21
okt
Seneste opdatering: 22/10-08 kl. 1137
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vi skifter gear et øjeblik. En af mine få yndlingsdirigenter Jascha Horenstein var sammen med Leonard Bernstein med til at give Carl Nielsen sit internationale gennembrud i begyndelsen af tresserne. Horenstein havde mødt Nielsen i 30’erne, og beskrev ham som “human, nothing but human.”  Horenstein indspillede talrige Nielsen-værker, bl.a. 5. symfoni og Saul og David. Han dirigerede Radiosymfoniorkestret i april 1972, året før han døde, i Webern, Schönberg og Brahms’ 2. symfoni. Torsdagskoncerten findes på plademærket Unicorn UKCD2036. Jeg var der heldigvis den aften i Radiohuset med en ven, der havde sendt en kubikmeter blomster til hans rum på d’Angleterre. Aftenen findes ikke på You Tube, men her Sibelius’ violinkoncert med Horenstein :

Afværgede somaliske pirater et angreb mod Israel med en ‘dirty bomb’?

Denne historie falder måske lidt uden for vores sædvanlige radius, men så alligevel ikke, hvis den har været sand. Den har mig bekendt overhovedet ikke været omtalt i danske medier, så der kunne være god grund til at henlede opmærksomheden på disse to blogposter der for en lægmand kan virke velresearchede og lødige. Kort fortalt: Somaliske pirater kaprer et skib. Da de åbner lasten udsættes de for stærk radioaktiv stråling fra en last af sand fra Kina, og 16 dør. Påstanden er, at skibet var en bombe der skulle have været detoneret ud for Israels kyst – From Iran With Hate (LFPC).

Hijacked Iranian Ship was a Dirty Bomb meant for Israel on Yom Kippur

Iranian Ship was a Dirty Bomb Pt. 2

Kuren mod svensk arbejdsløshed ?

Den svenske åbne arbejdsløshed er på 5.9 procent. Ungdomsarbejdsløsheden er 19.1 procent. Forvirret ? Billström er sosse. Han mener antagelig at indvandrere skal forsørge uanvendelige indvandrere, men han kan ikke sige det som det er. I forvejen er 24 % af alle voksne i arbejdsfør alder, udenfor det svenske arbejdsmarked.:

Arbetskraftsbehovet i Sverige ökar och allt talar för att det endast kan fyllas med hjälp av människor från utlandet. I tidningen Entreprenör berättar migrationsminister Tobias Billström varför regeringen öppnar gränserna. Så vill Billström öppna gränserna

»Det naive Sverige«
Der er lant mellem snapsene i svensk presse, men de er der. Og så er Dahlberg ikke engang nær så foruroliget, som hun burde være.

Sverige väcktes ur sin Törnrosasömn i veckan. En svensk medborgare, som utpekas som al-Qaidas andreman i Irak, har sprängt sig själv i luften med hjälp av ett bombbälte. […] Den yrvakna reaktionen på nyheten om 43-åringens död säger något om den svenska självbilden. Å ena sidan är vi vidöppna mot världen; vi reser som aldrig förr, älskar frihandel och kan stoltsera med ett multikulturellt samhälle. Å andra sidan förblir vi märkligt världsfrånvända. Det är som om inget farligt kan hända på våra breddgrader – inget farligare än att högern monterar ner a-kassan i alla fall. Eller att nappflaskorna innehåller farlig plast.
Det var ingen slump att försvarsberedningen i vintras kom fram till att klimatet utgör det största säkerhetspolitiska hotet mot Sverige. Vi blundar helst för de faror som finns. Och går inte det, vill vi åtminstone hålla oss på armlängds avstånd från dem. Det är i det ljuset som man ska se det ihärdiga Natomotståndet, socialdemokraternas krypande för Kreml efter Georgienkriget och den växande kritiken mot Sveriges insats i Afghanistan.När det blåser kallt vill Sverige helst bara dra igen dörren till folkhemmet och borra ner huvudet i kudde. Dags att vakna. Og så var det dagen, hvor en svensk krone røg ned på 75 danske øre.

Måske kunne man gemme dem i Gellerups buskadser?

Letvægterne prøver at nasse sig til lidt ufortjent glamour som de forfulgte forfatteres beskyttere. Socialdemokratiet med dets mangel på vilje til konsekvens i forhold til de grupper der udgør en trussel for de pågældende forfattere. Pæne PEN der ikke vil optage forfattere og skribenter der analyserer de grupper og den ideologi som gør flere af de nævnte forfatteres liv farligt. Hvilken nedladenhed: “Lommepenge og husly”. Det kommer vist til at involvere lidt mere end “lommepenge” at beskytte en Ayaan Hirsi Ali, Taslima Nasreen eller Salman Rushdie i det århusianske byrum (LFPC).

