19
apr
Seneste opdatering: 19/4-10 kl. 1934
27 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jord synker i hav,de lyse stjerner, slukkes på himlen; ildbrande raser mod arnens bål, høj hede spiller mod himlen selv. Vølvens Spådom. (Iceland volcano: Amazing pictures show apocalyptic scene as wall of black fog covers the country in darkness. Lars Vilks: Vulkan- och snopproblem.)

Alle de flyvende  har fået panikangst. Mig passer det udmærket, de flyver lidt mindre. Jeg har rejst i fire verdensdele og kun fløjet én gang. Mine befordringsmidler er cykel, tog, bil og skib – i den rækkefølge. I en tid hvor vi har højhastighedstog, sætter det fokus på umuligheden af at kunne  køre transeuropæisk i tog. Det er urimeligt beværligt og urimeligt dyrt. Jeg overvejer måske at tage stil Stockholm til valget. Da vil jeg glæde mig til X-2000 lyntoget. Det  skulle tage fem timer, og der er internet i toget. Jeg har været i Sverige hundreder af gange, men aldrig i Stockholm, en slags hemmelighed jeg røber nu. Hvordan man end vender og drejer det, så ligger Stockholm ikke ligefrem på alfarvej, selvom de vistnok selv synes det.

Det “nye vi” i krise

Men “det kulturelle møde er vildt spændende.” Lidt romantik er der stadig på Politiken, de sætter en dybt troende, organiseret, kristen Katrine Kofod-Fredriksen sammen med en angiveligt moderat muslim, så er der balance i hjemmeregnskabet på Rådhuspladsen. Resultatet er illustrativt:

Når de skal giftes, skal det være med en muslim?

»Ja, for det står i Koranen. Min opgave som far er at forklare, hvad islam går ud på. Det er deres eget valg, hvis de vil noget andet. Jeg kunne aldrig finde på at tvinge mine børn til noget. Men det bliver ikke med min opbakning, hvis de gifter sig med en ikke-muslim. Og det gælder både mine sønner og døtre«.

Ville du stadig være far for dem, hvis de blev gift med en ikke-muslim?

»Nej, det ville jeg ikke. Kun hvis personen konverterede til islam«. Vores børn bliver aldrig kærester, Den troende kristen argumenterer praktisk – Den liberale muslim: “Det står i Koranen.”

Dagens Danmarksbask

Danmark överhuvudtaget har haft svårt att klara moderniteten, förklarade Brøgger på sin klara skandinaviska. Danmark har förlorat sin själ, sitt frisinne. Det var öppnare och generösare ”i sjuttiårene”, och det konstiga är att det är de som var unga då som röstar på Pia Kjærsgaard nu. Suzanne Brøgger sjunger ut

Finland: Sporene skræmmer

Finländarna vill ha tuffare invandringsregler.De som flyttar till Finland för att jobba är ändå välkomna: endast 13 procent vill försvåra den arbetsrelaterade invandringen.Av de som besvarade enkäten ansåg 91 procent att utlänningar som gjort sig skyldiga till brott bör utvisas lättare än nu. Nästan hälften vill göra det svårare för kvotflyktingar och personer som beviljats asyl att få sina familjemedlemmar till Finland. Av de olika politiska partiernas anhängare var Sannfinländarna överlägset mest kritiska mot den nuvarande invandringspolitiken. Rapport 6 sider, pdf.

DN giver undersøgelsen et par linjer mens den holder sig for næsen, og det ville jo ikke være DN, hvis de ikke skrev: Det är tidningen Helsingin Sanomat som skriver om enkäten som gjorts för främlingsfientliga webbforumet Homma. Sandheden er dog, at finske medierapporter gennem de senere år, har afspejlet en stadig større forfærdelse i det brede Finland, over hvad Sverige har tilladt politikerne at gøre ved sig selv. Forebyggelse skal helst forgår inden en handling, så Finland har tid endnu, hvor svenskerne har afskrevet sig den. Dagens Nyheter prædiker for en kirke, der er ved at miste sine troende. Bliver DN et sekterisk, politisk parti ligesom søsteravisen Politiken, efter  september valget ? Det er op til svenske vælgere.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
27 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Niels
Niels
12 years ago

