22
sep
Seneste opdatering: 23/9-09 kl. 1657
95 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Endnu et tv-debat fra i går aftes, der i virkeligheden handler om, ja dagsordenen. Et evigt møde der aldrig begynder, fordi man kun kommer til punkt 1: Godkendelse af dagsorden. Selve emnet, tilstrømningen til Sverige, familiesammenføringer på snart 50.000, opløsningen af nationalstaten og civilsamfundet, den økonomiske byrde, det når man aldrig frem til, og det er Riksdagspartierne givetvis de sidste til at beklage. Jan Helin gentager sine logiske kortslutninger og sorte tale, Lena Sundström gentager sine pubertære  Danmark mantras, men Lotta Gröning gør en god figur. Hun indleder video 1 med at indrømme at der er systematisk, politisk censur i Sverige (eufemismen hedder i programmet “tystnadens väg” – ganske poetisk), og det er da rart at høre dét udtalt, enhver har vidst i 20 år. Hvad der i virkeligheden tales om her, er i hvor høj grad censuren skal løftes, en fuldstændig surreel diskussion at høre i et vestligt demokrati. Men det egentlige politiske indhold er som sædvanlig helt fraværende. “Mens græsset gror, dør horsemor”, skrev Blicher i Hosekræmmeren. Moder Svea, ville han have skrevet her. Det siges at valgkampen er begyndt. Tak skævben! Den blåstemplede debat om et nationalt skæbspørgsmål, er ukvalificeret og helt nede på fælgene, læs f.eks. DN idag: Integration: Låt fler komma in. –  SVT Debatt, Särbehandlas Sverigedemokraterna? online 27 minutter eller i tre You Tube dele.

»The Jungle«

How interesting that French police waited until the end of Ramadan before forcibly dismantling the Calais “jungle”. That tells us something we really need to remember about a huge proportion of the illegal immigrants seeking to enter Britain: that they are pious Muslims. Note that there was a bigger fuss about the taking down of the mosque than there was about the removal of the makeshift houses. Damian Thompson, The Calais ‘jungle’ and the Islamic settlement of Britain (Thompson hentyder til lejrens moské, fotoserie her.)

Afvist asylansøger voldtog 14-årig

En af de 282 afviste irakiske asylansøgere, som mange danskere kæmper for skal blive i landet, er dømt til to et halvt års fængsel for voldtægt af en mindreårig. Tre andre har begået andre alvorlige forbrydelser som brandstiftelse, narkohandel og berigelseskriminalitet. Det fremgår af et svar fra Integrationsministeriet til folketingsmedlemmerne Søren Pind (V) og Peter Christensen (V), skriver B.T.

– Det er jo helt utroligt, at folk demonstrerer og smider sig foran busser for at forhindre, at en dømt voldtægtsforbryder bliver udvist af landet. Der er flere hærdede kriminelle imellem de afviste irakiske asylansøgere. Og jeg undrer mig over f.eks. Poul Nyrup Rasmussen, der for ud og talte om, at det var uanstændigt at arrestere irakerne i kirken. Hvad er det egentlig, der er mest uanstændigt, siger Søren Pind til B.T. Den 38-årige Mustafa Ahmed er dømt til to et halvt års fængsel og udvisning for voldtægt af en 14-årig i 2004. Mustafa Ahmed, der er gift og far til to børn, slog den 14-årige pige i maven og ansigtet med knyttede næver og voldtog hende i et skovområde i nærheden af København. Han blev også dømt for blufærdighedskrænkelse ved at have befølt den samme pige og – ved en anden lejlighed – en anden pige på intime steder i en lejlighed i Nordvestkvarteret. BT.DK

Vi taler altså kort og godt om en pædofil voldtægtsmand. Og vi taler om en af de afviste irakiske asylansøgere, som Leif Bork Hansen, Line Barfoed, Margrethe Auken, Lykketoft og hele det sammenrend har krævet skal have ophold i Danmark. 25/6 2008 har Information en beskrivelse af sagen. Foruden denne krænkelse af straffeloven er han dømt efter Straffelovens §§ 224 og 232… Blufærdighedskrænkelser m.m…. Da manden blev dømt – det er altså lykkedes manden, foruden at opholde sig uberettiget i Danmark, også oven i at få en udvisningsdom baseret på den laveste kriminelle adfærd vi kender – stod der demonstranter foran retssalen og krævede “Asyl til alle”. Det er sagen i sin nøddeskal. Det er den totale grænseløshed.Søren Pind: Den påståede anstændigheds grænseløshed, Pind: Nyrup vil give asyl til pædofil voldtægtsmand.

[Det billede vi tidligere gengav, med henvisning til en blog på TV2 som angav at det viste Mustafa Ahmed, må nu endegyldigt kunne fastslås ikke forestiller ham. Snaphanen beklager.]

Mustafa Ahmed bad straks efter domsafsigelsen sin advokat om at kære kendelsen og sagde til dommeren, at han var rystet over den behandling, Danmark har givet ham. “Det minder om, hvad Hitler gjorde mod danskerne,” sagde han stærk ophidset, mens tolken forsøgte at berolige ham. “Jeg vil blive i Danmark, ellers tager jeg til Sverige. Jeg nægter at rejse til Irak,” sagde Mustafa Ahmed gennem sin tolk. TV2 og Information) Maj 2009: Endnu en kriminel iraker identificeret: Ghassan Younis, dømt for ‘våben og narko’ (Steen).

