9
jul
Seneste opdatering: 10/7-09 kl. 0303
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

BRÅ´s halvårsrapport for 2009 er kommet. Den hedder ganske vist beroligende Oförändrat antal anmälda brott, men ser man på de alvorligste forbrydelser, øger de støt. Personrøverier øger 14 procent. Mord øger med 7 procent og voldtægt med 145 tilfælde eller 5 procent til 2.902 halvårligt. Det vil, hvis tendensen ikke accelererer, blive til  5.804 i hele 2009, 358 flere end i 2008. Man kan også illustrere det på en anden måde: Det er nu flere anmeldte voldtægter halvårligt, end det var helårligt for fem år siden. I hele 2004 anmeldtes 2.650. – Svenske mediers fokus er ikke overraskende et andet end vores. Det ses i rubrikker som: Fler anmälningar om ungdomsmisshandel, Fler anmäler bedrägerier och inbrott, Internetbedrägerier ökar kraftigt, Fler barn misshandlas. ‘De kan skrive om Lykkens Galocher, men vi kan skrive om skoen, der trykker,” for nu at sige det sådan.

Den franske krudttønde

Ung araber anholdes af politiet for afpresning i en lille by nær Saint Etienne, at dømme efter navnet algierer, tuneser eller marokkaner. Det lykkes ham at begå selvmord i cellen med en strop i en radiator. Familien mener ikke, at deres søn overhovedet kunne finde på det, DR deler sol og vind lige, men når man hører den besindige offentlige anklager (videoklip, min 03:45), så lyder den officielle version ganske troværdig. Facit: To nætters optøjer, over 30 brændte biler, plyndrede butikker og et nedbrændt socialcenter. 200 betjente og en helikopter bevogter den lille by. En ny nats optøjer  venter. Det mærkelige er, at det samme endnu ikke er sket i Tyskland ovenpå Dresden. French police fear fresh riots in Firminy after death of Arab man in police custody, DR:Fanges død skaber optøjer i Frankrig.

Dansk teater

Jeg delte en årrække bord og seng med en teaterregissør (rekvisitör på svensk), så jeg kunne  komme  gratis med som det tynde øl på alle københavnske teatre. Say no more. Men jeg så da mange dygtige skuespillere hive mere end tvivlsomme sager hjem, PBUT.

Helle Merete Brix skriver om det politiske teater i Danmark = det venstreorienterede politiske teater.

Muhammed-tegningerne satte verden i brand, men ikke kunstnerne og slet ikke det danske teaterfolk. En ny teatersæson står for døren, og det ville være oplagt med en forestilling, der i det mindste berørte trusler mod ytringsfriheden, manglende integration med mere. Men det er der åbenbart ingen instruktører eller dramatikere, der ønsker. For nylig fik jeg “Ta’ i Teatret”-kataloget ind af døren, og her kan man se, hvad der er af politisk teater i den kommende sæson og forår og sommer 2010. Det er ikke opmuntrende. Muhammed og teaterfolket, Af Helle Merete Brix

Torden over Kattegat

cber_jacob_la_cour1

Tordensky over Kattegat oplyst indefra af lyn og set fra Tuborg Havn natten til den 8. juli 2009. Toppen af skyen ligger helt oppe ved den grænse i atmosfæren, der hedder tropopausen, som lige nu ligger i ca. ni kilometers højde over Danmark. Tropopausen er grænsen mellem troposfæren og stratosfæren, hvor temperaturen skifter fra at falde med højden til at stige med højden. Dermed afbrydes den varme, fugtige lufts videre opstigning og skytoppen flader ud til den karakteristiske ambolt.

cber_stephen_odgaard

DMI- flere fotos

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Tror LFPC har fat i noget der, mange tyrkere er i øvrigt Alevier, og jeg tvivler på det er dem som fylder i fængslerne.

De følger nogle andre normer, end sunniislam.

Ellers totalt flot billede, fanget i det rigtige øjeblik. For over ti år siden, kom der en tordenfront ind over Århus som var helt kantet og lineal. Det gik direkte fra blå himmel til sort i en lang fin og lige kant.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Haha älskade den första bilden. Av någon anledning får den mig att tänka på Sauron.

LFPC
12 years ago

“Det mærkelige er, at det samme endnu ikke er sket i Tyskland ovenpå Dresden”.

Større andel af tyrkere i forhold til arabere i Tyskland end der er i Frankrig? Andre traditioner for ordenshåndhævelse i Tyskland, vandkanoner osv.? Bare et par gæt.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x