Danmark får nu sin første friby for forfulgte forfattere. Århus har nemlig valgt at melde sig ind i det internationale friby-netværk ICORN, selvom kommunen endnu ikke har råd til at betale for en forfatters lommepenge og husly.

“Dermed sender Århus Kommune et kraftigt signal om, at kommunen bakker op bag de forfattere og skribenter, der bliver forfulgt som følge af deres virksomhed,” siger kulturrådmand Flemming Knudsen (S). […]

Ifølge den internationale forfatterforening PEN findes der omkring 700 forfattere i verden, der er forfulgte og har brug for beskyttelse. Foreløbig er der kun 20 byer i verden, der her meldt sig som fribyer. Århus friby for forfulgte

Når hærværk gøres til heltedåd – så ved man at den er gal i Gellerup

Vi har efterhånden set et betragteligt udvalg af udenomsmanøvrer i forhold til det eskalerende problem som i øjeblikket udspiller sig i Gellerupbebyggelsen. Der har i lignende sager været et gennemgående tema der hed “kedsomhed“; de etageklippede labaner skulle angiveligt føle sig “provokerede” over politipatruljer på dansk territorium; socialchefen i Århus mente at de mange buskadser i Gellerup var en medvirkende årsag; politiet forsøgte først at afvise at den seneste brand var påsat; Århusborgmester Nicolai Wammen bedyrer at nu går det fremad, og at 99,9% af beboerne er på myndighedernes side; en leder i pædagogbranchen følte med brandstifterne og håbede at de ville få professionel hjælp fra andre i pædagogbranchen; man forsøgte sig med eufemiserende udtryk som “brandepisoder” (en slægtning til pædagogernes “spisesituation”?). Og nu dette foreløbige klimaks (LFPC):

[…] De fire drenge, der søndag aften uforsætligt satte ild til taget på institutionen Mudderkliren i Gellerup, var i virkeligheden bare ude på at slette videooptagelser af hærværk. […]

Drengene havde angiveligt været i gang med at male graffiti på en af institutionens ydervægge, da det gik op for dem, at der var anbragt et overvågningskamera på bygningen, som kunne have fanget det hele på bånd. Derfor besluttede de – med en lighter og en grafittidåse som flammekaster – at sætte ild til kameraet for at slette sporene. Afbrændingen afgav da en stikflamme, som tog fat i bygningens tag. […]

“Så vidt jeg ved, var drengene faktisk begyndt at spille fodbold lige ved siden af. Efter et kvarters tid opdagede de, at der var gløder. Jeg er sågar blevet fortalt, at det var drengene selv, der alarmerede politiet,” siger han. Institutionsbrand var et uheld

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
Mette
13 years ago

Janne og Johansen. Hvis vi er uenige om noget, er det langt ude på marginalerne og ikke værd at bruge tid på. Jeg har fra starten ment, at vi blandt de muslimske indvandrere ser tydelige tegn på en neurotisk kultur. Neuroser er, som I sikkert ved, typisk forbundet med en ofte stor spænding mellem selvovervurdering og selvundervurdering. Hos muslimerne som en spænding mellem indlærte holdninger om islamisk grandiositet og en virkelighed, der for de flestes vedkommende har gjort dem til scialklienter eller placeret dem i de nederste danske sociallag. Der er kun en vej ud af den spænding og det… Read more »

Johansen
Johansen
13 years ago

Mette Du kan have ret i, at mange med anden baggrund et stykke hen ad vejen altid vil føle sig som indvandrere. Og de er jo også tilvandret til Danmark, som nu min gode franske og israelske ven. Jeg siger bare, at i mine øjne er de danskere, når de vedkender sig og tilpasser sig til dansk kultur og levevis. Indgår i samfundslivet på lige vilkår med alle andre og ikke stiller særkrav. De, der stiller særkrav og ikke tilpasser sig vores frihedsrettigheder, bliver aldrig danskere i mine øjne. De lever åndeligt i oprindelseslandet, og forsøger at påføre os deres… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Mette Det er forståeligt at mennesker der er flyttet til et andet land kan have hjemve, men der er ingen undskyldning for de 2. og 3. g’ere der kræver indførelse af fjerntliggende landes intolerante religiøse dogmer i Danmark. Det er ikke udtryk for hjemve – det er – som jeg ser det – overgreb og en krænkelse mod det vi har kært og det samfund som vi og vore forfædre og mødre har bygget op. Det er desuden rystende at den socialdemokratiske borgmester i København er lydhør over for de to yderst intolerante herrer. Men man kan vel ikke fortænke… Read more »