Kirkeasyl og Bedsteforældre for Asyl har en tabersag. En af de værst tænkelige forbrydelser, og alligevel prøver de i interviewet at snakke udenom. Den kan ikke reddes. Skulle de have fortjent bare lidt troværdighed ville de have stået på hovedet for at beklage at der ikke havde været vandtætte skodder mellem de 282 og den voldtægtsdømte, og at de ville arbejde uden fine fornemmelser på at sikre at den slags ikke vil ske igen. Alliancen mellem det venstreekstremistiske ‘asyl til alle’-segment og pæne bedsteborgere holder ikke i længden (LFPC).

[…] Men er en iraker dømt for at voldtage en 14-årig også en person, I kræver skal have lov til at blive i landet?

»Vi mener, at regeringens politik er uretfærdig og i strid med FNs flygtningekonvention.

Derfor er vi imod, at de 282 skal udvises,« siger Karen Vad [Bedsteforældre for Asyl].

Randa Sebelin fra Kirkeasyls pressegruppe:

»Vi kender intet til den sag, B.T. omtaler. Hvis en person dømt til udvisning af retten har været i kirken, har det helt været uden Kirkeasyls viden om dette. Kirkeasyl handler og har hele tiden handlet om at give ophold til de 282 afviste irakiske asylansøgere, ikke om andre mennesker, der er udvist ved dom. Men det er da muligt han har været der, vi har ikke kontrolleret irakerne ved kirkens døre.« […] Afvist iraker voldtog 14-årig [BT 22.9.2009, Infomedia-udgave]

Norge: Snydt så det driver

Af Katrine Winkel Holm

Savner man en forklaring på, hvorfor det norske valg gik, som det gik, kan det anbefales at læse Hege Storhaugs nyudkomne bog Rundlurt. Om innvandring og islam i Norge.”Rundlurt” betyder noget i retning af ”taget ved næsen” og det er det, den norske offentlighed bliver ifølge Storhaug. Fortielse, desinformation og manipulation præger islam- og indvandrings-debatten, hvor postulater, der trods alt ikke længere er gangbare herhjemme, præsenteres tilsyneladende uimodsagt. ”Massiv indvandring er afgørende for at beholde velfærdsstaten”, kan ikke alene venstrefløjen og Civita, Norges svar på CEPOS, påstå, nej, også kræfter inden for partiet Høyre, der sammen med Fremskrittspartiet danner grundstammen i den borgerlige opposition, synger med på denne åbenlyst afsindige sang. [..]

Man får i det hele taget deja vu-fornemmelse, når man læser Storhaugs veldokumenterede rapport fra den norske debat. ”Sådan gjorde vi også i 90’erne”, kan man ikke lade være at nynne for sig selv under læsningen, for det er der alt sammen: Nazikortet, som selvudnævnte anstændige borgerlige er så raske til at spille, islamofobi-etiketten, der deles ud med løs hånd, alle islam-er-fredens-religion-postulaterne fra den universitære verden og endeligt en stort set ensrettet presse…..Midt i elendigheden kan man med tilfredshed konstatere én ting: Debatten er der dog. Der hersker ikke total, svensk tavshed i det furede, vejrbidte land.

Norsk naivisme, Sådan gjorde vi også i 90’erne. Dagbladet mente at Hege Storhaug forfaller til hatsk retorikk. Anderledes i Morgenbladet: Fornuften er en ensom ting. Hege Storhaug vil diskutere med nakne kjensgjerninger som våpen. Men det lar seg ikke gjøre.Trond Berg Eriksen er professor i idéhistorie.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
95 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
Mette
12 years ago

Kære Pk

Var de mon huguenotter, og er der mon noget, jeg helt har misforstået, driller du mig en lille smule? 🙂

Frydenholm opgav jeg, fordi jeg fandt den for ond. Måske ville jeg tænke anderledes i dag.

Pk
Pk
12 years ago

kære Mette. Tak for dit dejlige indlæg. Du taler om rødder blandt andet.
Mine er tyske og franske med en familie, som har boet i vores land i ca 400 år.
Var emmigrant i AUS. og havde taget to bøger med .Scherfigs Frydenholm , som et minde
om det ikke så perfekte land. Den anden var J.V. Jensens Kongens fald. Det at være dansker i Danmark.
Det er bestemt en stor værdi at have rødder.
Hvem ved? Måske bor danskerne i Canada og Argentina een dag, og tænker tilbage på det gamle land.
Ha det godt…

Lotte
12 years ago

“Jansen skriver jo sådan set bare et 100 sider langt læserbrev.”

Og Kurt Westergaard m.fl. tegnede også bare en tegning. Der for så vidt ikke havde enorm kunstnerisk værdi.

Mange bække små.

🙂

Universalgeni
12 years ago

Spencers arbejde er uhyre korrekt. Behandlingen af de islamiske kilder er eksemplarisk, metodeapparatet er på plads. Jansen skriver jo sådan set bare et 100 sider langt læserbrev.

Lotte
12 years ago

“Jo flere analyser jo bedre. Kvaliteten af dem, er jeg principielt set ligeglad med.”

For nuværende. Ethvert initiativ på kontoen bør hilses velkomment. Alene med henblik på at give frygten baghjul.

Lotte
12 years ago

@Universalgeni

Så vidt jeg ved, har ingen dansk forsker udlagt koranen på litteraturanalytisk og filosofisk grundlag nogensinde. Og det er selvfølgelig fordi, de ikke tør. På samme konto er Williams initiativ godt.

Jo flere analyser jo bedre. Kvaliteten af dem, er jeg principielt set ligeglad med.

