30
jan
Seneste opdatering: 31/1-10 kl. 0242
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Søren Krarup og Naser Khader diskuterer: Er der forskel på islam og islamisme?

Det står efterhånden til ulidelighed klart hvor det pædagogiske dødvande befinder sig, for så vidt at det giver mening for os uanstændige at prøve at overbevise modparten i spørgsmålet om verden skal forstås ud fra kendsgerninger eller holdninger. Svaret kan synes indlysende, men i mainstreammedierne er holdninger Allah, som når DR i omtalen af programmet her annoncerer at man “diskuterer …, om der [er] forskel på islam og islamisme, og hvilken betydning det får for ens holdning til indvandring, terrorisme og demokrati om man synes, at islam og islamisme kommer ud på et eller om der er forskel”. Den pædagogiske hurdle er af psykologisk art, og derfor kan vi kun vedblive med at trække ‘faktualitetskortet’, og bede modparten om at argumentere i stedet for at “synes”. Ligeledes er spørgsmålet i overskriften et af de mest knusende kort vi kan trække, for i sidste ende må relativisering, ikke-essentialisering, anstændighed, flinke grønthandlere, og forskel på muslimer og ‘islamister’ kunne løse helt akutte problemer hvis disse begreber skal have nogen værdi – kan denne tilgang  med tiden gøre det sikkert for Naser Khader, Kurt Westergaard, Robert Redeker, Ayaan Hirsi Ali og Geert Wilders at gå på gaden uden livvagter? (LFPC).

Sverige: Skænding af kristne grave

Det kan bli larm och stängda grindar på Östra kyrkogården, efter bilbränder och vandalisering. Efter flera brinnande bilar och skadegörelse på kyrkogården har personalen fått nog. I början av februari kommer en säkerhetskonsult med förslag om åtgärder.Östra har haft det värst med tre stulna bilar. Först en traditionell bilstöld, där bilen övergavs nära platsen där det tidigare stod ett krematorium. Nästa stulna bil parkerades uppe på “rikemanskullen”, nära den Renströmska graven. Den branden åstadkom viss skadegörelse på ett par andra gravar.Nästa bil parkerades och tändes på ovanför Seatons grav, nära SA Hedlunds grav. Här skadades ingen grav, men bilarna har varit totalt utbrända. Seatons grav, som är den största och pampigaste graven på Östra, fick granitlocket förstört genom att någon eldade på det.Kyrkogård kan stänga efter vandalisering

Östra kyrkogården, Göteborg. Foto:Rikemanskullen. Fænomenet er ikke nyt. Svensk journalistik slår hvergang over i en dans på gloende kul og glasskår. Her skal ikke tydes eller tænkes ængstelige tanker, det er dog svært at forhindre folk i begå mindre tankeforbrydelser: Arabiska tonårsgäng trakasserar kyrkogårdspersonal i Malmö. Mere: Flera brandhärdar på Östra kyrkogården i Malmö,Vandaler välte 40 gravstenar i Malmö, Hemmagjorda bomber exploderade vid Östra Kyrkogården, Inkastade flaskor låg bakom smäll på kyrkogård, Hemmagjorda bomber oroar polisen. Se kommentar:“Muslimer i Sverige krever egne gravplasser. Man kan tenke seg oppstandelsen hvis det var deres graver som ble krenket på samme måte.”

Malmø: Bombesikker børnehave

Sedan min lille son Jacob, 2,5 år, som jag hade hoppats kunna växa upp i min hemstad. Han gillar Malmö FF och Zlatan. Han går – tillsammans med ca 20 andra barn – på det enda judiska dagiset. Dagiset är omgärdat av övervakningskameror. Jacob passerar varje dag en sluss med bombsäkra ingångar i samband med att pappa eller mamma hämtar honom. När dagiset skulle märka sina västar så vågade man inte skriva namnet på dagiset på dem. Listan kan göras lång.

Min fråga till dig, Ilmar: – Är han värd ett skydd och ett kommunalpolitiskt stöd från trakasserier i Malmö, eller är även han ansvarig för israelisk politik? Skulle han vara värd ett politiskt stöd även om han växer upp och stödjer existensen av en judisk stat? Jacob får snart en lillebror. Hur skall jag som pappa kunna stanna kvar i Malmö, när stadens företrädare är såväl okunniga som likgiltiga för den situation som råder.

