27
feb
Seneste opdatering: 16/10-16 kl. 1744
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Its climax is contained, very theatrically, in a stairwell, with the players in Molière’s company carrying their tubercular actor-manager up to a destination that will never be reached. One gets the distinct impression, watching, that the players are running up and down and up and down on the same two or three steps, the way one might perform such a scene onstage. Molière’s death is one of the most famous ever recorded in the annals of the theatre. He was in the middle of a performance of Le Malade Imaginaire, a play about a hypochondriac, when he collapsed onstage, coughing up blood. He got up and completed the performance before collapsing again and being carried home to his death, still in make-up and costume. Ryeberg.

Molierére: Theatre du Soleil, 1978.  min 255. Musik: Henry Purcell: The cold genius,“What Power art thou, who from below….Let me breathe again.” Opera King Arthur.

Sprogbesidderne vinder

Lad  os tage udgangspunkt i ordet “främligsfientlighet”, der vel forkommer 200 gange hver dag i svensk presse. Det er hvad det siger, eller hvad er det i grunden ? Studerer man hvad velskrivende og oplyste svenskere i dag skriver rundt på nettet uden for pressen, så er der noget der ikke stemmer. I den udstrækning de  overhovedet er “fjendtlige” over for fremmede, drejer det sig om groft kriminelle der  misbruger deres ophold i Sverige. De er langt overvejde “fjendtlige”, det vil sige  legitimt politisk uenige med politikere og journalister. At disse drejer denne uenighed om til noget, enhver kan blive uenig om at fordømme, “rasism och främligsfientlighet”, er et så billigt og fejgt sprog- trick, at det ikke  burde kunne  lade sig gøre: “Kritiserer du mig, er du fremmedfjendtlig.” Men det kan det, se bare ex(?) kommunisten Åsa Linderborg i AB idag. At hun, Lena Sundström og tusinder af andre letvægtsintellektuelle kan have sådan en succes, skyldes at de har over 70 års knusende kulturmarxistisk sejr i ryggen. De flyder ned ad en flod, og behøver hverken bevæge hovede, arme  eller ben, for at komme frem.  De det hele med hjemmefra. De skal bare sige “islamofobi” (et andet sprogligt svindelnummer) – så klapper samtlige politikere og kolleger i takt af dem. Det er et system, der belønner holdninger, ikke talent.

Det er af samme grund at svenske borgerlige, som både Enzensberger og Huntford har bemærket, ikke  har deres eget sprog, og derfor blot  er pseudoborgerlige, det vil sige plastikliberalister og temmelig enige med kulturmarxisterne i at afsky nationalstaten og al dens væsen. Derfor forsvinder den svenske nationalstat – forstået som et sammenfald af sprog, kultur, religion og etnicitet indenfor samme grænser – så hurtigt at man ikke tror sine øjne. Selvom de alle skulle ombestemme fra idag, vil den være borte om en generation. – Der er en stor sorg og en overvældende vrede i Sverige idag. Det ser jeg selv, og jeg hører det fra venner. Men skal man dømme  ud fra opinionsmålinger, så er den ikke nær stor nok til at ændre noget væsentligt i det parlamentariske billede i Sverige, hvad der selvfølgelig ikke skal være en grund til ikke at forsøge. Den folkelige, sunde fornuft og indignation er ikke bare oppe imod en knusende medial overmagt, de er  oppe imod hele det propaganda-sprog der anvedes i den offentlige samtale i landet, en ulige kamp. Når man som dansker følger svensk debat -at deltage er i praksis umuligt – er det i høj grad at træde ind i en fremmed associationsramme, som det kræver år at tyde. Følger man derimod den pluralistiske engelske, tyske eller franske, finder man altid noget der lyder hjemligt, hvor det bare er sproget, der er anderledes. Så gennemgribende er den officielle svenske tankeverden fjernet fra den main-stream europæiske, hvor ingen statslig centralmagt har kunnet udøve samme dominerende indflydelse over  åndslivet. I Sverige kan man have dissident-agtig status. Den prækære situation opstår, når man har opnået at gøre 20-30 % af befolkningen til dissidenter.

I sproglig henseende var Danmark derfor langt bedre rustet til at klæde “de moralsk banale, oppustede, insinuerende fejlslutninger og dårlige argumenter af”. Det tog os kun 17 år og det er godt at leve i et land, hvor øregas ikke holder i længden. At Bæk Simonsen, Manni Crone, P 1, DIIS-og RUC-segmentet gasser videre, er uvæsentligt, for de gør det i deres små reservater. Danmark vandt, de tabte. Men vores pris er en lang, lang rekonvalcens, hvor Sverige bliver sygere for hver dag, for hver time der går. (Se også: Cultural marxism,The History of Political Correctness.)