Universalgeni
12 years ago

En noget bedre koran-analyse er Robert Spencers. Det er alle kapitler, der analyseres her. Der er link til en dansk udgave nederst på denne side: http://www.jihadwatch.org/quran-commentary.html

Universalgeni
12 years ago

Efter min mening er William Jansen ikke så lidt af et tågehorn. Han går helt systematisk glip af det væsentlige. Og nej: jeg gider ikke finde eksempler…

trackback

[…] Gak over på Snaphanen og læs om politisk racisme i Sverige. Der står ganske vist politisk censur, hvad det også er. Men det er en ting mere: det er politisk racisme. Link her. […]

Mette
Mette
12 years ago

Kære Pk Den scene, som du henviser til i “Life of Brian”, er kostelig. De sammensvorne bliver jo ved med at finde gode ting, som deres ærkefjender romerne står for. 🙂 Jeg lo også meget af den scene, hvor Brian holder tale til et folkehav og råber noget i retning af “I er alle indvidualister”, hvorefter folkehavet bekræfter med een stemme: “Vi er individualister”. Med en enkelt undtagelse, der bjæffer: “Ikke jeg”. Aldrig har så mange været “individualister” på samme måde som i dag, hvor det ligefrem er en religion at være det. Blicher ja. Da min farmor døde, havde… Read more »

Beezy
Beezy
12 years ago
Reply to  Mette

Prægtigt tænkt og skrevet, Mette! Helt enig. Jeg har arbejdet i adskillige lande igennem årene, og oplever derfor intensivt den erfaring, som du er kommet til på anden vis.

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  Beezy

Tak for de pæne ord, Beezy, nu blev jeg glad. Jeg har boet i fire lande og holder af dem alle, men har også erfaret, hvor dansk jeg er, skønt jeg engang mente det modsatte.

PB
PB
12 years ago
Reply to  Mette

Når du nu nævner Martin A. Hansen, kommer jeg ,i det du længere henne skriver om generationers skæbnefællesskab der har formet befolkningen, også som uforberedte soldater der pludselig er kastet ud i krig, til at tænke på “Lykkelige Kristoffer”, en fantastisk fortælling fra/om den tids Danmark.

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  PB

PB.

“Lykkelige Kristoffer” findes også her, meget fin bog. Der er mange forløb i vores historie, som jeg godt kunne tænke mig, at der blev lavet film om. “Flammen og Citronen” var en stor publikumssucces, og at folk tænkte længere end handlingen, var jeg ikke i tvivl om. Jeg så filmen i en stor fyldt biograf, og der var dødsstille, da den var slut, og folk gik ud.

Janne
Janne
12 years ago

Ang. ‘junglen’ i Calais

Kvinder dør i barselsseng i ulande:

”I Sierra Leone, ett av verdens fattigste land, dør én av åtte kvinner i forbindelse med svangerskap og fødsel.”

(…)

”I Sierra Leone er diskriminering et stort problem, og kvinner har lav sosial status. Her ligger mye av forklaringen på den høye dødeligheten, mener Khan.”

h t t p://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=589985

i andre ulande forlader mænd kvinder og rejser væk.

”…interimistisk lejr med omkring 150 afghanske drenge og mænd ved Calais.”

(…)

”De fleste af afghanerne er kommet fra Afghanistan ved hjælp af kostbare og farlige hemmelige rejser.”

h t t p://politiken.dk/udland/article793495.ece

Lotte
12 years ago

@Janne

Når jeg skriver af folk der ved, hvad de taler om, så mener jeg ikke nødvendigvis “lærde”.eller universitetsfolk, så stor ærbødighed har jeg slet ikke for det formelle uddannelsessystem, men det kan du selvfølgelig ikke vide om mig 🙂

Jeg kender universitetsfolk, der har 10 års uddannelse, hvis indsigt kan stå på bagsiden af et frimærke.

Og så kender jeg folk, der ikke har en dags formel skoling i analyse, der er dygtige kritikere.

Af samme grund er jeg meget begejstret for Williams gennemgang af ” de hellige skrifter”.

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Lotte

Det er godt at du uddyber, hvad du mener, jeg kan ikke læse dine tanker. 🙂

Jeg mener nu heller ikke at man behøver at kunne skrive og tænke som William Jansen, for at deltage i debat. Det skal alle kunne. Det gælder også når emnet er islam. Særligt fordi religion nu i høj grad bruges som et magtredskab.

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Janne

Særligt fordi religion nu i høj grad bruges som et magtredskab. Et politisk magtredskab. Se blot hvordan ramadan bruges til at få islam (og dermed koranen og dens menneske- og samfundssyn) ud i gaderne, ind på skoler, ind på rådhuse, ind på Christiansborg, på Rådhuspladser, ind på sygehuse og på universiteter etc. I Århus er ramadanen nu også blevet brugt til at kalde til bøn over højtaler. Det er langt ude. Og venstrefløjen hjælper desværre til.

