17
apr
Seneste opdatering: 18/4-10 kl. 0843
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Malmø kommune (276.244 indbyggere) havde 2009 168 anmeldte voldtægter (Exel). Hele Danmark (5.4 mio) havde 2009 431 anmeldte voldtægter. Hele Sverige 5. 937.  Fra  TV 3 Efterlyst 14 april 2010. – Normalt blogger vi ikke “vardagsbrott,” da man kan fylde en blog med det hver dag. Men for at man ikke skal tro det ikke forekommer, kan man se her: Det oprovocerade ungdomsvåldet, Två unga kvinnor rånade av ungdomsgäng. Der er mennesker bag alle historierne og al statistikken, men man må selv opsøge det. Mængden er for stor. Malmø -en by på Århus´størrelse – 746 røverier mod privatperson 2009, hvem udholder det ?

Tænketank: Bekæmp terror med drastisk nedsat ambitionsniveau

Dette er en ny vinkel på de enfoldige antagelser der hærger mainstreammediernes dækning af terrorisme og islam: Målet antages helt ureflekteret at være forhindring af bombesprængninger, uden tanke på de langsigtede perspektiver for et samfund der rummer mennesker der falder helt og aldeles uden for dets historiske værdier og traditioner. De samme værdier og traditioner der har foranlediget strømme af disse mennesker til at drage hertil – oversavet gren-effekten. Man tager sig til hovedet over tænketanken Demos’ naivitet, hvis analyse tilsyneladende ikke har taget højde for den konstante nedgang af antallet af vantro i muslimske samfund som følge af det stadige pres en herrefolksideologi lægger på udøverne af disse landes oprindelige religioner. Tyrkiet har som bekendt mindre end 1% ikke-muslimer i dag.

The way to beat al Qaeda and stop Islamist groups gaining recruits to violent causes is to remove their “cool” image and make fun of terrorists instead, according to a major international study published on Friday. […]

Violent radicals tended to have a poor understanding of Islam, were less likely to have been brought up in religious homes, were less likely to have studied at university and less likely to have been involved in political protest, the study said. […]

What made them unique was a loathing of Western society and culture. The authors argued that it was possible for people to read radical texts, be vocally opposed to Western foreign policy, believe in Sharia law, and support the principle of Afghan and Iraqi Muslims fighting coalition troops, while denouncing al Qaeda-inspired terrorism. […]

Authorities should not use the slogan “Islam is peace” as it did not work and radical preachers should be permitted, although those espousing violence, or religious or racial hatred should be dealt with. The authors advocated using satire and pointing out militants’ incompetence to remove whatever glamour al Qaeda held, and suggested creating a U.S. Peace Corps-style program allowing Muslims to do volunteer work in countries such as Afghanistan and Iraq. […] Defeat al Qaeda by removing its “cool” image

Man accepterer med andre ord at muslimer har særlige forpligtelser over for trosfæller som de som afledning kan tilgodese ved frivilligt arbejde. At rekruttere dem til tværreligiøse nødhjælpsorganisationer  i selskab med ikke-muslimske landsmænd har man ikke overvejet, eller man har på forhånd afskrevet det som håbløst. Interessante tider venter os. Via Gates of Vienna (LFPC).

Professoral linedans

Det er en rigtig god ting med ‘mangfoldighed’ i forsvaret for ytringsfriheden, og fremkomsten af Fri Debat skulle ideelt set kunne skabe en frugtbar dynamik med Trykkefrihedsselskabets tilgang til emnet. Som medlem af sidstnævnte må jeg dog bare trække på skuldrene af Frederik Stjernfelts pertentlige fremstilling her, komplet med pegepind og hvide handsker. Tingene stilles nydeligt og systematisk op, problemstillingerne gøres forståelige for auditoriet (“forskellige grupper i samfundet, ældre, unge, kvinder, mænd, troende, bøsser, syge, jyder, indvandrere osv. osv.”). Prisen er en pænhed og distancering fra det indholdsmæssige i de forskellige aktørers positioner, som en og anden måske kunne opfatte som berøringsangst. Dét kan jeg ikke bruge til noget.

