15
maj
Seneste opdatering: 16/5-10 kl. 0056
61 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Julia Ceasar ©

Primaternas återkomst: Efter tisdagens brutala överfall på konstnären Lars Vilks av en korandopad muslimsk pöbelhop kan ingen längre blunda för hotet mot yttrandefriheten. Offren är många: Pim Fortuyn (1948-2002), Theo van Gogh (1957-2004), Hitoshi Igarashi (1947-1991), Salman Rushdie, Ayaan Hirsi Ali, William Nygaard, Peter Mayer, Ettore Capriolo, Flemming Rose, Kurt Westergaard, Sooreh Hera, Robert Redeker, Lars Vilks – alla har de hotats till livet eller mördats av extremister. Samtliga utom Pim Fortuyn av islamistiska extremister. De som har överlevt har för återstoden av sina liv förlorat sin frihet, flertalet lever med ständigt livvaktsskydd.

Till offren i kampen för yttrandefriheten vill jag också räkna 78-åriga Inger. Den 29 mars använde hon sin yttrandefrihet och gjorde anspråk på en handikapplats för sin och makens bil på en parkering i Landskrona. Hon misshandlades så grovt av den 23-årige libanesen Ahmad Akileh att hon avled två dygn senare. Enligt islam är kvinnor andrahandsvarelser som har till uppgift att hålla käften, utom när de vrålar ”Allahu Akbar”. Inger höll inte käften. Det blev hennes död.

Lars Vilks gör sitt jobb

Det var en film av den iransk-holländska konstnären Sooreh Hera, ”Allah ho Gaybar”, som utlöste muslimernas raseri när Lars Vilks föreläste på filosofiska fakulteten vid Uppsala universitet. Hennes utställning med bilder av homosexuella män iförda Muhammedmasker censurerades 2007 av Gemeentemuseum i Haag. Museet vek sig för den islamistiska mobb som utan samvetsnöd mördar oliktänkande men känner sig ohyggligt kränkt av konstnärliga uttryck för kärlek och sexualitet. ”Vissa personer i vårt samhälle kan uppleva dem som stötande” sa museichefen Wim van Krimpen. Vänstertidningen De Volkskrant berömde museet för ”den stora professionalismen” i att ta bort bilderna. Sooreh Hera själv har utsatts för flera dödshot och lever på hemlig adress.

Jag har nämnt några av offren i kampen för yttrandefriheten. Det finns många fler. De betalar priset för oss andra, för att vi ska kunna fortsätta tycka och säga vad vi vill. Vi är dem ett oändligt tack skyldiga. Det står var och en fritt att tycka vad man vill om Lars Vilks konst, men han gör sitt jobb med större mod och uthållighet än de flesta. Att tänja gränserna för yttrandefriheten är en konstnärs förbannade skyldighet. Vilks och de andra är martyrer i en tid när människor indoktrinerade av en barbarisk ideologi från 600-talets arabiska sandöknar tror sig kunna bestämma vad som får sägas i våra västerländska demokratier.

Nej, det är inte ert land

Människor som har sökt sig till våra länder förebärande att de har flytt från våld och förtryck i sina muslimska hemländer tror att de kan ta sig rätten att kränka våra demokratiska rättigheter med samma våld som de påstår sig ha flytt från. Det är över alla gränser. Det är icke acceptabelt. I tumultet efter att de lyckats avbryta Lars Vilks föreläsning skriker några män i den muslimska pöbelhop som beter sig som grisar:

-Det är vårt land också!

Till dem vill jag säga: Nej, det är inte ert land. I Uppsala den 11 maj 2010 har ni som de ociviliserade grottmänniskor ni är på ett alldeles övertygande sätt bevisat att Sverige inte är ert land. Ni klarar uppenbarligen inte att leva i en demokrati. Med ert agerande har ni förklarat krig inte bara mot Lars Vilks utan också mot demokratin, den akademiska friheten, hela Sveriges befolkning och Sverige som nation.

Slutsatsen är glasklar: Kan man inte respektera våra lagar och demokratiska spelregler ska man inte uppehålla sig i Sverige. Om man inte orkar med yttrandefrihet ska man ta konsekvenserna och packa och åka hem till den grotta man kom ifrån. Där är det fritt fram att fortsätta utöva den bloddrypande ideologi som kallas islam och att fortsätta mörda dem som gör anspråk på yttrandefrihet.

Ändra utlänningslagen!

Situationen är långt allvarligare än någon enda politiker tycks vilja inse. När yttrandefriheten attackeras angrips grundvalarna för hela samhället. Nu krävs omedelbara politiska åtgärder. Utlänningslagen (2005:716) måste ändras så att den ger större möjligheter för domstolarna att döma till utvisning. Utlänningar som begår brott ska kunna utvisas även om de påstår sig vara ”skyddsbehövande”. Även invandrare som har hunnit få svenskt medborgarskap ska kunna utvisas ur landet om de gör sig skyldiga till hot, våld eller annat brott mot enskilda människor eller våra grundlagsstadgade rättigheter. I en demokrati måste befolkningens skyddsbehov väga tyngre än masspsykotiska fundamentalisters.

