5
jun
Seneste opdatering: 10/12-11 kl. 1128
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Hvordan kan man stikke hovedet i busken og benægte at fascismen i Europa går frem i land efter land. I Danmark er det fuldt  accceptabelt at kræve, at muslimer skal fordrives”

Malm, Marx og Muhammed. Hvis ikke Hamas og Hizbollah støtten Andreas Malm, havde været medarbejder på Dagens Nyheter, ville hans interesse have været for perifer, og her i Danmark har hans bog på 800 sider, “Hadet mod Muslimer” da heller ikke fået nogen presse overhovedet, hvad jeg husker af. For tyk, eksotisk og sekterisk. Knøsen Malm skriver i politisk medvind, men den kan  være forbi, inden han opdager det.

Når vi alligevel formidler hans synspunkter, er der flere grunde: “Fascismens genkomst i Europa”, nu om stunder skal der ikke så meget til, før man er “fascist” :  Hvis vi gør Malm den tjeneste at oversætte det til totalitarimens genkomst, vækker det tanker, nemlig 1) Islam er en totalitær ideologi pakket ind som religion, den viser sit ansigt i småt og stort. I kriminalreportagen, men også i vore valgkampe.  2) Islams fremmarch i Europa kan meget vel provokere et fascistoidt, voldeligt modsvar, ikke mindst i England, Sverige, Tyskland og Frankrig. I modsætning til Danmark, hvor svaret hidtil udelukkende har været demokratisk kanaliseret med et minimum af vold til følge. Se for eksempel skræk scenarierne i Daniel Pipes´”Eurabian Nights”.

Malms argumentation retter sig udelukkende mod det sidste, han lever i en verden, hvor alle begreber er vendt på hovedet og han solidariserer sig helt med sine totalitære forebilleders offerrolle. Han har forlængst valgt sine foretrukne totalitarianismer. Malm er interessant at høre på, fordi han lever i sin egen uforstyrrede ideologiske boble, vi har knapt den type i Danmark, det skulle lige være i Enhedslisten ungdomsafdeling. Inden Malm og Sverige har diskuteret den gode tone færdig, har den svenske demografi forlængst afgjort debatten. Har får så at se, om virkeligheden har et korrektiv til hans højtflyvende ideer. De flyver ikke for højt for DN, men den kalder sig også liberal og det skal man være for at udholde Malm. For den menige svensker er han allerede alt for varm luft. “Med facit i hand” rimer Malm ikke en dyt med det, de ser lige foran deres næse. Han har lige været  i Norge: Islamofobi-møtet på Lillehammer. Man har svært ved at forestille sig ham i Danmark, hvis ikke Politiken inviterer.

Notér: Propaganda -ordet “islamofobi” er alment gangbart i Sverige. Det politiske sprog, også det de såkaldt borgerlige benytter i dag, har altid været venstrefløjens. Svenske borgerlige, og ikke mindst modstandere af lynislamiseringen af Sverige, spiller på kronisk, sproglig udebane. Det er en vigtig grund til, at det er gået så vidt. Se blot Expressens forside idag om Geert Wilders: Islamofob EU-valets förste vinnare.:

Eftersom Nederländerna åter bryter mot regeln att inga resultat får redovisas före söndag kväll stod det redan på kvällen klart att islamofobin är en av vinnarna – PVV (Frihetspartiet) blev enligt vallokalsenkäter näst störst, med nästan 15 procent av rösterna. Det är ett nytt styrkebesked från den högerextreme partiledaren Geert Wilders.

Wilders´ PVV den store vinder i Holland

Wilders´tale er oversat til engelsk på Gates of Vienna.

Fascinerende ?

Få land er rammet hardere enn Sverige av finanskrisen. Nå har søta bror også mistet førsteplassen over de største økonomiene i Norden, viser beregninger av E24.Fredag publiserte Statistiska centralbyrån tall som viste et kraftig fall i svensk BNP i fjerde kvartal i fjor. Fallet fortsatte i vinter. I årets tre første måneder var verdien av alle varer og tjenester som ble publisert i Sverige 738 milliarder svenske kroner.. Sveriges BNP i første kvartal var 604 milliarder norske kroner.”Det er fascinerende. Og det har gått fort. For ti år siden var norsk BNP bare 65 prosent av det svenske,” sier Øystein Dørum, sjeføkonom i DnB Nor Markets. E 24 no

Der er selvfølgelig olien til forskel på 4.671.900 nordmænd og  9.060.430 svenskere. Men det er  mere alarmerende, at Sverige har det laveste BNP per capita i Norden, inkl. Finland,den laveste levestandard og den ringeste offentlige service.

