3
jan
Seneste opdatering: 14/7-10 kl. 0200
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

tolvslaget2008-2009xvid-rvl-2

Johan Lundberg funderar över varför SVT firade in det nya året med sympatiyttringar för Hamas : Jag har ägnat kvällen åt att googla runt bland olika tv-stationer för att se vilka andra tv-kanaler än SVT som firade in det nya året med underhållare iförda Palestina-sjalar, men har faktiskt inte ens på arabsidan kunnat hitta den sortens oförblommerade hyllningar till Hamas som kom till uttryck i Mikael Wiehes framträdande tio minuter i tolv samt i den underdåniga intervjun i samband med uppträdandet. Är därför tacksam om någon bloggläsare hittar länkar till andra nyårsprogram med palestinasjalar. Ja jag är tacksam även om någon hittar länk till SVT:s program, för det hade varit intressant med en transkriberad version av Sverker Olovssons intervju med Wiehe. Axess , SVT Tolvsslaget kan downloades med Bittorrent her.

Aftonbladets tilskærervirksomhed

“Här bombas moskén sönder” skriver AB uden at nævne våbenlagret og viser et kort videoklip uden de kraftigere sekundære detonationer, som andre videos tydeligt afslører eksplosiver i bygningen.

Snaphanen og Mellemøsten – en klargøring

Min gode kollega må tale for sig selv, men det er  for mit eget vedkommende er det med nogen ulyst, jeg skriver om  “Palæstinakonflikten”. Jeg ved nemlig, modsat visse andre, at jeg sagligt set ikke er klædt godt nok på til det.  Det er kun  en lille  trøst, at mange ved mindre uden at skamme sig.  Til det hele, hører der en forhistorie.

I begyndelsen af halvfjerdserne overhørte jeg i Peter P. Rohdes hjem i Hornbæk flere  diskussioner  om emnet mellem ham, hans kone Ina, Herbert Pundik, israelske kunstnere og de nu sikkert forlængst glemte forfattere Willy August Linnemann og Kelvin Lindeman ,og hvem som ellers  faldt forbi med forstand og erfaring. På det tidspunkt havde enhver nybagt student en grydeklar, uforbeholden mening om forholdene i Mellemøsten. Det hed sig dengang, at “alt er politik”, noget værre vås, der skulle have  haft tilføjelsen: ” i universiteternes  og mediernes optik”, for i det virkelige  liv, var det helt anderledes. De anede ikke, hvad et politiseret samfund er. Søren Ulrik Thomsen har fortalt morsomt om, hvordan han ikke kunne få prædikeriet om proletariatets forarmelse på Det Fri Gymnasium i Bagsværd, til at rime med naboarbejdernes carporte og parcelhuse. En bryggeriarbejder tjente dengang mere end end  gymnasieadjunkt, jeg har selv været medlem af deres magtfulde fagforening. Jeg blev student et par år før enhver ægte intellektuel fik politisk kuller, så jeg havde mentalt nogenlunde tilregnelige  lærere, der interesserede sig nok så meget for unge studiner, som for politik. Det politiske var privat i skolesystemet, det erotiske mindre.flakhaven-020109-3

(foto: Odense – barn med håndgranat, 2.1.2009)

Jeg fornemmede på, hvad jeg hørte i Hornbæk, at konflikten allerede dengang var så gammel og indviklet, at jeg følte det ville være bedrag, at trække en ledig mening i venstrefløjs- automaten. I betragtning af ungdommens naturlige konformitet, er jeg  tilfreds med min tavshed, hvis den altså var forstand og ikke held, det kan jeg ikke huske. Måske havde jeg bare for alderen sunde interesser. At konflikten, der havde  varet længere  end mit hidtidige liv, også ville overleve mig, anede mig vagt. ( Se f.eks. Fred i Mellemøsten – hold op med at spilde min tid.)  Noget af det mere epokegørende, der er sket på 60 år, er at hadet og vanviddet kaldtes en “fredsproces” i godt et årti.  Jeg satsede mine håndører på Israel og forlod emnet i mange, mange år.