”Ingen kan blunda längre”, skrev jag i början. Men jodå, det går alldeles utmärkt att blunda för hoten mot yttrandefriheten om man är en av de verklighetsfrånvända journalister som bedriver samhällsskadlig verksamhet i svenska media. Förgiftade av politisk korrekthet, blinda på båda ögonen och förlamade av feghet och skitnödig ängslan sitter de på sina stolar och låtsas som om ingenting har hänt. När konstnärer och författare gång på gång hotas till livet av islamister kan man tycka att journalisterna, om några, borde slå vakt om yttrandefriheten. Den är ju den gren på vilken de utövar sin existens och håvar in sin försörjning. Men icke.

Svenska media har efter överfallet på Vilks krupit under mattan och firat orgier i nedtonande av brottet. Språket är fullständigt kemtvättat från ord som ”islam” och ”muslimer”. Snart får man inte säga ”islam” eller ”muslim” i Sverige längre, det är antagligen att anse som hets mot folkgrupp. Enligt media var det inte en muslim som attackerade Vilks. Det var ”en man”.

”Muslimerna de verkliga offren”

SVT Rapport 11 maj: en kort filmsekvens från överfallet mot Vilks samma dag med dimfilter över gärningsmännen. Javisst ja, i Sverige är det ju brottslingarna det är synd om, inte brottsoffren. SVT Aktuellt samma kväll: tre pliktskyldiga meningar om överfallet tio minuter in i sändningen. Inte ett ord om händelsen i de inledande rubrikerna. Det fega tassandet och rädslan för att stöta sig med lättkränkta muslimer är pinsamt uppenbar. Aftonbladet har till och med mage att påstå att det är muslimerna som är de verkliga offren.

I stort sett är det bara Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och kulturchef Karin Ohlsson samt Sveriges kunnigaste journalist när det gäller islamism, ledarskribenten Per Gudmundson på Svenska Dagbladet, som orkar stå raka i ryggen mot de vidriga krafter som vill sätta demokratin ur spel.

Ynkedomen i svenska media

SVT-medarbetaren Saam Kapadia, vinnare av Stora journalistpriset 1999, twittrar uppsluppet efter överfallet på Vilks:

”Kvällens bubblare: Vilks har blivit skallad utan skada – undrar vem som är mest nöjd med det; attentatsmannen, media eller konstnären?”

Det är strålande. Fullkomligt lysande! Det är just sådana attityder som placerar svensk journalistik i internationell särklass. Överfallet på Lars Vilks på Uppsala universitet kastar blixtljus över ynkedomen i svenska media. Snart finns ingen yrkesetisk heder kvar att försvara. Vad kan man vänta sig i ett land där journalistkåren företräds av följande politiskt korrekta järngäng:

• Ordförande i Svenska Journalistförbundet: Agneta Lindblom Hultén.
• Orförande i Publicistklubben: Ulrika Knutson.
• Allmänhetens Pressombudsman: Yrsa Stenius.

Ulrika Knutson vaggar oss in i nirvana

Efter det förra hotet mot Lars Vilks, när sju islamistiska terrorister greps på Irland och ”Jihad Jane” greps i USA, skriver Ulrika Knutson den 10 mars i Fokus att hon ”har svårt att se den förvirrade Jihad Jane och hennes meningsfränder som ett globalt hot mot yttrandefriheten”. Ulrika Knutson har lyssnat på medias älsklingsislamolog Jan Hjärpe (han pratar ju svenska och låter så gammelmanssnäll). Hon skriver:

”Allt fler islamister tar avstånd från terror som politiskt redskap. Enligt Jan Hjärpe är terroristerna på Irland helt isolerade. Så här sa Jan Hjärpe i tisdagens Studio Ett i P1: ”Det finns ingen muslim i hela världen som nu stöder ett attentat mot Vilks.”

Jaså minsann! Då kan vi andas ut. Jan Hjärpe och Ulrika Knutson vaggar oss in i nirvana. Hon tror på Järpes utsago som en nyfrälst på uppståndelsen. Hon dömer ut Lars Vilks rondellhund som ”usel jycke”, ”en dålig teckning”, ”en installation som har åldrats oskönt”. Publicistklubbens ordförande har helt missat poängen med yttrandefrihet. Dessutom åldras hon oskönt, som det lätt blir när man inte är autentisk.

Lagen ska skydda det kontroversiella

Yttrandefriheten är inte avsedd att skydda den salongsfähiga konsten och den goda smaken. Sådana konstyttringar behöver inget lagligt skydd. Yttrandefriheten ska värna det tabubelagda, det ”usla”, det ”fula” och ”kontroversiella”. Just de uttryck som provocerar behöver skydd i dag. När yttrandefriheten hotas av en barbarisk och totalitär ideologi ska Publicistklubbens ordförande självklart ställa sig på barrikaderna och försvara vår rätt att uttrycka oss, oavsett om uttrycksmedlen faller henne i smaken.

