14
mar
Seneste opdatering: 15/3-09 kl. 0006
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“og jeg tror heller ikke det kommer tilbage, derfor vil jeg flytte”.

 

Suat Cicek (63) har bodd i Sverige i 40 år og drevet skomakerbutikk i Rosengård de siste ni årene. Nå sier han at innvandringsstrømmen til bydelen har blitt så stor og integrasjonen så dårlig at han heller flytter tilbake til Tyrkia.

349 sidder i Riksdagen og får over 50.000 om måneden for at ødelægge et land. Hvem er idioterne, vælgerne eller de  valgte ? Spørgsmålet kræver et elaboreret svar, hvis man bare kunne få en vellønnet forskerstilling, og gøre en levevej ud af det.

»Hver morgen drager vi i krig«

Interview med kvindelig skolelærer i Berlin:

Hun ønsker at være anonym. Ikke fordi hun er bange for sin chef, men fordi  hun ikke ønsker at vise svaghed overfor sine elever.
Det vil de udnytte, siger den berlinske skolelærer. Hun fortæller om et miljø fra en parallel verden. En verden fuld af vold, hvor lærer hver dag forventer at blive angrebet, og  fortvivler af angst.

Hvordan er  dagligen i en Berlinerskole ?
Egentlig drager vi i krig hver morgen. Især de kvindelige kolleger kommer med fugtige hænder, nervøse og med hjertebanken. Jeg har undervist i 30 år, og i de senere år har jeg fundet ud af at jeg ikke kan klare det mere. Jeg er bange for at være gårdvagt, og bange for at undervise i bestemte klasser.

Det er som at løbe spidsrod. Man bliver hele tiden svinet til, for det meste på arabisk eller tyrkisk. Især for ældre kvindelige kollegaer er det uudholdeligt hele tiden at få tilråb som ‘Luder’, eller, ‘jeg knæpper dig’. Da jeg var yngre påtalte jeg det endnu overfor sådanne elever. I dag gør jeg det ikke længere.

Jeg finder den konstante verbale vold lige så slem. Det er et psykiske overgeb, men også slag og trusler forekommer. Også med knive. Hver pludselig bevægelse fra en elev i frikvarteret eller i klassen, når en eller anden vælter en stol eller lignende, oplever jeg det som meget truende. Hver dag slår en elev ud, og lader som han skal til at slå mig. Der hersker en vedvarende atmosfære af angst. Vi har brug for psykologer i skolerne og vi har brug for flere mænd i skolerne, de ældre elever er fysisk overlegne. For kvinder er skoledagen særlig svær. Og kvinder er i overtal på skolen. Berliner Morgenpost via Balder og Vaterland.

Mellem linjerne en historie med manglende sammenhængskraft

Apartheid:

Forrest omkring rustvognen gik mandlige familiemedlemmer til den dræbte, mens Mustafa Hsownays moder, Sukna Taha Karim, gik langt nede i optoget omringet af sørgende kvinder …

Accept af apartheid:

… og mange etniske danskere, der vil have fred på Nørrebro.

Uklar loyalitet:

Bagpå var der et foto af Mustafa Hsownay i uniform fra den danske hær, som han gjorde tjeneste i. Hans karriere i forsvaret stoppede ifølge familien, da han nægtede at deltage i missionen i Afghanistan.

Ingen tvivl om at afdøde ikke var del i bandekrigen, men hvis det holder vand at attentatet på caféen var ‘hævn’ for drabet på ham, siger det ikke så lidt om en allerede eksisterende etnificering af konflikten, hvis bandemedlemmerne var villige til at gå så langt for en person de ikke kendte. Jeg påpeger det blot, jeg puster ikke til noget:

Han havde kørt sin nevø hjem fra arbejde, da to biler med tre-fire “rockerlignende” typer kørte ind på parkeringspladsen i Mjølnerparken og affyrede flere skud. Mustafa Hsownay blev ramt fire gange i ryggen, og døde kort efter på gerningsstedet. Sagen er endnu ikke opklaret. Det var formentlig drabet på Mustafa Hsownay, der to dage senere blev hævnet på en café på Amager, da tre blev såret og 30-årig dansk mand blev dræbt.

Uklart hjemsted:

Sønag flyves Mustafa Hsownays lig tilbage til Irak, hvor han skal begraves. Nørrebro viste respekt

Beklager, men der er ingen vej uden om. Behovet for at få virkeligheden på dagsordenen overskygger anstændigheden. Og virkeligheden er altså – og dette handler om de deltagende danskere, incl. præsterne foran kirken – at samhørigheden er en skrøbelig illusion, ønsketænkning og sentimentalitet, hvor man i denne illusions navn lukker øjnene for åbenlyse sprækker i samfundet (LFPC).