Pk
Pk
12 years ago

Mette citere den gode Blicher.”Ak, hvor forandret”. Er glad for den gode digter og har brugt det citat mange gange. Når een er 65 år ,så er der grundlag for det. Lad os nu bruge “Life of Brian” til at forstå vores situation i dag. Kan I huske John Cleeses revolutionære gruppe holder møde og hvor er de vrede på romerne. Så siger en:”Hvad har romerne gjort for os”? Stilhed og en nu kommer svarerne :”bedre undervisning,rent vand,bedre veje og sikkerhed på vejene.” Kan ikke huske om der er flere. De voldelige muslimer og andre voldelige indvandrere er kommet til… Read more »

Lotte
12 years ago

@LFPC “Som om du kommunikerer med én du kender godt, så du ikke behøver at fuldføre sætningerne” Helt igennem skyldig. Og det beklager jeg. Jeg har læst mere af jer, end i har kommunikeret med mig. Det ufuldstændige vil jeg stramme op på. Herinde. Min egen blog har et helt andet udgangspunkt, hvor min ambition er, at enhver (mange) forstår, hvad jeg skriver i henhold til både idehistorie og bredere filosofi. Tanken er, at jeg med min “filosofi-for-dummies” kategori, systematisk kan indføre mine læsere i humanistisk videnskabeteori og idehistorie med henblik på at endnu flere kan lave en potent politisk… Read more »

Lotte
12 years ago

Jeg kan godt se, den kan misforstås. Jeg er ikke formelt uddannet til at eksaminere i videnskabsteori men har til gengæld viden nok til at gennemskue, når jeg ser en klaphat i noget der nærmer sig den disciplin.

Helt enig med Mette.

Lotte
12 years ago

@Vivi og LFPC I er gamle debattører. Jeg er enig med jer i langt det meste i skriver, her og på Uriasposten. Siden hvornår blev det til et spørgsmål om at komme OP på nogens niveau? @LFPC Jeg er ikke eksaminator i videnskabsteori, og det skrev jeg vist heller ikke. Jeg skrev, fordømmende fordi jeg bliver gal i skralden når jeg ser sådan noget BRAS i en dansk avis, at såfremt jeg havde haft den opgave, var damen dumpet med et brag og lidt til. Er du venlige at sætte en finger på det sted, hvor jeg gjorde mig skyldig… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Lotte

Jeg accepterer det selvsagt hvis du siger at du ikke mener det jeg har tillagt dig. It takes two to tango, og kun vil jeg fastholde, at dine formuleringer kan virke uklare og ufuldstændige. Som om du kommunikerer med én du kender godt, så du ikke behøver at fuldføre sætningerne. F. eks. Hvis jeg, som eksaminator i videnskabsteori, fik sådan en stukket ud, så ville jeg ikke bare dumpe, jeg ville dumpe med anbefaling om, at vedkommende skulle begynde helt forfra. Islam skal kvases med idehistoriske pointer af folk der ved, hvad de taler om. – “som eksaminator” kan læses… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Thomas.

Ja. Det vil sige, at det er næsten hver femte unge flygtningemand, der takker for gæstfriheden ved at begå kriminalitet. Ak, hvor forandret. Som Blicher skrev.

Og som Kurt Westergaard skrev i en tekst til en illustration i JP i søndags: “Husk, næstekærighed kan være en ugengældt romance!”

Forresten, mens jeg husker det, god vind til høstmødet. Skulle gerne have deltaget.

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Citat fra Danmarks Statistiks rapport Indvandrere i Danmark 2008.

“Mænd under 30 år med flygtningebaggrund er i højere grad kriminelle end mænd i samme aldersgruppe, der ikke har flygtningebaggrund.
Blandt flygtninge er der fx 18 pct. af de 20-29-årige, der er dømt for kriminalitet, mens det kun gælder for 14 pct. af de 20-29-årige mænd med andet opholdsgrundlag. For mænd over 30 år er mønstret det omvendte; her er der en mindre andel af flygtningene end af personer med andet opholdsgrundlag dømt for kriminalitet.”

Sikke en kvittering for gæstfriheden.

Mosemanden
12 years ago

Det viser meget godt hvilke side MSM er på i spørgsmålet om venstrefløjens mange “initiativer” den sidste tid . Selv om kritikken er massiv og brutal i blogosfæren af den måde Kirkeasyl , Asylret , Det grå guld for mere berigelse” og hvad de nu hedder allesammen agerer , så er tavsheden blandt MSM lammene som en Ramadan afslutning i Århus . Hvorfor stilles der ikke spørgsmål til Said Parvin formand for Asylret omkring deres “jule amnesti” hvor dybt kriminelle og udvisnings dømte personer blev løsladt efter Asylret´s massive hylen , trusler om retssager om brud på menneskerettigheder , underskrift… Read more »

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Mosemanden

Nu har jeg ikke læst andet af Gelsted end hans Homer-gendigtninger. Men jag har sgu læst nok Scherfig – prælat var et skældsord for ham – og Kirk, der mere end de fleste andre forfattere, gjorde grin med religiøse narrehatte.

Sikke en jammer.

Mosemanden
12 years ago
Reply to  Victor

Undskyld men jeg er stadig ved det med hvad fanden Flemming Jensen, Jesper Klein og Sjakket lige har gjort for freden og etnisk ligestilling ? .

Snakker vi lys dansk “Kvik Nisse” møder velintegreret “Calypso Nisse” i tideliger slavekoloni , eller hvordan ?

Det giver overhovedet ingen menig noget at det der sker fortiden , er folk splitter ragende sindsyge ?

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Mosemanden

“Udover Asylret uddeler Gelsted-Kirk-Scherfig-Fonden samme dag pris til skuespiller Flemming Jensen, entertainer Jesper Klein og til Sjakket.” I stedet for kun at være syrlige, så synes jeg at vi skal forsøge at gøre en del af den gamle forfatterkultur til vores egen. I stedet for at skubbe Gelsted, Kirk og Scherfig fra os, så skal vi holde fast på dem som en del af vores danske kultur. Hvis Pia & Co. kommer ind over der, så skal I se Enhedslisten & Co. lave grimasser. 🙂 Kirks religionskritik passer netop ikke sammen med kirkeasyl, men sammen med islamkritikere i dag, synes… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Janne

Det kunne være skønt hvis DF og V og K på en eller anden måde tog disse forfattere til sig, for det er deres religionskritik DF og V og K har brug for i forhold til den islam-konservative venstrefløj.

