27
jun
Seneste opdatering: 27/6-10 kl. 0155
51 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Julia Caesar ©

De kommer från Afghanistan, Somalia och Irak. De har rest över halva jordklotet och betalat stora penningsummor till kriminella smugglarligor. Deras mål är Sverige. De är utsända som ombudsmän för att skapa en framtid inte bara för sig själva utan också för sina stora familjer. De är unga män – nästan alltid män – de flesta i övre tonåren, men några så gamla som 30 år eller mer. Flera av dem har fru och barn i hemlandet. Ändå söker de asyl som minderåriga. Det är den snabbaste och enklaste genvägen in i Sverige.

(Grafik: Affes Statistik-blogg.)

Flertalet är varken flyktingar, barn eller ensamma. Ändå kallas denna explosivt ökande kategori asylsökande ”ensamkommande flyktingbarn”. Uttrycket används systematiskt av politiker och media i något som bara kan kallas politiskt bedrägeri. Genom talet om ”ensamma barn” ska svenskarnas medkänsla med de stackars ”barnen” exploateras. Alla medel är tillåtna. Den svenska regeringen och svenska myndigheter deltar glatt och utan samvetsbetänkligheter i den grova organiserade brottslighet som utgörs av människosmuggling och ofta är kombinerad med narkotikasmuggling och annan kriminalitet. Enbart för Sveriges del genererar denna människohandel många miljarder per år.

De mörklockiga unga männen är godtycklighetens och rättsosäkerhetens absoluta spjutspets i den svenska asylpolitiken. De är en perfekt illustration till att asylhanteringen fullständigt har havererat. Rätten att söka asyl är absolut. I Sverige tolkas det som att rätten att få asyl är en mänsklig rättighet, oavsett om man har asylskäl eller inte. Längst fram i ledet, som fanbärare och juveler i maktens krona går de ensamkommande unga män som har getts en gräddfil in i Sverige.

Det politiska och mediala etablissemanget har dock underskattat allmänhetens slutledningsförmåga. Allt fler upptäcker de bedrägerier och den grova världsomspännande kriminalitet som är själva grunden för människosmugglingen. Men etablissemangets ovilja är kompakt mot att riva undan madrasstjocka lager av hyckleri och falsk sentimentalitet som smetas över de ”ensamkommande flyktingbarnen”. Sanningen som döljer sig därunder är inte vacker.

Okunniga och blåögda politiker

Vilseledandet av allmänheten är satt i system. Inte ens basala kunskaper verkar vara nödvändiga för att politiker ska yttra sig. Ta en politiker ur högen, vem som helst, och lyssna på vad de har att säga! Så här låter det när folkpartisten Anne-Marie Ekström, 63, från Borås – en av dessa politiskt naiva välmenande kvinnor – skriver på sin blogg.
Anne-Marie Ekström satt i riksdagen 2002 – 2006 och vill gärna tillbaka dit. Hon skriver:

”När de väl kommit till Sverige så klarar de sig ofta väldigt bra enligt forskning. Blir etablerade och bidrar till det svenska samhället. Har man lyckats ta sig över halva jordklotet har man nog en viss initiativförmåga. Även dessa unga män kan man säga vara entreprenörer. Och svenskarna är mer villiga att ta emot ensamkommande flyktingbarn. I veckan beslutade också Borås stad att ta sin del av ansvaret. Tillsammans med övriga kommuner i Sjuhärad.”

Anne-Marie Ekström får många kunniga, pålästa och kritiska kommentarer till sitt blogginlägg. Samtliga inbjuder till eftertanke. Men Anne-Marie Ekström har redan gjutit sin uppfattning i betong, en gång för alla:

”Visst kan det finnas de som inte säger hela sanningen. Men jag tror inte att någon ger sig iväg på en så lång strapats för att leva på bidrag. Tvärtom behövs det både initiativförmåga och överlevnadsinstinkt. Vi kommer att behöva fler som jobbar i framtiden. Det är viktigt att de som kommer hit slussas ut i samhället på ett bra sätt. Då är de som kommer en resurs. Det handlar inte bara om de ensamkommande barnen. Jag tycker inte man behöver ställa grupper mot varandra. Jag tror mer på att öka kakan som ska fördelas genom ökat företagande.”

En enastående floskelparad, till och med för att komma från en politiker. När den är levererad känner sig Anne-Marie Ekström antagligen som en verkligt god människa. Som man gärna gör när man lever ett liv i faktaresistens.”Jag tror inte att någon ger sig iväg på en så lång strapats för att leva på bidrag.”