Det gör inte Ulrika Knutson. Som journalist känner jag mig kränkt av att företrädas av henne och andra som är så politiskt korrekta och verklighetsförnekande att de framstår som lobotomerade. Ingen enda politiker har heller efter överfallet på Lars Vilks ställt sig upp till yttrandefrihetens försvar och fördömt den muslimska pöbelhopen. Skammen är bortom alla ord. Och var finns nu de omhuldade ”moderata” muslimerna? Stöder de överfallet på Lars Vilks? De är som vanligt knäpptysta.

Vad är det som säger att muslimer som enda grupp ska förskonas från att bli provocerade och kränkta? Om man vill leva i fungerande demokratier är det bara att tugga i sig det sura äpplet och inse att det icke gives några undantagsklausuler för muslimer i något som helst avseende. I Sverige har alla laglig rätt att kritisera och driva med islam, precis som med andra ideologier. Muslimerna får känna sig hur kränkta som helst. Muhammed är död och begraven sedan 1 378 år och torde strunta fullständigt i vad som sägs om honom.

Sympati med attentaten

Det finns journalister som inte bara stillatigande accepterar attentat mot yttrandefriheten utan till och med sympatiserar med dem. På nyårsdagen lyckades den 28-årige somaliske terroristen Muhudiin Mohammed Geele slå sönder ytterdörren och ta sig in i Muhammedtecknaren Kurt Westergaards hus i Viby utanför Århus, beväpnad med yxa och kniv. Westergaard flydde in i badrummet som byggts om till säkerhetsrum med ståldörr och skottsäkert pansarglas för att kunna stå emot terrorattacker. Efter attentatet skriver Dan Jönsson, en av Dagens Nyheters avdankade marxist-leninister:

”Men terrorattacker drabbar nu inte vilka tecknare eller kontorsbyggnader som helst. Vill Västvärlden verkligen få slut på terrorn och göra livet tryggare för danska karikatyrtecknare finns det ett enkelt recept. Man kan i så fall lägga ner krigen i Irak och Afghanistan och montera ned det ekonomiska system som gör en liten minoritet av världens befolkning fantastiskt rik på den fattiga majoritetens bekostnad.
Fast det kanske det inte är värt? Varje gång jag hör en politiker dra den om ”ett angrepp på demokratin och det öppna samhället” förstärks mitt intryck av att de politiska ledarna i Väst egentligen behöver terror.” (Dagens Nyheter 4 januari 2010).

Man baxnar. Sådant intelligensbefriat vrakgods publiceras i Sveriges största morgontidning. Men man ska inte bli förvånad. Så ser det ut i huvudet på en marxist-leninist som ännu inte har noterat att hans frälsningslära gick i graven för 20 år sedan, och sådan är nivån på landets största kulturredaktion. Dan Jönsson fullföljer bara en gammal publicistisk tradition.

Kröp för nazismen

Historien lär oss att journalister och andra i den intellektuella eliten påfallande ofta har gjort sig till talesmän för ofattbart grymma ideologier och politiska system med folkmord på agendan; Stalins Sovjet (25 miljoner mördade), Hitlers Nazityskland (6 miljoner mördade), Maos Kina (70 miljoner mördade), Pol Pot och de röda khmererna i Kambodja (uppåt 2 miljoner mördade).(Rättvisan i kapp Röda khmererna.)

Under andra världskriget kröp journalisterna och den övriga intellektuella eliten för Hitler och nazismen. Torgny Segerstedt (1876-1945) på Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning var den ende svenske chefredaktör av betydelse som vägrade foga sig i rädslan och tystnaden. Han var en klarsynt, konsekvent och orädd kritiker av Nazityskland. En obekväm journalist, en av de få som vågade säga sanningen. På Dagens Nyheter fanns ingen motsvarighet till Torgny Segerstedt. Den judiska ägarfamiljen Bonnier fick se sin tidning falla undan för den ideologi som gjorde judeutrotningen till sin huvudfråga. När Hitler angrep Norge och Danmark blev den redaktionella hållningen ännu mer undfallande. Inte förrän det stod klart att Nazityskland skulle förlora kriget vågade DN kritisera nazismen.

Maoisten Olof Lagercrantz

Under 1960- och 70-talen förhärligades den totalitära kommunismen av många framstående intellektuella, bland annat chefredaktören för Dagens Nyheters kulturredaktion, Olof Lagercrantz (1911-2002). Han dyrkas än i dag som en ikon av kulturvänstern. Samtidigt som det pågick folkmord på 70 miljoner kineser och Kinas befolkning utsattes för total rättslöshet skriver han:

”Den avgörande skillnaden mellan Kina och vår värld är att människorna betyder så ofantligt mycket mer än hos oss… Människorna är Kinas största tillgång och därför blir automatiskt en människas värde högt… I Kina är människans roll betydelsefullare än på andra håll, och medvetandet därom smittar av sig och livar miljoner i deras vardagliga gärning.” (Dagens Nyheter 10 november 1970.)

Så talar en troende.