Kulturens (og religionens) byrde

En behandlerkollega til Nicolai Sennels kommenterer dennes nylige kronik i JP. Jeg skal ikke prøve at gøre mig klog på den faglige dimension, men hvad der åbenlyst mangler i denne her citerede kritik er en anerkendelse af religiøs legitimering af den adfærd der utvivlsomt har paralleller i andre førmoderne kulturer (“gadebander verden over”). Det er ikke gjort med “en central opmærksomhed” på religion, for hvordan skulle et behandlingsforløb  kunne fjerne så central en komponent i den kriminelles identitet, og hvordan skulle dette undgå at sende hele menneskerettighedsindustrien på nakken af behandleren dersom det var muligt?

Ingen af de andre førmoderne kulturer har som fastslået dogme at bekæmpe og undertvinge de vantro. Ingen af disse kulturer har præster ansat i fængslerne der bekræfter denne altgennemtrængende opdeling af verden i troende/vantro og ren/uren.

Lars Rossens egen fremstilling er også ‘karikeret og unuanceret’ når han udleder af Sennels at “de etniske muslimer, der ikke allerede er anbragt i fængslerne, kun kan bevæge sig frit omkring som følge af rene tilfældigheder, da de jo er kulturelt disponeret for kriminel adfærd og aggressiv impulsivitet”. Der er jo netop tale om at være disponeret, ikke determineret, og mennesker af kød og blod er som bekendt forskellige. At bortrelativere den muslimske dimension som Rossen gør her er fatalt.

Det største spørgsmål som kun få politikere uden for Dansk Folkeparti ville turde stille ville dog gå let hen over det kulturelle og religiøse: Hvorfor i alverden skal vi påtage os denne behandlerbyrde? (LFPC)

[…] Selvfølgelig kan ens religiøse baggrund have indflydelse på ens måde at reagere på; det indgår allerede som en central opmærksomhed i arbejdet med de unge. Der, hvor NS går galt i byen, er ved at forklare alt med de unges muslimske baggrund og afvise, at deres reaktionsmønstre kan skyldes andet.

Det ville svare til, at jeg udelukkende forstod NS på baggrund af hans medlemskab af Dansk Folkeparti. NS skriver, at hvor et ukontrolleret vredesudbrud er en måde at tabe ansigt på i den danske kultur, forholder det sig omvendt i den muslimske.

Den påstand tror jeg, at få muslimer kan genkende. De beskrevne handlemønstre, selv i den karikerede og unuancerede form, som de her præsenteres i, kendetegner netop de æressystemer og hierarkier, beskrevet af antropologer og psykologer med erfaring fra gadebander verden over og er altså idiokulturelle træk, der præger marginaliserede og kriminelle grupper og er altså ingenlunde nationale, racemæssige eller religiøse fællesnævnere. […]

Følger man omvendt logikken i NS’s integrationsmyter til døren, må det være tilfældet, at de etniske muslimer, der ikke allerede er anbragt i fængslerne, kun kan bevæge sig frit omkring som følge af rene tilfældigheder, da de jo er kulturelt disponeret for kriminel adfærd og aggressiv impulsivitet. Den holder vist ikke i byretten. […] Lars Rossen, Behandlingsinstitutionen Ertodeto, Københavns Kommune: Pædagogikken bliver forsimplet

 

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Alexander den store
13 years ago

Svar Till Guisseppe Jag är ikke så bra på att skrive på dansk, men jag ska göre ett försög på skandinavisk: Trolig er att damen er fra Tyskland för det lytter som hun bryter lidt på skånk-tysk Hon sier; Jag har bott på andra siden området i 40 år och det har aldrig varit noet problem her förrän nu de senare år ….. Det har kommit aldeles för många(invandrare) på så kort tid…. Och varför ska Malmö ta hand om alle som kommer hit til Sverige ? Det måste finnas andre byer som kan ta några ? På så kort… Read more »

Giusseppe
Giusseppe
13 years ago

Hjelp! Er det noen som forstår hva den gamle konen sier i filmen om Suat Cicek? Noe med: “Men dät är synt å mångat som bor där”??? (1:40 min.)

Emeritus
Emeritus
13 years ago

‘…De beskrevne handlemønstre, selv i den karikerede og unuancerede form, som de her præsenteres i, kendetegner netop de æressystemer og hierarkier, beskrevet af antropologer og psykologer med erfaring fra gadebander verden over og er altså idiokulturelle træk, der præger marginaliserede og kriminelle grupper og er altså ingenlunde nationale, racemæssige eller religiøse fællesnævnere…’ Jeg er fuldkommen enig med Snaphanen. Lars Rossen bruger sin faglige ekspertise til at bortrelativere et europæisk problem, som for Danmarks vedkommende indledtes med det politiske startskud i 1983 – ikke som et idiokulturelt fænomén, men som et destabiliserende fænomén, der følger udbredelsen af Islam. Man må være… Read more »

174-3
174-3
13 years ago

“Hans karriere i forsvaret stoppede ifølge familien, da han nægtede at deltage i missionen i Afghanistan.”