Professor Helmuth Nyborg og den politiske korrekthed

Må man sige at nogle mennesker er klogere end andre? Er der tanker, man ikke må tænke? Politisk korrekthed er et begreb som mange har et anstrengt forhold til. Det oser af censur og begrænset ytringsfrihed, men måske kunne man også se politisk korrekthed som et nødvendigt hensyn til vores medmennesker? Eksistens handler om valget mellem politisk korrekthed og det ukorrektes pris. DR P 1 Eksistens.

Flemming Rose: “Tøgers trumkort til islamisterne”

Det er ikke bare i Danmark, at Tøger Seidenfadens selvpromovering som politisk aktør på bekostning af sine kolleger og sit land vækker mishag, det er i pressen i hele den frie del af verden. Det er en høj pris vi skal betale for at Politiken kan stå sig godt med Margrethe Vestager, Uffe Ellemann og Abdul Wahid Petersen. Vi er, som Rose siger i interviewet, i en langt værre situation end for fire år siden, og så vælger Politiken at gå ud og give  opmuntringer til fanatikere, der hellere end gerne vil intimidere os yderligere. Tøger  Seidenfaden må naturligvis tage på sin kappe de ubehageligheder ytringsfriheden og Danmark nu kan rammes af. Hverken den danske eller den udenlandske presse er ham nådig: Internationale presseorganisationer mener, at dagbladet Politikens undskyldning for at have genoptrykt Muhammed-tegningerne kan skade ytringsfriheden i hele Europa.

Aftenposten.no i Malmø

Vi blir trakassert, og vi blir fysisk angrepet. Det er ingen tvil om hvem som står bak, nemlig personer som har bakgrunn fra Midtøsten.
Det er informasjonsansvarlig i den jødiske menigheten i Malmö, Fredrik Sieradzki, som sier dette til Aftenposten. Blant Malmös mange innvandrere er det et stort antall mennesker som kommer fra ulike muslimske land i Midtøsten. Det finnes en strømning i den muslimske verden der man bedriver hets mot jøder. Denne hetsen får enkeltpersoner til å forfølge og trakassere Malmös jøder, sier Sieradzki.
Marcus Eilenberg, et annet medlem av den jødiske menigheten i Malmö, er blant jødene som har valgt å forlate byen.
– Mine barn er ikke lenger trygge her. Jeg tror ikke at hatet med tiden vil bli mindre, snarere tvert imot. Tenk at fantastiske Sverige ikke kan gi min familie trygghet. Det er uhyggelig, sa Eilenberg for kort tid siden mens han var i gang med å flytte fra byen.Han forteller at folk har kjørt forbi ham på vei til synagogen, og ropt «jævlig jøde!» til ham. De jødiske gudstjenestene må ha politibevoktning, og til den jødiske gravlunden kan man ikke under noen omstendighet gå alene.
Den jødiske menigheten i Malmö er nå på cirka 700 personer. Fredrik Sieradzki regner med at et 30-talls jøder har forlatt byen de siste par år. Dette er i hovedsak unge mennesker som ser det som umulig å stifte familie i byen. I den sørsvenske metropolen Malmö angripes og trakasseres jøder på gaten. Stadig flere av byens jøder forlater byen og reiser til Israel.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PeterK
PeterK
11 years ago

En beslutning om at lukke DR får man aldrig igennem, der er for mange polittiske kartofler der skal hyppes. Vi kan ændre licensen, så man som naturligt i et frit land (i skåltalerne i det mindste) ikke er tvangsindlagt til at betale til en TV station, fordi man har en mobiltelefon, der kan gå på nettet. Indfør frit kanalvalg ligesom vi har frit valg af ugeblade, så lukker det ret hurtigt af sig selv.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  PeterK

Man kunne demokratisere lidt. Lave elektronisk afstemning om, hvilke kanaler, der skulle have pengene. Men vi skal have en borgerlig kanal først….

Liva
Liva
11 years ago

DR slører muhammedtegning i nyhedsindslag (27.2.2010) om tegning på partis hjemmeside:

h t t p://www.dr.dk/nettv/update/?video={a14e8885-b9b9-4a3b-9284-4aac17caa9c2}

Johansen
Johansen
11 years ago
Reply to  Liva

DR tør ikke engang vise Kurt Westergaards tegning af Muhammed med bombe fra DFs hjemmeside. Hvor dybt patetisk men hvorfor er jeg ikke overrasket?