Efter kommunismens sammanbrott har den intellektuella vänstereliten till synes helt besvärsfritt bytt ut marxism-leninismen mot platt fall för islam. Uppfylld av en behaglig känsla av allsmäktig godhet sluter vänstern muslimer och islamister mot sin rutiga flanellskjorteklädda barm.

Vad finns det för hopp för ett land där eliten hyser sådana intellektuella giganter som Göran Greider (chefredaktör på Dala-Demokraten och för sin mundiarré flitigt anlitad i samtliga media), före detta KGB-spionen Jan Guillou och marionetten Lena Sundström? Inte mycket. Mer korrekt uttryckt: läget är förtvivlat.

Lena Sundström prisbelönad

Journalistik ska vara demokratins lungor och förse den demokratiska processen med syre. Svensk journalistik är istället demokratins dödgrävare. Journalistikens förfall är ett säkert tecken på ett land i brant utförsbacke. Om vi händelsevis tvivlade kom det ultimata beviset i veckan: Lena Sundström har fått Publicistklubbens stora pris för 2010.

Utnämningen vittnar om totalt hjärnsläpp i Publicistklubben. Detta är droppen, Ulrika Knutson! Nu räcker det. Vi orkar inte mer. Publicistklubben ska vara en kamporganisation för yttrandefriheten, inte en kvalmig budoar för åsiktsmannekänger och inbördes ryggkliande.

Efter att ha bott i hela tre månader i Köpenhamn har Lena Sundström skrivit boken Världens lyckligaste folk där hon ondgör sig över dansk politik. Därmed anses hon vara expert inte bara på dansk utan även svensk inrikespolitik. För sina insatser har hon belönats med en skräddarsydd tjänst som politisk kommentator på TV4. Hennes uppgift är att vara subjektiv och ”göra TV4 Nyheterna djärvare och fräckare”.

Lena Sundström är en politisk marionett, en puppet on a string som dansar på begäran och spottar ur sig maskinella repliker när rätt person rycker i trådarna. Hennes perfekta användbarhet består inte bara i hennes politiskt korrekta åsikter utan också i att hon är adopterad från Korea. Därmed är all argumentation med henne att anse som angrepp på invandrare i största allmänhet och måste ovillkorligen avfärdas som ”främlingsfientlighet”. Fällan slår igen. Alla tystnar. Inte kan man ge sig på ett adoptivbarn!

Misstro eliten!

Lena Sundström har utsett sig själv till censurinstans i svensk debatt. Det är ingenting hon hymlar med. Hon påstår på fullt allvar att vi inte ska ha någon debatt om invandringspolitiken i Sverige, för då ger man luft åt ”främlingsfientligheten”. Locket ska ligga på, har Lena Sundström bestämt. Se bara på det avskräckande exemplet Danmark med deras förskräckliga främlingsfientliga Dansk Folkeparti! Så kan det gå om man får prata öppet!

Lena Sundström är inte journalist. Hon är propagandist. Som alla propagandister kommer hon att kastas på soptippen när hon är färdigutnyttjad. Det är logiskt att hennes propaganda belönas med Publicistklubbens stora pris. Annars vore det inte Sverige.

Vi ska inte vänta oss att politiker, journalister eller den övriga intellektuella eliten ska slå vakt om yttrandefriheten. Det måste vi göra själva, var och en. Misstro eliten! Den kommer inte att lyfta ett finger. Eliten har aldrig gått i bräschen för någonting annat än sig själv. Den har fullt upp med att vara medlöpare åt islam och det mångkulturella samhället.

Af Julia Ceasar

tidligere søndagskronikker: Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot läsarna .

(Vi henstiller at man overholder god blogskik, dvs. citerer max. 40 % og linker til  resten. Ellers må vi gå kommandovejen, som vi plejer i copyrighttilfælde. Det plejer at virke. )

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

61 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] måltavlan för islamisternas hot och har utsatts för flera attentat och mordförsök. I maj 2010 överfölls han när han föreläste på Uppsala universitet.  Samma månad utsattes han för försök till mordbrand i sitt hem av två […]

trackback

[…] tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en […]

trackback

[…] tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en […]

trackback

[…] tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en […]

trackback

[…] tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en […]

trackback

[…] tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en […]

trackback

[…] tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen,Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en […]

trackback

[…] tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en […]

trackback

[…] tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, […]

trackback

[…] forfatter: Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en […]

trackback

[…] kronikker af samme forfatter: Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en […]

trackback

[…] kronikker af samme forfatter: Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en […]

trackback

[…] kronikker af samme forfatter: Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, […]

Rudolf
Rudolf
13 years ago

Tack Julia C. för dina ord som verkar sprungna ur en djup förståelse för situationen i landet o dess bakomliggande orsaker.Att du tills vidare vill vara anonym är inte konstigt alls,låt oss istället hoppas det snart kommer en dag när fördämmningen brister o vi kan tala o agera öppet! Däremot förstår jag inte alls dom utbredda förhoppningarna till årets val,har vi inte sett tillräckligt många vid detta laget för att inse att om något så kommer det bara bli ännu värre,titta bara på MP:s senaste vansinnesförslag! SD säger någon!!Ha,detta infiltrerade amatörparti,fullt av nysvenskar,ÄVEN MUSLIMER,som alla övriga partier är beredda att… Read more »

Nils Dacke
13 years ago

Tack Julia för ännu en lysande krönika.
Många av kommentarerna är också tänkvärda. Men även om klockan är på väg att passera “fem i tolv”, anser jag det vara för tidigt att ge upp. Jag tycker mig se tecken i folkdjupet på att folk börjat få mer än nog av “elitens” lögner och friseringar. Så låt oss kämpa vidare. Valet i höst kommer att vara avgörande för om det skall gå att ändra den hotande tendensen.