Mustafa Hsownay var, da det kom til stykket altså ikke loyal overfor det land, der havde givet ham og hans store familie asyl. Mustafa Hsownay var loyal overfor ummah’en. Det er meget sigende.

Alexander den store
13 years ago

Angående Malmö…. Hur ska Malmö, Fylld till bredden med Balubas och Och Hottentotter Någonsin få tillbaka ett redan Så Skamfilat ryckte? Tack vare en totalhavererad invandrarpolitik och Öresundsbro utan passkontroll, inkompetenta sossar till politiker som kramar muslimer och Hamasanhängare, Knarklangare, Black Cobras, Rosengårdsgettot där fanatiska Al-qaida och talibaner frodas, överhuvudtaget kunna repa sig ? Svar: ALDRIG ! SKADAN är Tyvärr så långt gånget att hoppet är ute ! Felet ? Politik och Politiker som inte våga säga ifrån utan tigit om problemen istället ! Ingen vill bo i Malmö av NORMALA människor ! Den Dåliga sidan kommer mer och mer… Read more »

Thomas Bolding Hansen
13 years ago

I en forstand kan man sige, at vi har de ledere vi har fortjent, dette er et demokrati, så vi er idioterne.

Men jeg tror nu aldrig, der har været flertal blandt befolkningen omkring indvandringspolitikken. Der findes dog så mange andre spørgsmål, som vælgerne tager stilling ud fra.

Så de største idioter er folketinget, det er dem som tager beslutningerne, og dem som burde tænke omhyggeligt, og ikke har gjort det.

Janne
Janne
13 years ago

“Især de kvindelige kollegaer kommer med fugtige hænder, nervøs og med hjertebanken. Jeg har undervist i 30 år, og i de senere år har jeg fundet ud af at jeg ikke kan klare det mere.”

Hvor er solidariteten og barmhjertigheden hos kvindesagsforkæmpere blevet af?

Hvor er venstrefløjens kvindesagsforkæmpere blevet af i forhold til skolelæreres helt urimelige arbejdsforhold i berlins skoler og hvor er fagforeningernes solidaritet og barmhjertighed blevet af?

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Vel talt, Whodares! Men det er bare ubærligt, at det bliver alle ikke-muslimer som rammes af det helvede på jord som lurer i horisonten. (Danskere som flygtninge i deres eget land, chikanerede og forulempede af muslimerne).
Grineren, som generationen efter mig bruger som jargon, at “gutmenschen” og Politisk Korrekte meningsdannere skal søbe i den kål de har spyttet på. 😀

Whodares
13 years ago

Når jeg læser sådant føler jeg trang til at sige som Goebbels sagde til Monke i Der Untergang, da Monke beder for det sølle Volksturm der bliver masakreret. Jeg har ikke ondt af dem, ikke det mindste, de har selv givet mandatet til denne udvikling, ja ja lur ikke jer selv disse SF og ELH lærere har stemt sig frem til ligenøjagtigt den hverdag de nu trækkes med, det gælder for Tyske som for danske (jeg er bare ikke så stærk udi hvad de tyske partier hedder) de har SKABT dette helvede de nu vræler over ! Så nej jeg… Read more »

M16
M16
13 years ago

Muslimer vil krig, og de skal få KRIG !

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Hvad bliver det næste efter det mellemøst-agtige ligtog gennem Nørrebro ?
Lørdag eftermiddag.
Myndighederne kan, eller vil ikke se hvilket skråplan de er på ved at give accept
på den måde ligtoget danner præcedens for.
Tavse danske ser med sorg i sind hvordan danske værdier smuldrer,
mens skadefro muslimer godter sig over at have vundet terræn.
Efter Metock-dommen, er det ligesom om man ikke trækker en grænse for
hvor langt muslimske kræfter kan gå.

Procopius
13 years ago

“Hver morgen drager vi i krig”

Det lyder ikke sådan!
“Hver morgen melder vi os ved kasse et til en sjælelig og legemelig gennemtæskning”. Er vist tættere på det hændte!
Paradoksalt at skolelærerpartier, herhjemme repræsenteret ved det radikale
venstre, har haft en vigtig rolle i opbygningen af det multikulturelle “New Europe”!

De bedste hilsner
P

Magga.
Magga.
13 years ago

Undskyld de mange tastefejl.

Magga.
Magga.
13 years ago

Tak endnu en gang for nyt fra Tyskland, der er nogle hanefjed foran os i denne afstumpning af af europæisk civilisationen. Jeg er sikker på, at mange danske lærere har det på samme måde, som deres tyske kollega, og der er ubegribeligt, at der ikke skrides ind fra myndighedernes side. Men det er jo igen en af de situationer, hvor ingen kender en farbar vej. Personligt tror jeg, at udviklingen vil fortsætte med at eskalere. Jeg har såmænd også på det sidste set forskere, der forsigtigt skrev, at mange af den slags elever synes at være dårligt begavede fra naturens… Read more »

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x