@ Asger Trier Engberg: Er der virkeligt så meget at sige om den jødiske stat Israel. Der har altid levet jødiske samfund i dét geografiske område. De eneste, der orkede at “gøre ørkenen frugtbar” var jøderne. Efter FN´s anerkendelse af staten Israel faldt de arabiske naboer straks over dem. IDF har siden 1947 udkæmpet tre større krige, sejrrigt, og gennemført et større antal aktioner, fremprovokeret af arabiske ekstremister. Israel har tilbagegivet erobrede områder og trukket sig tilbage fra besatte områder. Hvornår er det nok? Våbnene har talt, forlængst. Hvorfor kan man, i Mellemøsten ikke respektere dette? Hvorfor kan det internationale… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

‘…Jeg kunne aldrig finde på at tvinge mine børn til noget. Men det bliver ikke med min opbakning, hvis de gifter sig med en ikke-muslim. Og det gælder både mine sønner og døtre«. Ville du stadig være far for dem, hvis de blev gift med en ikke-muslim? Nej, det ville jeg ikke. Kun hvis personen konverterede til islam«…’ Megafon har netop foretaget en undersøgelse, som viser, at uviljen er stort set den samme blandt danske og muslimske forældre, når det gælder kæresteri på tværs af religiøse skel. Dette er måske ikke så overraskende, som det faktisk virker. Jeg ville være… Read more »

PeterK
PeterK
12 years ago
Reply to  Emeritus

Det ville være interessant at kende kønsdifferenteringen i spørgsmålene. Hvor mange muslimske fædre ville tillade at deres søn gifter sig med en ikke-muslim? Hvor mange ville tillade at deres datter gifter sig med en ikke-muslim? Hvis min datter kom hjem med en muslimsk kommende svigersøn, ville jeg fraråde hende det på det alvorligste. Jeg ville lægge mig ned på startbanen foran flyet, hvis hun ville gifte sig med ham i hans hjemland. Det kan have meget alvorlige juridiske konsekvenser, ligesom en rejse hjem for at besøge forældrene og præsentere deres fælles børn, og måske hendes fra et tidligere forhold kan… Read more »

Universalgeni
12 years ago
Reply to  PeterK

Hvordan ville man selv have det, hvis den kommende svigersøn eller datter var nazist? Det er helt sammenligneligt. Den ariske race vs. muslim. Tallene er udtryk for dansk realisme og skal ikke bortforklares. Nu ved folk, hvad islam er og det er et gode for vores kultur på længere sigt. Der er et forhold, som også taler i danskernes favør, nemlig at det at forbyde giftermålet, vil være lovstridigt. Så nogle af de danskere, der siger, at de ikke vil forbyde det, er klar over, at de ikke kan.

Universalgeni
12 years ago

Vigtig ekskurs: Kammerater! Vi er nødt til at gøre noget ved dialogen mellem vores hjemlige (europæiske) højrefløj og den amerikanske ditto. Det er ved at køre skævt. Citat fra Family Seurity Matters i dag: But wait a minute! We are not like Greece and those other socialist and bankrupt European countries, are we? Amerikanerne har opfundet begrebet “The Americas”. Men “The Europes” eksisterer ikke. Lavede man en opgørelse over The Europes og The Americas ville figurer som Hugo Chavez, Fidel Castro, Augusto Pinochet med flere resultere i et fascistisk, socialistisk, udemokratisk Amerika. Det kan ikke nytte noget, at de sviner… Read more »

Universalgeni
12 years ago

Vi har samme arkitektoniske massemord i Danmark. Hos os er det mest begrænset til nyopførelser, men vores kulturarv holdes ikke i hævd. De større bygninger, der opføres, kunne have stået hvor som helst i verden.

Peter Krogsten
12 years ago
Reply to  Universalgeni

Du kan med fordel læse lidt om den danske kulturarv og dens mishandling ved at følge linket til Foreningen Dansk Kulturs debatforum http://www.danskkultur-debat.dk/ Sjovt nok så er “kulturpersonligheder” de værste til at mishandle den danske kulturarv. Det være sig arkitektur, litteratur, skuespil, film, der er ingen smalle steder når det gælder selvhadet. Allermest hader de dog den dumme danske befolkning, der slet ikke lever op til deres forventninger, en opfattelse de deler med Hitler, som også mente, at det tyske folk havde svigtet og burde gå under sammen med ham. Behøver jeg at nævne flere end Carsten Jensen, Klaus Rifbjerg… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
12 years ago

