7
nov
Seneste opdatering: 7/11-09 kl. 2010
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!

ovenpå hendes artikel “Vær ikke så naive om islam“. Læs fordømmelsen, hvo som lyster. Det foregår i provinspressen, landsaviserne har ikke opdaget den skandaløse præst. Som sædvanligt når et varmt emne berøres, er der få der forholder sig til, hvad der faktisk skrives. Sturefeldt klager over chikane og trusler mod folk der forlader islam i Sverige. En løsning ville være at den svenske stat forlanger af imamer, at de udsteder en fatwa mod forfølgelse af mennesker der forlader islam. Vil de ikke udstede den, krænker de grundpricippet om religionsfrihed og må finde et andet sted at praktisere deres tro/ideologi.

Backlash’et der aldrig kommer

Hvis der kommer hate crimes mod muslimer som reaktion på massakren på Fort Hood i Texas, bliver det efter al erfaring enkelte spredte episoder, og slet ikke noget i nærheden af omfattende lynchhandlinger, eller for den sags skyld den kriminalitet der dagligt overgår vantro fra denne side. I skrivende stund er der så vidt vides ikke registreret én eneste episode, men ordet er overalt i dækningen af sagen. Man ‘frygter’ et backlash, og medierne bekræfter gladeligt offerstatusen som denne gruppe er en magtfaktor i kraft af. Nu melder Præsident Obama sig også i koret.

[…] AP says that there has been “immediate” anti-Muslim “backlash” following the mass murders by an Islamic jihadist at Fort Hood! Good gravy, what happened? Did armed bands of furious Islamophobes throw molotov cocktails at mosques? Did ferocious white supremacists maul fragile little girls in hijabs on their way to school? Did angry bigots spit at pious imams quietly going about their business?

Has there been any report of any innocent, random Muslim being attacked in a “backlash” after the Fort Hood jihad? Nope. Not one. Americans are decent people. […] AP: “Anti-Muslim Backlash Immediate” — but offers not even one example

[…]  Barack Obama has called for calm in the wake of the Fort Hood shootings. Mr Obama used his weekly radio and internet address to praise the heroism of those who ended Hasan’s rampage and to reassure the nation of the quality of their training.

He spoke of their diversity in a move to calm any anti-Muslim backlash to the killings. Major Hasan was reported to have shouted Allahu Akbar, Arabic for ‘God is Great, as he jumped on a desk and opened fire. Mr Obama said: ‘They are Americans of every race, faith and station. They are Christians and Muslims, Jews and Hindus and non-believers. They are descendants of immigrants and immigrants themselves. They reflect the diversity that makes this America. But what they share is a patriotism like no other.’ […] Barack Obama calls for calm as Muslim community fears backlash over Fort Hood killings

Hasans ugerning er helt i tråd med dogmatikken som udmøntet i Koranen, hadith og sira. Ledende sunni-autoriteter som Yusuf al-Qaradawi og Al-Azhar i Cairo stadfæster den muslimske rettroenhed i handlinger som denne. Muslimsk litteratur og muslimske debatfora på internettet anser også terrorhandlinger for at være i overensstemmelse med islam. Skal klynkeriet om ‘frygt’, og uargumenterede påstande om at Hasan handlede i modstrid med islam, have nogen vægt, må man først gribe i egen barm og erkende at man har et problem i islam, og at det ikke skyldes ‘misforståelser’ af denne tro, eller de vantros undertrykkelse og overgreb. Det gør man som bekendt ikke – Hasans 88-årige bedstefar går ind i fornægtelsesrollen, og benægter alt:

[…] “Whether he became angry or something else, I don’t know… What I do know is that it is impossible that he would do something like that,” Hamad, 88, said. […]

“He used to come to my house, to stay with me and entertain me. He never took an interest in politics and he didn’t even like watching television,” Hamad said. […]

Hasan’s cousin, Nader Hasan, said in interviews that he had agitated not to be sent overseas. “We’ve known over the last five years that was probably his worst nightmare,” he said. […] U.S. Army gunman’s act “impossible” – grandfather

Og hvorfor er det så lige at en professionel muslimsk soldats værste mareridt er at blive sendt til et muslimsk land for en vantro hær? Reuters stiller naturligvis ikke spørgsmålet. Efter dette citat følger klynkeriet om at Hasan var blevet mobbet af kollegerne (LFPC).