Da det nu imidlertid er  maget så viseligt, at der nu tegner sig en tydelig mini- replika af dette vanvid i Danmark – tak igen S-SF og R og Gudskelov afdøde dilettantforsamlinger som Kristeligt Folkeparti og CD. – føler  jeg mig nødsaget, til at prøve at indhente  noget af det forsømte, og også til at skrive lidt, da det nu er det, vi gør  her. Min hidtidige mening om  hele  sagen,  – noget af det,  jeg ikke er flov over at have tilfælles med salig Preben Møller Hansen – , var nemlig:  Jeg har sejlet på Mellemøsten, og lad  mig sige det kort og diplomatisk: jeg foretrak allerede som 16 årig enhver anden destination i verden. I Mellemøsten er alt politik, og det er ikke et tegn på psykosocial sundhed.  Jeg har senere hørt, at man kalder den opfattelse “erfaringsbaseret”. Man skal ikke kimse ad erfaringer, bare fordi det er viden, man ikke har læst sig til.  Det er altså fra dette ufuldkomne udgangspunkt,  jeg prøver at skrive lidt om sagen, men så lidt  som jeg kan slippe  afsted med. Én af  hensigterne skal man dog ikke tage fejl af: en knusende anklage mod S,SF og R og  deres åndelige slægtninge – hvis ikke åndelig er for stort et ord i den forbindelse.  DE er ansvarlige for, hvad dette udvikler sig til med tiden. DE skulle tage og bekymre sig,  ikke for sig selv, men for hvilket land deres børn og  børnebørn kommer til at leve i. DE har introduceret trusler, vold og nedskydning som politisk argument i Danmark. DE skal være glade for, at vi endnu ikke har myrdede politikere i Danmark, som svenskerne  begyndte på for 22 år siden. Det er ikke takket være deres indsats. Hvor mange jøder i Danmark ville gribe til våben her over Mellemøsten ?  Hvor mange af de 13.000 palæstinensere vil være parate til det ?

Foreløbig kunne de omtalte politikere m.fl. give en undskyldning  til de to beskudte israelere i Odense. De endnu levende tager ikke skade af at møde personligt op på Odense Sygehus og iagttage resultatet af deres politiske dømmekraft. Så længe der er nogen, der kan huske  hvordan Danmark var, inden de gik i gang, vil der også være viden om præcis hvem, der  ønskede Danmark ændret i denne retning. Så længe det går den vej, skriver jeg også om Mellemøsten, forstand eller ej.(Steen)

Den moderate enhjørning: Stadig en illusion

billede7Historien her er selvfølgelig umiddelbart en på godda’en til sludrehoveder som H. J. Bonnichsen og Anja Dalsgaard-Nielsen, men glæden ved at se dem sat til vægs fra en tidligere insider i disse miljøer fordufter, når man ser hvad det er for et perspektiv som artiklen implicerer, men som journalisten ikke har fundet det værd at beskæftige sig med – eller slet ikke har haft øje for: At de ‘moderate’ alternativer der henvises til er folk som Abdul Wahid Pedersen, imamen der vil have stening og shariastyre indført i Danmark, og organisationen Kritiske Muslimer hvis formand Sherin Khankan har nægtet at tage afstand fra sharia og tillige har deltaget i demonstration sammen med Hizb ut-Tahrir [foto fra Sappho]. Sådan er det. Hver gang vi præsenteres for angiveligt ‘moderate’ alternativer er det så let som ingenting at se herrefolksmentaliteten og råddenskaben hos dem vi tilbydes som redningsplanker. Spørgsmålet man må stille sig er selvfølgelig om denne HuT-afhopper i bund og grund er demokrat, eller om han spiller med i det velkendte good cop/bad cop- eller stok/gulerod-spil? (LFPC)

Hvis regeringen gennemfører planerne om at føre dialog med danske islamister, vil det ikke bekæmpe ekstremisme. Det vil fremme den. Advarslen kommer fra et tidligere højtplaceret medlem af Hitz ut -Tahrir i Storbritannien. Maajid Nawaz var i 13 år i den islamiske organisation aktivt med til at danne nye celler i både Pakistan og København. […]