@ Casper Borgerlig Bums. Förstörelsen av Stockholms citykärna under 1960-talet har varit och är fortfarande mycket omdebatterad och kritiserad i Sverige. En som har gjort fantastiska insatser för att visa vad som hände är regissören och filmaren Anders Wahlgren. Se hans filmer “Staden i mitt hjärta” från 1992 och “En kluven stad” från 1997. De går kanske att googla fram på nätet. Läs här: http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/anders-wahlgren-varje-tidsepok-bor-varna-sina-kulturhistoriska-varden-1.942289 Det var förresten inte bara Stockholm som förstördes. Varenda svensk stad fick sin gamla stadskärna utplånad och ersatt med fyrkantiga betongbunkrar. Vackra gamla trähus med snickarglädje revs och jämnades med marken. Kooperationen hade egna arkitekter… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

NB!
Kasper Støvring har i dag begået en let læst, men ganske informationstæt og meget konstruktiv kronik i JP . Den er absolut læseværdig. Da den samtidig er nationalkonservativ af observans, er der nok ikke mange på venstrefløjen, der orker at tage stilling til den. Jeg gør, for kronikken uddyber på flere måder både konkret og faktuelt min kommentar ovenfor. Han udgiver også en bog. Den lægger jeg billet ind på.

http://jp.dk/opinion/kronik/article2042157.ece

Med venlig hilsen

Casper | Borgerlig bums

X2000 er et dejligt tog. Meget særsvensk og solidt, og så er der en del lyst træ. Det er nu engang et eksempel på noget som industrilandet Sverige gør bedre end Danmark, der måske er førende i myrestole og tepotter. Der er også en bistro med rimelige svenske priser. Man fik gratis drikkevand indtil for få år siden, men denne velfærdsbastion er faldet nu. Glæd dig til ankomsten på Stockholms centralstation, den er lige så antiseptisk, beton-planlagt og McDonaldificeret som byen selv. Men så snart du kommer op fra perronerne, ser du noget af det gamle Stockholm. Midt mellem beton… Read more »

Christina
Christina
12 years ago

“Jeg har i hvert fald sjældent hørt dem brokke sig over den voldtægt som byen blev udsat for i 1960′erne.”

http://sv.wikipedia.org/wiki/Norrmalmsregleringen#Kritik

http://www.graphy.se/exhibits/Sth50tal/StockholmNorrmalm.html

http://www.youtube.com/watch?v=GF_NDRM3498

Christina
Christina
12 years ago

“Jeg har i hvert fald sjældent hørt dem brokke sig over den voldtægt som byen blev udsat for i 1960′erne.”

Då får du nog ta och tvätta rent i dina öron, Casper… 😉

http://sv.wikipedia.org/wiki/Norrmalmsregleringen#Kritik

http://www.graphy.se/exhibits/Sth50tal/StockholmNorrmalm.html

http://www.youtube.com/watch?v=GF_NDRM3498

JensH
JensH
12 years ago

Disse ‘Bedsteforældre for Asyl’ bliver da også mere og mere patetiske i deres metoder. Nu har de genoptaget deres 68-ungdoms ‘aktivisme’, og afbrudt Folketingets behandling af den nye Udlændingelov med sang fra tilhørerpladserne. MEn det får være havd det vil. Disse senile venstrefløjs-aktivister har gudhjælpemig den frækhed at tage deres børnebørn til indtægt for deres kamp for øget muslimsk indvandring. Læs blot denne udtalelse fra de mimrende aktivister: “Vi ønsker ikke til vores børnebørn at efterlade et barndomsland, som af al magt og på trods af alle internationale konventioner arbejder på at ekskludere netop de allersvageste af vores flygtninge. Hvordan… Read more »

PeterK
PeterK
12 years ago
Reply to  JensH

Jeg kender rigtigt mange børnebørn, selv har jeg 5 af slagsen. Jeg kender også rigtigt mange rare unge mennesker, der passer deres skole, kun drikker sig i hegnet et par gange om måneden, og ikke de 2 gange om ugen deres kammerater gør, og som funderer lidt over verden. De har oplevet kaos i skolen, forårsaget af kropumulige muslimske drenge der aldrig nogen side er blevet sat grænser for, og har fortalt rædselsberetninger om hvordan en skoletime kan foregå – succeskriterioet er max et slagsmål i gang ad gangen. Hvis Suzanne Brøgger vidste hvem de ville stemme på, så gik… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

To ting: Fly vs tog. Det er fuldkommen vanvittigt, men sandt, at jernbanerne betaler miljøafgifter i flere lande – mens flytrafikken går fri.