Tyvärr närmar sig den dagen då även jag och min familj packar våra väskor och lämnar Malmö. Utan någon politisk vilja att sätta sig in i problemen och samarbeta för att motverka dem så ser jag inte någon möjlighet att låta mina barn växa upp och gå i skola här. Vi blir inte de första som flyttar, och inte heller de sista. Judar som inte intar vissa politiska åsikter och gör bot är uppenbarligen inte välkomna. Björn Goldman: Vilken framtid har min familj i Malmö, Ilmar? – se kommentarerne.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
14 years ago

@tavsen

Der var heller ingen der tog anstød af de heilende Palæstiensere, der i.f.m. med pro-Israel demonstrationen på Rådhuspladsen i janaur 2009 stod og råbte ‘kill, kill the jews’.

JensH
JensH
14 years ago

@Mette

“Han var meget opsat på at advare mod det hastigt voksende antal af musllimer i Rusland, ”

Er det ikke også det i Norge. De må da efterhåneden have relativt lige så stor en andel af muslimer som Rusland, eller hur??

Mette
Mette
14 years ago

Pk Du kan glæde dig til at læse det kapitel om den vestlige efterretningstjeneste, det er en lille perle. Jeg har læst noget lignende i en norsk blog, hvor en tidligere ansat i efterretningstjenesten (sådan forstod jeg det) ofte skrev indlæg. Han var meget opsat på at advare mod det hastigt voksende antal af musllimer i Rusland, som Norge jo har grænse til. Regnar Rasmussen er dansk sprogofficer og mener, at Ruslands efterretningstjeneste var den eneste velkvalificerede i Vesten, da vi fik choket den 11. september 2001. Kapitlet blev skrevet, førend Irakkrigen tog sin begyndelse og stemmer udmærket med den… Read more »

tavsen
tavsen
14 years ago
Reply to  Mette

“rotter i hullet” jo, der var flere mennesker end Khader, der blev omtalt som rotter. Men er rotte et urent dyr??

Mærkeligt nok var der ingen anstød af den debattone 😀

Pk
Pk
14 years ago

Mette, lidt kort ,en kan huske at Naser blev truet ved offentlige møder.
Husker jeg forkert? Fint indlæg du har , nu vil jeg genlæse På Koranens Vej,
kap. af Regnar Rasmussen….

Pk
Pk
14 years ago

“Hvorfor har du livvagt, Naser?” lyder spøgsmålet, men vi bør hellere spørge:” Hvor er I ligeglade med at
Naser har livvagt, fru Jelved og Fru Vestager?
Ja, og alle de andre fruer og herrer i Folketinget.
Måske det er nogle hårde typer, som sidder derinde?

Mette
Mette
14 years ago

Ja, hvorfor har Naser Khader livvagt, det har jeg ofte spurgt. Wikipedia oplyser, at flg. personer med PETs velsignelse har livvagter i Danmark: Dronningen med mand og to sønner – men ikke sønnernes hustruer og børn eller andre medlemmer af kongehuset. Statsninister Lars Løkke Rasmussen Pia Kjærsgaard Kurt Westergaard og Naser Khader Det skulle være åbenbart for en hver, at her er noget galt, og at det må holde op. I tidsskiftet “Psykologi” fra september 2006 udbreder Naser Khader sig om sin truede situation, men der er faktisk intet reelt i den smøre. Alt er meget diffust, de sædvanlige trusler,… Read more »

PB
PB
14 years ago
Reply to  Mette

Naser Khader ses ofte på gaden på Fredriksberg, uden livvagt, såå hvor overhængende er truslerne så lige?

Mea Culpa
Mea Culpa
14 years ago

Selvfølgelig er der ikke forskel på islam og islamisme. Get a grib….

Victor
Victor
14 years ago
Reply to  Mea Culpa

Hvorfor begynder du at snakke om vejrmodeller?

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
14 years ago

Bloggen Muslimska Friskolan skriver att om 30 år kommer Turning Torso vara en minaret. Jag tror dom är för generösa. Säg om 5 år istället….

JensH
JensH
14 years ago

@ole burde “Hvis tv2 hermed uforskammet proever at insinuere at snaphanen IKKE ligger til hoejre for det radikale venstre kan det blive noednendigt at sagsoege dem !” Du siger noget. Det kunne da om end ikke andet være en ‘fed happening’ at sagsøge dem. Men hvad Lars Olsen angår, så er han skam en ‘god socialdemokrat’, der har arbejdet både på Politken og LO’s Ugebrev ‘A4’. Han har også skrevet bogen ‘Det Delte Danmark’, hvori han beskriver sine mange år på Nørrebro, og ikke mindst hans datters trængsler gennem sin skoletid, hvor der år for år bliver flere og flere… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
14 years ago
Reply to  JensH

