22
jun
Seneste opdatering: 23/6-10 kl. 1114
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Trusler mod journalister er ikke kun noget der foregår i lande langt fra Danmark. For lokaljournalister er trusler fra især kriminelle en del af dagligdagen, de må lære at leve med. Det kender de blandt andet til på Fyens Stiftstidende. Video: Journalisten, (Wissam Freijeh, Sudden Jihad Syndrome.)

Aqsa Parvez, ofret på multikulturalismens alter

Canadiske Aqsa Parvez blev kun 16 år – kvalt af sin far og sin bror, der nu er idømt livstid for ugerningen, hvad dette så vil sige i Canada. Læsere af bl. a. Jihad Watch og Atlas Shrugs har kunnet følge ikke blot sagens opklaring og domfældelse, men også hvad man med god ret kunne kalde den sideløbende rituelle slagtning af hende og bortforklaringen af forbrydelsens art i det multikulturelle Canada. Her kritik af the Toronto Stars dækning fra en usædvanlig kant:

[…] When the Star assigned the story to reporter Noor Javed — who is of Pakistani descent, wears the hijab at work, and has written in glowing terms about her own hijab wardrobe — it was a crass act that reflected at best an ignorance about the case. At worst, it cast insult on the memory of a dead child. […]

The reporter tried to argue that the murder had to do with generic “domestic violence,” not honour. Toward this end, she quoted “community worker” Nikhat Rasheed, who put the focus on the economic rigors of life in Canada, declaring: “This whole [immigration] process puts a lot of tension between parents and children — and it can create stress in the family … There are a lot of adjustment issues, and violence is one very ugly way that some people deal with it.” […] Tarek Fatah: Star disgraces memory of Aqsa Parvez

Canadiske Gutmenschen kunne også være med. Denne bedstefaderlige belæring af Aqsas venner bliver vanskelig at overgå i afskyelighed:

There’s much that those young people need to understand.

First, that families are entitled to hold private funerals. Under the circumstances, a father charged with murdering his daughter, making that choice, even perpetrating a deceit to avoid the three-ring media circus that such a rite would inevitably have become, is not unreasonable.[…]

They need to understand that family violence is unique to no time, no place, no culture, no religion. They need to understand that crimes of passion are called that for a reason. They happen in intimate relationships, between the closest of people, in the places where love is fiercest and fears most great.

There’s a reason Shakespeare and Sophocles and such are studied year in, year out. Technology and fashion have changed since they appeared. The human heart hasn’t.

They need to understand how generation gaps exist at the best of times, in the best of families – and how wide one might be between a 57-year-old father and 16-year-old daughter.

They need to understand how profoundly disorienting is the experience of immigration – the risk taken, the price paid by someone moving to the other side of the world, almost always in the interests of the next generation. The stakes are huge, just like the aspirations, just like the certainty of divided loyalties and conflict to come.

It’s for their perennial resonance that stories of the intergenerational culture clash are so frequently retold – in recent times in Amy Tan’s The Joy Luck Club, in Jhumpa Lahiri’s The Namesake, in Bend it Like Beckham, in a library’s worth of stories of shtetl Jews arriving in America.

Most of the time, compromises made, the story works out. Occasionally, it even inspires art, brings out the best in us. And sometimes, the worst. Jim Coyle: A lesson worth learning for Aqsa’s grieving pals

Se også Kathy Shaidle: Canada’s largest paper: honor killings just part of colo(u)rful multicultural tapestry (you ignorant racists!) ; Mark Steyn: Honor-Rolled (LFPC)

Dagens Danmarks-bask

Kun et lille bitte bask, men lidt har også ret. Vi ser på den gode vilje.

Lena Sundströms reportagebok ”Världens lyckligaste folk” är aktuell i pocketversion (Pocketförlaget). I boken reser Sundström till Danmark för att få svar på frågan: Vad var det som hände, hur blev gemytliga Danmark en symbol för europeisk främlingsfientlighet?

Amanda Svensson saknade tydliga svar när hon recenserade boken här på kultursidan (21.9 2009), men konstaterade också:”Frustrerande är det ju, men samtidigt är bristen på raka besked och enkla svar ett exempel på att Sundström tar sina frågeställningar på största allvar. Är det inte så att det är just förhastade slutsatser och förenklade svar som för främlingsfientliga partier till makten?” Den danska gåtan

En Netto-butik: For og imod

Endnu en dag i en journalists liv, og det er så banalt at det næsten ikke er værd at nævne. Men netop banaliteten gør de daglige konfrontationer mellem kulturer – og dækningen af dem –  til små pædagogiske lærestykker, for ofte rummer de mange elementer af det større samfundsproblem i mikrokosmos. En omstridt Netto-butik? Så må der vel være en anden mening som vi ikke har hørt, når man nu netop gik og troede at det drejede sig om tredjeverdensborgere der ved brug af egen fri vilje havde sat sig for at påføre deres gæstfri værtsland problemer. Men det er der selvfølgelig ikke, journalisten har blot fulgt mindste modstands vej og pr. refleks forskudt stridens genstand fra tredjeverdensborgernes frie valg til butikken og dens sortiment af dagligvarer.