Her kommer endnu et argument mod Islam: Den får ganske unge mennesker til at ældes hurtigere end meth:

http://www.youtube.com/watch?v=awOF7qz5XGg

Nils
Nils
12 years ago

Det, allandsens Brøggere giver udtryk for, er en bestemt politisk position. Tidligere var de socialister med en utopi om et bedre samfund – i dag har de netop kun “en position”. Den består af sig selv = sød og nogle andre = dumme. Så det er blevet lidt fattigt. Det gode ved flyvemaskiner er, at de ikke spolerer landskaberne med en masse infrastruktur. Der skal være en lufthavn i hver ende og derimellem er flyverne bare en festlig streg på himlen til forskel fra jernbanerne, for slet ikke at tale om motorvejene, der gør enorme arealer ubeboelige og meningsløse. Nu… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago
Reply to  Nils

Spørger man “brøggerne” selv, var de “egentlig ikke socialister”, men “det troede folk”. Det “progressive segment” nød godt af at blive taget for “socialister” i de mere langhårede dage. Det er først nu, de finder det påkrævet at fortælle, at de “slet ikke var det”. Læs om den nys afdøde Jesper Jensen – den utilnærmelige venstrefløjs-kändis, som langt senere i livet bekendte, at han “i virkeligheden slet ikke kunne stå inde” for alt det “folk bad ham om at skrive”. Men bortset fra disse hans “samvittighedskvaler”, har det nok ikke været så hårdt at være Jesper Jensen. I hvertfald holdt… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Åbenhed og generøsitet. ‘…Danmark överhuvudtaget har haft svårt att klara moderniteten, förklarade Brøgger på sin klara skandinaviska. Danmark har förlorat sin själ, sitt frisinne. Det var öppnare och generösare ”i sjuttiårene”, och det konstiga är att det är de som var unga då som röstar på Pia Kjærsgaard nu…’ Ingen, som frekventerer denne blog, kan være i tvivl om, hvad mit fokusområde på disse tråde har været i en del år allerede. Brøggers mageløse sludder er en af grundene. Hvad mener hun/man dog på venstrefløjen med ord som generøsitet og åbenhed. En bristet tro, et skuffet håb? men åbenlyst det… Read more »

Asger Trier Engberg
12 years ago

STRATEGI Man kalder jøderne for Guds udvalgte folk. Det ved jeg ikke om jeg er enig i, men jeg ved, at der er et vist mønster i den måde jøderne har virket i verden på siden flugten fra Palæstina. Det mønster er ved at blive brudt, og heri ligger en af de store forandringer i verden. Tidligere har jøderne fundet sig i at blive forfulgt. Det har gjort jøderne eksperter i under cover operationer, og det har skabt noget af den frustration som resten af verden har mødt jøderne med. Jøderne har arbejdet under jorden, og resten af verden har… Read more »

Liva
Liva
12 years ago

Brøgger har ret i at Danmark er ved at miste sit frisind og frihed – bl.a. på grund af de (venstreorienterede – siger de selv) partier der vil bygge stormoskeer, kræver respekt for koran dogmatik, indfører halal opdeling af mennesker, mad og dyr, klæder offentligt ansatte kvinder i hijab, og synes at det er en god idé at kvinder skal i burka og niqab når de bevæger sig væk fra hjemmet – og indfører imam magt og bederum på uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser og i fængsler. Det er derfor der nu må stemmes på partier, der vil bevare det dansk/vestlige frisind.… Read more »

Robin Shadowes
12 years ago

Det är obegripligt det där självhatet. Man tycker att dom bara kunde flytta till nåt annat land som dom tycker bättre om men dom vill väl hellre förinta våra länder antar jag.

Pk
Pk
12 years ago

Hvis jeg forstår Suzanne Brøgger rigtigt, så betyder muslimernes ufattelige volden og
hærgen i vores land i de sidste 25 år intet for hende. INTET.
Måske fordi hun er et humanistisk menneske og ønsker en bedre verden.
Helst uden danskere.
SUK.

Pk
Pk
12 years ago

Suzanne brøgger skrev engang, at danskerne ikke burde have et land.
ja det skrev hun.
Hvorfor ved jeg ikke, men det må være noget med at vi er de værste mennesker i verden.
En veden med Stalin , Hitler, Idi Amin og mange mange andre vanvittige ledere.
Ja, Susanne Brøgger mener, at vi ikke burde eksistere.
Fatter ikke hendes had til sine landsmænd.
Hvad mon vi har gjort hende?

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

Er det ikke lidt tankevækkende, at vi kan se flyoptagelser af den vulkan, der forårsager flyveforbud i hele Nordeuropa?

peerpede
12 years ago
Reply to  Poul Højlund

Nära vulkanen kan man enkelt flyga på “rätt” sida av askan…

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x