13
jul
Seneste opdatering: 14/7-08 kl. 0159
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Marcel Duchamp kan vise sig at være en pebernød og en parentes. Selv  Andy Warhols ihærdige  betræbelser, kan vise sig at være lutter  forfængelighed.  Man bestemmer ikke selv sin plads i historien. Kurt Westergaard er blevet et ikon i  en uoverskuelig fremtid, uden egen vilje. Skæbnen slog ned  på netop ham.  Eftertiden kan slå enhver ihjel, det passer den, og den myrder de fleste, helt usentimentalt og uden at blinke. Svitsch med krumsablen.  “Kulturpersonlighed” idag, totalt glemt i morgen, efterladt uden hoved på historiens mødding.  Tomhed  og jag efter vind. Jeg ved, at Westergaard ikke vil omfavnes af nogle politiske partier, men det kan være en trøst at jeg er og har altid været partiløs – partifri burde det hedde, eftersom som jeg ikke  savner noget parti –  så Westergaard må tåle Snaphanen. Det er nok et af de mindre onder, han må leve med, når det nu er  nutiden, der vil ham til livs, ikke eftertiden. “Man blir´modigere  med alderen”, sagde  han i sin tale i maj (video). Må den solide, beskedne håndværker  Westergaard, blive en rigtig gammel mand og må historien skænke ham en venlig  tanke, ligesom Flemming Rose. To ikke-profeter, der blot gjorde  deres arbejde, som man har gjort i årtier, uden megen halløj.  Bo Bøjesen gjorde det samme på Politiken i politisk medvind. Agitproptegneren Anne- Marie Steen Petersen fortsætter i dag i samme avis.  Verden har altid  været vanvittig, men det er noget relativt nyt for denne generation, at nogle mener vi  skal underlægge os vanviddet og indkalkulere det i vores tanker og ytringer. Rose  og Westergaard er fornuftens protest imod den idé.  (Lars Vilks – Mahomet, dagens tegning)

Kurt Westergaard 73 år

foto © Snaphanen – se også  »Vi hedder alle Kurt Westergaard«

Holland: Koordineret overvågning af Muhammedtegnere

Jeg plejer gerne at betegne Storbritannien som Europas galehus, men Holland følger pænt med. Fra Gates of Vienna:

The Persecution of Gregorius Nekschot

We’ve written previously about the plight of the Dutch cartoonist Gregorius Nekschot, who is being persecuted by his own government for publishing “discriminatory” cartoons – i.e. cartoons that might be considered offensive by Muslims. See the bottom of this article for a complete list of earlier posts on the topic.

An article in today’s Wall Street Journal explores the background to the Nekschot case in the Dutch political context, and has this particularly chilling note:

[Justice Minister Hirsch Ballin] added fuel to a mounting political furor by revealing the existence of a previously secret bureaucratic body, called the Interdepartmental Working Group on Cartoons. Officials later explained that the cartoon group had no censorship duties and had been set up after the 2006 Danish cartoon crisis to alert Dutch officials to any risks the Netherlands might face. The group examined Mr. Nekschot’s work, say officials, but played no part in his arrest. Headed by a senior bureaucrat from a national agency coordinating counterterrorism, it draws from the intelligence service, the interior minister, the prosecutor’s office and various other government bodies. [emphasis added]

The Dutch intelligence service is monitoring what is drawn by the nation’s cartoonists.

Their country is disintegrating around them, with rampant crime and lawlessness due to unchecked Muslim immigration, and the paid servants of the Dutch state are worrying about what cartoonists are drawing.

God help us all.  “What Used to be Known as Christendom”

Heldigvis ser jeg til min glæde, at hollandske Retecool.com, der har de efter min mening allersjoveste Muhammedtegninger, kører i bedste velgående. Klik endelig derover, der er rigtig mange, og de er både sjove og grove (LFPC).

Europas sammenlægning med den arabiske verden: Nu lækkes sandheden så småt

Jeg har vist ved flere lejligheder nævnt den næsten fraværende omtale i medierne af EUs planer for tæt samarbejde med de nordafrikanske og arabiske lande – på et tidspunkt kendt som Euromed. Søgning på Infomedia viste et skærende modsætningsforhold mellem de voldsomme konsekvenser som dette vil medføre for europæerne på længere sigt, og så omtalen af dette. Erfarne læserbrevsskribenter har også fortalt, hvordan det var umuligt at få optaget indlæg i aviserne om emnet. Nu lindes der vist lidt på låget, omend konsekvenserne pakkes ind:

[…] Søndag strømmer stats- og regeringschefer fra landene nord og syd for Middelhavet til Paris for at markere oprettelsen af den seneste knopskydning på EU’s efterhånden vidtforgrenede net af institutioner: “Middelhavsunionen”.  I pomp og pragt fejres den nye union med et topmøde i det nyrestaurerede Grand Palais et par stenkast fra Elysée-palæet. […]

Foreløbig skal unionen beskæftige sig med meget praktiske ting som bekæmpelse af forurening i Middelhavet, udnyttelse af solenergi, forbedring af overvågningen af skibstrafikken, samarbejde om terrorbekæmpelse og udvekslingsprogrammer for studerende og videnskabsfolk.

