21
sep
Seneste opdatering: 22/9-08 kl. 1837
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!


“I er  alle en del af kunstværket. Ligegyldigt  hvad I gør, kan I ikke  undslippe”. Det viste sig at være et rammende  billede pĂĄ nogle af  konferencedeltagerne. Videoen er Lars  Vilks´indlæg pĂĄ konferencen pĂĄ Borups  Højskole lørdag. Man skal ikke  tro den lærde  Vilks er  en klovn, bare fordi han ikke kan lade  være med at være morsom.  Adskillige  blogs tilstede fra Danmark,  Norge og Sverige, sĂĄ udførligere  behandling af indlæggene  vil uvægerligt  dukker op senere.  (Mobilvideo – høretelefoner  kan være en fordel.)

Gruppevoldtaget af seks

hører trods alt til sjældenhederne. Ingen  er  grebet, politiet har et godt signalement, men vil ikke dele  det med  nogen. Som sædvanligt. Aftonbladet kan ikke li´historien. Der er  kun fire forbrydere i deres version.Endnu et ødelagt liv. Krigen mod svenske kvinder  eskalerer for hvert år. Ingen gør  noget rigtigt  ved det. Collateral damage. 18-årig kvinna våldtagen av sex unga män i Kristianstad

Hvad syn’s du selv, FN…?

Af Kit Louise Strand

 Det velkendte mantra om ”at følge FN-sporet” er blevet tilført et nyt og dystert perspektiv… 

Hvis ikke erkendelsen for længst var indtruffet, sĂĄ stod det under racisme-konferencen i Durban, Sydafrika 2001 bøjet i neon: FN har i sin nuværende form udspillet sin rolle. Det, der begyndte med et ædelt motiv om at bringe verden pĂĄ talefod i et internationalt forum, og som nød bred opbakning – ikke mindst ovenpĂĄ to verdenskrige – var endt med et galehus.

En lang række muslimske deltagerlande benyttede den pĂĄgældende konference til at lufte stærkt antisemitiske holdninger mod Israel og et indædt had mod den vestlige verden: Paradoksalt al den stund konferencens sigte netop var i god ro og orden at diskutere – og pĂĄ sigt bidrage til at dæmme op for – racisme, diskrimination, og intolerance.

Propagandaen fra de pĂĄgældende lande var sĂĄ massiv, at de delegerede fra Israel og USA, bl.a. USA’s tidligere udenrigsminister Colin Powell valgte at forlade konferencen allerede pĂĄ tredjedagen.

 Desværre nĂĄede diskussionen og evalueringen i medierne af den pĂĄgældende konference ikke at vare meget længere end tre-fire dage, før to fly fløj ind i World Trade Center og samlede hele verdens opmærksomhed om New York – og to efterfølgende krige.

Nu har FNs Menneskerettighedsråd, der ironisk nok tæller stater som Saudi-Arabien, Pakistan, Kina, Rusland og Cuba, og som har betroet Libyens Moammar Al-Gaddafi formandsposten for planlægningskomitéen, inviteret til en opfølgende konference i Geneve 2009. Og der er lagt i kakkelovnen. Igen.

Det er nemlig lykkedes organisationen IOC (Organization of the Islamic Conference) at kuppe den kommende konference indtil videre ved at bringe et kontroversielt punkt på dagsordenen, der søger at gøre religionskritik synonymt med et brud på menneskerettighederne. Sagt med andre ord:

Kritiske røster over f.eks. sharialov-bestemte afstraffelser som stening af utro kvinder, hængning af homoseksuelle og halshugninger af kriminelle bør fremover – ifølge forslagsstillerne – betragtes som racisme og forbydes.

 – Ja, det er absurd!  

For med en klar definition af hvad en menneskerettighed er – og netop ikke er – burde dette forslag være blevet kvalt i sin fødsel.

Og det er absolut spild af tid – og udtryk for rent Sisyfosarbejde – at pĂĄbegynde en diskussion pĂĄ en stor, dyr FN-konference om hvorvidt beskyttelse af totalitære ideologier – i dette tilfælde islam – kan gĂĄ forud for beskyttelse af enkeltindivider – f.eks. mod religiøs undertrykkelse. Det mĂĄ i udgangspunktet betragtes som FN i strid med FNs egen menneskerettighedserklæring – og at der ikke for længst har rejst sig et ramaskrig og en opfordring til massiv boykot fra alverdens menneskerettigheds-organisationer er uforstĂĄeligt.

Hvad gør EU? Forholder sig passivt. Det forekommer, at EU har overordentligt svært ved – nĂĄr det virkelig gælder – at finde sine ben og forsvare de europæiske landes demokratiske fundament. Det blev vi ikke mindst vidne til under Muhammedkrisen og i postyret om Geert Wilders film, Fitna. Her havde mange europæiske politikere og debattører mere travlt med at tage skarp afstand fra de sĂĄrende karikaturtegninger og fra kortfilmen – som mange endda ikke havde set – end med at minde Mellemøsten om vores frihedsrettigheder – herunder ytrings- og religionsfriheden.

Det officielle Danmark forholder sig indtil videre afventende, som flere andre europæiske lande har valgt at gøre. Desværre. 

