21
aug
Seneste opdatering: 21/8-08 kl. 2019
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Kim Larsen har også studeret det 3. riges banebrydende tobakslove*. Enhver der har mødt ham på værtshus ved, at det nuværende formynderi skal man ikke byde  Larsen uimodsagt: (foto © Snaphanen,  Nørreport,  klik)

“Sangeren Kim Larsen har omskrevet et nazistisk slogan og hængt plakater op over hele landet, fordi han er ophidset over, at det er forbudt at ryge snart sagt alle vegne. Kim Larsen har fået nok. Han er dødtræt af at sidde på et værtshus eller en restaurant uden at måtte tænde sin cigaret. Rygeforbuddet grænser til fascisme, mener sangeren, som derfor har møbleret lidt om på et gammelt nazistisk slogan og skrevet det på en masse plakater, som han har hængt op på togstationer over hele landet.

‘Tillykke med rygeforbudet – Gesundheit macht frei!!!’, står der med fede typer. Budskabet er, med meget små bogstaver, underskrevet ‘Det dårlige selskab’, som er identisk med bestyrelsen i Himmelblå Fonden. Ud over Kim Larsen består selskabet af multikunstneren Erik Clausen, skuespilleren Anne Marie Helger, musikeren Peter Ingemann og plademanden Poul Bruun.

»Det er en parallel til Nazityskland. De, der indfører rygeforbud, vil jeg kalde sundheds-fascister. Det er ikke et forsvar for rygning. Det drejer sig om at forsvare friheden i det her land«, siger Kim Larsen i telefonen.  Først forklarer han, hvor generøst det er af ham overhovedet at tale med en »antirygeravis« som Politiken, hvis chefredaktør hellere skulle bekymre sig om, hvad det koster samfundet at have så mange overvægtige borgere.

»Jeg mødte ham, hvad hedder han nu … Tøger forleden i en Seven Eleven, hvor han var ved at købe en stor is. Så han skal bare stikke piben ind«, siger Kim Larsen .”

 Politiken: Folk får de diktaturer , de selv beder om – ikke online

(* The first modern, nationwide tobacco ban was imposed by the Nazi Party in every German university, post office, military hospital and Nazi Party office, under the auspices of Karl Astel’s Institute for Tobacco Hazards Research, created in 1941 under orders from Adolf Hitler. Major anti-tobacco campaigns were widely broadcast by the Nazis until the demise of the regime in 1945, Wikipedia.)

Det var Kim Larsen der til et 5. maj arrangement i Århus i 2006, var  mandfolk nok til at sige til den forsamlede  “kultur-elite” (Klaus Rifbjerg, Søs Egelind, Hanne Vibeke Holst, Dalager, Brandt, Hausgaard  om Muhamed krisen:

– En særlig varm velkomst fik nationalskjalden Kim Larsen, som i dagens anledning mødte op med to nyskrevne lejlighedssange – en hyldest til demokratiet og en sang tilegnet de vittighedstegnere, som bliver truet på livet.
»Det er det skammeligste, der er sket, siden danske frihedskæmpere måtte gå under jorden i 1940-1945,« bemærkede Kim Larsen, inden han sang nummeret Hat og briller med omkvædet:»Vi si’r bebe – for det må vi hel’re, før det hele går i hat og briller.«

“Et land i brand”

Vi havde igår, at over 5000 biler bliver antændt i Sverige om året. I nat spædede Malmø lidt ekstra til statistikken: (Hertil skal lægge  over 500 antændte skoler, samt  det løse).

Totalt har sex bilar satts i brand i Malmö under natten mot torsdagen.  Sex bilar i brand

PET frygter  for bandekrig i Danmark, læser man. De har måske  skelet  til det fremmelige Malmø ?  Igår mordforsøg med  adskillige  kugler, i nat sprængattentat -. En søvning  svensk provinsby……..

»Alle veje fører fra Ankara til Malmø«

Og “Sibirien begynder i Malmø”, sagde  Strindberg  da han betragtede Sverige fra Sjællands kyst. Han mente det  vist rent mentalt. Det kan man roligt omformulere idag : “Orienten begynder i Malmø” , og det skal tages ganske bogstaveligt. –    De fleste  danskere gifter sig med danske  statsborgere. Hvis ikke Özlem Sara Cekic´ lillebror vil det, er  der masser af tyrkere i EU. Hvis det endelig skal være en tyrkisk statsborger – hvad er der så uantageligt  ved at bo i Tyrkiet  for to  tyrkere, hvoraf den ene også har et dansk pas, –  at Malmø er  at foretrække ?  Tilknytningkravet kan ikke just være nogen nyhed for ham, så han skal måske  benytte sig af én af de smutveje ind i Danmark, TV 2 fornylig viste frem  fra Kamal Qureshi´s hjemmeside ? (Men som var væk en time efter de havde  været på TV) .   Set med SF-briller må  Cekic´ timing af dette indlæg, forekomme nogenlunde ligeså belejlig, som en håndfuld af Kamal Qureshi´s andre indsatser i dansk politik:

Hvedebrødsdage i en kø til Sverige

af Özlem Sara Cekic , folketingsmedlem for SF.