Ann-Marie
13 years ago

Helt fantastiskt skrivet! Ska dra mitt lilla strå till stacken och sprida det.

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
13 years ago

På nedanstående karaktäristiska sätt beskriver dagens Dagens Nyheter den kommande rättegången om dödsmisshandeln av den 78-åriga Inger i Landskrona: “Rättegång om parkeringsbråk. Inleds på måndag. 78-årig kvinna avled efter bråk om parkeringsplats i Landkrona”.

Det är skamligt.

LarsS
LarsS
13 years ago

Julia!
Fantastisk godt skrevet, Fru Kejserinde – igen, igen!
Du forstår at brøle så det kan høres, selv af pyramider!

Utlandssvensk
Utlandssvensk
13 years ago

Robin Shadowes, Missförstå inte min svartsyn. Jag tycker att det är fantastiskt att personer som du har hopp och arbetar konstruktivt för att vända skutan. Men som du vet började jag se problemen för nästa 20 år sen och min optimism är förbrukad. Val efter val efter val har jag hoppats bara för att bli gruvligt besviken. Dessutom har det varit väldigt jobbit personligt. Jag tog ställning redan på tidigt 90 tal och jag vägrade att vara tyst. Detta var INTE kul. Visserligen fanns det en del som håll med mig i enskila disskussioner men så fort det fanns någon… Read more »

Maja Dacke
Maja Dacke
13 years ago
Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
13 years ago

Dagens Svenska Dagbladet basunerar ut “Ras för SD”, som enligt senaste opinionsundersökningen från Sifo skulle få 3,5 %, ned 1 %, och alltså under riksdagsspärren. Kan detta verkligen vara sant? Visserligen har svenskarna blivit utsatta för hjärntvätt sedan början på 70-talet, men ändå? Jag vill inte tro det, men kan inte låta bli att undra om dessa undersökningar är hederligt gjorda. Eller vågar inte svenskarna säga vad de tycker? Eller är det så illa så att den helt övervägande delen av befolkningen inte bryr sig, eller vill ta till sig vad som händer med vårt land?

Anonym
Anonym
13 years ago

En intressant observation i sammanhanget är att alla nedgångar för SD, hur obetydliga de än må vara, slås upp stort i alla dagstidningar, ofta med förstasidesrubriker just i stil med “Ras för SD”. Men när SD ökar så nämns detta mest i förbigående, och det understryks alltid att det inte är “statistiskt säkerställt”.

Inge Sandén
Inge Sandén
13 years ago

Tack för ännu en mycket bra skriven artikel. Fastnade för Torgny Segerstedt och hans kamp mot nazisterna. Kan än idag höra hur min far näst intill varje dag sade vid middagsbordet. Det är bara Torgny Segerstedt bland alla journalister som vågar kritisera Hitler och hans nazism. Att så inte göres beror på att dom är rädda för att Hitler skulle bli arg och börja kriga även mot oss. Tänk att historien kan upprepas till 100%. Samma rädsla ser vi nu 2010. Några undantag som nämndes finns, men de flesta jounalister är rädda för att ktitisera islamisterna. För om så göres… Read more »

LarsS
LarsS
13 years ago
Reply to  Inge Sandén

Hej Inge,
Verden er jo lille, så vil bare høre om du er den Inge jeg kender fra Dalarne?

Maja Dacke
Maja Dacke
13 years ago

Jag säger bara ….
http://www.sweden.gov.se/content/1/c6/07/11/97/
så får alla andra dra sina speciella slutsatser …

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

Du har rätt i att vi borde gjort något för läge sedan. Jag var själv en av dom som låg i pk-koma alltför länge. Hade jag kunnat dra tillbaka klockan 20 år skulle jag ha gjort det men det kan jag tyvärr inte göra. Verkar som om Cavatus vaknade ännu senare än mig men å andra sidan gör han ett hästjobb nu med att sprida information om massinvandring och islamisering. Det skrämmer mig att detta vackra land om hundra år kanske bara kommer bestå av sand och sopor och vara som vilket MENA-land som helst. För att stoppa denna skrämmande… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
13 years ago