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Janne

Jeg mener, vi behøver ikke at opfinde den dybe tallerken igen, for den danske kultur er fuld af religionskritik – i ældre kulturradikale og venstrefløjs romaner, digte, noveller og i malerier. Det er blot at tage dem til os og bruge dem. Gøre dem levende igen. Religionskritik er en del af den danske folkesjæl.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Lotte

Og hvor ER så alle de folk der ved hvad de taler om ?

Og hvad med alle os andre, der ikke er op på det niveau som du ønsker skal være fremherskende – vi skal måske pænt lade de vidende diskutere og nøjes med at høre på og/eller læse med ?

LFPC
12 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Jeg vil nok også efterhånden mene, efter at have fulgt Lottes mere og mere kryptiske og dunkle udmeldinger her, at det er på høje tid at få nogle navne og kildehenvisninger på bordet. Det kan godt være du er eksaminator i idéhistorie, Lotte, men nogen great communicator er du s’gutte. Hvis vi ikke er for uværdige, kunne vi så ikke lige få en liste med navne på og bøger af folk der ved hvad de taler om – udsagnsord og tillægsord og den slags behøver du ikke spekulere på.

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago

En solskins historie fra de varme lande: “60-årige Mona Egebjerg vendte 14. juni hjem til sin mand med kraftige hovedskader, som hun – stærkt konfus – forklarede, at hun havde fået, da tre drenge skubbede hende omkuld. 10 dage senere døde hun af sine kvæstelser i hovedet. Politiet har siden efterforsket sagen og afhørt tre drenge på 13 og 14 år, der erkender at have været i kontakt med kvinden. – Men billedet er helt omvendt, for drengene har faktisk forsøgt at hjælpe Mona Egebjerg, efter at hun var faldet og blødte fra hovedet, siger efterforskningsleder Henning Svendsen og fortsætter:… Read more »

Mosemanden
12 years ago
Reply to  Niels Hansen

Mona Egebjerg var borgerservicechef i Gribskov Kommune og leder for et kvinde krisecenter . Det var røveri da de krævet “penge og mobil telefon” , jeg skrev om sagen dagen efter på min blog hvilket fik familien til at reagere . Jeg tog mig også den frækhed at ringe til Gribskov Kommune for at vejer stemningen over på “berigelsen” af en så central person . Ikke bare central i det kommunale system , men præcis den med ansvar for hele borgerservicesen . Og tro mig det kan simpelhen ikke bliver mere tragisk og grotæsk , slæt ikke hvis man søger… Read more »

Lotte
12 years ago

@Mette

http://www.religion.dk/artikel/313189:Synspunkt–Darwin-er-snart-aarhundredets-stoerste-joke

Følg den.
Hvis jeg, som eksaminator i videnskabsteori, fik sådan en stukket ud, så ville jeg ikke bare dumpe, jeg ville dumpe med anbefaling om, at vedkommende skulle begynde helt forfra.

Islam skal kvases med idehistoriske pointer af folk der ved, hvad de taler om.

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  Lotte

Lotte Jeg ville også kvase Helen Latifi for det svineri, og jeg ville gøre mere end det, for jeg ville opfordre hende til grundigt at overveje sin situation og ikke lægge skjul på, at jeg mener, at hun ikke besidder de rette evner til at blive læge indenfor det danske sundhedsvæsen. Samt at hun med sin ringe vurderingevne og ubetvingelige trang til manipulation burde holde sig fra alt, hvad der hedder vestlig videnskab. Det er meget for dårligt, at Kristeligt Dagblad optager et så hadsk et indlæg med så mange pseudovidenskabelige flop, og det vidner mest om racisme, at man… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Lotte

“Islam skal kvases med idehistoriske pointer af folk der ved, hvad de taler om.”

I forhold til islam er vi alle empirister. Husk det! Imamer og islam forskere og nogle politikere vil meget gerne have at islam kun er for lærde og skal sættes op på en piedestal, som vi ikke må kritisere, men sådan spiller musikken ikke i et oplyst og demokratisk samfund.

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Janne

Den var til Lotte.

JensH
JensH
12 years ago

@steen Jeg sidder netop nu og ser programmet ‘Debatt’ på SVT2. De ‘debatterer’ hvordan man skal bekæmpe et fænomen som SverigesDemokraterne. JImmy Åkeson er faktisk inviteret med i studiet, men ‘kampen’ står stort set mellem hamog resten af de inviterede publikum + studieværtinden. Det er endnu ikke lykkedes Åkeson at få lov at tale ud. Det vist bare meningen han skal sidde og tage alle ‘stødene’ fra de øvrige indspiste debattører. Danmark og DF bliver selvfølgelig hele tiden hevet frem som skræmme-eksemplet, og Lena Sundstrøm er der selvfølgelig også i studiet som de Svenske mediers nykårede ‘Danmarks-ekspert’. Ordet “främlingsfientliga” bliver… Read more »

Lotte
12 years ago

@Vivi “Mener du virkelig det du der skriver alvorligt ? Altid. Ellers gør jeg opmærksom på det. Gør mig umage med at skrive hvad jeg præcis mener. “I så fald er der en mængde diskussioner der er gået dig forbi både herinde på Snaphanen, på Uriasposten og ikke mindst på de engelsksprogede blogs.”” Med vi menes, man, enhver, kongeriget, medier i bred forstand, mennesker på gaden. Alle har en holdning, de fleste aner bare ikke på baggrund af hvad. Hverken Uriasposten, Snaphanen eller Sappho rammer særlig mange mennesker. I al respekt. Det brede mediebillede er lige til at lukke op… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Ja, det har du i hvert fald ret i for Norges vedkommende. De overanstrengte sig jo heller ikke for at redde deres jøder under krigen.