Sommertid er bryllupstid for mig. Aldrig en sommer uden et bryllup, og i år var jeg til et ganske særligt bryllup i Tyrkiet: Min lillebror blev gift med en dejlig pige.  Bryllup betyder dans i Tyrkiet. Man danser inden maden, man danser mellem retterne, man danser efter maden og til langt ud på natten. Den fine festmakeup har ikke en chance, når 500 glade mennesker danser sammen i 35 graders varme, og mine ømme tæer dagen efter var et sikkert tegn på et vellykket bryllup.

Desværre var mine ømme tæer ikke det eneste problem, der meldte sig. For hvor kunne det unge brudepar få lov at bo? Min lillebror har boet i Danmark hele sit liv. Han er født på Rigshospitalet og opvokset på Vesterbro.  Er gået i dansk skole, og har et dansk job. Alligevel rammes han af regeringens udlændingeregler og »tilknytningskravet« betyder faktisk, at han ikke må bosætte sig i Danmark med sin kone.

Min lillebror er, ligesom tusindvis af andre danskere, nødsaget til at bo i Malmø, hvis han vil leve sammen med sin kone tættest muligt på sit job og sin familie. Og i Tyrkiet måtte brudeparret så tilbringe deres hvedebrødsdage i kø ved den svenske ambassade i Ankara for at få visum til Sverige.

Han fortalte mig, hvor underligt det var at stå i kø foran ambassaden sammen med en masse andre danskere i samme situation som ham. De havde aldrig drømt om at skulle bo andre steder end i deres land, Danmark. Men nu måtte de gå tiggergang til den svenske ambassade for at få lov til at bo i eksil i Malmø sammen med deres ægtefælle.

Jo mere han fortalte, jo mere skammede jeg mig. Jeg skammede mig over, at min lillebror ikke kunne tage sin elskede med hjem til Danmark. Jeg skammede mig over den måde, vi behandler vores medborgere på.

Min lillebror er ikke den første i min bekendtskabskreds, der rammes af de stramme danske »udelukkelses«-regler. Turen går oftere og oftere til Malmø, når vi skal besøge danske venner eller familie. Og sådan er det for mange. Det kan virke, som Isam B. synger: »Alle veje fører til Malmø….«

Efterhånden bliver man helt glad for Øresundsbroen.  Ak ja, vi har allerede købt 10-turskort. 

Så længe det ikke er Anders Fogh eller Helle Thornings familie og venner, der står i kø ved den svenske ambassade, er der vist heller ikke udsigter til, at kommende ægtepar med rødder uden for Danmark kan nøjes med at tilbringe deres hvedbrødsdage ved stranden ?

Özlem Sara Cekic er folketingsmedlem for SF.   Hvedebrødsdage i en kø til Sverige ,  Cekic´s  blog. –Uriasposten : Hvordan vil Özlem Sara Cekic stoppe kæde-indvandring fra islamiske lande?    . Det ville have  været nærliggende  for Cesic her, at angibe Søvndals  “nye kurs”, men hun  ved vel som vi andre, at den kun er proforma indtil der måtte komme et S-SF flertal.  Lillebror må sætte  sin lid til EU, for  hvis han afventer et dansk holdningsskifte, kan han lige så godt blive svensker med det samme. Og hvordan er det medloyaliteten overfor et pas kontra en familie, en klan , et land  en religion ?

»Siden den dag, han kom til Danmark , var det hans ønske at vende tilbage til Tyrkiet. Han har aldrig følt sig som dansker, altid som tyrker . Tyrkiet var hans hjemland; Danmark var et sted, hvor han kunne arbejde og tjene nogle penge, så han kunne tage hjem igen«, fortæller Mustafa Karatas om sin far, der kom til Danmark i 1972 .