Robin S, Ingen fara för konflikt denna gång. Jag håller inte med dig men du framför helt begripliga synpunkter utan att kalla mig för otrevliga saker. Hur som helst, det ligger en del i ditt sätt att tänka. Det jag upplever att du missar är att befolkningen faktiskt har haft goda chanser att stoppa utvecklingen. Se på Danmark t.ex. Just detta att 100% av väljarna har stött den förda politiken under de senaste 20 åren gör att det blir synnerligen tveksamt om de är värda att kämpa för. Och jag HAR kämpat, Robin. Väldigt länge. Så mycket ovett som jag… Read more »

trackback

[…] Läs vidare >>> […]

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

“Måske er det ligefrem temmelig populært at være antisemit i Sverige?” Weimar Reepalu i Malmö har byggt hela sin karriär på att vara antisemit. Finns säkert många fler som hyser likartade åsikter som han. Utlandssvensk, med risk för att starta en ny konflikt oss emellan så kan jag absolut inte råda unga svenskar från att fly. Tvärtom uppmanar jag dem att stanna och kämpa. För annars kommer svenskar bli ett folk utan land, som kurder, syrianer och zigenare. Nej, det blir nog värre än så eftersom vi inte har riktigt samma starka sammanhållning som folken jag just nämnde, därför är… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Som Liva beskrivende skriver;
“Der skal være noget at komme hen til.”.

Uden det forekommer “bliv- oh bliv, oh bliv dog her og kæmp” udtrykt på shadowsk helt Stalingradsk i mine ører: “…om folk flyr eller inte kämpar emot så kommer inte bara Sverige att gå under men även dess folk kommer att göra det.”, at være naivt, set herfra, uden større afspærrede områder indenlandsk.

Ole Burde
Ole Burde
13 years ago

Emeritus At vaere en “stamme” ,at have stammementalitet osv er ,i den polistisk-korekte absurditet, nogtet som bruges meget til fremkalde SKYLDFOELELSER hos hos folk af europaeisk oprindelse , fordi det HOS DEM er en 100% negativt ladet beskyldning . Hos alle andre kulturer eller etniske grupper er det naermest en haedersbevisning at vaere et stammefolk osv…. taenk bare paa “Avatar” ! selv en garvet nationalist som migselv ku’ naesten ikke lade vaere med at faelde en taare over hvor SMUKT det bare var med alle de blaa stammefolk som simpelthen udlever deres autentriske etnicitet ! I den politiske korrektheds alternative… Read more »

Hans Jensen
Hans Jensen
13 years ago

Det nævnes at Pim Fortuyn, som den eneste, ikke truedes/blev dræbt af muslimer. Det er muligt, men hans lig var såret med tydelige islamiske kvæstelser: Dybe snit i den ene arm og det modsatte ben – krydsamputering. Foreskrevet som straf for “forfærdelige forbrydelser” sammen med korsfæstelse i koranen 5:32. Det vers der oftest misciteres, mest bemærkelsesværdigt for nylig af Obama i Ægypten.

Victor
Victor
13 years ago
Reply to  Hans Jensen

Hans – lad være med at smøre tykt på. Vi har alle sammen set billeder af Pim F´s lig – og det tager ca 30 sek at finde billederne på nettet. Hold dig til sandheden. Den er såmænd grov nok.

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til Arvid Bengtsson. Jeg mente nok, du slap for nemt om ved det. Jeg er glad for, at du følte dig provokeret til at ofre tid på at gøre mig klogere. Hvis jeg ikke udfordrer, får jeg heller ingen respons. Det er selvsagt klart, at mit syn er danskpræget, mens dit er svensk. Ikke desto mindre er der jo meget klare paralleller i synet på, hvad der foregår, som det også fremgår af dit svar. Det er dog helt nyt for mig, at Sverige traditionelt ikke er et indvandrerland. Den opfattelse strider lodret imod, hvad vi fra svensk politisk hold… Read more »

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
13 years ago
Reply to  Emeritus

Det förvånar mig inte att höra att man också i Danmark fått sig itutat att Sverige av tradition skulle vara ett invandrarsamhälle. Men det är en lögn. Låt mig få citera Tage Erlander, statsminister mellan 1946 och 1969. I samband med raskravallerna i USA 1965 sade han: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen, utan också i många andra avseenden.” Förutom valloninvandringen på 1600-talet och efter 1770-talet en mycket blygsam invandring av judar, som utan att konvertera till kristendomen fick bosätta sig i Stockholm,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago
Reply to  Emeritus

Emeritus

Det er nu ikke nyt for mig at Sverige traditionelt ikke er et indvandrerland. Javist var der finner i antal, men de var jo en slags naboer og nationerne sammen i en periode, og de relativt få tyske, huguenotter, valloner, jøder og andre i mindre antal var meget få til moderne tid. Det minder meget om Danmark med Nordtyske som finner, sammenligningen i øvrigt holdt helt i løs “frihånds-stil”.