I Danmark er Jostein Gaarder kendt for “Sofies verden”, og sådan er det i mange lande og dermed slut. Men i Norge er han et ret stort navn i det hele taget og har åbenbart tjent så mange penge, at han kan foretage impulskøb i den størrelse. De mangler ikke penge deroppe.

Jeg har et indlæg liggende i filteret.

Beezy
Beezy
12 years ago
Reply to  Mette

Jan Guillou har heller ikke levet forgæves. Tænk på hans forbindelse til PFLP.
I øvrigt er det mærkeligt, at folk måske nok tager afstand fra Blekingegadebanden, men uden at overveje, hvilken ideologi de arbejdede for – f.eks. i de seneste udsendelser tages dette som gode varer.

JensH
JensH
12 years ago

@Mette Ja, jeg kan godt huske Jostein Gaarder rædselsfulde kronik, som såvidt jeg husker vakte en del international opsigt. Men jeg vidste ikke at han havde økonomsike interesser i et ‘indvandrertæt’ (eufisme for muslimsk kvarter formoder jeg) kvarter i Oslo. Men i så fald må denne anti-semitiske kronik vel have givet ham noget ‘street-credit’ i derre kvarter. Men det egentlig mærkeligt så forhadt Israel er blevet i Norge og Sverige. Bevares, vi har så sandelig også vores hjemlige Israel-hadere i centrum-venstre, men det forkommer mig at hadet til dette mellemøstens eneste demokrati er meget mere udbredt og intenst i Norge… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Lotte ….. at vi snart kom til den del af snakken der går på hvordan og hvorfor islam er en dårlig ideologi………. Mener du virkelig det du der skriver alvorligt ? I så fald er der en mængde diskussioner der er gået dig forbi både herinde på Snaphanen, på Uriasposten og ikke mindst på de engelsksprogede blogs. For ikke at tale om de efterhånden meget store antal af bøger, skrevet af folk der har beskæftiget sig med islam i masser af år og som fremlægger, under henvisninger til hvad der foregår derude i virkeligheden, hvorfor islam er skidt for mennesker… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Et barn er død, og det er altid tragisk. Han faldt om, da han spillede fodbold i fredags. Hjertestop siger JP’s artikel, men det dør vi jo alle af. Et barn dør ikke af hjertestop sådan uden videre. For nogle år siden skrev islamisten Helen Latifi, der allerede da var langt henne i et medicinstudium på Syddansk universitet, en artikel i ramadanen, hvor hun fremførte nogle meget uvidenskabelige og direkte farlige påstande om blandt andet faste. Hun blev hurtigt irettesat professionelt, dog kunne jeg have ønsket, at hun mere konkret havde fået at vide, at hun er helt ude, hvor… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Mette

Drengen var tyrkisk og overvægtig: Død dreng blev mobbet Den 12-årige dreng, der døde af et hjerteanfald i fredags, blev mobbet på sin gamle skole, men efter skiftet til Furesø Privatskole blomstrede han op Den 12-årige dreng, der På sin gamle skole blev drengen, der er af tyrkisk afstamning, mobbet på grund af sin overvægt, men efter skiftet til Furesø Privatskole blomstrede han op. – Han blev drillet på sin gamle skole, men han var en sød dreng, der blomstrede op, da han skiftede til os i 3. klasse, fortæller skoleleder Hasan Ademovski til ekstrabladet.dk. Furesø Privatskole har 90 procent… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

JensH Naaj, man var godt klart over, det var helt galt fat, for alle asylcentre var fyldt til randen, og asylanter måtte derfor indlogeres på både og i telte, dette var kommet frem i medierne. Men den officielle statistik kom først dagen efter valget, det har du ret i, og det var en rå manipulation. På den anden side forstår jeg ikke nordmændenes passivitet. Den er ikke tilfældig, der skal tit meget til at sætte gang i dem. Når det så endelig sker, går det tit alt for voldsomt for sig. Hvis du har tid, kan du læse et eksempel,… Read more »

Lotte
12 years ago

Aage har et godt forslag på min side: Han skriver:

“Var jeg nabo til dem i Aarhus, kunne jeg nok hurtigt få en optagelse af læsning af en lasbilfuld grise på vej til slagteriet vredet ud gennem mine Lowther 2,2Tesla 5,6 kg cobolt-magnet højttaler, vendt mod Mekka.”

😀

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Lotte

Tak for et godt grin, Lotte 😉

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Lotte

Eller måske skulle man som nabo begynde at
gøde sin grund med førsteklasses svinegylle –
det burde nok kunne rive de muslimske næsebor.

Så får de da først for alvor grund til at jamre sig 🙂

JensH
JensH
12 years ago

@Mette “er er de sidste nye Allah-skrig fra det århusianske. Højtalere i brug ved moskeen på Grimhøjvej,” Jamen, der sidder da givetvis borgmestre over hele landet som helt røde i hovedet af misundelse over at Århus er blvet religoøst beriget på denne nemme måde. Mange af disse bykonger ærgerer sig sikkert over de ikke selv fik den ide, og er ikke et øjeblik i tvivl om at “so ein ding müssen wir auch haben”. Jeg er sikker på, at Odense-borgmester Jan Boye allerede har taget kontakt til vennerne i Islamisk Trossamfund, og tilbudt dem at deres moske kan få en… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Nå, jamen det er da godt.