En annorlunda historia: Folkhemmet i nytt ljus

En annorlunda historia spårar framväxten av det moderna Sverige genom att ställa en rad kontroversiella frågor. Hur kunde Sverige efter mitten av 1800-talet först bli ett av världens rikaste länder, för att drygt hundra år senare på bara ett par decennier åka ner i välfärdens division två? Vad låg bakom uppgången? Vem ansvarade för förfallet? Boken berör också flera omstridda spörsmål som frågan om vem som införde rösträtten, vad som hände i Ådalen 1931 och hur nära förbunden folkhemspolitiken var med fascismen i Benito Mussolinis Italien. “Den svenska historien lever! Anders Edwardsson visar i sin bok hur berättelserna om det förflutna formas av dagsaktuella politiska program. Mot den socialdemokratiska framgångssagan ställer han sin egen berättelse om frihetsinskränkningar i framstegets namn. Edwardssons alternativa tolkning av den svenska historien som en berättelse om missade chanser och förkvävda initiativ, är ett tankeväckande inlägg i debatten om orsakerna till den svenska modellens kris idag.”  Timbro, se video

Et fildelerparti

Jeg har tidligere skrevet, at Sveriges  problem er, at befolkningen er afpolitiseret af 70 års socialdemokratisk hegemoni. Når Mikael Wiehe og Bjørn Afzelius i 1972 prædikede, at “alt var politik”, var det en ren, marginel luksus- hallucination. Tværtimod, der var ingen der havde brug for politik i Sveriges velmagtsdage. Det kørte i olie og helt af sig selv, det var et sundt  samfund, der ikke  behøvede politik. Muhammedkrisen genpolitiserede Danmark, 9/11 politiserede USA. Hvad skal der til at for at genpolitisere Sverige, nu hvor det behøves ? Ikke at politisering i sig selv er godt. I Mellemøsten er alt politik, og det er et sikkert tegn på syge samfund, syge familier og mislykkede stater. Men i dag, i det samfund der nu er dukket op, er det værre at være en demokratisk analfabet, end en følelsesmæssig, jvf. Bergman, hvis ægteskabsmareridt nu får endnu en tur i manegen. Bergman tilhører en tid, hvor der var plads til minutiøse luksusproblemer. NU er problemerne mere konkrete og presserende i Sverige. Det er fattigdom, alderdom og fysisk sygdom, det er voldens svøbe. Man skulle have været glad over at have frihed til nurse sine “neuroser” eller sine andre eksotiske diagnoser, mens tid var. Og så barsler man med dette resultat af sin ubehjælpelighed som politisk modsvar. Le eller græd:

Piratpartiet fortsätter att vinna mark i väljaropinionen inför EU-valet på söndag. I två nya mätningar som publicerades på fredagen får partiet 8,2 respektive 6,1 procent av väljarsympatierna.Fortsatt upp för Piratpartiet

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Janne
Janne
12 years ago

dana

Selv tak. :o)

Og sender samtidig en venlig hilsen til snaphanerne der gør den vigtige og nødvendige debat her mulig.

Svensken
Svensken
12 years ago

Sverige är tyvärr ett land i fritt fall, med en helt verklighetsfrämmande och självrättfärdig journalistkår. Att en helt bindgalen person som Andreas Malm får stort utrymme såväl i DN som i SVT visar med all tydlighet hur illa det är ställt. Och svenskarna är tyvärr helt hjärntvättade. Men så är det ju, högmod går före fall.

dana
dana
12 years ago

Andreas Malm har ret i, at fascismen er kommet tilbage. Men han overser, at det er i skikkelse af islamismen.

Andreas Malm omtaler fordrivelse af muslimer. Hvor sker det? Muslimer vælter ind i Europa som aldrig før. Mange steder fordriver muslimer den oprindelige europæiske (kristne) befolkning.

dana
dana
12 years ago

@ Janne

Tak for din indsats her på siden. Læser dine kommentarer med interesse.

Janne
Janne
12 years ago

“Intolerance, social isolering og udelukkelse af kvinder fra arbejdsmarkedet er nogle af følgerne af den stigende religiøsitet blandt indvandrere, skriver integrationskonsulent”

h t t p://www.religion.dk/artikel/326210:Synspunkt–Stigende-religioesitet-er-et-problem?all=1

Janne
Janne
12 years ago

Det vækker ingens tillid at kalde demokratiske og frie meningsmodstandere for islamofober. Tværtimod så virker det meget intolerant. Hvordan kan nogen tro at der vil blive lyttet til den form for ikke-samtale og fordømmelse? Der sprøjtes jo blot skældsord ud. Det er bestemt ikke befordrende for nogen form for forståelse og demokratisk debat. Jeg har ikke den store forventning om at mennesker som Malm kan komme til at erkende at den er rimelig gal med hans verdensbillede. Men som det f.eks. ses i Holland nu kan den menige befolkning (sådan nogen som vi almindelige borgere) da heldigvis komme på bedre… Read more »

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x