»At liste rundt om problemet og på typisk akademikervis tale med alle for ikke at lægge sig ud med nogen, vil ikke løse noget. Vi taler vel at mærke om mennesker, der mener, at bøsser skal slås ihjel, og kvinder tvinges til at bære tørklæde.« […] Han opfordrer i stedet den danske regering til at have dialog med alle andre end islamister og identificere deres organisationer og støttegrupper med hjælp fra moderate stemmer som eksempelvis foreningen Kritiske Muslimer. […]

Da han senest besøgte den danske hovedstad, blev han i selskab med den danske imam Abdul Wahid Petersen på Nørrebro genkendt af en Hizb ut -Tahrir -tilhænger, der råbte »forræder« efter ham. Manden hidkaldte Hizb ut -Tahrir -medlemmer, som ifølge Nawaz var bevæbnede og opførte sig truende. På Wahid Petersens opfordring forlod han stedet. […] Afhopper fra Hizb ut -Tahrir advarer mod dialog [JP 2.1.2009, ikke online]

Hamas´ barbari

At Shifa Hospital on Monday, armed Hamas militants in civilian clothes roved the halls. Asked their function, they said they were providing security. But there was internal bloodletting under way. In the fourth floor orthopedic section, a woman in her late twenties asked a militant to let her see Saleh Hajoj, her 32-year-old husband. She was turned away and left the hospital. Fifteen minutes later, Hajoj was carried out of his room by young men pretending to transfer him to another hospital section. As he lay on the stretcher, he was shot in the left side of the head. A bit of brain emerged on the other side of his skull.

Hajoj, like five others who were killed at the hospital in this way in the previous 24 hours, was accused of collaboration with Israel. He had been in the central prison awaiting trial by Hamas judges, and when Israel destroyed the prison on Sunday he and the others were transferred to the hospital. But their trials were short-circuited.A crowd at the hospital showed no pity after the shooting, which was widely observed. A man in his thirties mocked a woman who expressed horror at the scene. In the midst of war’s horror, a terrible vengeance   IHT, N.Y.T og flere andre

Gunnar Wetterberg : En skånsk intellektuel

også var han endda Vänsterpartist til 1987. Det følgende  ikke for at idyllisere niveauet i det danske Folketing:

Om man jämför Sverige med andra länder? I England förs ju parlamentsdebatten på en helt annan retorisk nivå?

– Ja, det speglar ett annat samhälle där folk som kommer in i civil service kan ha A-levels i grekiska, sånt som vi uppfattar som ganska onödigt. En kår där folk har känt varandra från college.

Ett mer utpräglat klassamhälle också?

– Ja, självklart. Nästan som i Frankrike, fast trevligare. Även i Danmark är de mycket mer intellektuella. De akademiska kraven är betydligt högre. I de danska ministerierna finns en tydlig rågång mellan tjänstemännen och ministern som ofta är den ende politikern där.

– I Globaliseringsrådet satt Danmarks skarpaste hjärnor och här i Sverige är det en trött Leijonborg. Det kan ha att göra med att danskarna inte hade vårt stora brott med det förflutna 1870, de industrialiserades inte alls så abrupt som vi, utan var en fungerande jordbruksnation väldigt länge.

Här kommer vi in på en annan av Wetterbergs idéer om anledningarna bakom det man kan se som den svenska kulturfientligheten: den svenska politiska kulturen i hög grad har präglats av uppgörelse med det förflutna.

– Vi har en strömning som är programmatiskt emot historia och kultur. Det har att göra med vår oerhört snabba och dramatiska historiska utveckling, det som hände mellan 1870 och 1970 har knappt några paralleller i världen, denna förvandling från det gamla, jämmerliga samhället till det nya, rika Sverige. Andra länder har ett i dubbel bemärkelse rikare förflutet och det gör att de respekterar sin historia på ett helt annat sätt. […]

Man kanske kunde se det som en bildningens fördel, att få ett större perspektiv på vad som händer i nuet?

