8
dec
Seneste opdatering: 9/12-08 kl. 0906
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Voldsomme billeder fra AP. Der er stadig tegn i krogene på, at der er foregået andet end “anarkist optøjer”: Immigrants in Greece riot. MSM caught red-handed, Asylum seekers riot in Athens. Svært når man ikke kan græsk, men prøv Googles Blog Search.

»Der er for meget ”hvidhed” i den danske kulturverden«

Integration er ikke arbejde, det er ikke sprog, – det er deltagelse. Det er ikke at sidde derhjemme på den flade og se Al-Arabiya. Enhver der har boet og arbejdet i fjerne lande, ved at det er fuldstændigt op til én selv, at åbne sig, deltage og suge alt ind. Læse aviserne, spise maden, kurtisere de lokale, om nødvendigt se Bollywood film. Vil man ha´det som derhjemme, skal man blive der. Dagens dybsindighed: Her spiller kulturindustrien en utrolig vigtig rolle for at fremme menneskerettighederne. Amen! Hvad er der mon for meget af i menneskerettighedsindustrien ?

MANGFOLDIGHED I anledning af menneskerettighedernes 60 års fødselsdag på onsdag, retter Institut for Menneskerettigheder nu en kritik mod den danske kulturindustri: Den er slet ikke mangfoldig nok og modvirker et inkluderende samfund.Instituttet opfordrer derfor alvorligt kulturindustrien til at sadle om og tænke i mere mangfoldige baner.

– Mange medier vil gerne ses som mangfoldige. Men man må konstatere, at når det kommer til slutresultatet, så er mangfoldigheden på det nærmeste fraværende. Hvor er nyhedsoplæseren på TV-Avisen eller TV-Nyhederne med en anden etnisk baggrund end dansk? Hvor er mangfoldigheden på de danske teaterscener? Eller i reklamerne, eller på forsiden af modemagasinerne, spørger instituttets informationschef, Klaus Slavensky. Han peger på, at det på onsdag er 60-året for menneskerettighederne og derfor en oplagt anledning til at gøre status over, om vi gør nok for at fremme princippet om, at ”alle er født frie og lige i værdighed og rettigheder”, som det hedder i Verdenserklæringens første artikel.

– Her spiller kulturindustrien en utrolig vigtig rolle for at fremme menneskerettighederne. Den har en forpligtelse til at afspejle samfundet og til at bidrage til, at alle føler sig inkluderet. Som det er i dag, er medierne og kulturverdenen nærmest kontraproduktiv på det område, siger han.

Menneskeret.dk . Jeg fejrer tit disse kinesiske smørrebrødsjomfruers deltagelse – Vesterbrogade, lave numre, prøv dem ! De har overhovedet ikke  brug for Institut for Menneskerettigheder. De kan selv gå i biffen eller teatret eller lade være.

Ansvarsfralæggelse: Også for konvertitter

Er der nogen der er “besat” af islam må det være Kristeligt Dagblad. Jeg kan ikke frigøre mig for en fornemmelse af en nysgerrig dragen af den med-abrahamiske hidsigprop hos denne pæne avis. Vi andre -fober forholder os kun nødtvunget til denne ideologi, der for undertegnede har skubbet mere interessante religioner ud på et sidespor – der er ikke tid, når fredens religion er besat af tanken om at undertvinge os. Men de gode mennesker på den kristelige har fundet et giftigt lille stykke apologi fra konvertitten Lean Waage Beck værdigt til optagelse. Dem om det. Det der fangede mig her var at også konvertitter i en voksen alder kan annamme den ulidelige offertankegang og fralæggelse af ansvar, som vel kommer ind med gedemælken for de ulykkelige der er født ind i denne herrefolksideologi. Ligesom den australske “meat mufti” der mente at uindpakkede kvinder var “uncovered meat” der selv var ude om det hvis de blev voldtaget, eller for den sags skyld vores egen Abdul Wahids hvislede antydninger om konsekvenser hvis Aisha-bogen blev udgivet – således gør Bint Lean også konsekvenserne af Muhammedtegningerne til noget naturligt – de små muslimpus kan slet ikke gøre for det (LFPC).

Der er stor forskel på datidens satire og den, vi oplever i dag, hvor forfatterne og tegnerne bag de katastrofale Muhammed-tegninger og kommende bøger af samme kaliber samvittighedsløst og uden hensyn til de menneskelige og økonomiske omkostninger gentagne gange sætter andres liv og verdens tilstand i alvorlig fare. [Lean Waage Beck: Brandes, Muhammed og tidens satire (Kristeligt Dagblad 3.12.2008, ikke online)]

Burkini nyhet på Stadsparksbadet

Slutbadat i obekväma kläder. Nu finns burkini att hyra på Stadsparksbadet.