Både eksperter, diplomater og erhvervslivet er stærkt skeptiske over for det udvandede projekt og stiller spørgsmålstegn ved, om den nye union overhovedet bibringer noget nyt eller nyttigt i forhold til Barcelona-processen. EU vil umiddelbart ikke pumpe ekstra penge i unionen, men håber i stedet at tiltrække private investorer og midler fra f.eks. Verdensbanken.

Erhvervslivet har i langt højere grad presset på for at få lettet den problematiske adgang for vestlige investeringer i Nordafrika og Mellemøsten, mens andre ønsker en union med en frihandelszone uden barrierer, told og grænseafgifter. […]

Sarkozys første tanker var da også langt mere vidtrækkende. Han ville bruge unionen som et middel til at afslutte al had og til at bane vej for en stor drøm om fred og en ny civilisation.

Heller ikke syd for Middelhavet var det særligt let at sælge ideen. I Tyrkiet bliver Sarkozys plan opfattet som et fransk forsøg på at parkere Tyrkiet i en anden union end den europæiske […]

Også andre af de sydlige lande var skeptiske. For hvad ville de få ud af en union med Europa, hvis interesser tilsyneladende mest handler om egen sikkerhed og om at forhindre strømmen af illegale indvandrere fra Nordafrika? […] JP: Ny union i havsnød (13.7.2008, kræver login) Udenrigsminister Per Stig Møller (K) mener, at en middelhavsunion kan blive en fordel på begge sider af havet.[…]

Han understreger, at det er afgørende for Danmark, at unionen bliver en forstærkelse af Barcelona-processen.

»Vores udvikling nord for Middelhavet er også afhængig af, hvordan det går syd for havet. Men man kan sige, at Sarkozy i planlægningen af unionen satte det forkerte ben forrest,« siger Per Stig Møller med henvisning til de mange problemer undervejs.

Fra Danmark deltager statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), der endog skal holde et indlæg for kollegerne under topmødet i Paris.” JP: Per Stig: Middelhavsunion gavner alle (12.7.2008, kræver login) [mine fremhævelser, LFPC. Hat tip: Mette]

Skal man udtrykke problematikken kort, siges det altså, at stærke kræfter i EU samt erhvervsliv ønsker tættere samarbejde med disse formørkede, overbefolkede lande – ellers går det helt, helt galt. Man prøver at styre en udvikling der truer med at sende ukontrollable strømme af fattige mennesker med nul viden om ting som demokrati, religiøs pluralisme eller kvinders ligeværd op mod vores kyster. Ved at åbne op for et samarbejde er tanken altså, at det i højere grad bliver veluddannede mennesker fra samme formørkede kulturer der kommer herop. Tanken om at vi selv skal styre hvem der kommer ind i Europa er på forhånd afvist.

Er der nogen der kan fremlægge gode argumenter for at dette kan gå godt for europæerne? Er der historiske fortilfælde? Er der nogen som helst chance for at Europa om 100 år er bare tilnærmelsesvis lige så fredeligt og harmonisk som det har været i de seneste mange årtier? Det tror jeg ikke der er nogen der kan. Den virkelighed vi her i blogverdenen beskæftiger os med, ser ud til at blive lækket lige så forsigtigt for de europæere der ikke er blevet taget med på råd (LFPC).

Egon Clausen i cloud cuckoo land

Forfatter kan enhver som bekendt kalde sig, og jeg ved ikke hvilke værker Egon Clausen har på sit CV, men jeg vil gerne foreslå ham næste titel: Jeg, en stråmand. Clausen kan man altid have tillid til som leveringsdygtig i sjældent ubegavede debatindlæg. Her viser han således at han intet har begrebet af forskellen mellem “flerkulturel”/multietnisk, og multikulturel. Men han tager den ufortrødent derfra, og forbigår vigtige modargumenter som ‘tørklædets glidebane’ og det faktum, at det sekulære regime som Kemal Atatürk opbyggede i Tyrkiet anså tørklæder i det offentlige som en trussel mod sekulariteten. Og så er der jo også lige de modbydelige syreangreb (ekstremt ubehagelige billeder) mod kvinder i muslimske lande der har forbrudt sig på den ene eller den anden måde. Dette er langt ude over Egon Clausens horisont, hvor fremvisning af et anstændigt hjerte tæller mere end virkeligheden (LFPC).

[…] En stor del af befolkningen lever tilsyneladende i et land, der kun eksisterer i fantasien, et sted, hvor fiktion betyder mere end fakta, og hvor forestillingen om virkeligheden ofte formes af noget, der ikke findes.  Et eksempel herpå er den såkaldte tørklædedebat, hvor et flertal i Folketinget latterliggjorde sig selv ved at ville forbyde tørklædebærende dommere. Mig bekendt findes der ingen af slagsen, og udsigten til, at der engang vil komme nogle sådanne, er uden bund i virkeligheden.

