6
feb
Seneste opdatering: 6/2-09 kl. 1523
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Meget seværdigt. Gem linket, hvis du ikke har tid til at se det lige nu.

Irshad Manji, the Muslim reformer whom The New York Times calls “Osama bin Ladens worst nightmare,” as she launches a series of public conversations about moral courage in journalism, politics, religion and beyond, engaging with leaders who will illuminate and influence the future of free expression in a fragile world. Manji is author of the international best seller The Trouble with Islam Today: A Muslims Call for Reform in Her Faith and creator of the Emmy-nominated PBS documentary, Faith Without Fear. New York University’s Robert F. Wagner School of Public Service is partnering with Manji on the Moral Courage Project, which teaches us that real diversity is about different ideas, not just identities. The Moral Courage Conversations premiere with Manji’s guest, Salman Rushdie, on the 20th anniversary of Irans fatwa against him. En time og 38 minutter, via Veritas Universalis. Manji var i København i september 2006 (foto Snaphanen). En performer med stjernekvaliteter og en muslimsk idealist.

Destination det multikulturelle paradis: Ekstra beskyttelse til visse hollandske buslinjer

Vejen mod den eftertragtede mellemfolkelige harmoni og dialog i Holland er beklageligvis belagt med sten. Nogle af dem ligger der fordi de er blevet kastet mod busserne. Vi punger ud igen – med civilklædte “stewards” måske inspireret af amerikanske indenrigsflyvninger? – og så kan marokkaneren og hollænderen endelig gå ind i Paradisets Have hånd i hånd (LFPC).

Following talks between bus companies and the Council of Police Chiefs, it has been decided that bus services in and around five towns will be provided with extra security. In Tilburg, Dordrecht, Den Bosch, Gouda and Almere, buses are often subject to aggressive behaviour from passengers.

Police officers will provide the extra security by travelling on the buses in plain clothes and by following them in unmarked cars. They will also, under certain circumstances, travel on the buses dressed as “stewards” so that offenders can be arrested immediately if they cause trouble. Five towns win extra bus protection

Jesusandmo.net

screenshot002

Det er ret beset temmelig alarmerende, at religionssatiren nu igen er henvist til den tidlige oplysnings anonymisering – men aldeles heldigt, at vi i vore dage har nettet og print-on-demand som internationale afløsere for den hollandske frihed, nu hvor det reelt existerende Holland er bukket under for presset og arresterer og retsforfølger karikaturtegnere. Anonymitet er i stigende omfang vilkåret ikke bare for tegnere, men også for religionskritikere som Ibn Warraq og koranforskere som Christoph Luxenberg. Den oplagte gave til ytringsfrihedens støtter er derfor det netop udkomne fjerde bind Jesus and Mo – men den kan ikke fås i boglader og skal nok bestilles straks; den skal jo trykkes, før den ankommer i sin diskrete kuvert.

Se Frederik Stjernfelt i Weekendavisen: Anonym tegner: »Jesus and Mo. Volume 4: Big Al«. 142 sider. 12 euro plus forsendelse og gå selv på Jesusandmo.net. I mellemtiden er Gregorius Nekschot nået hjem til Holland og har skrevet: Nekschot doet van zich spreken. Her kan det være på sin plads at gengive et postkort Nekschot havde med til København forleden. En advarsel til obsternasige kunstnere. De kan vælge om de vil makke ret, eller gå klædt som en muslimsk transvestit. Pest eller kolera, altså. Man må formode, at flertallet af danske kunstnere, ville vælge at makke ret. Deres antikonformisme og oprørstrang har sine naturlige grænser. Nogle sandheder er for enhver pris, andre ikke, for “This above all”, størst er dog kulturministeriets pengekasse og egen bekvemmelighed.

nekschot-004

I sæk og aske

Polismästare Ulf Sempert polisanmäler sig själv idag efter uppståndelsen kring Malmöpolisens rasistiska uttalan. Nu dukker han dukker nok snart op på en pressekonference, grædende og hylende ligesom i Japan, og begår muligvis harakiri bagefter. Rollen kræver det, stakkels mand. Helt så ynkeligt et hykleri var Københavns perletimester dog ikke tvunget til. Svensson på gulvet har et langt mere usofistikeret syn på farcen, som virkelig er værd at høre: Invandrare våger tala klarspråk. Lyssna på dessa 3 röster från dagens Ring P1. Hade det varit etniska svenskar som uttryckt detta hade de blivit dömda som rasister och främlingsfientliga.