Ökat med åtta gånger sedan 2004

Om Anne-Marie Ekström och andra politiker hade besvärat sig med att ta reda på fakta hade de fått veta bland annat följande:

De unga jordenruntresenärerna utgör en ny sorts trafficking. Familjen i hemlandet gör en investering och betalar en flyktingsmugglare en stor summa pengar. Ett av barnen skickas iväg över halva jordklotet som ”ankare” – en förtrupp. Efter ankaret kommer båten, det vill säga släkten. Den unge, ofta familjens äldste son, utnyttjas som inkörsport till välfärdsparadiset i norr där ingen behöver arbeta och försörja sig om man inte vill. Resan kan kosta 200 000 kronor eller mer – en summa som mycket få svenskar har råd att lägga på resor. Självklart vill familjen och släkten ha valuta för sin investering. En kort tid efter att den unge mannen har fått PUT, permanent uppehållstillstånd, knackar släkten på porten till Sverige och flaggar upp som anhöriginvandrare.

2004 kom 388 ”barn” till Sverige som asylsökande. 2006 bytte Sverige till en borgerlig alliansregering. Det året kom 816 ”barn”. Sedan dess har antalet så kallade ”ensamkommande barn” mångfaldigats. Under 2009 kom 2 250 ungdomar för att söka asyl. I år beräknas det komma minst 3 000. Sedan 2004 har antalet ökat med nästan åtta gånger. Ingenting tyder på att insmugglingen av ungdomar kommer att minska. Tvärtom. I takt med att andra länder skärper kraven för asyl ökar trycket på Sverige. Flyktingsmugglarna är ytterst välinformerade om reglerna i varje enskilt land och dirigerar sina kunder till det land som ger bäst valuta på satsat kapital. Det gör Sverige, utan konkurrens. Livstids bidragsförsörjning är prima lockbete.

Sedan kommer släkten

De unga männen kommer ensamma. De påstår att de saknar familj och står ensamma i livet. Det är sant bara i en liten del av fallen. Flertalet ljuger i enlighet med den prefabricerade story som flyktingsmugglaren har lärt dem och som ingår i hans arvode. I mer än 90 procent av fallen blir den unge själv anknytningsperson när föräldrar och andra som sagts vara ”döda” eller ”försvunna” mirakulöst återuppstår och dyker upp livs levande så snart deras son eller dotter har fått PUT.

Ett fall kan till exempel se ut så här – en anställd på Migrationsverket berättar anonymt på Merit Wagers blogg. Merit Wager är journalist och har arbetat ideéllt som Medborgarnas flyktingombudsman i många år. Hon är starkt engagerad i asyl- och migrationsfrågor.

En tonårspojke från Somalia kommer till Sverige. Eller rättare sagt, Migrationsverkets personal tror att han kommer från Somalia och tror att han är minderårig (under 18 år). Han säger att hans pappa är död och att han inte vet var mamma och syskonen finns. Resan har dock betalats av mamma, som har skickat sonen till en moster i Sverige. Tonåringen bor hos sin moster och får en god man. Socialen gör en kort utredning och hänvisar till att det är Migrationsverkets sak att söka efter mamman och resten av familjen.

Migrationsverket gör en kort utredning och hänvisar till att det är socialens sak att söka efter mamman och resten av familjen. Språkanalys görs inte. Åldersbestämning görs inte. Det hinns inte med, eftersom utredning om minderåriga får ta högst tre månader. Den unge mannen får PUT efter tre månader och tio dagar. Exakt fyra månader senare besöker hans mamma och syskon plus en styvfar och hans påstådda barn – totalt åtta personer – en svensk ambassad i hemlandet. Nu vill de flytta till Sverige i sin egenskap av anhöriga till ”ankaret”.

”Förklaringen i efterhand är att ”mor och barn fick – av en ren slump – telefonkontakt med varandra två veckor efter att sonen fick PUT.”

Minderårig med grått hår och tappade tänder

Ett annat fall från Merit Wagers blogg – en handläggare på Migrationsverket berättar:

”I ett fall togs ett beslut i samråd med enhetschefen om att den sökande inte var ett barn. Fast han påstod det. Han hade grå stänk i håret, saknade en hel del tänder och han hade ett beteende som inget barn eller ungdom har. Han var uppskattningsvis cirka 35 år. Men lik förbannat protesterade han och hävdade att han måste bedömas som varande ett barn tills verket bevisat motsatsen. I hans land grånar håret snabbt, man tappar tänderna och man blir vuxen i förtid. Enligt honom. I många länder är en sjuttonåring inte ett barn utan redan en familjefar eller mor med ett antal barn. Men de “sjuttonåringar” som kommer hit klassas som ensamkommande barn. Och de har anpassat sina historier så som de vet att vi vill höra dem. Till exempel så här:

Dessa sökande är bara barn som inte vet någonting. De vet knappt vad de heter och de vet definitivt inte vad deras föräldrar heter eller var de bodde. Antingen är de analfabeter eller också har de förträngt allt som de en gång visste, på grund av att de bara var barn när allt hemskt hände, och således var de sårbara. Något hände alltså, och hela familjen sprang i väg åt olika håll. Men som genom ett under träffade alltid dessa äldre barn en smugglare som undrade över varför de satt på gatan och var så ledsna. Denne smugglare tog sedan barnen hem till sig, eftersom han hade ett så gott hjärta. Sedan betalade han deras resa till Sverige. Bara för att han tyckte att det var för hemskt att 17-åringar satt på gatan och grät och tiggde. Gud välsigne alla dessa smugglare i Iran, i Kongo, i Burundi, i Uganda , i Somalia etc.”

PUT beviljas på löpande band

En anonym ”migga” (anställd på Migrationsverket) skriver på Merit Wagers blogg:

”Jag jobbar inte ens med barnärenden. Men nästa år (2010) är detta det enda vi sysslar med. Mellan en vecka och tre månader efter att ett ”barn” kommit till Sverige och fått PUT är det en drös anhöriga som flaggar upp sig och menar att de måste bo med det ”barnet” – i Sverige. Och handläggarna av barnärenden ska enligt generaldirektör Dan Eliasson inte ställa några frågor alls, så det går fort också. Barnhanteringen på verket kan bara liknas vid ett löpande band.”

Tolv ansökningar från så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” som alla bedyrat att de står helt ensamma i livet har genererat inte mindre än 45 ansökningar från alla möjliga släktingar som mirakulöst har återuppstått ifrån de döda: föräldrar, styvföräldrar, fastrar, morbröder, mormödrar, syskon, halvsyskon, kusiner. Alla dessa påstått ensamma ungdomar fick PUT på löpande band. Ingen ställde några följdfrågor om var deras föräldrar eller andra släktingar fanns.

”De anhöriga dyker sedan upp som om man kunnat ställa klockan efter dem. Dessa ”ensamma” unga ger inte bara upphov till en utan flera anhöriga som söker tillstånd (i de tolv fallen ovan alltså i genomsnitt cirka fyra anhöriga per ”barn”). Och hur ensamma var de då?”

Lögnen är satt i system

Lögnen är satt i system. De frågor som den betalande allmänheten skulle vilja ha svar på ställs aldrig av media.

• Varför är det nästan uteslutande pojkar som kommer? Har flickor det inte lika svårt i hemländerna och lika stor anledning att söka asyl?
• Hur kommer det sig att man tar sig över halva jordklotet från Irak, Somalia och Afghanistan till just Sverige? Många andra länder har passerats under resan. Enligt Dublinkonventionen ska asyl sökas i det första land man kommer till.
• Hur kommer det sig att de unga männen kan betala flyktingsmugglare flera hundra tusen kronor? Var kommer pengarna ifrån?
• Och hur stämmer det faktum att de är påfallande välnärda, klädda i moderiktiga kläder och utrustade med moderna mobiltelefoner med att de lider nöd?
• Om man påstår sig ha rest med lastbil och i container från Afghanistan under stora umbäranden i flera veckor – hur kan det då komma sig att man dyker upp i Sävsjö (som fem afghanska unga män på julaftonen 2009) propert klädd i de senaste modejeansen, utrustad med mobiltelefon och dessutom visar sig vara betydligt äldre än 18 år?

I Norge bluffade 9 av 10

Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson rapporterar till regeringen att det inte alls är någon stor följdinvandring till de så kallade ”ensamkommande barnen”. Trots att en enskild enhet på Migrationsverket (som det finns många av i landet) snart kan visa upp fler fall än vad verket rapporterar som totalsiffra. Migrationsverkets ledning tycker inte heller att det behövs några DNA-analyser. Trots att tillståndsenheterna kan berätta att när DNA-analys erbjuds är ungefär hälften av de sökande inte intresserade längre. Och i de fall där DNA-test genomförs visar cirka 70 procent att uppgifterna om släktskap stämmer, medan 30 procent inte stämmer.

I Norge gjordes en grundlig undersökning av DNA-fallen under år 2000. DNA-test erbjöds i 212 Somaliaärenden som omfattade 873 personer. Drygt hälften av dem som fick erbjudandet tackade nej och återkallade sina ansökningar. I de fall där DNA-test gjordes stämde släktskapet i 76 procent av fallen.