Østrig: Tyrkere ønsker islamisk lov

En undersøgelse viser, at integrationen af indvandrere i Østrig for det meste går godt. Undtagelsen er tyrkerne. En undersøgelse viser, hvorfor indvandrere med tyrkiske rødder er dårligst til at tilpasse sig. De føler sig forfordelte og udelukkede. Islams love er vigtigere for dem end statens. De har ringe kontakt med resten af befolkningen. Og frem for alt, forbruger de medier fra deres hjemland. Mennesker med tyrkiske rødder i Østrig har en tendens til at integrere sig langt dårligere end andre med indvandrerbaggrund.

“Blandt de unge Tyrker, er der tendenser til dannelse af en subkulturer. Peter Ulram, opinionsforsker “De fleste indvandrere i Østrig føles sig godt integrerede og er klar til at overholde reglerne. Blandt tyrkere, der er ikke ubetydelige forbehold,” Dette gælder især for de 58 procent af tyrkerne som er politisk religiøst motiverede. Specielt blandt drenge og mænd .
Mere end halvdelen af tyrkiske indvandrere ønsker, at islamisk lov skal indgå i det østrigske retssystem. For næsten tre fjerdedele er overholdelsen af religiøse love vigtigere end demokratiet. Næsten halvdelen tilkendegiver, at man “ser af de mange kriminelle i Østrig, hvad demokratiet fører til.” Unge tyrkere føler sig stærkere forpligtet af islam end ældre – selv om de i de flestetilfælde er vokset op i Østrig. De tyrkiske muslimer i Østrig er langt mere religiøse end dem, der kommer fra Bosnien. Mere end halvdelen af tyrkerne har en fornemmelse af, at muslimer bliver forskelsbehandlet af den østrigske regering. “Dette er et alarmsignal, fordi det skaber skel og afstand,” sagde Ulram. Ulram siger kun en del af problemerne skyldes religion. Stærkest knyttet til islam, er for det meste dem, der har ringe uddannelse  samt hjemmegående kvinder. Ulram: “Vi skal begynde med uddannelse og forsøge at bringe disse mennesker sammen med resten af befolkningen.” Bortset fra disse resultater, tegner undersøgelsen et yderst positivt billede af integrationen i Østrig.

Folk med indvandrerbaggrund føler sig hjemme og sikre i Østrig  – selv sikrere end resten af befolkningen. Dette er bemærkelsesværdigt, fordi indvandrerne har tendens til at være mere udsatte for kriminalitet. Ulram forklarer det på denne måde: “Østrigerne tage de sikkerhedsmæssige problemer mere alvorligt. Tolerancetærsklen er lavere.” Hvad angår en yderligere indvandring til Østrig, er indvandrere er lige så restriktive som resten af befolkningen. Næsten to tredjedele mente, at der ikke skal flere udlændinge ind i landet. Türken fällt die Integration schwerer, Snaphanens oversættelse

Das Leben der Anderen

Historians say that communism has killed about 95 million people. More or less, it’s not important. But nobody has yet counted how many souls have been killed, how many minds have been twisted, corrupted, polluted. The number is innumerable, and we are a people with dead souls and corrupted minds”. Yriy Edelstshein i København, maj 2009

De heldige, der har et TV der kan tage Sverige 2, kan se filmen kl. 21.30 i aften. Et ægte mesterværk om at leve under totalitarisme og om den mennskelighed, der trods alt klarer at overleve. Se den !  (den kan ses online også, hvis man kan leve med kinesiske undertekster)