Rotterdam: 99% af gaderøvere har udenlandsk herkomst

1 percent of all Rotterdam muggers are Dutch

Just 1 percent of all arrested muggers in the center of Rotterdam are originally Dutch.

Tuesday the municipality of Rotterdam and the police presented figures which show 99 percent of all muggers arrested last year were originally from foreign backgrounds.

The Rotterdam police last year received 1166 complaints about mugging in the city center. The police arrested 223 suspects. Approximately 45% of the suspects, according to police figures are of Antillean extraction, 38% of Moroccan extraction, 16% have their roots in Turkey or East European countries, and 1% are ethnically Dutch.

The police said it was difficult to get a fix on muggers. Their goal, to reduce muggings by 25%, had to be adjusted downwards. Reality showed that despite police efforts, muggings actually grew, according to nu.nl.

The city of Rotterdam and the police decided to have this problem researched by the Dutch Study Center for Criminality and Justice. The center will investigate the characteristics of the perpetrators, the common crime scene, and the victims. Social backgrounds of the perpetrators will be mapped as well. Immigrant Crime in the Low Countries (artiklen på originalsproget: 1 procent van Rotterdamse straatrovers is Nederlands )

Indvandrerkærlige Geert Wilders

Den hollandske politiker Geert Wilders beskrives i pressen konsekvent som ‘indvandrerkritisk’. Nu er det ikke godt at vide, hvad medierne lægger i ordet indvandrerkritisk, og ordet kan – alt efter betoningen – i disse tider betyde næsten hvad som helst. Men for at korrigere det noget stereotype mediebillede af Geert Wilders som indvandrerkritisk, er det passende at påpege, at Wilders rent faktisk er så imødekommende over for indvandrere, at han har sluppet én ind i sit soveværelse og hjerte.

Geert Wilders er nemlig gift med en ungarnsk kvinde. At han så sjældent har tid til at nyde samværet med sin hustru, fordi han i lange perioder må skjule sig for blodtørstige antidemokrater og apologeter, bør næppe lægges Wilders til last. Uwe Max Jensen, Egå, Information,06.02.2009

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
LFPC
12 years ago

De allestedsnærværende videokameraer nutildags får også af og til facaden til at krakelere, som med dansk og svensk politi de seneste dage, eller dengang et par svenske politikere blev filmet mens de troede ingen hørte dem. Ups.

PeterK
PeterK
12 years ago

Javist, vi stopper lige tallene gennem den “socio-økonomiske” sorteremaskine. Sjovt navn i øvrigt, det vækker minder om et andet af den selvudnævnte intelligentsias begreber det “militær-industrielle kompleks”. Bagefter putter vi dem gennem den vaskemaskine der hedder opdeling i vestlige og ikke vestlige lande. Her vil man bemærke at bosniere som lever fredeligt i Danmark er ikke vestlige, ligesom alle de ukrainske landbrugselever, speciallæger og andet godt. Grønland er heller ikke vestligt, og det er Gaza og Israel heller ikke. De fredelige vietnamesere, singaporianere(??), japanere og koreanere, puttes også i den ikke-vestlige kasse, sammen med palæstinenserne, saudierne, pakistanerne og alle de… Read more »

Anonymous
12 years ago

OT

Forbud mod religionskritik i Norge opgives:

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/312911:Kirke—tro–Forbud-mod-religionskritik-opgives-i-Norge

Ytringsfriheden sejrede foreløbigt.

Nils
Nils
12 years ago

“Tuesday the municipality of Rotterdam and the police presented figures which show 99 percent of all muggers arrested last year were originally from foreign backgrounds.”

Men husk at det er før tallene er renset for sociale faktorer.

Janne
Janne
12 years ago

“Men for at korrigere det noget stereotype mediebillede af Geert Wilders som indvandrerkritisk, er det passende at påpege, at Wilders rent faktisk er så imødekommende over for indvandrere, at han har sluppet én ind i sit soveværelse og hjerte.”

Uwe Max Jensen har en progressiv og frihedskærlig humor. :o)

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x