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
13 years ago

Till Emeritus: Jag håller med om att det finns flera bakomliggande faktorer som lett fram till den nuvarande situationen. Det är helt sant att nedmonterandet av nationalstaten varit en viktig komponent, och som jag tror bäst kan förstås i politiskt-ekonomiska termer. Vid förrförra sekelskiftet stod den ekonomiska kampen mellan företag i olika nationer, och det fanns då ett starkt intresse hos de ledande klasserna att värna den egna nationen så att den blev kunkurrenskraftig. I detta ingick då förstås att befrämja folkets utbildningsnivå och hälsa, men också att värna den sociala sammanhållningen. Med den s.k. globaliseringen och den fria rörligheten… Read more »

Pk
Pk
13 years ago

Efter 2. verdenskrig/nazismen sagde mange her i Skandinavien:”Hvordan kunne det ske”?
Det lærer vi nu.
Gode socialdemokrater og beslægtede, som ikke kender noget til islam, beslutter,
udfra deres eget liv og tankegang hvad islam er.
På den måde har man jo altid ret.
Så er det også nemmere at skælde de bekymrede ud.
Glæden ved islam er så stor, at begrebet medfølelse forsvandt lang ind i de
svenske skove.

Hans Jensen
Hans Jensen
13 years ago
Reply to  Pk

Et af de andre spørgsmål i klassen “Hvordan kunne det ske”, er spørgsmålet vi alle må være beredte på at svare vores børn på: “Far/Mor, hvad gjorde du for at det ikke skulle ske?”

Utlandssvensk
Utlandssvensk
13 years ago

Väl skrivet, som vanlig! Tack för din insats, julia. Vad gäller framtiden för Sverige är jag tyvärr mycket pessimistisk. Det vi ser nu är resultatet av 20 års fullständigt massiva immigration av folk från alla misslyckade och våldsamma länder på jordens yta. Möjligen skulle ett totalstopp av immigration omedelbart, kombinerat med mycket tuffare straff och massiv ökning av polisernas antal och befogenheter kunna vända utvecklingen. Men detta skulle absolut inte bli någon dans på rosor. Det bor redan många hundra tusen unga agressiva män med rötterna i tredje världen i Sverige vars framtidsutsikter om de ska försöka leva vanliga Svensson… Read more »

trackback

[…] signaturen Julia Ceasar´s tankar och inlägg i debatten. Nu har hon skrivit en krönika betitlad Till yttrandefrihetens försvar […]

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til Arvid Bengtsson. ‘…Väl skrivet. Tystnaden från “våra” politiker är öronbedövande. Och vad gäller media”eliten”: Det gick inte att med kommunism riva ned det hatade västerlandet, så nu försöker man med multikulturalism istället…’ Enig i bedømmelsen af kronikken. Jeg er dog ikke sikker på, at virkeligheden kan beskrives så kort, som du gør. JP har f.x. et interessant lørdagstema under overskriften ‘Det europæiske højre’ i sin hovedsektion. Læseværdigt – måske mere på faktasiden end på journalisternes holdningsside. Vi er mange i Europa, som advarer og i en årrække har advaret mod konsekvenserne af dekonstruktionen af Nationalstaten, et angreb, som med… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

http://www.berlingske.dk/verden/vilks-hjem-udsat-brandattentat-0

En mulighed for at undgå noget sådan er afspærring af områder, bedre brandsikring, materiale på boligers ydersider som er svært gennembrydelige og ikke brandbare, der er nogle muligheder ud over den mest indlysende- at mennesker ikke satte ild på for at skade andre.

.
.
13 years ago
jonas
jonas
13 years ago

Applåder
det bästa jag läst och visst är Sverige i förfall. Och förfallet blir värre för varje dag.

Cavatus
13 years ago

Som vanligt oerhört skarpt skrivet och vore inte dessa ord ord utan knivar skulle de döda! Tack, Julia Caesar, för dessa heltäckande ordalag i kölvattnet efter attacken på Lars Vilks. Väntar själv med spänning på politikernas uttalande, som sannolikt lär utebli – i vanlig ordning (http://aktualia.wordpress.com/2010/05/14/efter-vilksattacken/). Jag kommer i fortsättning att länka hit till alla Julia Caesars krönikor från min blogg. Dessa är så värdefulla att de bör läsas av så många som möjligt så att folk, som i gemen är totalt förda bakom ljuset, får insikt i hur illa det är ställt i det här landet. För oss övriga… Read more »

Henrik Jørgensen
Henrik Jørgensen
13 years ago

Flashing News

Vilks hem utsatt för mordbrand

Sverige.Konstnären Lars Vilks hem i Nyhamnsläge norr om Höganäs har utsatts för mordbrand. Fönster har slagits sönder, en mindre brand uppstod i fasaden och inne hittades flaskor med bensin. Ingen fanns i hemmet, skriver Hd.se.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article874218/Vilks-hem-utsatt-for-mordbrand.html

Trussels- og dødskulten slår atter til!

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

http://frontpagemag.com/2010/05/14/the-rise-of-the-ignoramus-jihadist/

As the examples of Nazi Germany, Imperial Japan, and the Khmer Rouge show, unanimity is not a prerequisite for the takeover of a society. With a misinformed, cowed, and submissive populace, a scant minority of determined fanatics can do the job.