Post-traumatisk-medie-syndrom


SVT går så langt som til at rapportere at major Hasan “ikke har gjort sig kendt for ekstreme synspunkter” og “at det ikke kan udelukkes at nogen af ofrene er såret af ild afgivet i forsvar mod Hasan”. To vidt forskellige amerikanske udlægninger af major Hasans massemord. Først col Peters der “brækker sig over medierapporteringen af det værste terrorangreb i USA siden 9/11”:

One of Fort Hood massacre victims was pregnant soldier Francheska Velez; Moment of silence on bases

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Janne: jeg var nødt til at undersøge, hvem der sang den arie, du linkede og er rimelig sikker på at jeg har fundet ud af hvem, her i øvrigt med tekst:

http://www.youtube.com/watch?v=1ipS1PT7CYo

Mette
Mette
12 years ago

Det er i hvert fald tæt på, og hverken Frederica von Stade eller Renée Fleming, men der er et par af de slaviske sangerinder, der minder om. Lucia Popp døde for snart mange år siden, desværre.

http://www.youtube.com/watch?v=yvenKSl2AG8

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

En fantastisk sang fra en anden stilart (folk) 😉

http://www.youtube.com/watch?v=qRmyKFmMzPs

Egtvedpigen@live.co.uk
Egtvedpigen@live.co.uk
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Tak for den smukke sang 🙂

Egtvedpigen
Egtvedpigen
12 years ago

Der skete en lille fejl! Det er IKKE min mailadresse, men blot resultatet af flourforgiftning eller en slåfejl opstået, fordi jeg efter lørdag aftens udskejelser i provinsen stadig ikke er helt på toppen…

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Egtvedpigen

Nå, øv 😉

Ja, du må holde op med alt det tandbørsteri og så feste lidt mindre LOL

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Selvtak – jeg har faktisk en endnu bedre live version (fra radio) med kun 2 (3) stemmer
og guitar. Må se om, jeg kan få den uploadet.
Den version er så man næsten får tårer i øjenene – de synger den også lidt
anderledes med nogle vilde tonespring ( kan ikke lige huske, hvad det hedder ).

Det er en af den slags melodier, man bare får på hjernen, ikke? 😉
Jeg genfandt den tidligere i dag på min mp3-afspiller, og har gået
og nynnet den den hele dagen, og forsøgt at finde ud af at spille
den på guitar.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Bjovulf

Nå, jeg byttet rundt på det – 😉

Det var altså in the “Deep in the Darkest Night” med Maddy Prior,
jeg mente (senere link)

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

UNDSKYLD

der skulle selvfølgelig have stået Lt.Col. Ralph Peters.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Som det forøvrigt fremgår at hvad Col.Leut. Ralph Peters siger, så har de amerikanske myndigheder med Obama i spidsen travlt med at tale udenom HVAD der fik Nidal Malik Hasan til at begå massemord.

Dette er totalt modsat hvad jeg f.eks. lærte derhjemme nemlig – at vil/skal man have fundet løsninger på de problemer man sidder med er man nødt til at erkende at man HAR ET PROBLEM !

Og det vil de amerikanske myndigheder lige så lidt som vores hjemlige/ EU-politikerne !

Problemet hedder ISLAM .

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Ja det samme sker herhjemme, der er ingen politikere der tør at sige det, både fordi vi har mange af dem i landet men også fordi vores kollektive moral siger (sagde for nogens vedkomne) at alle religioner er lige og at alle skal have lov til at tro hvad de har lyst til. Religion skulle aldrig have været en menneskeret, det er sygt at lade sindsyge mennesker smitte andre med deres sygdom 🙂

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Niels Hansen Jo, det kan du have ret i, når vi taler om ikke-muslimske befolkninger. Men Allah skulle angiveligt have sagt – hvilket kan læses i de islamiske tekster – at ALLE vantro er at regne for skyldige alene fordi de ikke er muslimer. Det hjælper næppe ret meget, at de “skyldige” vantro forsøger at påvirke den kollektive muslimske samvittighed, da det er ALLAH vi er oppe imod . For hvem vil muslimer lytte efter : Allah eller de skyldige vantro ? Vi kan ikke løse de vanskeligheder vi har med de i vesten boende muslimer med mindre vi begynder… Read more »

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Nej jeg tror heller ikke at vi kan gøre det, men findes der overhovedet en kollektiv muslimsk samvittighed/moral?