Her er de sidste nye Allah-skrig fra det århusianske. Højtalere i brug ved moskeen på Grimhøjvej, hvorfra så meget ondt er kommet, ex “kvinder er Satans instrumenter” og lignende under fredagsbønnen.

http://jp.dk/indland/aar/article1825421.ece

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Mette

Ja, Mette – jeg har lige set den ;-( Det er en ren jammer og lidelse at høre på – selv en nabomuslim (? har åbenbart fået nok. Og det stopper med garanti ikke der – snart vil de kræve tilladelse til at udskråle deres gyselige jammer og provokationer overalt, som vi allerede har set det nogle steder i Norge, England og vist også i Tyskland. Hvad med at man bare fik vedtaget i en fart, at den slags uudholdeligt “jammerskrål” er der sgu ingen, der skal tvinges til at høre på i DK? Og de PK i Århus og… Read more »

Lotte
12 years ago

@Janne

Ja, og det er godt med mange stemmer, der kan nuancere debatten.
Du trækker lidt den ene vej, og jeg lidt den anden. Så passer pengene.

Mette
Mette
12 years ago

Jeg har ikke fattet, hvad nogle af jer diskuterer, og hvori problemet består. 🙂

t

Lotte
12 years ago

@Jens H

“Nothing personal, only business. It’s as simple as that.”

Nej, det er ikke så simpelt. Men gid det var.

Og jeg ér enig med dig i resten.

JensH
JensH
12 years ago

@Lotte

“Mener jeg det er fedt, sejt. superlækkert og helt igennem uproblematisk?”

Det er ikke et spørgsmål om at juble og synes det er ‘fedt’ når asylansøgere får afslag på asyl. Det er et spørgsmål om nøgtern realisme. Danmark kan ikke afskaffe denne verdens fattigdom ved at åbne grænserne for fattigdoms-indvandring (via asylsystemet) fra 3. verdenslande. Når man har en generøs velfærdsstat med universielle ydelser, hvor man stort set kan blive forsørget fra vugge til grav uden modkrav, så er man også nødt til at kontrollere tilstrømningen til landet. Nothing personal, only business. It’s as simple as that.

Lotte
12 years ago

@Jens H “Mener du at afviste asylansøgere skal hjemsendes, kriminelle eller ej??” Ja da…retssystemet har talt. Mener jeg det er fedt, sejt. superlækkert og helt igennem uproblematisk? Nej naturligvis ikke. Jeg kunne da godt tænke mig at være almægtig og hjælpe ALLE og enhver. Og forresten også afskaffe fattigdom. Hvis jeg kunne det, så ville jeg få skovlen under en del af min dårlig samvittighed samtidig. @Janne “Der lukkes bare så meget lort ud.” Ja. “I øvrigt nu vi taler om at argumentere, så har de Konservative lige fået sig argumenteret frem til at burka og niqab hører hjemme i… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Lotte

“Og derfor kunne jeg godt tænke mig, at vi snart kom til den del af snakken, der går på, hvordan og hvorfor islam er en dårlig ideologi og kun må eksistere i hjertet, hvis man har lyst til det.” Jeg tror på at vi når dertil ved at blive ved med at kritisere de udtryk for islam, der skader vores samfund og vore frihedsværdier. Vi kommer dertil ved ikke at opgive kritikken af tørklæder, burka og niqab – kultur der berører danskeres hverdag. Men den debat har vi to vist haft før på Uriasposten. Tørklæder og burka tilstedeværelse i det… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Lotte

Mener du at afviste asylansøgere skal hjemsendes, kriminelle eller ej??

Lotte
12 years ago

Og ps. forresten

Eliten,hvad fanden det så end er anno 2009?, glimrer næsten totalt med deres fravær. PINLIGT på alle måder.

Lotte
12 years ago

@Janne “Det er for elitært. Det skal være muligt at argumentere på flere måder. Og hvad er egentlig også bedst (og mest virkningsfuldt), når det kommer til argumentation. Elitær argumentation KAN skubbe væk i stedet for at skabe forståelse og ændringer/bedringer. Det bliver politikere og andre nødt til at tage højde for.” Ja, det er slagsiden ved mit krav. Imidlertid er jeg sikker på, at netop Pind kan løfte den opgave. Og så mangler der nogle flere Kai Sørlander-tænkende individer, der kan formidle. Generelt er jeg “bare” træt af, at der ikke bliver set frem og argumenteret mere deduktivt. Hvis… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Lotte

Forstå mig ret, jeg anerkender fuldt ud god og dygtig argumentation og begavelse. Min erfaring er dog bare ofte, at selvom ting bliver sagt på en avanceret måde og i flotte vendinger og med et højt lix-tal, så er det ikke nødvendigvis det med mest ræson og fornuft i, der bliver sagt. Der lukkes bare så meget lort ud. M.h.t. Pind, så synes jeg at det er en fordel at han når et bredt publikum – det gør han ikke ved at tale og tænke i alt for akademiske vendinger. M.h.t. ideologier, så synes jeg at kommunisme og socialisme og… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Lotte

Du er simpelthen for kryptisk til at jeg kan forstå dig, så what we have here is a failure of communication, mere end meningsuoverensstemmelser – måske. Men det korte af det lange er, som jeg ser det: Det havde været berettiget mistro ikke at give de fire irakere i Vorbassesagen ophold i Danmark. Der har ingen screening været for ukontrollabel tredjeverdensseksualitet, og selv om sådan en screening var mulig, ville intet flertal gå ind for at afvise på dette grundlag. Vi er i klart mindretal, folk stemmer simpelthen ikke på politikere der vil handle proaktivt – induktivt. Det rigtige at… Read more »

Mosemanden
12 years ago

Ham pusherkongen Ghassan Younis som Asylret og 500 moralsk handicappet underskriver fik ud af fængslet på “jule amnesti” sammen med Mustafa Ahmed .

