14
jul
Seneste opdatering: 7/8-13 kl. 1312
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

fakse 032

Projektleder i tænketanken Cepos, mag.art. Henrik Gade Jensen, fylder 50 år i dag.Han er leder af Cepos Universitet, som hvert år har 50 universitetsstuderende på kursus i frimarkedstænkning. Hensigten med Cepos Universitet er at give de studerende kendskab til filosofien og ideerne bag det frie marked. Det er nemlig et område, som ikke har høj prioritet på landets universiteter. Underviserne på Cepos Universitet er ledere fra erhvervslivet, embedsmænd fra ministerier, analytikere fra medierne og enkelte universitetslærere. Hos Cepos anses Cepos Universitetet som yderst vigtigt, al den stund at universiteterne fortsat hviler på et fundament af »politisk korrekthed«, der betyder, at den borgerlige liberale tankegang har svære kår.

Henrik Gade Jensen er mag.art. i filosofi fra Københavns Universitet, hvor han også har arbejdet som ekstern lektor. I perioden 2002-2003 var han pressesekretær i kirkeministeriet, og i 2005 blev han projektleder i Cepos. Fra sin opvækst i Svendborg har Henrik Gade Jensen været optaget af den borgerlige ideologi og tankegang. Han var fra starten på universitet klar over, at det kunne skaffe ham problemer i dagligdagen, eftersom den verden især dengang var befolket af venstrefløjen – blandt elever såvel som lærere. Henrik Gade Jensen var imidlertid heldig. Han fik knyttet sig til professor Mogens Blegvad, som var blandt en af de få borgerlige i universitetsmiljø et, der »overlevede«. Det gjorde de ved ganske enkelt at skjule sig og så i øvrigt holde kæft. På den måde undgik Henrik Gade Jensen al det »marxsistiske ævl«, som han selv senere har formuleret det. Uddrag fra Børsen.dk , se det hele på CEPOS.

Iblandt spørger man sig – hvad  blev der i grunden af Benito Scocozza ? Sidder han bare hjemme i haven og bæller hvidvin på statspension ? Fysisk død er han jo endnu ikke som Finn Ejnar Madsen eller Knud Jespersen, God rest their commi-souls. Selv min gamle kollega Ernst Nielsen fra Information er død, PBUH. Leica M 3 , mobilt mørkekammer, sene  nattetimer, Ryvang Bilen og uartige damer. Har  Scocozza ikke længere noget at tilføre debatten ? Preben Wilhjelm spjætter da lidt endnu. Men det offentlige liv er  kort, åh så kort. For en hel del år siden, dedikerede Dea Trier Mørch nogle grafikker til mig. Måske er tiden kommet, hvor jeg skulle scanne dem her. Der er ideologi i de træsnit. Hun kunne ikke vide, jeg ikke  var rettroende, jeg holdt bare min kæft. Jeg var  upolitiseret, en ret typisk ignorant. 70 ´erne var upolitiserede undenfor medier og læreanstalter.Vietnam-krigen fyldte ikke noget videre, ganske få bekymrede sig om den. Det er en mediemyte, man plejer med omsorg, at Danmark var politiseret i 70érne. Det er fup og løgn, en medie og universitetsillusion. DR polerer den op med jævne mellemrum – åh ja, vores ungdom, ikke sandt ? Hvis ungdom er vigtigere end andres ungdom?  I to generationer har intet politiseret Danmark mere en Muhammed-krisen. Politisering af et velfungerende land er et sygdomstegn, men det er trods alt sundere at imødegå islamisering via  politik, end via moral som i Sverige, England, Holland og Belgien. Det tager nogle år, at danne sig en kvalificeret mening om det liv, man er smidt ind i.  Mange er hurtige på aftrækkeren, meget hurtige. Her på bloggen kan vi sige, vi vurderer tingene efter moden overvejelse. Nichts weiter. Enhver er velkommen til at være uenig i konklusionerne, enhver er velkommen til at skrive til snappost (snabel a) yahoo (punktum ) dk. Naturligvis, det er sådan det foregår i Danmark, når vi altså lige ser bort fra  den importerede trusselskultur, der sætter dialog lig med krig. Og naturligvis, visse Radikale og Socialdemokratiske fodtusser på de bagerste  rækker, der ikke  anerkender, at en demokratisk samtale drejer sig om at have de  bedste argumenter.

Empati for djævelen

Vi lærer i dette stykke Ritzau-spam at behandlerindustrien ønsker flere kunder i butikken; at bandemedlemmerne selv er ofre, nemlig for sygdom, hvilket gør det snublende nært at mene at Frederiksen erklærer dem fritaget for personligt ansvar; og at aben – igen – lander hos de onde danskere. Nå, men budskabet er vel et glædeligt udtryk for en slags kosmisk retfærdighed: Bandemedlemmerne lider selv mens de kropsvisiterer sagesløse borgere, skyder vildt i beboelseskvarterer og overfalder folk på diskoteker. Frederiksen, hvis løn det foragtelige danske samfund betaler, burde dog i stedet overveje om ikke det er terapi på det kulturelle plan der er påkrævet (LFPC).