Det burde i og for sig være en enkel sag at fastslå alle menneskers lige ret til at udtale og udtrykke sig, som de har lyst – på skrift, i tale, i kunst, medier, musik osv. […] Men det er tydeligvis ikke i praksis en enkel sag. Der er desværre mennesker overalt i verden, som hver dag forsøger at forhindre andre i at udtrykke sig. Ofte med implicitte eller eksplicitte trusler om vold eller repressalier, som har held til at overbevise den svagere part om det ufordelagtige i at åbne munden. […]

Bemærk her udeladelsen af påkaldt, postuleret krænkelse, af offerkultur og offergørelse som politisk våben mod demokratiet. Stjernfelt antager at krænkelsen er reel og rimelig:

Tanke og tale, som opfattes som anstødelig, er begribeligvis noget andet end de nævnte materielle forbrydelser. Når Zenia Stampe og andre melder mennesker til politiet for blasfemi eller racisme, så sender de ikke bare ’signaler’ eller ’tager afstand’ fra de holdninger, som disse mennesker har udtrykt. […]

Her savner man henvisning til ytringer der er faktuelt sande, men som afføder påstand om krænkelse. Mener Stjernfelt at f. eks. fri, åben og faktuelt korrekt debat hos vantro om Muhammeds sexliv eller karavaneplyndringer “er” “afskyelige og forkastelige”? Det er der altså nogle der mener de er:

Selv ytringer, som er afskyelige og forkastelige, og som ikke synes at fremme noget som helst ønskværdigt, må det åbne samfund rumme uden anden straf end at tilbagevise, problematisere, latterliggøre og forkaste dem i den offentlige debat. […]

Og har man sagt Frederik Stjernfelt må man også sige ‘rituel afstandstagen fra de ikke-stuerene’. Selv en professor er ikke hævet over primitiv angst for stigmatisering. Ak ja (LFPC):

I øvrigt betyder en kriminalisering af udtalelser paradoksalt nok ofte en langt større udbredelse af de formastelige ord gennem massemedier, end f.eks. racistiske tossers selvmarginalisering ellers ville resultere i – for ikke at tale om den radikaliserende martyreffekt, som ligger i at straffe paranoide mennesker, der allerede opfatter samfundet som styret af sammensværgelser, for en ikkeforbrydelse. […] Frederik Stjernfelt: Afskyelige ytringer skal være lovlige

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
z
z
14 years ago

@ LFPC

Frederik Stjernfelt er pæn. Men du bør ikke underkende vigtigheden af, at han kæmper for at fjerne racisme- og blasfemiparagrafferne. Med de to paragraffer i hænderne kan vores modstandere i en ikke så fjern fremtid komme efter blandt andet denne blog. Så hans indsats er måske ikke så ringe? Det juridiske aspekt af kulturkampen skal ikke underkendes. Hvis lovgivningen tillader det, vil man gå efter det frie ord og sandheden (som den blandt andet kommer til udtryk her).

LFPC
14 years ago
Reply to  z

Det er jeg ikke blind for. Men om noget må der insisteres på at ‘the whole truth’ kommer på dagsordenen, og de rette proportioner bliver udgangspunktet. Ligesom med hvad jeg skrev om Hitchens forleden, risikerer indpakning og moralsk ækvivalens at forskyde problematikken. Også jfr. hvad jeg skrev her, at den katolske kirkes synder og undladelsessynder uden videre bliver et alment samtaleemne, mens den endnu større problematik omkring den der anden religion stadig er omgærdet af tabuisering og dæmonisering af kritikere som Hedegaard.

Universalgeni
14 years ago

Det har de gjort. Venstrefløjen troede, at racisme, fattigdom og et imperialistisk Vesten var årsag til alle klodens problemer. Men alle deres dogmer er faldet til jorden. Det er intet af, hvad de foretager sig, der virker.

Pk
Pk
14 years ago

Jeg har i årevis hadet det ord, mangfoldighed.
Oversat betyder det, at indvandrere må gerne, på det groveste, i humanistiske og socialdemokratiske lande
terrorisere den oprindelige befolkning.
Og hvorfor må de det? Fordi socialdemokrater lider af en sygdom, som hedder “hudfarve romantik”.

My
My
14 years ago

Danmark! Se och lär av Sverige och ta INTE in några invandrare från Mellanöstern eller Afrika!!

Robin Shadowes
Robin Shadowes
14 years ago

Hade jag fått bestämma så hade detta väntat våldtäkts-svinet (cirka 4:25 in i filmen). 😀

http://www.youtube.com/watch?v=dXels5zsE_M

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x