10
aug
Seneste opdatering: 10/8-08 kl. 2047
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

som f.eks. en fælles  EU-fremmedpolitik eller  danske ski-instruktørers mulighed for at  arbejde i Frankrig, som lå Fogh stærkt på sinde  i TV 2 News. (foto f. Snaphanen ©  E.B.)

Statsminister Anders Fogh Rasmussen søger ihærdigt at komme fri af den ubehagelige sag om EU og dansk udlændingepolitik. Han vil have os til at tænke på noget andet i stedet…… Regeringen har dog før overlevet høj sø i velfærdspolitikken. Den har altid kunnet falde tilbage på, at når alt andet gyngede, så var der værdipolitikken tilbage, specielt udlændingepolitikken. Til syvende og sidst var den hovedårsagen til, at vælgerne fastholdt den borgerlige regering.Men nu begynder også udlændingepolitikken at gynge.  Fogh søger at bagatellisere EF-domstolens indflydelse på de danske indvandringsregler. Således henviser han til, at kun få hidtil har søgt om familiesammenføring på grundlag af EU-reglerne om fri bevægelighed.

Men det store spørgsmål er jo, hvor meget folk vil bruge disse regler nu, hvor de har opdaget, hvad de indebærer. De åbner nemlig følgende mulighed: Man kan tage til for eksempel Sverige, gå med aviser nogle uger og uden videre hente en ægtefælle fra et tredjeland dertil, hvorefter parret kan få ophold i Danmark på grundlag af EU’s regler om fri bevægelighed. Hvis denne mulighed bliver udnyttet i stor skala, vil det undergrave den danske lovgivning om familiesammenføring.
En Rambøll-måling i gårsdagens JP viser et stort flertal for at fastholde de danske regler frem for at rette ind efter EF-domstolen.   Pittelkow: Fogh i problemer,   Danes see strict immigration laws under threat by EU. Observers in Copenhagen foresee massive domestic political problems for Rasmussen.

Hvor blev der sovet i timen?


I sin kronik 3.8. skrev integrationsminister Rønn Hornbech om sin opvågning over for EF-Domstolen, at hun finder, at det er et demokratisk problem, når EF-Domstolen hvidvasker illegal indvandring, ikke respekterer magtens tredeling og afsiger kendelser, der trumfer og sætter landene skakmat i kampen mod den øgede tilstrømning af illegale indvandrere til EU.

Hun opfordrer sine EU-ministerkolleger til ikke at sove i timen, men at få stoppet domstolens politiske ageren. Samme dag skrev chefredaktør Lisbeth Knudsen i avisen og på sin blog, at: »Et samlet EU inkl. Danmark valgte med den nye traktat at styrke EF-Domstolens beføjelser«.

Det undrede mig. Der har ikke været en afstemning om traktaten, sådan som det blev lovet befolkningen, hvorfor mange nok synes, at det ikke er noget, vi har valgt. Og domstolens beføjelser er ikke blevet styrket ved den nye traktat, da den ikke er trådt i kraft og nok heller ikke kommer til det i fremtiden blandt andet pga. Irlands nej. Måske sov chefredaktøren her lidt i timen.   Lene Kattrup, Berlingske Tidende 07.08.2008

Dokumentationshysteriet

En lille  tankevækkende artikel om den ved alle lejligheder  grasserende  fotografering, særlig utålelig  ved f.eks. kirkelige handlinger. Én af fordelene  ved at have  fotograferet i mange år er, at man på forhånd ved hvad  man ikke vil fotografere. For nylig  spurgte én mig om jeg ikke havde  nogle  billeder  fra en bisættelse i 1992. Jeg kan ikke huske,  hvad jeg svarede, kun hvad  jeg tænkte: “Du må da være sindssyg, mand”. En anden fordel er, at skal man endelig fotografere  noget følsomt, så kan man gøre det næsten ubemærket, uden lyd og flash. Bortset fra det, så er  et digitalkamera en udmærket notesbog: husk lige den koncert, den madopskrift,  snup lige den kronik, som ikke er  online. Og så må man håbe, at Gud vil forlade mig de fotografiske synder, jeg har begået lige  fra jeg som syårig med bankende  hjerte  gik til fotohandleren for at hente mine fremkaldte billeder.  Axess – Dokumentationshysteriet

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Emeritus
Emeritus
13 years ago

Retsligt hænger vi desværre på den.
Med venlig hilsen
Emeritus

Emeritus
Emeritus
13 years ago

‘Hvor blev der sovet i timen?’ Hvordan kan EU-domstolens kendelse til fordel for hr. Metock trumfe nationalstatens grundlov og politiske beslutninger? Traktaten er sparket til hjørne af Irland og dermed ikke fungerende. Jeg kan forstå, at vi kan være ulydige mod Anders Fogh-Rasmussen, der har underskrevet traktaten, men det er da ikke vor vilje, han udtrykker! Det vidste alle toppolitikerne i EU, for de klappede, da han snød os og underskrev noget i vores navn, som vi ville have stemt nej til. At være ulydig mod underskriften er derfor legitimt, at være lydig mod den illegitimt, fordi lydighed i denne… Read more »

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til Johansen.
Det er jo klar tale. Occams ragekniv bragt i anvendelse.
Der er ingen grund til at gøre det, du ønsker at sige, sværere end det er.
Med venlig hilsen
Emeritus

Johansen
Johansen
13 years ago

Islam er en trebenet ideologi som indeholder en religiøs del, en samfundsmæssig del(kalifatet) og et lovsystem (shariaen).

Islam er politik og religion er èn pakke, der hænger uløseligt sammen.

Henrik Ræder Clausen
13 years ago

Enhver kan lave en liste over såkaldte ‘racistiske’ blogs. De er som regel oprettet af folk med en IQ så lav, at de ikke har forstået, at islam er en religion, ikke en race.

JensH
JensH
13 years ago

@Balder

“figurere over endnu flere lister over racistiske blogs!”

Ikke forstået. Hvilke lister er Snaphanen opført på?? Jeg er godt klar over, at den ekstreme venstrefløj har forsøgt sig med sådanne lsiter, (bl.a. ekstremisten og satanisten Rune Engelbrect Larsen), men jeg vidste ikke Snaphanen er opført nogle steder, (bortset fra en eller anden Svensk liste).

Balder
13 years ago

JensH “Det ser ærlig talt noget sort ud!!!”/b>

Kære JensH, du må hellere vogte dit sprog inden Snaphanen kommer til at figurere over endnu flere lister over racistiske blogs!

JensH
JensH
13 years ago

Jeg er helt enig med Pittelkow. Hvis udlændingepolitikken skrider mister Fogh sit vigtigste trumf-kort i forhold til Socialdemokraterne og deres potentielle samarbejdspartnere i de Radikale og SF. Hvis det først på dette meget vigtige område kan være hip som hap om man stemmer på Fogh eller Thornig-Schmidt, så tror jeg VK-regeringens dage er talte. Det er først og fremmest udlændingepolitiken der har givet VKO flertal ved de sidste tre valg, og hvis det alligevel er EU der bestemmer er det slut med at køre skræmmekampagne om den ‘åbne ladeport’-politik en SR regering vil føre. Så vil Dansk politik automatisk gå… Read more »

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x