Lige så velkendt er den afmagt der røbes i væselordet “dialog”, for der er jo ikke noget at føre dialog om. Kun ordenshåndhævelse kan rettelig komme på tale, og så er vi ovre i den hele virkelighed som bestemmer udfaldet i butikkens mikrokosmos: Ordenshåndhævelse ville dræne samfundets ressourcer i bund, og der er ikke politisk vilje til den vej. Tilbage er kun den lille tilbagerulning af samfundet i “dialogens” navn – når nu ikke tilskud til lokal idræt kunne købe den nødvendige goodwill (LFPC).

[…] I går aftes blev flere medarbejdere i Netto i Blåggårdsgade på indre Nørrebro i København forulempet, da de skulle lukke butikken. Det samme skete tirsdag morgen, da medarbejderne mødte på arbejde. I de mellemliggende nattetimer havde gerningsmænd smadret butikkens ruder ud mod Blågaardsgade.[…]

– Vi har netop besluttet, at butikken skal forblive lukket i foreløbig to uger. I den periode vil vi forsøge at skabe dialog med lokalsamfundet, politiet og kommunen. Derefter vil vi tage stilling til, om butikken skal genåbne, siger Direktør i Netto Danmark, Morten Kaas til ekstrabladet.dk […] Netto lukker butik på Nørrebro efter ny hærværk ; Uriasposten: Netto lukker butik På Nørrebro – først vold, nu trusler og hærværk

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nils
Nils
11 years ago

Styreformen på Nørrebro er udvidet kriminelt netværk, som alle muslimer er født ind i, og som også mange danskere har fundet sig tilrette i. Når man ser en hel rude på Nørrebro, så er det fordi de lokale magthavere har valgt, den skal være hel. Hvilke kriterier, de anvender for at afgøre, hvem der skal beholde deres ruder, vil man helst ikke vide. På et tidspunkt havde et værtshus centralt på Nørrebro, hvor jeg tidligere kom en del, fået smadret ruderne. Begrundelsen fra øh “lokalrådets” side var, at værtshusets personale skulle have tilkaldt brandvæsenet for at slukke nogle brande, der… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

@Liva

“Mogens der mente at der skulle en undskyldning til, da islam tilhængere blev sure over en Bier film?”

Jo, han krævede at den daværende Per Stig Møller nærmest skulle gå på knæ. Maneden er total dhimmi.

tavsen
tavsen
11 years ago

Da de første danske soldater døde i Afghanistan, skrev en journalist, at det var en erhvervsrisiko. Så må trusler mod journalister også være at regne som erhvervsrisiko.

I de sidste 15 år har journalisterne skrevet spaltevis om, at overfald på diverse ansatte skulle klares med kursus i konflikthåndtering. Et lille kursus skulle vel gøre journalisterne i stand til at tackle en mordtrussel.

.
.
11 years ago

Denne Jim Coyle er da bare for nasty.

For nogen år siden blev en butik i Århus også angrebet i et indvandrerkvarter. Kort efter åbende en købmand med muslimsk baggrund.

Victor
Victor
11 years ago

Det tyske dagblad Tagesspiegel har i dag en uhyggelig historie: Unge tyrkiske piger i Berlin begår dobbelt så hyppigt selvmord som deres tyske søstre. (Mønsteret findes også i Anatolien).

Hvis det her ikke er en sag for feministerne, ved jeg sgu ikke hvad der er:

http://www.tagesspiegel.de/weltspiegel/gesundheit/schweigen-ist-kein-gold/1864216.html

Det kunne i øvrigt være interessant at spørge Danmarks Statistik, om den samme tendens kan observeres i Danmark – mit gæt er ja.

JensH
JensH
11 years ago

OT Socialdemokraten Mogens “Fitna er lig Der Ewige Jude” Jensen har i JP begået en kronik, som i islam-apologi og naivitet overgår 1990’ernes multikulti-tænkning. Under overskriften “Gør plads til islam i Europa” kræver Hr. Jensen bl.a. at regeringen i Schweiz skal blæse på det demokratisk vedtagne forbud mod minaretter, fordi forbuddet er “diskriminerende mod muslimske samfunds udøvelse af religionsfrihed i henhold til menneskerettighedskonventionen”. Som god Socialdemokrat slår Mogens Jensen selvfølgelig også til lyd for et folkeopdragelses-projekt, da det ifølge Jensen er “vigtigt at de europæiske lande i langt højere grad bidrager til at øge befolkningens viden om religioner, herunder islam… Read more »

Victor
Victor
11 years ago
Reply to  JensH

Jens – det er sgu da lige så skræmmende, at udenrigsministeriet for tiden styres af et – åbenbart – medlem af Jacob Hauhaards Sammenslutningen af bevidst arbejdssky elementer.