Der kunne nævnes utallige andre tilfælde hvor få har overtaget magten og sat dagsordenen, jeg lader det her stå ved de nævnte eksempler, og tilføjer spørgsmålet om hvilke handlinger der ses som de bedste for ytringsfrihedens forsvar og eventuelle udbredelse.

Liva
Liva
13 years ago

Vel talt Julia. Hvilken svensk stemme!

“Slutsatsen är glasklar: Kan man inte respektera våra lagar och demokratiska spelregler ska man inte uppehålla sig i Sverige. Om man inte orkar med yttrandefrihet ska man ta konsekvenserna och packa och åka hem till den grotta man kom ifrån.”

Ja.

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Liva

Noget helt andet er, at vi nordboere, vesterlændinge må have en DRØM for Sverige, for Danmark, for Norden og for Vesten i det hele taget.

Det er ikke nok at tage afstand – vi skal have bygget noget op samtidig med. Der skal være noget at komme hen til. Ja, en drøm.

Der skal være håb også. Og visioner. Og det skal for mig at se være en drøm, hvor sharia og koranens religiøse love og dogmer er en by i…..ja meget langt væk fra Vesten.

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Liva

Når det er nødvendigt at sige nej til islam, så er det bl.a. fordi vi nu i Vesten desværre oplever at mennesker, vestlige borgere, gamle, unge, rige, fattige, mænd og kvinder, der kritiserer beklædning, adfærd, holdninger og bygninger, nu bliver kaldt for racister, fremmedfjendske etc., hvis kritikken går i retning af religion – islam. Det til trods for at vi i vore demokratiske lande altid har kunnet kritisere beklædning, adfærd, holdninger og bygninger uden at blive kaldt for racister. Det er multikultur ideologi og islams indtog der har gjort kritik og uenighed og meningsforskelle til noget noget suspekt. Og det… Read more »

Christina
Christina
13 years ago
Reply to  Liva

“Der skal være noget at komme hen til. Ja, en drøm. Der skal være håb også. Og visioner.”

Det håller jag helt med dig om, Liva.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

“Journalistik ska vara demokratins lungor och förse den demokratiska processen med syre.”.

At ytringsfrihed, såvidt jeg ved, var 100% fri i Danmark omtrent et år omkring 1770 bedes her nævnt eller i det mindste erindret.
Der er, herfra anskuet, ingen som helst grund til at udelade at nævne, at fuld eller stor ytringsfrihed har forekommet selv i et ellers på andre felter enevældigt, diktatorisk samfund.

Casper | Borgerlig bums

Nu synes DN også at man skal anonymisere en rigsdagskandidat, der er kommet til at markere sig som antisemit. Ja, det er synd for ham:
C-riksdagskandidat: Judar låg bakom Förintelsen
11 septemberattackerna 2001 och Förintelsen under andra världskriget är båda verk av judar. Det hävdar en centerpartistisk riksdagskandidat på egna hemsidan.
Kandidaten, som står långt ner på partiets riksdagslista, planerar att bedriva en personvalskampanj inför valet i höst, i hopp om att kryssas upp, enligt uppgift till SVT:s Rapport.

Casper | Borgerlig bums

Han er også anonym i SVT’s indslag: http://playrapport.se/#/video/2002106
Det ville han nok ikke have fået lov til hvis han var Sverigedemokrat.
Bloggen “Jihad i Malmö” sætter navn på: Ove Svidén – centerns antisemitiske knäppgök
Det bekræfter endnu en gang at svenskernes had mod Sverigedemokraterne er et hykleri og en afledningsmanøvre, da antisemitisme ikke findes i synderlig grad i SD, men netop inden for mange andre kredse (på venstrefløjen, hos de mange nynazister og åbenbart i Centerpartiet). Og Sverige var jo også lidt for tyskvenligt under krigen.

Casper | Borgerlig bums

Jeg får den mistanke at de anonymiserer ham fordi de ikke vil have han skal samle stemmer. Måske er det ligefrem temmelig populært at være antisemit i Sverige?

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

Glömde länken till Imdb.

http://www.imdb.com/title/tt0436364/

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

Alla dom politiskt korrekta, alla dessa ryggradslösa pladderhumanister borde se långfilmen Good. John Halder is a ‘good’ and decent individual with family problems: a neurotic wife, two demanding children and a mother suffering from senile dementia. A literary professor, Halder explores his personal circumstances in a novel advocating compassionate euthanasia. When the book is unexpectedly enlisted by powerful political figures in support of government propaganda, Halder finds his career rising in an optimistic current of nationalism and prosperity. Seemingly inconsequential decisions lead to choices, which lead to more choices… with eventually devastating effect. http://www.youtube.com/watch?v=XTT47IrcyXc Ni borde verkligen se den och… Read more »

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
13 years ago

Väl skrivet. Tystnaden från “våra” politiker är öronbedövande. Och vad gäller media”eliten”: Det gick inte att med kommunism riva ned det hatade västerlandet, så nu försöker man med multikulturalism istället. Jag kan inte känna annat än vämjelse och förakt.

Maja Dacke
Maja Dacke
13 years ago
61
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x