagde i Ugebrevet A 4 i forgårs. (De unge i partiet er dog ved at få akut taburetkløe, uanset sagens godhed.)

The most popular destination for asylum seekers of all nationalities in 2007 was the US, with an estimated 49,200 new asylum claims – accounting for 15% of all applications.However, the US had only one asylum seeker per 1,000 inhabitants, compared to 2.6 asylum seekers per 1,000 inhabitants for EU countries.

Second to the US was Sweden, which saw a 50% increase in the number of new asylum applications, from 24,300 in 2006 to 36,200 last year.

Iraqi asylum seeker numbers jump

Vox-pop

Det glæder mig der er andre, der føler deres intelligens fornærmet af den genre. Kastholm i Læst og Påskrevet, Berlingske forleden:

Den udmærkede engelske forfatter G.K. Chesterton skrev engang: »Journalistik består stort set i at sige: »Lord Jones er død« til folk, som ikke kendte Lord Jones, da han levede.« Hvis han med dette mente, at der knytter sig noget bizart, excentrisk eller ligefrem absurd til journalistikken, vil jeg ikke være uenig med ham. Man kan jo ikke være helt almindelig i hovedet, når man bringer totalt meningsløse indslag. Et eksempel blandt talløse var en såkaldt voxpop – blandt tænkende mennesker en berygtet genre – der blev bragt i TV-Avisen klokken 12 én af dagene i denne uge. Indslaget handlede om Villy Søvndal. Nogle sagesløse mennesker på gaden gav deres holdning til kende. Et af dem blev præsenteret som finansiel merchandizer, spørg mig ikke, hvad det er, men det er sikkert dårligt betalt, siden han skal have så fin en titel. Hvis det har noget at gøre med at sælge finansielle »produkter«, skal han ikke regne med mig som kunde, for hans svar vedrørende Søvndal virkede ikke tillidsvækkende. Han sagde nemlig, at efter Søvndals omvendelse (i indvandrerspørgsmålet) ville Søvndal få hans stemme, idet »Søvndal holder, hvad han lover«.

Her er det så, at journalistikken bliver virkelig excentrisk. Et normalt menneske ville jo straks spørge personen, om han kunne nævne bare ét eksempel på, at »Søvndal holder, hvad han lover«. Men journalisten var blottet for nysgerrighed. Misforstå mig ikke. Jeg tror skam gerne, at plejehjemskenderen, den ludfattige dreng fra klitten, manden, der ifølge sig selv i interviewet sidste søndag i Berlingske har prøvet alt, holder, hvad han lover. Der foreligger bare ingen beviser på det, idet han hidtil har været uden for politisk indflydelse og derfor har kunnet strø om sig med gratis løfter. […]

Kom nu ud af fornægtelsesrollen, Fogh

Det skærer mig i hjertet hver gang jeg læser om antijihadister i udlandet som sætter Anders Fogh Rasmussen op på en alt, alt for høj piedestal. I virkeligheden siger det nok noget om hvor lavt niveauet er rundt om, så en politiker som Fogh der udstråler handlekraftighed og forbindes med konsekvens i politikken, også tillægges et opgør med islam som ideologi. Dette er desværre at gøre statsministeren for meget ære. Reality check: Fogh har aldrig turdet gå til problemets kerne, nemlig at islam er et aggressivt, uliberalt og supremacistisk trossystem. Man må spørge sig selv om han forstår skellet mellem islam og muslimer, trossystem og troende. Jeg ved ikke om jeg kunne tilslutte mig alt hvad Geert Wilders står for, men hvad angår dette det vigtigste emne i dag er han lysår foran Fogh. Tiden er ikke til berøringsangst og fine fornemmelser om tonen, og denne udmelding handler sikkert mere end noget andet om at støtte regeringen i Holland – mere end den handler om vores fremtid (LFPC).

Statsministeren ønsker ikke at blive sat i bås med den indvandrerkritiske hollandske politiker, Geert Wilders.Den hollandske politiker Geert Wilders roser den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på livet løs.

Men statsministeren ønsker ikke at blive slået i hartkorn med den indvandrerkritiske hollandske politiker.

»Jeg tager skarpt afstand fra Geert Wilders’ synspunkter og må klart afvise Wilder’s forsøg på at tage regeringen til indtægt for disse. Regeringen står vagt om ytringsfriheden, men jeg ønsker at understrege, at vi ikke deler værdier og synspunkter, som Wilders repræsenterer«, skriver Anders Fogh Rasmussen i en pressemeddelelse.

Wilders kunne tænke sig en Fogh-regering i Holland
I et interview med DR giver Geert Wilders udtryk for sin beundring af den danske regering, der ifølge Wilders har bakket op om Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

»Jeg ville ønske, at vi havde sådan en premierminister i Holland. Desværre har vi en kujon, som ikke står fast på forfatningens ord om ytringsfrihed, men i stedet har stillet sig på Talebans side. I det hele taget er de hollandske politikere ikke så imødekommende som den danske regering«, siger Wilders til DR. Fogh: Wilders krænker muslimer

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] “Geert Wilders in Denmark and Fogh in BonBon Land” discusses the events at Snaphanen. He has an embedded video of the interview (the surrounding text is in Danish, but the interview is in […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x