Den omtalte “solidaritet” er gennemskuet af flere og flere som finansiering af ikke-kompetitive grene på et velfærds-ønsketræ, der allerede længe har trængt til beskæring. Når det offentlige lægger beslag på så store beløb, et så stort omfang af landets samlede økonomi, følger logisk at de erhvervsgrene der er ude i en virkelig konkurrencesituation lokalt og på verdensplan må få, nej HAR det rigtig svært i forsøget på at få midler til blot deres egen overlevelse. Bortset fra opfordringer til at finde billig bolig og isolere denne, gøre venskab med en bonde eller få skaffet jord til dyrkning af diverse grønt… Read more »

Pk
Pk
14 years ago

En kirke har store problemer. Biler brændes og nu skal en sikkerheds-konsulent komme og give gode råd.
Hvorfor ikke spørge Mona Muslim ? Hun er jo sveriges fremtid og hun ved om nogen, hvad der skal gøres.
Hvor er de heldige, at have Mona Sahlin til at klare problemerne…

ole burde
ole burde
14 years ago

Lars Olsen har fat i noget af det rigtige ,han har fundet ud af at der noget rivende galt med samfundseliten som helhedsfaenomen,godt klaret, men hvorfor er det saa vigtigt for ham at distancere sig fra DF ? Den simpleste og derfor den mest logisk rigtige forklaring er , at han er en blind hoene med et veludviklet talent for at finde GULDKORN som kan saelges i bogformat !

Snowball
Snowball
14 years ago
Reply to  ole burde

Hvis han ikke tager afstand fra DF, vil de anstændige ikke høre en lyd af hvad han siger, hvor fornuftigt det end måtte være.

ole burde
ole burde
14 years ago

Hvis tv2 hermed uforskammet proever at insinuere at snaphanen IKKE ligger til hoejre for det radikale venstre kan det blive noednendigt at sagsoege dem !

JensH
JensH
14 years ago

Så er Snaphanen nævnt på TV2.dk, hvor de i gårs dagens historie om at Lars Hedegård forlader DF bl.a. skriver:

“Han blev kraftigt kritiseret i offent­ligheden efter et interview på bloggen Snaphanen, hvor han udtalte sig om muslimske familier.”

http://nyhederne.tv2.dk/politik/article/28161537/

Egentlig utroligt de ikke skriver “den højre-ekstreme blog Snaphanen”. Jeg troede de på Journalisthøjskolen lærte, at alt hvad der ligger marginalt til højre for Det Radikale Venstre skal omtales med betegnelsen “Højre-ekstrem”. Men det kan selvfølgelig være en ren forglemmelse fra journalistens side.

Snowball
Snowball
14 years ago

Off topic: Kan jeg tillade mig at henlede opmærksomheden på et interview i Politiken:

http://politiken.dk/debat/article890455.ece

Forfatteren Lars Olsen bliver interviewet – Han har skrevet en bog om det nye klasseskel i Danmark, og jeg mener at han har fat i det underliggende problem, der giver grobund til så mange konflikter i vores samfund. Nemlig at vi har fået os en ny adel, der sidder på magten, og som ikke vil anerkende den virkelighed som resten af befolkningen lever i.

Victor
Victor
14 years ago
Reply to  Snowball

Fint link. Ikke overraskende eller banebrydende; men Lars Olsen har jo ret. Jeg ville nok være endnu skarpere – jeg er hamrende træt af den DJØF-fraktion, han taler om. Det er i grunden forbløffende, at de typer er sluppet afsted med at tage magten over læger og sygeplejersker, bilde folk ind, at du kan få ordentlig hospitalsrengøring for en brøkdel af det, det kostede, da læger og personale faktisk arbejdede sammen. At en politireform, som bliver gennemført på trods af betjentenes advarsler, af en skole-politik, hvor lærerne skal bruge uanede mængder af tid på at udfylde skemaer, lave tests og… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
14 years ago

Inrättar dom en muslimsk begravningsplats i min hemstad så svär jag att jag skall göra till en regelbunden nattlig vana att gå dit och pissa och fläska på gravarna.

Sveas rika
Sveas rika
14 years ago
Reply to  Robin_Shadowes

ha ha
Jag kom just på att de skaffat en där jag bor så jag måste nog fan spara fläsksvålen på julskinkan och gnida in deras gravar nån natt!!
Det roligaste är att jag har en hund som fått för sig att skita på upphöjningar så jag ska nog fan ta med honom också. 🙂

\Svea
(kom precis på nåt bättre,vi har en helvetes massa vildsvin här som kommunen inte tar tag i .
om man kunde få deras stråk att gå in på musseslutstationen)

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x