– Exakt! Exakt! Men en annan sak med det som jag nu skriver om, krisen under Edén-regeringen mellan 1917 och 1920, är att man märker vilken hög kulturell nivå riksdagsdebatten förs på. De har en citatsamling att alludera på, från klassikerna och från den svenska historien, arbetarpolitikerna har gått i studiecirklarna och vill visa att de också kan.

– Däremot hade de ingen som helst nationalekonomisk kompetens. Edén var statsminister under den här krisen och det märks ingenstans i hans politiska gärning. Det var några killar i bancorådet som fattade alla ekonomiska beslut.

Så det här med att Reinfeldt och hans kompisar inte har läst några romaner är kanske inte så illa ändå?

– Nej, nu kan man inte bli toppolitiker utan att ha något hum om nationalekonomiska frågor. Palme och i viss mån Bildt var de sista som saknade gedigen nationalekonomisk bildning. Vad än Åsa Linderborg säger om den saken så är det nog tur.  Mot historien:  Gunnar Wetterberg

Man kan roligt  læse  hele artiklen. Men jeg skal tilføje, at intellektuelle natuligvis findes i Sverige. Men ikke i politik og forvaltning, stort set ikke i aviserne. Samfundsdebatten har et deprimerende niveau, fordi de mere  styres af  hvilken orientering folk har, fremfor hvor orienterede de er. Ude  i mere obskure kroge på forskellige tidsskrifter, og sandelig også på nettet, findes de skam. Og der  gemmer sig en del på universiteterne, men streg under gemmer.

En travl nytårsaften og nat for Københavns politi – uddrag fra Døgnrapporten

Onsdag den 31. December 2008 kl. 2259 – torsdag den 1. Januar 2009 kl. 0600. Ud over de hændelser, som allerede er nævnt i uddrag, blev Københavns politi også holdt beskæftiget med ild i affald og containere m.m., som følger, i tidsrummet kl. 2259 – 0600:

