11
aug
Seneste opdatering: 11/8-09 kl. 1221
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Fredman ligger udenfor en kro i 1768, og kan ikke rejse sig. En bevægelse fra dyb depression til livglæde over otte vers. En ven var så heldig at have Fred Åkerstrøm boende, dengang denne endnu kunne færdes og fornøje sig i København. Kan han mon også synge den her på perfekt svensk ?

Vi må hellere bringe teksten: Carl Michael Bellman:Ack, du min moder, säj vem dig sände. Ett soliloquium, då Fredman låg vid krogen Kryp-in, gent emot bankohuset, en sommarnatt år 1768.

De 20%: Bekymring er endnu ikke kriminaliseret

En lederartikel i Pakistan Daily – af en David Miller Smith. Budskabet er enkelt: Sov videre, det hele er så usikkert at man intet kan sige, og i øvrigt vil muslimske fødselstal begynde at styrtdykke på et tidspunkt. Men sådan spiller klaveret jo ikke. Havde Miller Smith været alt andet end lederskribent på en avis i Pakistan, ville han falde i velkendte kategorier af apologeter og virkelighedsfornægtere, men her taler vi altså om en person med et engelsk navn der skriver i en avis i et land hvis navn betyder “de renes land”, en person som umuligt kan være ubekendt med herrefolksmentalitet og dennes konsekvenser for de resterende ikke-muslimske mindretal i Pakistan. Hvad end hans egne motiver måtte være skal man nok først og fremmest fæste sig ved at avisen henvender sig til engelsksprogede læsere. Hvis man vil vide mere kan man i øvrigt i samme avis læse artiklen History of Suicide bombing and The Western origins, der bl. a. beskæftiger sig med presserende problemer som “Western jihad” (LFPC).

[…] Coming up with a reasonable estimate for the percentage of Muslims now living in Europe, let alone making projections for the future, is a virtually impossible task. The number of illegal immigrants is unknown and, in a sign of the sensitivity of the issue, many countries including France and Germany do not even tally census data on the religion of legal residents. It is true that the Muslim minority is destined to grow steadily in Europe, especially given the youthful profile of today’s immigrants. Fertility rates remain higher among Muslim immigrants than among other Europeans, and Muslims may continue to arrive in Europe in large numbers. But the alarmists assume that past patterns are sure to hold. “The worst of the scaremongering is based on the assumption that current behavior will continue,” says Grace Davie, an expert on Europe and Islam at the University of Exeter in Britain. […]

But all this obscures a simple fact: the rise of a Eurabia is predicated on limited and dubious evidence. A much-cited 2004 study from the U.S. National Intelligence Council outlines a number of possible scenarios. Its most aggressive is that the number of Muslims in Europe could increase from roughly 20 million today—about 5 percent of the population—to 38 million by 2025. But that projection turns out to be attributed to “diplomatic and media reporting as well as government, academic, and other sources.” In other words, it’s all speculation based on speculation—and even if it’s accurate, it would still mean the number of Muslims will represent just 8 percent of the European population, estimated by the EU to be 470 million in 2025. Indeed, if there is a surge ahead, its scale looks overstated. “There is a quite deliberate exaggeration, as has often been pointed out—but the figures are still being cited,” says Jytte Klausen, an authority on Islam in Europe at Boston’s Brandeis University. […]

The Telegraph discusses the numbers in a very negative tone. It represents a very coservative point of view. Other newspapers and analysts brush off these statisitics as scare tacticts. Most analysts believe that the Muslim growth rates will not remain high and immigration rates will collapse within the next decade.[…] David Miller Smith: 2050 Europe will be 20% Muslim-Racist bigotry or paranoia?

Fakses lyksaligheder

Fakse Kalkbrud, fotos © Kirsten Damgaard, klik f. helskærm

© Kirsten Damgaard

P1010366

P1010368

P1010365

P1010370

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Janne
Janne
12 years ago

Mette

Ja, det er en værre rusten stemme (det der er tilbage af den) han har, ham Bob Dylan. Men jeg kan sgutte stå for den og ham. :o) Den er så dejlig uperfekt og charmerende.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Sidst på eftermiddagen kom jeg travende gennem vores gågade på vej op mod den lokale Kvickly. Og som sædvanlig var der en del der skulle snakkes med undervejs. Pludselig hører vi en kvinde stemme der taler om Jesus og frelse og hvad ved jeg – og stemmen kom nærmere og nærmere. Vi kiggede forundret på hinanden for ingen af os havde oplevet dette fænomen før, her på gågaden i vores lille fredelig Bæltby. Det var såmænd nogle sortklædte mænd og kvinder med pjecer + en båndoptager båret i en skuldertaske og en håndholdt højtaler, der var ude for at hverve… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Ja den gør, Pk, men stjernerne er stadig deroppe.

Pk
Pk
12 years ago

Mette, du får minderne frem.
Lå en sen aften,for mange år siden, i en sejlbåd nord for Hveen. Det var mørkt
og der var stjerneskud…engang i 80-erne. Som tiden går.

Mette
Mette
12 years ago

Ha, ha, Janne, Du har ret, der var ikke meget stemme, men der var god musik, og at Dylans stemme er slidt er jo fordi han har sunget så meget dejligt. Så jeg har gemt den indspilning blandt favoriterne.

Mette
Mette
12 years ago

Hvis man skulle være endt i rendestenen og ligger og kigger op i himlen, er det i det mindste et godt tidspunkt. Det var i går St. Laurentius’ helgendag, og i nætterne omkring den dag flyder St. Laurentii tårer på augusthimlen og især den 12. august. Men fortvivl ikke, for så er det højsæson for at ønske. “Tårerne” er sværme af stjerneskud, der består af meteorer fra sten og støvpartikler som smelter fra kometer og danner en hale efter den. Når jorden passerer en sådan gammel sværm ser vi den som mange stjerneskud, op til 30-70 stjerneskud ud over de… Read more »

Pk
Pk
12 years ago

Kære fru kulturpsykolog.
Een så tyrkisgrønt hav fra lejligheden på 29.etage
på øen Penang.
jeg kunne ha sparet en formue ved at tage til Fakse kalkbrud.
En må sige at De kommer ind på mange emner.
Tak for det….

Ulla Lauridsen
12 years ago

Det vand ser uhyre tiltrækkende ud… kan der bades i det?

Janne
Janne
12 years ago

Go’e gamle Bellman, den (i sangene i hvert fald) sentimentale, poetiske og fulde gamle rad! I tidens løb er der lavet rigtig mange skønne drukviser på vores breddegrader. Det er i den grad en del af vores gamle mangfoldige kulturarv. Ikke fordi Bob Dylan umiddelbart har noget med drukviser at gøre, men hans stemme lyder som en der har fået rigeligt med alkoholisk væde igennem årene. Bob Dylans musik og sang (trods den voldsomme hæshed) bliver bedre og bedre med årene – som rigtig god vin, synes jeg. Lyt til eksemplet her: http://www.youtube.com/watch?v=XBDIdZRVBv4&feature=related Og kan man have et sjælesprog? Et… Read more »

Skjoldungen
12 years ago

Javist!

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x