Dommeren med tørklæde er kort sagt et spøgelse, men ikke desto mindre fik det politikerne til at opføre sig som forheksede, mens medierne blev oversvømmet af tusindvis af ophidsede læserbreve og debatindlæg.Forløbet var deprimerende, men  desværre ikke det eneste eksempel på noget ikke-eksisterende med stor magt.

For nylig var der for eksempel en ophedet debat om en formulering i en undervisningsvejledning for hf-uddannelsen, hvor der blandt andet stod, at Danmark er et flerkulturelt samfund. Kritikerne påstod, at dette ikke er tilfældet, og selv om danskerne køber kinesiske varer, chatter i finske telefoner, spiser italienske pizzaer, ser amerikanske film, kører i japanske biler, tilbeder indiske guruer, arabiske Muhammed eller den jødiske Jesus, og selv om dansk kultur er en skøn blanding af flere kulturer, benægtede de fakta og fastholdt illusionen om, at i Danmark er der kun dansk kultur. Ligesom sangskriverne lever de åbenbart i et land, der kun findes i fantasien.[…] Egon Clausen, forfatter: Kronik: Danskerne i drømmeland

 

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Henrik
Henrik
13 years ago

@ LFPC

Tak for linkene – så skulle der være lidt læsestof til weekenden, selvom det næppe er opmuntrende læsning.

LFPC
13 years ago

Henrik- Dette er iflg. Bat Ye’or ikke kun noget der er ved at ske, og heller ikke i et vist kvantum, men noget der foreligger ‘klokkerene’ aftaler om, gående flere årtier tilbage, med omfattende konsekvenser. Jeg kender kun hendes udredninger meget overfladisk, men det skulle handle om dels de Gaulles ønsker om at skabe en euro-arabisk modpol til USA, og dels om aftaler indgået efter den første oliekrise i 1973, hvorved europæerne garanteredes olieforsyninger mod at acceptere muslimsk indvandring fra deres fødselsoverskud, og mod at acceptere velvillighed over for arabisk/muslimsk kultur. Jeg stejler pr. refleks over konspirationsteorier, men mig bekendt… Read more »

Henrik
Henrik
13 years ago

Er jeg den eneste der sidder med en ubehagelig krybende fornemmelse efter at samtlige toppolitikere valgte at mødes med de mellemøstlige ledere? Normalt er jeg ikke meget for konspirationsteorier, men det virker som om der er ved at ske en eller anden form for trade-off mellem EU og de mellemøstlige lande. Vi (EU) accepterer et vist kvantum af indvandring fra Mellemøsten og tilhørende islamificering af Europa, med alt hvad det medfører af halalkød i skolernes madordninger til minareter og tørklæder, mod at I (Mellemøsten) holder jer i ro, hjælper med at forebygge terror og ellers er flinke til at åbne… Read more »

Lasse
Lasse
13 years ago

Lars Vilks bringer også en Muhammed-tegning i dag:

http://www.vilks.net/?p=1499

whodares
whodares
13 years ago

Nu har i forhåbentlig fået en tilladelse af at bringe “herrens” skriblerier, ellers venter sagsanlæget.

KW viste trods alt sit sande ansigt til sidst og det var sgu ikke et kønt syn.

falkeøje
falkeøje
13 years ago

Vi har før valgt den fysiske kamp – det bør vi gøre igen – af hensyn til dem, der kommer efter os.

Gud bevare Danmark – dansk

falkeøje

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

I realiteten kan vi for indeværende vel ikke gøre andet udover det vi gør i forvejen så som, at skrive, debatere og snakke med folk vi møder rundt omkring ? Den opvågning der skal til sker ikke før folk vækkes hårdt og kontant ved at f.eks. Bin Laden gør alvor af sine trusler og /eller volden herhjemme trækker ind i de områder, hvor de Progressive bor og færdes. At vores økonomi for alvor sætte kursen nedad og krybbens indhold bliver mindre, samtidig med det går op for folk, at udgifterne til integrationen af de Arabisk/muslimske tilvandrere herhjemme og donationerne til… Read more »

falkeøje
falkeøje
13 years ago

Sagen om drabsforberedelserne på Kurt Westergaard og den inkonsekvens, den er behandlet med, vidner om, at Danmark trænger hårdt til at få vækket en slumrende væbnet modstandsbevægelse til live.

Blev nogen kompromitteret under krigen, så varede det ikke længe før, at modstandsbevægelsen gik i aktion og eliminerede de trusler, som nogen udgjorde mod gode danske borgere.

Hvad er forskellen mellem intet politi og et politi og retsvæsen, der politisk er sat ud af kraft til at gøre, hvad der skal gøres?

falkeøje

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x