Fra Politikens Mange når aldrig at flytte tilbage19.08.2008

 kommentar: Mette Valentin   20.08.2008 – 17:30

Kære Özlem Cekic

Det gør mig oprigtigt ondt for din bror og hans elskede, og alle de andre der rammes af de facto flertallets inhumane politik overfor potentielt nye samfundsborgere, og bidragsydere. Det er jo under al kritik og meget flovt!
Jeg oplever ofte under mine samtaler med venner fra andre verdensdele af, at de fortæller om et danmark og et system som jeg ikke kan stå inde for, og som mit hjerte bløder over at vi som samfund har udviklet os sig til, gennem de seneste 8 år.

Hvor danmark før var beundret og berømmet for sin unikke trygge velfærd og meget humane indstilling er danmark nu et udskældt og kritiseret samfund, hvis førhen så smukke ry, mildest talt er blevet plettet af Fogh og co. Jeg ved at du personligt har en kæmpe drivkraft og at du er et karismatisk, engageret og meget varmt menneske, som kæmper for samfundets svageste og mest udsatte grupper. Det er utroligt godt vi har dig – tak for det, Özlem – og held og lykke til din bror og hans elskede med at få lov til at leve og deltage i samfundet Danmark !!!

 

Lars Hedegaard : De ufarlige

De to slyngveninder Helle og Villy, der står og mangler en snes mandater for at få flertal i Folketinget, havde måske håbet at kunne tvinge Margrethe Vestager til at bløde op på sit partis rabiate udlændingepolitik, så der var en vis udsigt til at kunne vinde næste valg. Men den ellers så forudsigelige Vestager har overrasket alle ved i stedet at bejle til V og K for at få dem til at opgive flertallet sammen med Dansk Folkeparti og i stedet at indgå i en VKR-mindretals­alliance. Således forestiller hun sig, at regeringen vil indlede realitetsforhandlinger med R om finansloven, mod at hun opgiver sin modstand mod skattestoppet. De Radikales krav om fri indvandring kan der imidlertid ikke fires på.
Det ville give en vis mening, hvis R kombinerede den fri indvandring med en benhård indsats mod integrationsresistente elementer blandt indvandrerne, men det vil de heller ikke. Til gengæld har velfærdsminister Karen Jespersen netop meddelt, at hun vil have undersøgt, i hvilket omfang muslimer i Danmark prøver at få gennemført særregler eller udviser en særpræget opførsel, der lægger gift for integrationen. Men da de Radikale ikke lever i områder med mange indvandrere, kan de slet ikke få øje på problemet.
Som led i sit forsøg på at fedte sig ind hos Fogh meddeler Vestager nu storsindet, at hun ikke længere betragter ham som en farlig mand. Det samme må Fogh kunne sige om Vestager. Faktisk er hun aldeles ufarlig.    Lars Hedegaard , Groft Sagt , Berlingske

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] seems to be turning into the Clichy-Sous-Bois of Scandinavia. According to Steen— who is referencing, among other things, an article in Sydsvenskan about recent car-burnings in […]

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
15 years ago

Jag tycker brodern skall flytta tillbaka till Turkiet. Det spelar liksom ingen roll att han är född på självaste Riget, mentalt är både han och systern turkar. Om han nu känner sig som dansk, som systern påstår, varför åker han då till Turkiet för att finna en hustru? Nej, det brukar ju vara så att vi dhimmis duger det inte till att bilda familj med. Men då ska dom fan inte heller bo här.

trackback

[…] seems to be turning into the Clichy-Sous-Bois of Scandinavia. According to Steen— who is referencing, among other things, an article in Sydsvenskan about recent car-burnings in […]

Anders Kusk
15 years ago
Janne
Janne
15 years ago

Godt gået, Kim Larsen!

Og med hensyn til at Seidenfaden, den store mand, køber is, så vil det sikkert blive tykke mennesker der skal generes efter at rygning er blevet totalt forbudt i DK. Og efter de tykke vil det blive dem der drikker alkohol der skal gereres og efter dem vil man måske gå efter folk der har hunde eller spiller spil…

Også fint at Helger og Clausen og Borum er med i den stærke kampagne.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
15 years ago

Cekic kan rende og hoppe, hvis hendes mål er at skabe medlidenhed omkring broderen og hans brud.

Hvorfor duer Tykiet ikke til det nyslåede ægtepar ?

Taget i betragtning den islamofobe holdning Danmark angiveligt udtrykker så er det sågu da mærkeligt man absolut VIL starte familie her.

Peter Buch
Peter Buch
15 years ago

“…De havde aldrig drømt om at skulle bo andre steder end i deres land, Danmark”- hvorfor Danmark skulle være brudens land mangler jeg godt nok en uddybende forklaring på.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x