Kl. 2259: Ild i affald, Svanemøllevej 107,
Kl. 2300: Ild i container, Titangade 3,
Kl. 2301: Røg fra trappe, Stærevej 54, opgangen. Opstået ved kanonslag,
Kl. 2301: Ild i affald, Rothesgade 15,
Kl. 2310: Ild i container, Vigerslev Vænge 60-62
Kl. 2316: Ild i container, Druehaven 25
Kl. 2324; Ild i skraldespand, vester Voldgade 2
Kl. 2333: Ild i affald, Nørre Alle 9
Kl. 2338: Ild i bil, Saxogade 94
Kl. 2340: Ild i affald og plankeværk, Magistervej 29
Kl. 2347: Ild i affald, Jagtvej 107
Kl. 2354: Ild i dør – efter fyrværkeri, Røsågade 44
Kl. 2356: Ild i affald, Sjælør Boulevard 73
Kl. 2357: Ild i biler. 2 biler antændt af fyrværkeri, Betty Nansens Alle 41
Kl. 0013: Ild i bil, Oehlenschlægersgade 20
Kl. 0018: Ild i dør efter fyrværkeri, Aldersrogade 81
Kl. 0000: Ild i container, Lygtemagerstien 2
Kl. 0001: Ild i container, Carl Th. Dreyers Vej 236,
Kl. 0003: Ild i affald, Dalgas Boulevard 162,
Kl. 0015: Ild i skur, Bøllegårds alle 15-17,
Kl. 0017: Ild i container, Carl Jacobsens Vej/Sjælør Boulevard
Kl. 0021: Ild i container, Borgmester Jensens Alle 10
Kl. 0022: Ild i lejlighed, Frederiksborgvej 103. Opstået ved fyrværkeri, som tilsyneladende var kommet ind i lejligheden over altanen. Der var ingen hjemme. Døren sparket ind og ilden slukket.
Kl. 0023: Ild i container, Borgmester Jensens Alle 10
Kl. 0033: Ild i skur, Stengade 25
Kl. 0034: Ild i affald, Blykobbevej 18,
Kl. 0038: Bål på gaden, Istedgade ved Saxogade.
Kl. 0040: Ild i container: Istedgade 55
Kl. 0045: Ild i container, Peblinge Dossering 8,
Kl. 0046: Ild i container, Frederiksberg Alle bag Radisson hotel.
Kl. 0047: Ild i container, Arkaderne 26-30
Kl. 0047: Ild i affald, Poppelvang 10,
Kl. 0048: Bål på gaden, Sankt Annæ Gade/Overgaden Neden Vandet
Kl. 0049: Ild i affald, Bramslykkevej 35,
Kl. 0049: Ild i container, Howitzvej/Bülows Plads(bag Radisson)
Kl. 0050: Ild i affald, Rantzausgade/Skyttegade
Kl. 0052: Ild i affald, Blykobbevej/Byparken,
Kl. 0054: Ildløs, Rantzausgade ved Skyttegade. På stedet konstateres en del udbrændte knallerter samt diverse brandbart materiale. Ilden slukket. Ingen gerningsmænd blev umiddelbart fundet.
Kl. 0054: Bål på gaden, Baggesensgade 4, baggården tæt på bygning. Ilden hurtigt slukket.
Kl. 0104: Ild i affald, Strandboulevarden 47
Kl. 0105: Ild i skur, Traps Alle 20,
Kl. 0106: Ild i container, Ruten v/SuperBest
Kl. 0108: Ild i affald, Amagerbrogade 118
Kl. 0108: Ild i affald, Saxogade 52
Kl. 0109: Ild i affald, Hillerødgade i parken.
Kl. 0109: Bål, Amagerbrogade/Englandsvej
Kl. 0118: Ild i affald, Falkonervænget 9 ved porten,
Kl. 0122: Bål, Jægersborggade, igen
Kl. 0124: Ild i bil, Pallesvej 3,
Kl. 0128: Ild i container, Enghavevej 10
Kl. 0132: Ild i container, Ragnhildgade 78 i gården
Kl. 0139: Ild i bygning, Bispevej 25,
Kl. 0153: Ild i container, L. I. Brandes Alle 5
Kl. 0154: Ild i bil, Dortheavej 61
Kl. 0159: Ild i skur, Peter Sabroes Gade 28,
Kl. 0205: Ild i container, Midtfløjene
Kl. 0210: Ild i affald, Nørrebrogade/Lygten
Kl. 0217: Ild i container, Rantzausgade 30
Kl. 0218: Ild i affald, Christianshavns Metro,
Kl. 0218: Ild i affald,  Njalsgade 22
Kl. 0218: Bål, Skt Annægade-Wildersgade.
Kl. 0222: Ild i skraldespand, Njalsgade 24
Kl. 0224: Ild i affald, Bodenhoffs Plads
Kl. 0229: Ild i affald, Kongelundsvej ud for Netto
Kl. 0246: Ild i skur, Strandgade 43
Kl. 0313: Bål i parken, Urbanplanen.
Kl. 0317: Ild i affald, Stolemagerstien 18
Kl. 0322: Ild i container, Kantorparken ud for 1
Kl. 0322: Ild i affald, Gammel Kongevej 134 i baggården.
Kl. 0333: Ild i container, Helbovej 27,
Kl. 0335: Ild i affald, Blågårdsgade 27 i baggård
Kl. 0350: Ild i affald, Sundholm, Sundholmsvej 6,
Kl. 0402: Ild i affald, Sokkelundsvej 20,
Kl. 0414: Ild på altan, Rolfs Plads 21, Fyrværkeri ramte noget tøj.
Kl. 0446: Ild i skur, Merløsevej 8,
Torsdag den 1. Januar 2009, som følger:
Kl. 0721: Ild i bil, Hækkevold 14, bilen udbrændte.
Kl. 0804: Ild i container, Krausesvej
Kl. 0837: Ild i bil, Yderlandsvej 23, bilen udbrændte
Kl. 0857: Kraftig fyrværkeri smidt ind i kiosk, Øresundsvej 26C. En 20-årig mand anholdt,
Kl. 1429: Ild i container, Ruten 14,
Kl. 1452: Ild i container, Kirsebærhaven 24,
Kl. 1500: Ild i affald, Stengade 12,
Kl. 1544: Ild i bil, Dortheavej,
Kl. 1629: Ild i affald, Aldersrogade 37,
Kl. 1758: Ild i bil, Dronningensgade 75,
Kl. 1836: Ild i bil, Vermundsgade, muligvis antændt med kanonslag,
Kl. 1927: Ild i opgangen, Stengade 27, plasticlampe antændt, med meget lidt brand og lidt røg,
Kl. 1945: Ild i barnevogn, Blågårds Plads
Kl. 2000: Ild i container, Arkaderne ved Grostedet,
Kl. 2006: Ild i container, Bygårdsstræde 18,
Kl. 2018: Ild i bil, Ragnhildsgade 30,
Kl. 2050: Ild i en af politiets patruljebiler,
Kl. 2250: Ild i container, Sundbyvestervej 97,
Kl. 2321: Ild i lastbil, Dortheavej, en rude i bilen var knust og ild i førerhuset.
Til top