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Johansen

DR har censureret en vestlig (avisansat) mands vestlige måde at udføre sit arbejde på, på en vestlig avis. I stedet for har DR gjort som man gør i ikke-vestlige lande – bestemt af ikke-vestlige religiøse dogmer. Det gør DR til Damaskus Radio. DR bekræfter med sin fjernelse af en vestlig avismands tegning – indtrykket af at Politikens (og DR’s) reelle chefkontor nu ligger i et ikke-vestligt land. Flere offentlige institutioner agerer lige så; Indfører halal normer for mad, fjerner kød, indfører kønsapartheid, bederum og for påklædning af ansatte af hunkøn; hijab.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Liva

Hvad i hele hue hel…. er meningen? Siden hvornår har en public service kanal fået ret til at censurere folkevalgte politikeres budskaber til vælgerbefolkningen? Hvem i himlens navn har givet DR mandat til at censurere Pia Kjærsgaard, som står som afsender på artiklen på df’s hjemmeside? Hvor er alsidighedsforpligtelsen? Der SKAL være plads til islamkritik på DR. Det her er et nyt lavpunkt. Føj for den lede.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Beklagelig aktuel fjernelse af spørgsmål og kommentarer på større dagblad. http://www.berlingske.dk/debat/hvad-synes-du-om-politikens-undskyldning-0
 Du har ikke adgang til at tilgå siden, der kommer frem på linket, ja, det står der nu. Der var utallige der på Berlingske Tidende havde kommenteret hvad vedkommende synes om Politikens undskyldning, og det forekommer mig ret sært at alle kommentarer og spørgsmålet er fjernet.
 Kopi af egne ord skrevet på det tidligere fungerende link her i lidt ændret form:
 Forventeligt.
 Fredag, den 26 februar 2010 kl. 17:21
 En forventelig og beklagelig ytring.
 At undskylde som reaktion på at nogle hævder sig forulempet eller krænket er en benyttelse… Read more »

PeterK
PeterK
11 years ago
Reply to  Peter Buch

Det er værre. Nu får du en 404. Det betyder at siden simpelthen er fjernet fra deres web-site.

Så meget for Fru Knudsens protest – ingenting, værdiløs bragesnak.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  PeterK

Ja, alle 10-11 sider med kommentarer er væk, dertil kommer oversigten over mest læste over en periode på 24 timer tilmed måtte fjernes indtil der er gået 1 døgn fra siden blev fjernet.

PeterK
PeterK
11 years ago
Reply to  Peter Buch

Censuren er genindført i Danmark, i hvert fald i Berlingske. Det har da i det mindste den fordel at nu kridtes banen op, og det er tydeligt hvem der står på hvilken banehalvdel.

Victor
Victor
11 years ago

Det her er stort…det kan være det, amerikanerne kalder for et “cronkite moment”. Polly Toynbee har i dag en klumme i Guardian, hvor hun hudfletter briternes indvandringspolitik.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/feb/27/our-borders-are-porous/print

Et lille citat:

“Controlling the borders is a first duty of government. Sudden and unexpected immigration has abruptly changed the nature of some communities and there is no point pretending it can or will be reversed”…..

Åbenbart er de teknoniske plader også ved at skife på den anden side af Nordsøen.

WordsSpeaker
WordsSpeaker
11 years ago
Reply to  Victor

Hoved budskabet i hendes tekst er at man ikke kan gøre noget ved invandringen og derfor end ikke bør forsøge. Endvidere støtter hun helt Labours bortforklaringer om at planen om at åbne massivt op for indvandring skulle være baseret på falske informationer.

Det er The Guardian som The Guardian altid har været.

Liva
Liva
11 years ago

Religionskritik/satire skal være farve- og kulturblind. Al form for religion skal kunne diskuteres og indgå i pluralistisk debat og satire i et åbent og demokratisk land som Danmark og i Vesten og i verden i det hele taget. Også islam. Politiken særbehandler, lader sig kue og slesker når det handler om islam og islamiske religiøse følelser. Det er ikke værdigt for en vestlig avis. Så bliver det missionsarbejde i stedet for. Og så er avisen endt med at være et missionsblad. Hvilket ikke er hverken Georg Brandes eller PH værdigt. At høre at chefredaktøren kalder efterkommere efter en såkaldt profet… Read more »

WordsSpeaker
WordsSpeaker
11 years ago
Reply to  Liva

Tænk på alle de firmaer der har reklamer i Politikken, som ikke just er halal. Med Tøgers handling har han, sådan set i det lange perspektiv, faktisk truet disse firmaer på livet. Må håbe at mængden af annoncører bliver mindre.

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  WordsSpeaker

Det er jo det. Hvis Vesten ikke har vestlig, fri, presse, så er Vesten ikke mere Vesten, men en islamisk halal provins – afhængig af mullah fordomme og religiøse dogmer. Med halal forbud og tabuer en masse. Halal tabuer indgår allerede nu som del af Københavns og Århus offentlige madordninger bl.a. på folkeskoler og børneinstitutioner. Og i slagtning af dyr i Vesten – selvom langt de fleste vesterlændinge ikke ønsker halla slagtning af dyr. Eller at spise dyr der er slagtet efter religiøse fordomme. Det er en joke at nogen vil bilde mennesker ind at hvis de spiser noget bestemt… Read more »

Victor
Victor
11 years ago

Et spørgsmål her: Information har i dag et billede hvor Tøggher shaker hands med Ahmed Zaki Yamani. Er dte taget i København?

http://www.information.dk/225717

Hvis så – hvordan i hede hule helvede har manden fået visum til Danmark?