Mette
Mette
13 years ago

Johansen “De har en anden baggrundend den danske, ja, men de er nu danskere i mine øjne!” Tja, det er jeg nu ikke enig i, men de er formodentlig gode danske statsborgere, der er et aktiv for samfundet, og det er vel nok. Mere kan man ikke med rimelighed forlange. 🙂 Der ligger ikke gnist af ringeagt i den konstatering fra min side, blot mener jeg, at man hele sit liv vil føle sig som indvandrer, når man er det, uanset hvor glad man er for sit nye land, og hvor velset man er. Det er ganske naturligt. I øvrigt… Read more »

Johansen
Johansen
13 years ago

Janne Læste godt de to indlæg til morgen i Kristlig Dagblad. Lige når man tror, at der er et lille ophold i steppebrandene, så kommer de næste tiltag i islamiseringsprocessen. De to mørkemænd Khaled Alsubeihi og Muhammad Hee opfordrer til diskrimination af ikke-muslimer. De medvirker til at islamisere Danmark. For at sige det ærligt, så er jeg hamrende træt af disse skatteyderfinansierede “integrationskonsulenter”. Jeg savner noget mere vilje til assimilation til det danske samfunds grundprincipper og levevis fra nogle af de tilvandrede selv. Jeg kender flere mennesker fra Ghana, Israel og Frankrig, som ikke har haft behov for støtte af… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Religiøst topmøde hvor omstridt fredsbrev, der skabte stor utilfredshed blandt en del præster i folkekirken, indgår:

[http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/301697:Kirke—tro–Topmoede-mellem-kristne-og-muslimer-i-Danmark]

Janne
Janne
13 years ago

Skattekroner til konsulentarbejde. Ikke-muslimer ikke velkomne.

“– Det er vigtigt, at det er nøglepersoner fra de muslimske miljøer, der ansættes som konsulenter, for de har størst troværdighed og gennemslagskraft i miljøet. Andre vil blive opfattet som utroværdige, siger Khaled Alsubeihi, og Muhammad Hee er enig.”

[http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/301708:Danmark–Skattebetalt-islam-til-religioest-soegende-unge]

Disse krav stilles samtidig med at folkekirke repræsentanter holder topmøde med imamer.

Skil folkekirke og stat ad.

Janne
Janne
13 years ago

OT

20 års fængsel til afghansk journalist-studerende for at stille spørgsmål om kvinders rettigheder i islam.

[http://www.180grader.dk/nyheder/Blasfemi_sender_afghansk_journalist-studerende_20_r_i_f_ngsel.php]

Janne
Janne
13 years ago

Johansen

“Alex Ahrendtsen og Naser Khader gør det godt.”

Jeg er enig. Borgmester Boyes ulidelige og ukritiske behagesyge er uværdig og ødelæggende for vores sekulære samfund. Det er hans sammenblanding af religion og politik også. Borgmester Boyes adfærd og holdning er en skamplet på Det Konservative Folkeparti og på den borgerlige regering. DF bør stoppe støtten til de konservative i den kommune. Stoppe støtten til moské borgmesteren Boye.

Johansen
Johansen
13 years ago

OT

Det koger rimelig meget her i det fynske vedr. stormosképlanerne og politisk tale i Islamisk Trossamfunds moské. Moskéen hvor de terrordømte i Vollmose-sagen havde deres gang.

Borgmester moské-Jan er ude på et sidespor i sin leflen for de islamistiske mørkemænd fra Islamisk Trossamfund.

Klik til højre under nyhederne fra kl. 19.30:

http://www.tv2fyn.dk/

Alex Ahrendtsen og Naser Khader gør det godt.

Jutta Starke
Jutta Starke
13 years ago

Gellerup er jo et Spiegelbild, Speijlsbillede? af EU-Empire.
Det er bare saa kedelig.
Man skulde kikke paa envher Imam – hvad de taler om i fredagsboen.
Fordi di bestemmer lov for di unge muslimer.

Pølsen
Pølsen
13 years ago

Tuneseren, der planlagde et terrordrab på Kurt Westergaard, sættes på fri fod og får tålt (af hvem?) ophold i landet. Politikens Roald Als får en pris:

http://politiken.dk/kultur/article585861.ece

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x