Hårdtpumpede rockeraspiranter og andre unge på vej ind i bandekriminalitet trænger lige så meget til psykiatrisk hjælp som til de sociale tiltag, der skal få dem på ret spor i livet. Det mener leder af Ungeafsnittet i Odense Kommune Christian Frederiksen, der siden 1970´erne har arbejdet med de hårdeste ungdomskriminelle.

– De har et lavt selvværd, mangler skolegang, og en meget stor del af dem har ubehandlede psykiatriske lidelser, siger han om de unge mænd, der står på spring for at blive optaget i kriminelle bander og rockerstøttegrupper som AK81. […]

– Deres kriminalitet er jo ofte bare et symptom på deres psykiatriske lidelse, og derfor er det vigtigt, at de i kombination med det socialpædagogiske arbejde også bliver medicineret, siger Christian Frederiksen og fortsætter: – Og så kan det simpelthen ikke være rigtigt, at vi i det store samfund, vi har, ikke bagefter kan skabe fællesskaber, som kan tiltrække dem som alternativ til banderne. Bandekriminelle lider psykisk

Rapperens syge moster

Skal politikere der i virkelighedens verden udsættes for reelle trusler mod deres fysiske sikkerhed bare acceptere forblommede undskyldninger om at det ikke er alvorligt ment, når der bruges voldsretorik om dem i sangtekster? (LFPC)

[…] »Rapmusik siger tit tingene på en hård måde. Men der findes mennesker, som vokser op i et råt hjem, går i en rå skole med en rå tone.

De skal også have musik, som de kan relatere til. Hvis vi siger, at jeg ikke havde en god barndom -at jeg hver eneste nat faldt i søvn til lyden af min mor og stedfar, der skændtes -så er Morten Korch-film ikke kultur for mig. Så vil det lyserøde billede af verden få mig til at tænke, at mit liv er nederen,« forklarer han. […]

»Hvis man siger, at en politiker skal skydes, er det symbolik for, at man ikke bryder sig om den person. På min plade har jeg et nummer der hedder ‘ Brænd Hende’.

Det er et politisk orienteret nummer, der handler om en politiker på højrefløjen. Men det betyder jo ikke, at jeg synes, folk skal gå ud og brænde hende. Det er en symbolik på, at jeg synes, det er pinligt, vi har hende som repræsentant for Danmark,« siger den 27-årige rapper, der blandt andet har arbejdet som lærer på Nordgårdsskolen i Gellerup men nu lever af sin musik.

»Jeg skal på Grøn Koncert de næste 14 dage, og jeg kommer til at høre fra de andre rappere, at jeg er bøsse, at min pik er lille, at jeg er anorektisk tynd og alt muligt svineri, men det er en del af et show. Inden for rammerne vil jeg finde mig i stort set alt, for jeg har sagt ja til det.

Ligesom folk med et kendt ansigt må finde sig i en del,« siger han. […] Hårde ord fra hårde drenge [Århus  Stiftstidende 15.7.2009]

!cid_image005_jpg@01CA04B1

Man lukker en skole og sender ungerne på gaden… Massiv debat om truende raptekst

Så lavt vil de synke

yobsTilsviningen af Geert Wilders har ingen nedre grænse (LFPC).

Neo-nazi youth look on as Geert Wilders campaigns in Leeuwarden, Netherlands (Photo: Jacco De Boer) Netherlands embraces far right in EU elections

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
Mette
12 years ago

JensH

Jeg bryder mig heller ikke om de venstreorienterede, der kalder sig grundvigianere, og jeg mener ikke, at der belæg for, at de gør det. Fx Svend Auken.

Når jeg skriver om grundtvigianisme, er det helt andre holdninger, jeg har i tankerne, og jeg er både barnebarn og oldebarn af meget aktive grundtvigianere, hvis frihedsidealer på ingen måde kan sammenlignes med socialisternes og socialdemokraternes misundelses- og millimeterdemokrati.

Ja, du har sikkert ret i, at mange glædede sig over Tover Fergos sortie.

Victor
Victor
12 years ago

Undrede mig altid over striden om Gade Jensens anmeldelse af Schönhubers bog. Gade talte jo pænt om manden, ganske få efter at Schönhuber havde krævet grænsedragningen i Slesvig ført tilbage til 1864-linjen. (Det var der forresten ikke så mange i DK, som opdagede).