WordsSpeaker
WordsSpeaker
11 years ago
Reply to  Victor

Tøger var i Saudi Arabien for at bukke og skrabe.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  WordsSpeaker

Ærgeligt at de ikke beholdt ham 🙂

Kunne de så ikke have anholdt ham og idømt ham livstidsstraf for profetfornærmelse dernede?
Det havde da været en udgang alle – på nær Tøger Chamberlain – kunne leve med …

WordsSpeaker
WordsSpeaker
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Lol fin referance til Chamberlain der, og desværre alt for sand.

Niels Hansen
Niels Hansen
11 years ago
Reply to  Victor

Der stod i en anden avis at de to mødtes i London

WordsSpeaker
WordsSpeaker
11 years ago
Reply to  Niels Hansen

Ser ud til at du har ret.

Gotiska Klubben
11 years ago

“Att främlingsfientligheten inte är specifikt dansk, utan något som kan drabba vilket land och vilken liberal kultursida som helst.” Åsa Linderborg

Jo, främlingsfientligheten har drabbat Sverige hårt. När svenskar flyr Malmö och Södertälje, när judar flyr Malmlö, när muslimer flyr Södertälje – vilka är då främlingsfientliga? Jo, de importeradede kulturerna från MENA-land.

Asger Trier Engberg
Asger Trier Engberg
11 years ago

Det er et stort problem for den svenske islamkritiske fløj, at de ikke er erkendte omkring sprogets virkemidler. Sproget og ideerne hænger sammen. Hvis det lykkes at bruge ordet “islamofobi” så skaber det en bestemt ide. Hvis det lykkes at bruge ordet “islamisere”, så skaber det en bestemt ide. Dette kan bruges til at styre masserne med. Det er der mange kloge herrer og damer i forskellige tænketanke, som er udemærket klar over. Det er ikke helt tilfældigt hvad vi bliver præsenteret for af ord igennem politik og medier. Det har vi været bevidst om her i Danmark. Vi har… Read more »

Liva
Liva
11 years ago

Ja, humor er godt. Rigtig godt at finde ord der gør grin med plastik ord som f.eks. islamofobi. Rockerfobi.. haha..

Pk
Pk
11 years ago

Fra vores mangfoldige verden.
Hr. Godsejer, spiller de Golf?
Nej da , det har jeg da folk til.
Hr. Socialdemdemokrat , er De nogensinde blevet gennemtæsket
af indvandrere?
Nej da, det har jeg da folk til.

LWB
LWB
11 years ago
Reply to  Pk

“Jeg ved ikke engang hvordan man holder på en Caddie!”

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

http://www.berlingske.dk/danmark/norsk-avis-er-forbloeffet-over-politiken Den norske avis Aftenposten, der selv for nylig har bragt Muhammed-tegninger, ryster på hovedet af Politikens beslutning om at undskylde for krænkelser i forbindelse med tegningerne. Af Mette Dahlgaard Fredag den 26. februar 2010, 16:39 Det var med stor måben, at chefredaktør for Aftenposten, Hilde Haugsgjerd, modtog nyheden om Politikens forlig med profetens Muhammeds efterkommere. Hun og Aftenposten står selv midt i deres egen Muhammed-krise, efter avisen trykte en faxkopi af fem ud af de 12 tegninger, der oprindeligt blev bragt i Jyllands-Posten. Det skete nøjagtig fire år efter tegningerne første gang så dagens lys, fordi karikaturtegneren Kurt Westergaard… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Nyt fra Morten Uhrskov Jensen – om udskiftningen af det svenske folk http://blogs.jp.dk/setfrahoejre/2010/02/25/sadan-skifter-man-en-befolkning-ud/ Sådan skifter man en befolkning ud Dato: d. 25.02.10, 23:22 Af: Morten Uhrskov Jensen Emner: Hurtigere, højere, længere, Sverige er helt med fremme, ikke så meget i sportens verden, men med hensyn til hurtigst muligt at få erstattet den oprindelige befolkning med et frisk pust udefra. På side 7 i en rapport fra Migrationsverket kan man af en figur læse sig frem til, at Sverige indtager en uindtagelig førsteplads, når det handler om tilladelser til familiesammenføringer fra tredjeverdenslande. Er man ikke tilfreds med de ca. 37.000 familiesammenføringer… Read more »

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x