Ekstremister hærger på norsk net

Propagandamateriale fra norske, ekstreme miljøer er utbredt, og innholdet er varierende, sier PST-sjefen.- Vi ser bilder av drap, selvmordsaksjoner, dyp og alvorlig krenkelse av menneskerettigheter og forherligelse av vold, sier Holme.  NRK, se video, min. 1:15

Anders Jerichow, Politiken, på halen for tvivlsom muslimsk sammenslutning

Noget af det bedste som internetadgang har medført, er muligheden for at lave selvstændig research på oplysninger i mainstreammedierne. Fortæller journalisten nu alt, eller vildleder han? På denne måde kan enhver der ‘ønsker at vide mere’ let forvisse sig om overfladiskheden og manipulationen der kendetegner stort set al dækning af fredens religion. Nu har en lille bjæffende chihuahua på Dagbladet Politiken følt trang til at puste sig op og uddele en “skideballe” for at muslimske organisationers afstandstagen fra terror som i Mumbai ikke bliver gengivet i medierne. Og Anders Jerichow, for han er chihuahua’en, kan da også gladeligt citere Muslimernes Fælleråd for flg. udtalelse:

Så I, at »sådanne beskæmmende handlinger vækker afsky og væmmelse hos Muslimernes Fællesråd?«.

Så I rådets klare vurdering: »Angreb og gidselaktioner af denne slags vidner om en kvalmende kynisme og afstumpethed?«. Og så I konklusionen: »Ingen bevæggrunde kan undskylde noget sådant?«.

Nej, det gjorde I formentlig ikke. Godt nok udsendte rådet denne meddelelse til Ritzau og til aviserne. Men kun metroXpress fandt det – ene af alle danske aviser – relevant at notere sig den muslimske fordømmelse af volden. Alle andre landsdækkende aviser sov i timen. Det fortjener en skideballe. […]

Vi kender rumlen. Der skal ikke mere end en bombe, en video eller en pressemeddelelse til – vupti, så er bin Laden og den slags forbrydere på forsiden. Og så har vi balladen. Først med de store billeder og rædselshistorierne og forbrydernes forsøg på at dække sig under islam. Bagefter med skingre efterlysninger af muslimer, som vil tage afstand fra volden. Hvorfor protesterer de ikke?

Svar: Det gør de også. Men pressen er jævnt hen ligeglad – og bidrager til opbygningen af fjendebilleder. […] Værre er det, når medier stadig lader religiøse ekstremister tegne islam på bekostning af det overvældende muslimske flertal, som ikke ønsker, forsvarer eller deltager i vold.

Men direkte tarveligt bliver det, når medier vender ryggen til muslimske organisationers fordømmelse af volden. Det er heller ikke særlig klogt – hvis medierne ønsker at standse brande frem for at puste til ilden. [Debat: Skideballe til store danske medier (Politiken 8.12.2008, ikke online)]

Hvis Jerichow ønskede at “standse brande” og “forhindre opbygning af fjendebilleder” burde han starte med at fortælle sandheden – hele sandheden. For hvor meget tiltro skal man have til en organisation der tæller den erklærede antidemokrat Abdul Wahid Pedersen? Abdul Wahid Pedersen der ønsker stening indført som straf i Danmark? Skal jeg klappe i hænderne fordi Muslimernes Fællesråd angiveligt tager afstand fra metoderne (“terrorisme”), men ikke fra endemålet – islams herredømme over os alle? Skal jeg have tillid til en organisation der lyver om muligheden for frafald?

[…] Ikke desto mindre var der bred enighed om, at religionsfrihed også er frihed fra religion og retten til at konvertere. Begge muslimske oplægsholdere: Formand for Islamisk Råd Jehad Al-Ferra og formand for Muslimernes Fællesråd Asmat Mojaddedi forklarede, at der i islam er frihed i religionsvalg.

– Og ja, der er muslimer, der mener noget andet. Men hvis man læser islams tekster, kan man se, at man har ret til at vælge eller fravælge religion, sagde Jehad Al-Ferra. […] Muslimsk-kristen enighed om frihed til at vælge religion

Tag denne autoritative hadith:

Ibn Abbaas said : The Messenger of Allah said, “Whoever changes his (Islamic) religion, kill him.” Al-Bukhary (number 6922).

Eller denne udtalelse fra stormuftien i Cairo, en af de førende autoriteter inden for islam:

A few days later, the Grand Mufti, issued another statement. This time he was speaking in Arabic in Cairo and what he said was completely different : “What I actually said was that Islam prohibits a Muslim from changing his religion and it’s a crime that must be punished.” Muhammad: “Whoever changes his religion, kill him”

Stillet over for denne autoritet tæller Jerichows angivelige “overvældende muslimske flertal, som ikke ønsker, forsvarer eller deltager i vold” ikke ret meget. Jerichows “skideballe” har heller ikke rigtig nogen vægt, når han selv udelader denne afgørende perspektivering (LFPC).

