5
jan
Seneste opdatering: 5/1-09 kl. 2314
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Strax innan klockan 21 på måndagskvällen larmades räddningstjänst till en brand i judiska samfundets lokaler på Springpostgränd i Helsingborg. Branden misstänks vara anlagd och vittnen har sett hur två personer suttit på huk vid huset kort innan en stor eld flammat upp. Räddningstjänsten kunde släcka branden snabbt. Enligt Lennart Nilsson på räddningstjänsten i Helsingborg handlar det antagligen om någon form av brandbomb som kastats in, men elden begränsades till en mindre del av lokalen. Det är oklart vilka skador branden orsakat. Inga personer kom till skada. Kvällens brand var den andra i lokalen på fyra dagar. Det var på kvällen den 2 januari som den eldhärjades senast.Ny brand i judiska samfundets lokaler

Déjà Vu 

Liberal Alliance (nu minus Khader, der nok er konservativ inden et par måneder) og Borgerligt CentrumLiberalt Centrum anno 1965.  Farcen i den småborgerlige fortsætter, men der er  intet nyt under solen. The Times may be  A Changin´, men menneskene er de samme. De  samme, anstændige, ordentlige upoliske samfundsstøtter, der synes livet og navnlig politikken bør være lidt mere stuerent, end det faktisk er.  Jeg husker liste L, for jeg gik i klasse med Diderichsen junior og jeg fornærmer næppe teolog Diderichsens eftermæle, ved at sige han ikke  var den fødte politiker.  De øvrige  var bla.:

En lang række fremtrædende politikere har været medlem af Liberalt Centrum. Det gælder navne som Niels Westerby og dr. theol. Børge Diderichsen. fhv. minister Bjørn Westh (S), fhv. minister A.O. Andersen (CD), fhv. overborgmester for København Lars Engberg (S) samt Venstres folketingsmedlem Birthe Rønn Hornbech, Ekstra Bladets tidligere administrerende chefredaktør Sven Ove Gade, advokaten Jens Jordan, forfatteren og cand.phil. i nordisk litteratur, journalisten Claes Kastholm Hansen, Viborgs tidligere kommunaldirektør Jens Stigaard samt historikeren Henning Tjørnehøj.

Kastholm, som var med i 1965, skrev for et år siden en skarp analyse af  fænomenet det upolitiske menneske. Hans egen  lovlige  undskyldning var, at han kun var 23 år dengang:

Politik handler kort og godt om magt, og nok er klassesamfundet for længst borte, men modsætningen mellem dem, der ønsker den størst mulige stat, og dem, der lægger vægten på det civile samfund, består, og det gør ligeledes modsætningen mellem dem, der med skyklapper på forfølger øjeblikkets interesser, og dem, der ser ud over deres egen næsetip og forstår, at fremtiden stiller nye krav, som det er nødvendigt at forberede samfundet på, hvis man ønsker at bevare dets bedste kvaliteter. Dengang forstod jeg ikke dette. Jeg var et upolitisk menneske. Jeg burde have vidst, at det upolitiske menneske er katalysator for det 20. århundredes blodige historie. Men jeg var altså kun 18 år og havde ikke læst filosoffen Adornos præcise iagttagelse, at Hitler lavede politik for de upolitiske, ligesom Wagner skabte musik for de umusikalske!    Claes Kastholm 

No-go zone for danske jøder

Vidt har vi bragt det.  Jødehad som dansk dagligdag. Dette er ikke just en nyhed, men  bare en accenturering af en arabisk mentalitet, der var tilstede i forvejen. Henstillingerne til civilliseret optræden har vi set før, og de må antages også nu at være fuldstændig forgæves. I sammenhængen er det interessant at notere sig, at skoleleder Rabølle Nielsen er medunderskiver af Bojkot Israel kampagnen 2002  hos Dansk Palæstinensisk Venskabsforening,  hvorfor han  må formodes at være en slags ekspert på animositet mod Israel i Odense.

tv2news-050108

Olav Nielsen, skoleleder på Humlehaveskolen i Vollsmose, er betænkelig ved at have jødiske børn blandt palæstinensiske elever. Situationen er til at græde over, siger formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening

Forholdet mellem danskpalæstinensere og danske jøder er nu så anspændt, at skoleleder på Humlehaveskolen i Vollsmose, Olav Nielsen, vil være meget betænkelig ved at indskrive en jødisk elev. Godt 30 procent af eleverne på Humlehaveskolen har palæstinensisk baggrund.Overrabbiner i Det Mosaiske Troessamfund i Danmark, Bent Lexner, er ikke overrasket.

– “For det er sagen i en nøddeskal. Det er desværre vilkårene. Ikke kun i Odense, men også andre steder i landet, siger Bent Lexner. Han har hørt om skoler i København, hvor ledelsen har givet jødiske familier nøjagtig samme råd.”

To gange inden for de seneste to år er Bent Lexner blevet overfaldet eller truet på Odense Banegårdcenter. Overrabbineren fra Det Mosaiske Troessamfund, der aldrig har oplevet lignende episoder andre steder i landet, mener ikke, at det er tilfældigt, at overfaldene skete i netop Odense.