I en diskussion på P1 debat d. 12. september hævdede Anette Faye Jacobsen, der er chefkonsulent på Institut for menneskerettigheder, at en fortsat dialog med udemokratiske stater var vigtig. 

Ja, til dels. Men der er vel grænser for tålmodigheden? Ikke mindst overfor dem, der er udenfor pædagogisk rækkevidde. For ligesom der er en tid for dialog og diplomati, er der en tid til at skære igennem og sige fra, hvis ikke endnu en FN-konference skal ende som billedet på en skole, der er blevet kapret af en flok adfærdsvanskelige unge, mens skoleledelsen står og ser magtesløst til. 

Naser Khader fra Liberal Alliance foreslog forleden (d. 17. september) i MetroExpress oprettelsen af et FDN – Forenede Demokratiske Nationer, der kunne afløse FN, og optage landene som medlemmer efterhĂĄnden som de gjorde sig fortjent dertil. Ideen er fremsat før og udtryk for sund fornuft, hvis FNs menneskerettigheds-erklæring fra 1948 stadig skal stĂĄ til troende.

 

Kit Louise Strand, Grafisk designer, Bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet, Politiken.  (med forf. tilladelse)

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Casper | Borgerlig bums

Voldtægten er nu fjernet fra Kristianstadsbladet.

Der er en ny artikel som hævder at det måske er en falsk anmeldelse:

http://www.kristianstadsbladet.se/article/20080921/KRISTIANSTAD/474965324/1338

Falske anmeldelser forekommer naturligvis. Men mĂĄske er bevisbyrden større nĂĄr det er seks unge fra ghettoen som er gerningsmænd? Her i landet mener politiet jo ogsĂĄ at vold og mord bekæmpes bedst ved at “tale sagen ned” og lade som ingenting.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
14 years ago

Mathilda Først – jeg er helt enig med dig i de punkter du opstiller. Og jeg finder det ogsĂĄ betydeligt mere ærefuldt at forsøge at fĂĄ ryddet op og fĂĄ henvist de aggressive islamiske repræsentanter til en passend plads i systemet. SĂĄ er der det du skriver om Khader. Jeg har gennem flere ĂĄr opfattet Khader som en villig tjener for Euroislam. Og jeg har længe ikke kunnet forstĂĄ hvorfor folk bliver ved med at være sĂĄ blinde overfor den mands hensigter ! Men han har altsĂĄ fĂĄet prædikatet, at være et omvandrende, strĂĄlende eksempel pĂĄ det kan lade sig… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
14 years ago

Tack Mathilda för att vi fick utrett att Kader bara är ännu en femtekolonnare.

Vivian Clayborn
Vivian Clayborn
14 years ago

Kit Louise Strand spørger sig hvorfor EU har sĂĄ svært ved at forsvare Europa’s demokratiske fundament.

Jamen, er det ikke snart blevet klart for alle, at EU´s mål er at afskaffe demokratiet. Hvorfor skulle de protestere mod sine hjælpere?

Mathilda
Mathilda
14 years ago

I det sidste syv ĂĄr siden 11. september er jeg jævnligt stødt pĂĄ forslag om at nedlægge FN, og de fleste er kommet fra betydelig klogere hoveder end Naser Khader men er blevet tiet ihjel. Hvorfor Khader nu skal have æren for dette forslag, har jeg derfor svært ved at se. I min optik er han ikke en helt, men den største fuser i dansk politik, som jeg kan komme i tanke om, og man skal ikke gĂĄ tilbage til en fuser. Det virker faktisk som en slags omvendt racisme, at Khader fĂĄr sĂĄ lang en snor og stadig hives… Read more »

Pk
Pk
14 years ago

Volden mod piger/kvinder er i Sverige ganske grotesk.
Ofte begået af udlændige og Det Socialdemokratiske Sverige
med Mona Muslim i spidsen er ligeglade.
SOC. har fremgang for tiden.
Farvel sverige.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
14 years ago

Janne

Ja, det er en grum avis!

Og det er tillige samtlige de af de øvrige skrevne, som audio-visuelle, medier der også lægger låg på eller fordrejer virkeligheden .

For det de foretager sig er, at de i praksis forråder, som magthavernes forlængede arme, deres egne landsmænd, både gennem deres manglende oplysninger i forbindelse med enkelt sager, men også gennem deres fordrejelser af eller deres tavshed om, hvad der foregår i den virkelige verden.

Ingen af medierne er længere troværdige.

Det er sørgeligt, men det er bedre at erkende dette og dernæst forholde sig ud af denne erkendelse.

Janne
Janne
14 years ago

Aftonbladet skriver at de har et signalement af voldtægtsforbryderne og så vælger avisen alligevel ikke at fortælle læserne om det. På den måde bliver pigen krænket igen og der bliver holdt hånd over de mænd der har voldtaget pigen. Hvilket signal sender avisen til voldtægtsforbryderne? At de kan gøre det igen for avisen beskriver ikke hvordan de ser ud. Der vil være større chance for at de ikke bliver genkendt. 1-0 til voldtægtsforbryderne. Avisen går som jeg ser det voldtægtsforbrydernes ærinde ved at tie. En grum avis er det.

vinterbadaren
14 years ago

Lars Vilks är en hjälte men ack en sĂĄ erbarmeligt dĂĄlig “konstär”.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x