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Magga
Magga
13 years ago

Limewoody Nu er der gået næsten 4½ år, siden konferencen og Institut for menneskerettigheders naive lovsang, og hvordan står det så til i Tyrkiet i dag? Ikke godt. Den 16. November kunne man f.eks. læse flg. ”En af Norges meste kendte menneskeretsaktivister, juristen Jon Rud, er blevet udvist af Tyrkiet på livstid for sit arbejde for kurdernes rettigheder” http://jp.dk/arkiv/?id=1515508&eceExpr=tyrkiet“%20/>&eceArchive=o Og i sidste uge havde Jette Elbæk Maressa en lille perle af en artikel, som man som modstander af Tyrkiets medlemskab af EU læser med divergerende følelser. ”Hvis man vil have et meget konkret indtryk af, hvordan det står til med… Read more »

Johansen
Johansen
13 years ago

Institut for Menneskerettigheders fatale svigt i flere sager vil aldrig blive glemt.
Ærgerligt at dette institut ikke blev nedlagt, som det ellers var planlagt, da den borgerlige regering trådte til. Opgøret med smagsdommeriet.
Ellemann fik desværre stukket en kæp i hjulet på nedlæggelsen af dette diskriminerende og multikultifremmende institut.

johansen
johansen
13 years ago

Institut for Menneskerettigheder er også et institut for muslimers særrettigheder:

http://www.uriasposten.net/index.php?p=5348

De ser på beskæmmende vis igennem fingre med, at ikke-muslimske skoleelever bliver diskrimineret i Københavns kommunes folkeskoler.

LFPC
13 years ago

At Institut for Menneskerettigheder nu har brugt hudfarve som kriterium vil aldrig blive glemt. Jeg har tænkt mig at bringe det op ved hver given lejlighed. Dén skal de få at høre for.

johansen
johansen
13 years ago

Janne

Jo, Jerichow er med i Dansk PÆN klanen.
Det skulle vist også være et foretagende til forfattere samt beskyttelse af det frie ord. Det gælder bare ikke, når det frie ord kommer fra islam-kritikere som Lars Hedegaard.

Sidste år havde de også lidt problemer med, hvad ben de skulle stå på i forhold til Ayaan Hirsi Ali. Skulle hun beskyttes eller ej i Danmark jfr. fribyordningen. Der var de lidt lange i spyttet, hvilket heldigvis blev påtalt af både Trykkefrihedsselskabet og i JPs leder.

Pegi
Pegi
13 years ago

Anders Jerichow, Politiken, er en naiv klovn.

Intet mindre.

Desværre.

(Eller måske tror du ikke engang selv på det længere, Anders? Pladen kører bare videre i samme rille af angst for mislyde)

Elefanten
Elefanten
13 years ago

Ja, menneskeret – det må være noget for kannibaler.

Janne
Janne
13 years ago

Jerichow? Er det ikke ham der er medlem af PÆN (PEN), som ikke havde plads til religionskritiske Lars Hedegaard?

Elefanten
Elefanten
13 years ago

Man kan befrygte, at DF-segmentet ikke får tilgodeset deres (vores) menneskerettigheder.
Bankospil, besøg på Børges Bodega eller Anders Andblads-læsning i kolonihavehuset kan ikke være tilstrækkeligt til at inkludere dem (os) i samfundet.

Limewoody
Limewoody
13 years ago

Slænget i Institut for menneskerettigheder skulle tage og feje for deres egen dør, når de inviterer en folkemordsbenægter ind til deres arrangementer, som da instituttet ifgl. referatet svælgede i tyrkiets minister for religiøse anliggenders oratoriske begavelse læs selv her: http://www.menneskeret.dk/nyheder/arkiv/nyheder+2004/aydin+p%C3%A5+konference+demokratiet+tilh%C3%B8rer+os+alle Den gode Aydin aflyste fornærmet skam et møde i Sydamerika fordi disse vantro tillod sig at rode lidt rundt i det armenske folkemord: http://www.panarmenian.net/news/eng/?nid=25914&folder=2&attr=26 Det kunne jo være interessant at spørge instituttets folk, hvordan de på den ene side giver stemme til en folkemordfornægter og beklikke andres hensigter og optræden. Hvis der så endda var noget om det – der… Read more »

Cykelsmeden
Cykelsmeden
13 years ago

Ordet “menneskerettigheder” er blevet så udvandet, at det desværre er ved at få en negativ klang. Jeg kan i hvert fald ikke lade være med en gang imellem at spekulere på, om det ikke burde hedde “forbryderrettigheder”.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x