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  JensH

Det er påfaldende så travlt socialdemokrater har med at islamisere Europa. Og det uden at behøve at tage stilling til det der står i koranen om ikke-muslimer. Også om homoseksuelle.

Tine
Tine
11 years ago
Reply to  JensH

Det finnes ikke grenser for hva disse skinnhellige PK – moralistene skal ikke bare uttale seg om, men også kreve. Det er et urimelig krav at en dansk sosialdemokrat krever at Sveits skal blåse på deres forbud mot minaretter. I samme slengen får Mogens Jensen med at andre europeiske land skal øke befolkningens viten om islam. Når han sier andre europeiske land men han alle europeiske land, ikke bare EU land da Norge ikke er medlem (godt er det). Med andre ord forteller han også den norske befolkingen at vi skal oppdras til å aksepterer islamisering av samfunnet. Befolkningen i… Read more »

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Tine

Så det der med multikultur er egentlig monokultur, når det kommer til stykket – det er islamisering det handler om. Lader det til, når der ses på en del socialdemokraters energiske skriven og talen for mere islam i Europa.

Men jo mere socialdemokrater kræver islamisering af Europa, jo mere er der grund til at arbejde på det modsatte.

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Liva

Der mangler i den grad socialdemokratiske politikere der kæmper for europæiske friheds- og sekulære værdier og ikke islamiske.

Var det i øvrigt ikke også socialdemokratiske Mogens der mente at der skulle en undskyldning til, da islam tilhængere blev sure over en Bier film?

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Tine

Tine

Indtil videre bliver Mogens taget alvorligt – i hvert fald i socialdemokratiske kredse. Og i SF kredse. Men Mogens’ projekt er en negation i den forstand, at han kæmper for en religiøs ideologi, der ikke synes om homoseksualitet.

Tine
Tine
11 years ago
Reply to  Liva

Liva
Takk for svar. Forstår han blir tatt alvorlig i sin krets. Det skal tas på alvor i den form at denne type politikere må stilles til ansvar for å være totalt uansvarlige.

tavsen
tavsen
11 years ago

Interessant video hos Journalisten. De har fået det, som de ønskede, ved at vende det blinde øje til de sidste 25 år. Mon ikke vi kan forvente en stigning i journalister, der går på førtidspension?? Som hos lærerne

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Kommentar lagt på:
http://www.berlingske.dk/kommentarer/politikeres-ytringsfrihed-og-strafansvar

Anklagemyndighed som sproglærd.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Mere om den lukningstruede Netto-butik her: http://politiken.dk/indland/article1001660.ece Netto lukker butik efter dødstrusler mod ansatte LUKKET. Nettos butik på indre Nørrebro lukkes efter vold og trusler. Kan det ikke standses, åbner forretningen ikke igen. – Foto: JENS DRESLING Personalet trues på livet i den Nettobutik på Nørrebro, hvor ansatte blev angrebet i sidste uge. Nu lukkes forretningen. AF Søren Astrup Der kyles flasker efter personalet, når de møder for at åbne butikken. De er blevet skubbet til og er blevet truet på livet. Og nu har ledelsen af Nettoforretningen på Blågårdsgade på Nørrebro fået nok: Butikken lukkes. I første omgang er… Read more »

Elefanten
Elefanten
11 years ago

Vollsmose kulturhus har sharia-råd

Det er naturligvis offentlige midler, der har betalt Vollsmose kulturhus. Trods ringe fremmøde er der nedsat en brugergruppe, der bl.a. omfatter den kendte Enhedsliste-islamist Asmaa Abdol-Hamid.
Om brugergruppens opgaver udtaler et andet slørbærende medlem Inaam Abou-Khadra:
Vi har faktisk høringsret i forhold til de forskellige arrangementer, og vi rådgiver kulturhuset fx under Ramadanen, hvor vi fortæller, hvornår det er en god ide at afholde events, og hvornår det ikke er.
http://www.vollsmose.dk/Nyheder/Nyt%20brugerraad%20valgt%20til%20Vollsmoses%20kulturhus.aspx

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Hon bjuder säkert hem vänner på middag också. F-f-f-f-f-f!!!

Pk
Pk
11 years ago

Lena Sundstrøm er ligeglad med volden i Sverige mod sine landsmænd.
Ergo er hun et ondt mennesker. Helt igennem ond.
Det giver point og adgang til TV og den skriftlige presse.
Sådan er det også i Danmark, så Lena er bestemt ikke alene i verden.
Forresten, har I lagt mærke til , at onde mennesker smiler meget.
Der er sandelig også meget at smile af/over.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x