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago
Reply to  Niels Hansen

Ja ok, det er vel koranens ord og intet andet

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Og tak til Janne for sangen til månen!

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago

Hehe jeg læste en sjov ide: Vi skal have imamerne til at sige, at alle muslimer der udøver vold er at betragte som frafaldne, så ryger hele islam. For når en har udøvet vold og dermed er frafaldet bliver han slået ihjel af andre muslimer som dermed også er frafaldne, det bliver en muslimsk neutronbombe, i løbet af ingen tid vil de alle være væk

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Det har slet ikke noget med marxisme at gøre når de autonome går på gaden og kaster med sten. Det har heller ikke noget med anarkisme at gøre, fordi anarkister er nemlig mennesker som ikke tror på organisationer. Det har altså ikke noget, med noget som helst at gøre, når de autonome kaster sten! Det drejer sig om de vil have et ungdomshus, og når de har fået det, så drejer det sig om at de vil have lov til at feste i fred, på den måde de nu godt kan lide at feste. Ganske almindelige banale, sociale årsager, slet,… Read more »

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago

Har muslimer mon en anden (eller ingen) moral ift. vi vesterlændinge? Hvis man tænker efter så er meget af det indbygget i vores samfund, det ligger i baghovedet explicit selvom man ikke nødvendigvis tænker over det i hverdagen. Jeg mener feks. afstandstagen til terror, vold, voldtægt, mord og kriminalitet, selvfølgelig gælder det ikke alle men de fleste vesterlændinge ville ikke være stolte over disse gerninger og derfor ligger vores afstandstagen på en måde kulturelt forankret i underbevidstheden. Dette gælder ikke for muslimer, ihvertfald en stor del af dem. Hvis man siger til dem at de burde tage afstand fra disse… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

DR har ikke overraskende valgt at fokusere på familiemedlemmer der mener at majoren blev diskrimineret.

h t t p://www.dr.dk/nettv/update/?video={d052f77c-48b5-4dff-996e-3ab31dae8b4d}

Kunne man forestille sig DR vinkle på samme vis, hvis det f.eks. er rockere, der agerer udemokratisk og voldeligt? Næppe. Der står i øvrigt heller ikke noget på DR’s hjemmeside om de mange mennesker der nu har mistet familiemedlemmer. Derved ligner DR Politiken.

Per N
Per N
12 years ago

Smukt Smukt Janne.

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Per N

Ja, mere end det.

Janne
Janne
12 years ago

OT

Nogen siger at sjælen sidder i ørerne. Når jeg hører sang til månen, kan jeg godt synes det samme.

http://www.youtube.com/watch?v=wPEDeWyWgw4&feature=related

Janne
Janne
12 years ago

Godt at den svenske kvindelige præst tager figenbladet fra munden. Mandfolk ligner ikke altid – ja mandfolk. 🙂 Det ses jo på den svenske respons på hendes artikel og synspunkter, at der ikke er mange, der ønsker at tage debatten om mennesker der er i nød på grund af f.eks. religion. Det er helt utroligt så tabu og forbudt det er blevet at tale om netop mennesker der kommer i klemme på grund af religion. Og netop derfor er det så vigtigt at tage debatten. Urimelig religiøs adfærd fredes i stigende grad for kritik og det duer altså IKKE i… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Det er underligt at så mange medier har så travlt med at tale om at det ikke har med religion at gøre nu da en mand der er islam opdraget har taget livet af flere amerikanske borgere.

Skal vi så også til at høre medier sige at det ikke har noget med religion at gøre hver gang mennesker der er opdraget med islam gør noget godt?

Det lader til at mange medier bruges til at bestemme hvad vi borgere skal mene om lige præcis islam. Det opfatter jeg som klam propaganda.

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x