Kom han ikke i gennemhullet tilstand sussene af Nørrebrogade på en bårer med drop og det hele , kort tid efter de var blevet løsladt ? .

Det er jeg nu ret sikker på han gjorde . .

milak
milak
12 years ago

@ Janne

Helt enig med dit svar til Lotte.

milak
milak
12 years ago

@ Lotte

Du skriver: “Det ændrer ingenting på den etik, der engang skal bære os frem, når det her pis (sorry) er overstået.”

Konkret ændrer det sandsynligvis ret meget for de konkrete ofre om, deres gerningsmænd er udvist eller ej. Pigen fra Vorbasse Marked, der blev oralt, vaginalt og analt voldtaget af fire irakere, udtrykte i hvert fald lettelse, da hendes gerningsmænd blev udvist af Danmark.

Desuden betyder det også en hel del for de mennesker, der slipper for at blive disse voldsmænds fremtidige ofre.

Mette
Mette
12 years ago

Jeres overskrift om, at Norge er blevet snydt, så det driver, er mere korrekt end Katrine Winkel Holms “taget ved næsen”, som slet ikke er stærkt nok. På norsk betyder “at lure” det samme som at narre. Og at rundlure nogen er at trække nogen rundt ved næsen, dvs. ikke blot at narre dem men at narre dem totalt, så at de ikke ved, hvad der er op og ned, sort eller hvidt. Kortsagt er den norske befolkning gennemgående gjort totalt til grin af egne medier, politikere og såkaldte kulturpesonligheder. Høyres formand Erna Solberg gjorde præcis det, som jeg havde… Read more »

milak
milak
12 years ago

@ LFPC

Men følgende fremgår af Søren Pinds udsagn:

“En af de 282 afviste irakiske asylansøgere, som mange danskere kæmper for skal blive i landet, er dømt til to et halvt års fængsel for voldtægt af en mindreårig.”
_

Hvis voldtægtsmanden er en af de 282, er Kirkeasyl for alvor på gyngende grund.

LFPC
12 years ago
Reply to  milak

Det må være en svipser fra Pinds side, for udvisning ved dom er noget andet end at få afvist ansøgning om asyl.

Lotte
12 years ago

@milak @Anne Marie Buch Det ændrer ingenting på den etik, der engang skal bære os frem, når det her pis (sorry) er overstået. @Janne Jo. Det ville jeg da også selv være. Den/de afviste skal UD af klappen. Det ligger helt fast i min forståelse. Faktisk, hvis det var min unge, er jeg ikke sikker på, at jeg ikke ville gribe til selvtægt i afmagt og raseri. Og faktisk er jeg også forholdsvis sikker på, at ingen socialpædagog ville kunne redde sådan en klam stodder fra at gøre det igen og igen. Men det ændrer heller ikke ved min pointe.… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Lotte

“Mit krav er simpelthen, at man argumenterer mindst 10% bedre end dem, man anklager, og der er nok at tage af i eksempelposen på kirkeasyl m.fl.”

Fair nok, men jeg er ikke enig. For det kan skille vandene i stedet for at samle. Det er for elitært. Det skal være muligt at argumentere på flere måder. Og hvad er egentlig også bedst (og mest virkningsfuldt), når det kommer til argumentation. Elitær argumentation KAN skubbe væk i stedet for at skabe forståelse og ændringer/bedringer. Det bliver politikere og andre nødt til at tage højde for.

JensH
JensH
12 years ago

Konsekvenserne af Palæstinenser-særloven af 1992: “Umiddelbart efter vedtagelsen valgte over halvdelen af palæstinenserne at tage tilbage til Libanon for at fejre opholdstilladelsen i Danmark – på trods af at de havde påstået at de havde været forfulgte i Libanon. Ugen efter kom det yderligere frem at 312 af de 321 angiveligt forfulgte palæstinensere havde rejst frem og tilbage mellem Danmark og både Libanon og Syrien i løbet af 1990 og 1991, mens de havde søgt asyl i Danmark. I 2005 viste en undersøgelse at omkring 42% (135) af palæstinenserne i de efterfølgende år har været involveret i og dømt for… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

“Jeg vil blive i Danmark, ellers tager jeg til Sverige. Jeg nægter at rejse til Irak,” sagde Mustafa Ahmed gennem sin tolk.

Neeeeeej för helvete!!! Låt inte oss få hit skiten här!! Utvisa fanskapet till Irak istället!

Anne Marie Buch
Anne Marie Buch
12 years ago

Lotte,

foreløbig er der 3 af de fremhævede afviste asylsøgere der er kriminelle, og udvist fordi de er kriminelle.

Det er udtryk for at flygtningenævnet og domstolene har tænkt da de afgjorde sagerne, og at kirkeasyl, bedsteforældre for asyl o.l. ikke tænker, men kun føler. For nogen i hvert tilfælde. Dvs. føler for voldtægtsforbryderen, men ikke for barnet.

Skammeligt.

milak
milak
12 years ago

@ Lotte

De palæstinensere, der i sin tid fik ophold, er for en stor dels vedkommende kriminelle. Sandsynligvis gælder noget tilsvarende irakerne.

95
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x