8
maj
Seneste opdatering: 12/5-08 kl. 1118
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

ringe kvalitet, bloggen Jihad i Malmø skriver lidt om den. Infomedia tjek i dag torsdag, afslører stadig ingen danske artikler om mødet. Så absolut årets ikke-begivenhed, men hvem ved, måske indtraf den slet ikke?

Uriasposten fortæller at SFs Pernille Frahm holdt åbningstalen. Dette er en ikke så lidt tankevækkende og interessant oplysning, som også burde interessere mainstreammedierne. Hvad dælen nøler I efter?

»EU tegner europakortet om«

efter princippet, bortradér nationalstaterne. Man kan ikke undgå at påmindes  f.eks. Hamas´og Hitlers kartografiske dagdrømmerier. EU s regioner er ikke nogen nyhed, det nye er at engelske konservative mener at EU “underminerer landets nationale identitet” . Hvad mon Stockholm siger  til at ryge i pulje med Finland og Sibirien ? Blekinge ryger med, men ikke Halland og Småland. Hvis der virkelig skulle vokse en “europæisk identitet” frem, så er jeg den sorteste reaktion og fantasiløshed. Jeg vil se det, før jeg tror det.

England has been wiped off a map of Europe drawn up by Brussels bureaucrats as part of a scheme that the Tories claim threatens to undermine the country’s national identity.
The new European plan splits England into three zones that are joined with areas in other countries.
The “Manche” region covers part of southern England and northern France while the Atlantic region includes western parts of England, Portugal, Spain and Wales.
The North Sea region includes eastern England, Sweden, Denmark, the Netherlands and parts of Germany. A copy of the map, which makes no reference to England or Britain, has even renamed the English Channel the “Channel Sea”.

England has been wiped off a map of Europe drawn up by Brussels bureaucrats as part of a scheme that the Tories claim threatens to undermine the country’s national identity. og North Sea Region EU

Charlottenborg aflyser Muhammed-musical: “Med bæsta hælsningar Bosse”

Først fik Lars Vilks tilsagn om, at han kunne opføre sin musical “Dogs” på Kunsthallen Charlottenborg. Men da journalister begyndte at ringe til kunsthallens direktør, valgte direktør Bo Nilsson at aflyse den planlagte musical.

AF UWE MAX JENSEN

Den svenske konceptkunstner Lars Vilks, der har tegnet Muhammed som en rundkørselhund, har i længere tid forhandlet med Kunsthallen Charlottenborg om at opføre sin musical “Dogs” i København. I første ombæring svarede en af kunsthallens menige medarbejdere ifølge Lars Vilks ja til forespørgslen om at leje kunsthallens såkaldte mezzanin til en opførelse af musicalen. Men kort efter den positive tilbagemelding fra Charlottenborg blev Lars Vilks kontaktet af kunsthallens direktør, svenskeren Bo Nilsson, der underkendte den tidligere aftale i en mail.
“Jeg er ikke interesseret i at blive en del af din massemediestrategi. Jeg er interesseret i kunst og ikke spektakel. Du kan tage denne meddelelse for, hvad den er.
Jeg er ikke længere interesseret i at huse dig her påkunsthallen. Med bæsta hælsningar Bosse,” skriver Bo Nilsson blandt andet i sin mail til Lars Vilks.


I mailen beklager Bo Nilsson, at medierne har fået nys om opførelsen af musicalen. Bo Nilsson mener, at Lars Vilks for tidligt har fortalt om projektet. Men Lars Vilks afviser, at det er den egentlige årsag til aflysningen. “Det er svært at sige, hvor interesseret han (Bo Nilsson, red.) egentlig var. At pege på at medierne blev indblandet er en vanlig og enkel forklaring, når man vil trække sig
ud. Det burde ikke have været noget større problem, han kunne have svaret, at sagen var under diskussion, men ikke færdigbehandlet,” mener Lars Vilks.

Premiere 9/11

Lars Vilks ville i første omgang opfører “Dogs”, der er inspireret af Vilks’ oplevelser, siden han blev centrum i den svenske Muhammed-krise, den 29. maj. Men denne dato er Charlottenborg optaget af et kunstprojekt, der løber sommeren over. Lars Vilks valgte derfor at henlægge premieren til 11. september. Ønsket om at opføre musicalen på syvårsdagen for terrorangrebene mod New York og Washington blev ifølge Lars Vilks i første omgang imødekommet af en mening medarbejder.
Men det positive tilsagn blev altså kort efter underkendt af kunsthallens direktør Bo Nilsson.
Musicalen handler om den debat, der fulgte ovenpå den svenske avis Nerikes Allehandas publicering af Lars Vilks’ tegning af Muhammed som rundkørselhund. En tegning, der også vises frem i forestillingen.
– Det er en musikalsk performance, som handler om hele det her projekt. Den kommer ikke til at fremstå som en traditionel musical,” siger Lars Vilks. “Dogs” skulle efter planen kun opføres en enkelt gang.

