14
sep
Seneste opdatering: 2/5-12 kl. 1714
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

og den Sydafrikansk fødte billedkunstner Doris Bloom. “Erindringer fra Guldalderen”, Hofteatret, søndag. (Foto © Snaphanen, klik. )

Lama Ole Nydahl: »De hader os, mange af dem. De kan virkelig ikke li’ os«

“Vi har befriet buddhismen fra en del kultur. Vi skal passe på ikke at blive for tibetansk kulturelle, og ligesom arbejde indenfor de værdier vi har her, og så har danskere jo altid en god sans for humor, og det har jeg også….Når man kommer  ind i et tempel, bøjer man sig ned  tre gange, ikke, og det kan man ikke  gøre. Man ligner en muslim.  Og hvis der er én ting, vi under ingen omstændigheder vil sammenlignes  med eller  forveklses med, så er det muslimer. Vi kan ikke  ses der med ansigtet vendt mod Mekka og halen i vejret, det går simpelthen ikke. Det forstod de [vores venner]  med det samme, de læste også aviser….. Hvis  noget  ser dumt ud, så vil vi ikke lave det.”

Anders Laugesen, P1: Forholdet til kristendommen, til den gamle kultur i Europa.

“Jeg takker kristendommen hver dag, især  fordi jeg ser et stort  angreb fra islams side, en stor fare, fordi de får så mange  børn, de bliver  hjernevasket i deres skoler  når de er tre  år  gamle og de  hader os, mange af dem. De kan virkelig ikke li’ os, selvom vi gør alting for dem. De kan stadig ikke lide  os. Derfor beskytter  jeg kristendommen, hvor jeg kan. Det gør jeg virkelig. Dem, de vil stille  først mod muren, det er  os, for vi har slet ingen guder. Vi er meget værre  end dem, der har mærkelige guder. Vi er  helt ude. Hinduer og buddhister er dem, de vil tage først. Kristne  og jøder, dem laver de til dhimmier, folk med  begrænset frihed.”

Anders Laugesen, P1: Du oplever altså at der er kommet et modsætningsforhold mellem islam og kristendom……og budhismen også ?

“Det  har der altid været. Der er ikke nogen, der har ødelagt så meget for os, som islam har gjort. De ødelagde  hele  Silkevejen, de ødelagde  hele Nordindien, historisk set har de kostet os millioner og atter  millioner af mennesker, simpelthen fordi vi var buddhister”

DR, P1 : Mennesker og Tro: Buddhismens Apostel,

podcast fra min 34:30 – men hele udsendelsen er  meget høreværdig. Se også Sappho: “Næsten al den skade, som buddhismen historisk har lidt, skyldes islam, siger Ole Nydahl”– En helt aktuel påmindelse, er de  radikale deobandi-jihadisters bomber i Indien igår. Nydahl, der sjældent er  hjemme i Danmark, er en verdenskendt , dansk lama.:

Almost every day he is in a different city, passing on Buddha’s teachings. He has founded over 550 meditation and study centers around the world, from Vladivostok to San Francisco. Lama Ole Nydahl is probably the best known western buddhist teacher. Since he and his wife Hannah met the 16th Gyalwa Karmapa while honeymooning in Nepal in 1968, they have dedicated their lives to Buddhism. They spent three years in the Himalayas as Karmapa’s personal students receiving Buddhist teachings and developing the needed experience in meditation.

Muslim leader threatens to kill Paul McCartney over Israel gig

An Islamic militant leader warned that former Beatle Sir Paul McCartney could be the target of suicide bombers unless he cancels his first concert in Israel. The celebrated rock star plans to arrive in Israel as part of a world tour, and give a single concert at Tel Aviv’s Park Hayarkon on September 25.  Omar Bakri, an Islamic preacher, said McCartney’s decision to perform as part of Israel’s 60th anniversary celebrations made him the enemy of Muslims worldwide.
“If he values his life, Mr. McCartney must not come to Israel,” Bakri was quoted as saying. “He will not be safe there. The sacrifice operatives will be waiting for him.” Haaretz

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] http://snaphanen.dk/2008/09/14/lama-ole-nydahl-de-hader-os-mange-af-dem-de-kan-virkelig-ikke-li%C2%B… 02 May 2012 8:06am – Images « her boede johan ludvig heiberg og johanne luise heiberg Heiberg Thomasine Banknotes » […]

trackback

[…] Ole Nydahl, officiel hjemmeside. Se evt. P 1 Lama Ole Nydahl: »De hader os, mange af dem. De kan virkelig ikke li’ os« og Sappho: “Buddha møder Holger […]

Lama Ole Nydahl
Lama Ole Nydahl
13 years ago

Kære alle
Jeg rejser meget og det er første gang, jeg ser mit navn på en blog. Jeg vil gøre mit bedste for at leve op til alt det venlige I har skrevet.
Alt godt fra Ungarn
Lama Ole Nydahl

Sovs
Sovs
13 years ago

Reino Pedersen er vist nok tidligere hindu.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

Nydahl har altid været befriende direkte og klar i mælet.

Hvilken forskel er der ikke på ham og Stenings-Petersen !

Og ikke mindst, hvilken verden til forskel er der ikke på Buddhismen og Islam!

Den ene udtrykker en altomfattende omsorg og kærlighed, den anden en apartheids dyrkelse og et had til alt ikke-islamisk.

Den ene skal tvinges ud i kamp i forbindelse med selvforsvar, den anden er i evig kamp, Jihad, mod de ikke-islamiske lande og befolkninger.

Hvor jeg dog afskyr Islam.

Limewoody
Limewoody
13 years ago

Jeg husker at Ole Nydahl og Reino Pedersen aka Abdul Wahid på et tidspunkt optrådte i TV sammen – man fornemmede det usagte men næsten håndgribelige had fra Reino side.

Men fint at lamaen skærer på tværs af al politisk korrekthed – og ingen kan vel beskylde ham for at være “højreorienteret”, “nationalist” eller hvad nu de bigotte simpeltonner kan finde på af sproglige artigheder.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x