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

Mere rap her: http://www.sappho.dk/rapskole-rollemodel-truede-anmelder-med-task.htm

Rap for skillingen, kan man måske sige …

JensH
JensH
12 years ago

@Mette “Hun blev svinet frygteligt til ikke alene som politiker men måske nok så meget som menneske” Såvidt jeg husker lagde hun sig ud med ‘main-stream’ i den Danske Folkekirke, d.v.s. denne venstresnoede Grundtvigianisme, (det store ‘præsteparti’ er idag SF), og blev vist ovenikøbet beskyldt for at nære sympati for ‘Tidehverv’, (uha, uha). Hendes upopularitet i Folkekirke-kredse startede vistnok allered epar uger efter hendes tiltrædelse som minister, da hun stoppede en ny og revideret salmebog for Folkekirken. Men du har helt ret i, at hun fik det ‘glatte’ lag. Ikek bare af de ‘moderne’ grundtvigianerne, men også af partikolleger i… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Rapperen viser med sin anti-kunst den attitude, der vises i Brorson kirken. Mennesker fastholdes i passivitet og negativitet i stedet for at lære at finde en vej ud selv – en løsning selv. Rapperen luller børn og unge ind i afmagt og passivitet og sortsyn. Det samme sker til en vis grad i Brorson kirken.

Janne
Janne
12 years ago

“Hvis vi siger, at jeg ikke havde en god barndom -at jeg hver eneste nat faldt i søvn til lyden af min mor og stedfar, der skændtes -så er Morten Korch-film ikke kultur for mig. Så vil det lyserøde billede af verden få mig til at tænke, at mit liv er nederen,« forklarer han.” Det er jo ‘nederen’ og derfor er det også vigtigt at børn ser at der er en anden verden, der ikke er rå og primitiv – børn skal ikke via musik og kunst lulles ind i at der ikke findes en vej ud og at alt… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

JensH. Det var en meget ond historie, som jeg fulgte med blødende hjerte, og jeg refererede også om den i udenlandske fora. Derfor husker jeg, at Gade Jensen henviste til, at han havde lagt alle sine artikler og essays ud på nettet. Enhver kunne derefter ved selvsyn konstatere, at det ikke var sandt, hvad han blev beskyldt for. Der var intet at komme efter. Tove Fergo fik også en hård medfart, jeg havde ondt af dem begge, og det glæder mig virkelig, at Gade Jensen har fundet en hylde, hvor han befinder sig godt. Hvordan det går Tove Fergo, ved… Read more »

NN
NN
12 years ago

@ Rapperen Symbolik er fint i hverdagen, men lad os et øjeblik sige at du stod foran en pige der fornyligt var blevet forsøgt voldtaget. Ville det så stadig være OK for dig at sige til hende sådan symbolsk: “jeg voldtager dig”. Lad os nu sige at du står foran en mand der flere gange er blevet forsøgt overfaldet og som vi alle sammen godt ved ikke ville overleve en tur ned af Nørrebrogade. Er det så stadig sjovt at sige til ham: “Jeg skyder dig” eller “Jeg har een kugle til dig”. Nej, ikke rigtigt, vel? Det ville bare… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Mette

“Henrik Gade Jensen, der var meget tidligt ude som en af heltene i mediekrigen”

Ja, og som også fik venstrefløjens skandaløse metoder mod ‘anderledes tænkende’ at mærke. Jeg tænker her på Informations underlødige kampagne mod hans person, hvor Gade Jensen nærmest blev beskyldt for at have Nazi-tilbøjligheder. Denne svinske og løgnagtige historie kostede ham hans job som rådgiver/spindoktor for daværende Kirkeminister Tove Fergo.

Mette
Mette
12 years ago

Et anderledes og fint porræt af Henrik Gade Jensen, der var meget tidligt ude som en af heltene i mediekrigen. Jeg ønsker hjerteligt tillykke, takker for mange gode artikler og essays og glæder mig over successen med det nye arbejdsliv. ———– En af mediekrigens største skurke omtales i disse dage med fede typer på landets erhvervssider. Hun har tilsyneladende været ude i et uhæderligt ærinde og ønsket at narre folk med usande oplysninger. Måtte hun ligge, som hun har redt! “Berlingske-tal fik kunstigt åndedræt Af JOHN HANSEN | JACOB BREJNEBØL KNUDSEN Offentliggjort 15.07.09 kl. 07:43 Berlingskes koncernchef og finansdirektøren har… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Universalgeni

“Medlemstallet i Venstres Ungdom eksploderede. Og Anders blev statsminister”

Arh, der hoppede du vist et par årtier for hurtigt frem. Den borgerlige mod-reaktion på 1970’ernes munke-marxisme var, at KU fra omkring 1980 eksploderede i medlemstal og Poul Schlüter blev statsminister i 1982. VU’s medlemsfremgang kom vel først i 1990’erne i kølevandet på murens fald, og dermed kommunismens og Sovjet-imperiets fald.

Universalgeni
12 years ago

Nu ikke så fortvivlet. Det var alt de marxistiske ævl, der avlede det modtryk, der bragte den borgerlige regering til magten for snart lnge side. Medlemstallet i Venstres Ungdom eksploderede. Og Anders blev statsminister. Den borgerlige bølge holder endnu. Hils Henrik og ønsk tillykke fra mig!

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x