Nem at huske

Om valget af 11. september som premieredato forklarer Lars Vilks til Sydsvenskan:
“Det er en symbolsk dag for terrorisme, og man kan kalde det for den politiske, fundamentalistiske islams dag. Det er vældig svært håndterbart, eftersom det drejer sig om en fundamentalistisk gruppe, som skaber en ulykkelig spredning til resten af den muslimske verden.Det er blevet hverdagskost, at der trues her og der. Det er jo også blevet en del af min hverdag. Derfor er den 11. september en æstetisk god dag, mener jeg. Nem at huske også.”

På spørgsmålet om, hvordan han vurderer trusselsbilledet, svarer Lars Vilks:

“Vi har set i Europa og endda her (i Sverige, red.), at man udøver selvcensur. Derfor når man aldrig frem til en afdramatisering, tværtimod bliver det værre for hver gang, man siger nej.”

Et spørgsmål om ytringsfrihed

Sydsvenskan har også talt med Charlottenborgs direktør Bo Nilsson, og til avisen forklarer han, at han ikke ser noget til hinder for at sætte musicalen op på den københavnske kunsthal.

“Det er et spørgsmål om ytringsfrihed, og det er klart, at vi er interesserede i, at kunstnere kan udtrykke sig frit. Samtidig er det jo kompliceret at sætte sådan nogle sager op, for vi ved, at der findes et trusselsbillede,” fortæller Bo Nilsson.

Det har ikke været muligt at få svar på, hvorfor Bo Nilsson har skiftet mening omkring opsætningen af “Dogs” på Charlottenborg siden sin samtale med Sydsvenskan, da Bo Nilsson trods flere henvendelser ikke har været at træffe for en kommentar.

Farlige tegninger

Mens Bo Nilsson har valgt at aflyse Muhammed-musicalen på Charlottenborg, har kunsthallen i Luzern besluttet at vise Lars Vilks’ Muhammed-tegninger i begyndelsen af september. De omstridte tegninger skal indgå i udstillingen “Art is always a risk”.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
queer jihad
queer jihad
15 years ago

Lars Vilks i nytt kulturbråk

Sedan konstnären Lars Vilks gick ut i massmedier och berättade att musikalen Dogs, som skildrar händelseförloppet när hans Mohammedteckningar i form av rondellhundar refuserade från att ställas ut, ska uppföras på Charlottenborgs konstmuseum i Köpenhamn, har konstmuseet dragit sig ur projektet.

http://www.sr.se/malmo/nyheter/artikel.asp?artikel=2058650

Vivi Andersen
Vivi Andersen
15 years ago

Hamas-mødet her i landet EUs opdeling af Europa i nye regioner Lissabon-traktaten vedtages udenom befolkningerne Euromed-projektets realisering fra 2010 – også udenom de Europæiskes befolkningers accept eller ej Niqab på Folketingets talerstol og Niqab i Danske domstole accepteres uden befolkningen bliver spurgt Rønn Hornbæk udlægger modstanden mod Niqab hos dele af befolkningen som religionsforskrækkelse Snaphanen henviser til en artikel af Ralph Peters, hvor han skriver at EURABIA er en myte. Han forudser Europæerne – altså de oprindelige befolkninger – på sigt vil starten et nyt Holocaust denne gang mod de i Europa boende muslimer, samt at USA så må undsætte… Read more »

RettenTilSelvforsvar
15 years ago

Ikke bange, rasende. Forskellen mellem at være bange og at være vred, er at raseri er konstruktivt.

Kristoffer Mogensen
Kristoffer Mogensen
15 years ago

– var saa bange, aah saa bange –

RettenTilSelvforsvar
15 years ago

Hvad i helvede sker der? Det kan ikke være vores land, det kan simpelt hen ikke være vore land på den film. De senere år har det gnavet hårdere og hårdere i maven.
Hvad er det for forrædere som har tilladt det at ske?

Janne
Janne
15 years ago

“Bl.a. andet har vi på det såkaldte ‘mellemdæk’ indrettet en ny type aktivitet, nemlig den selvadministrerende virksomhed, som går under navnet Mezzanin. Det er et rum, som skal fyldes af mange forskellige funktioner. Alle og enhver i det danske kunst- og kulturliv, kan gå ind på vores hjemmeside og booke sig ind dag eller aften, men man må selv sprede information om sit arrangement. Vi vil være meget åbne for helt forskellige aktiviteter, men det er frihed under ansvar.” http://www.kunsthalcharlottenborg.dk/page/view/10 …og videre skriver museet: “Med sine ca. 125 m2 udgør Mezzanin hjertet af Kunsthal Charlottenborg. Mezzanin danner ramme om non-kommercielle… Read more »

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x