0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Information er et løjerligt dagblad. På forsiden af Information af 8. januar
Kan man læse:
‘Og vi spørger os selv, hvorfor de hader Vesten’
Og: Havde vi haft modet til at kræve våbenhvile af Israel, ville ofrene for Massakren i Gaza leve i dag.
Kommentar: Robert Fisk.
Robert Fisk er ligefrem ved at tale om begåede krigsforbrydelser.
Araberne, og dem fra Gaza er opdraget til at hade Vesten uanset hvad.
Så vesterlændinge kan lige så godt forkaste Politisk Korrekthed, og byde
araberne trods.

Fine Line
Fine Line
12 years ago

“Min gode kollega må tale for sig selv, men det er for mit eget vedkommende er det med nogen ulyst, jeg skriver om ”Palæstinakonflikten”. Jeg ved nemlig, modsat visse andre, at jeg sagligt set ikke er klædt godt nok på til det.” Jeg tilslutter mig ovenstående. Jeg kender heller ikke nok til konflikten til at tage kvalificeret stilling. Men jeg mener, at det i et dansk perspektiv er vigtigt at fokusere på, at palæstinenserne i stor udstrækning også fører krig md danskene og Danmark. Mod grønlænderne i Gellerup. Mod kirken i Gellerup. Mod den danske civilbefolkning. Mod danske forretningsdrivende. Mod… Read more »

Adde
Adde
12 years ago

Angående “Og der gemmer sig en del på universiteterne, men streg under gemmer.” Självklart att vi anpassar oss till det rådande samhällsklimatet (dvs “gömmer” oss) – det är i praktiken ofta det enda sättet att genomföra en kurs vid ett svenskt universitet, och därmed kunna ta akademiska poäng och därmed kunna fullfölja en akademisk utbildning.

I Iran får man inte sin studentexamen om man inte deltar i de (nästan) obligatoriska årliga flaggtrampningarna och skanderar “död över A & I”.

Man är väl pragmatiker… 😉

J, Olsen
12 years ago

An. Snaphanen og Mellemøsten -en klargøring.

Befriende læsning. Man kan blive helt tummelumsk i hovedet af al den ‘information’ om galskab og umenneskelighed vi konstant præsenteres for i medierne, og det ender ofte med at mange blot accepterer det der nu fremføres af aviserne de læser eller TV, og som desværre er meget ensidigt pro-arabisk.
Dit indlæg burde være pligtlæsning for alle tvivlerne og de der ikke orker at sætte sig ind i alle detaljer, for med humor og gode eksempler bliver hele essensen skåret ud – ‘man høster hvad man sår.’

elefanten
elefanten
12 years ago

Meget tyder på, at Københavns kommune faktisk er med til at øge problemerne. De formodede forbryderspirer bliver oplært i kampsport og kickboksning, selvom det de mangler, er basale skolekundskaber. Der bliver ansat personer fra de muslimske miljøer, hvor den eneste kvalifikation er, at de er i familie med nogle af ugerningsmændene. Nogle af disse var medvirkende til, at Nicolai Sennels måtte fratræde sin stilling.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x