– “Den ene gang begyndte en gruppe arabisk udseende unge mænd at kaste tomme flasker efter mig, da jeg ventede på en taxa, og den anden gang kom en gruppe hen til mig og var truende og spurgte, hvad jeg lavede her i Odense, fortæller Bent Lexner, der er religiøst overhoved for 2400 jøder i Danmark.”   Skoleleder advarer jøder: Find en anden skole ,  Rabbinere: Odense er værst

”Hvis ikke disse herboende udlændinge, uanset om det er palæstinensere eller ej, forstår, at danske jøder er fuldgyldige borgere i det danske samfund, så bliver de det aldrig selv.”   DF: Uacceptabelt at danske jøder ikke kan være i fred 

“Det er uacceptabelt, hvis jødiske elever ikke kan være i fred på Odenses skoler, siger børne- og ungerådmand Jane Jegind. Forældrene har ansvaret for, at børnene opfører sig ordentligt – Hvis de vil leve her i landet, er de forpligtede til at lære deres børn om demokrati, fred og gensidig respekt. Vil de ikke det, må de finde et andet sted at være, fastslår Jane Jegind.” Danske Kommuner Online

 »Våben nok til at starte en lille krig«

Hverken militæret eller politiet har ønsket at komme nærmere ind på hvilke våben, der blev stjålet fra Antvorskov kaserne, men Bt.dk. mener at vide, at der er nok til at “starte” en mindre krig. Og hvilke våben, der er tale om.Blandt de stjålne våben er 11 tunge maskingeværer, som anvendes ovenpå de kampvogne, vi bl.a. ser i Afghanistan. Derudover skal der være tale om 20 lette maskingeværer, 140 militær-geværer samt 35 pistoler.Endelig,  ifølge Bt.dk.s kilder er der også stjålet laser-sigter. Ialt mere end 200 supermoderne skydevåben. Hovedparten er M-95 og M-96 automatrifler. Men det her overgår alt. Der er virkelig forsvundet mange våben. Det er samtidig nærliggende at tro, at gerningsmændene har haft et endog godt kendskab til Antvorskov, siger en kilde tæt på begivenhederne til Ekstra Bladet. Bevæbnet med jagtgeværer trængte røverne ind i hovedvagten, som var bemandet med to konstabelelever og en sergent. BT.DK og Ekstrabladet

 
Comparing Hamas to Hitler is an Insult to the Nazis

I just wanted to clarify things so no one was making any false analogies between Hamas and Hitler and ignoring the fact that Hamas is more extreme than the Nazis. Pajamas Media  se f.eks. video her eller her.

Overcoming islam

Radical Islam would be a minor footnote if not for the possibility that Europe may be ruled by a Muslim majority a century hence, and that the Islamicization of Europe may give new impulse to a religion that elsewhere is immured in economic backwardness.

Islamic civilization remains the great frustration of world polity. As I wrote here recently, Islam parodies Christianity. Christianity proposes to incorporate all of humanity into the new People of God, by effecting an inner transformation of every individual. By this transformation, Christians believe, all of humanity can become holy. Islam offers a universal religion not of inner transformation, but of obedience. Precisely this form of surface universalism ensures that Muslims carry the baggage of traditional life into the new religion, for it offers no point of departure from traditional society. As a universal religion, Islam can only universalize the aspirations of the tribes it assimilates, rather than transform them, and cannot rid itself of its pagan heritage. Instead, it lashes out against the encroachment of more adaptive civilizations: Western, Chinese and Hindu. Spengler:   Overcoming ethnicity

 Når islam som lovreligion medfører et socialt, psykologisk og etisk deficit i forhold til de demokratiske værdier

Tørklædedebatten vedr. dommeres ret til at bære det religiøse symbol må også inddrage de muslimske læger, og det bør afklares, om de ved at bære tørklæde under deres funktion som læge lever op til at fremtræde som en uafhængig og uvildig autoritet, som alle kan have fuld tillid til. Tørklædedebatten har indtil videre været præget af en strid om holdninger til et etnisk mindretal og om frihed til at markere sin tro. Det er på tide, at man ser nærmere på, hvad bl.a. tørklædet som et religiøst symbol betyder for de troende muslimer, der tilslutter sig sharialovene.  [..]
I Danmark står vi principielt over for valget mellem at skulle have et parallelsamfund eller et samfund med fællesværdier som individuel frihed og ligestilling. Vælger vi et parallelsamfund med etnisk ligestilling, er det kun et spørgsmål om tid, hvornår der bliver etableret et muslimsk universitet og »røde halvmåne«-lægekliniker med en religiøs ledelse. Vælger vi at gå ind for et samfund med fælles demokratiske værdier, må man bl.a. stille spørgsmålet, om en troende muslim, der ifører sig lægekitlen, er i stand til at fungere 100% professionelt i lægerollen. Når det handler om hele den biologiske side af lægearbejdet, er der næppe noget problem med kompetencen uanset trosforhold. Speciallæge Kurt Charleman, København, Ugeskrift for Læger.

 

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Whodares
12 years ago

Jeg må tilstå at jeg i mit stille sind ønsker alskens ulykker over den forpulede værnemager af en såkaldt skoleleder, men forhåbentlig er han allerede blevet katalogiseret til når modstandskampen for alvor går i gang.

For tiden må jeg tilstå at jeg væmmes over det officelle Danmark og ca 90% af mine landsmænd, men speciel stor bliver væmmelsen når man læser om værnemagere som ham.

Menig 442
Menig 442
12 years ago

“Ikke plads til alle i herberget”. Forrige Juls kampråb fra en stor gruppe sindsforvirrede præster. I sandhed disse præster har profetiske evner.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x