Tandanalys är en annan metod att undersöka sanningshalten hos dem som söker asyl som ”ensamkommande flyktingbarn”. I Norge blev under 2009 nio av tio (92,3 procent) av dem som uppgett sig vara minderåriga avslöjade som äldre än de själva sagt. Hälften av dem var 20 år eller äldre. En var i 30-årsåldern. I bara 7,7 procent av fallen stämde den uppgivna åldern med resultatet av tandanalysen, visar en rapport från odontologiska fakulteten vid universitetet i Oslo i april 2009. I Norge görs tandanalys sedan 2002 för att avslöja asylsökande som försöker bluffa sig in i landet.

Massmedia deltar i bedrägeriet

I Sverige driver massmedia med liv och lust det politiska bedrägeriet. I ambitionen att föra allmänheten bakom ljuset gör de gemensam sak med politikerna. Så här kan det låta – ur en ledare av Sofie Wiklund med rubriken ”Kommunerna måste ta ansvar för flyktingbarnen” i Dala-Demokraten (socialdemokratisk presstödstagare i Falun):

”Några barn klamrar sig fast vid varandra.De är på väg mot ett land de inte känner till, och där de inte känner någon.De talar inte språket, och deras familj är död.De är på väg mot ett land där oron blir vardag. I år beräknas 18 000 asylsökande barn komma till Sverige utan sina föräldrar eller andra släktingar.” (Dala-Demokraten 8 augusti 2009.)

(Hoppsan, en nolla för mycket. Den verkliga siffran 2009 var 2 250 asylsökande ”barn”. Men någon rättelse togs inte in. Och för Sofie Wiklund verkar 18 000 vara helt acceptabelt.)

Sofie Wiklund fortsätter:

”… anhöriginvandringen ökar mer än beräknat. Det är förståeligt. Människor vill ju vara där de har sin familj.” ”Hur ska alla kommuner kunna ta sitt ansvar?” frågar sig Sofie Wiklund. En av alla dessa sanslöst okunniga och samhällsfarliga journalister med egen politisk agenda som med omedelbar verkan borde tas ur tjänst.

Uppseendeväckande kostnader

Hur sann måste sanningen bli innan man berättar den?

Kostnaderna för dessa ensamkommande unga är minst sagt uppseendeväckande. De kommuner som tar emot ynglingarna får 500 000 kronor per plats och år från Migrationsverket. Dessutom 1 900 kronor per ”barn” och dygn. Pengarna ska täcka kost, logi och omvårdnad. Varje ung man kostar alltså 57 000 kronor i månaden. På ett år 684 000 kronor plus de 500 000. Summa cirka 1,2 miljoner per yngling och år. Det är en kostnad i nivå med de allra dyraste platserna inom kriminalvården.

Trettio ungdomar på ett boende kostar 57 000 kronor per dygn, 1 710 000 per månad och drygt 20,5 miljoner per år. Personaltätheten är hög, i snitt en anställd per ungdom. Då är ändå inga kostnader medräknade för skola och undervisning, gode män eller kostnader för offentliga biträden och vård/straff när ungdomarna begår brott.

Den 31 oktober 2009 fanns 1 479 ”ensamkommande barn” inskrivna på olika boenden runtom i Sverige. Det är en årskostnad på en miljard 11 miljoner 636 000 kronor. Med det statliga grundbidraget på 500 000 kronor inräknat blir det en kostnad på drygt 1,75 miljarder per år bara för dessa 1 479 ungdomar. Under 2010 beräknas det komma 3 000, alltså mer än dubbelt så många. Då stiger kostnaden till 3, 6 miljarder. Per år.

Tvångslagstiftning väntar

Politikernas desperation är tydlig. De unga männen håller på att spränga hela mottagningssystemet. Av 290 kommuner är det 127 som tar emot den här gruppen. Majoriteten, 163 kommuner, vägrar. Men istället för att vägra delta i den kriminella smuggeltrafiken gör politikerna tvärtom och tar till den grövsta sortens diktatoriska maktmedel för att till varje pris pressa in de skäggiga ynglingarna i ovilliga kommuner. När Vellinge kommun opponerade sig mot att ha fått ett hem för ensamkommande unga män – utan att ha blivit tillfrågad – ryckte både migrationsminister Tobias Billström (m) och moderaternas partisekreterare Per Schlingmann ut och lät partipiskan vina. Kommunen hotades med tvångslagstiftning, det vill säga att den lagstadgade kommunala självbestämmanderätten sätts ur spel. Hotet har sedan utökats till att gälla alla kommuner som inte frivilligt går med på att ta emot skäggynglingarna. Den röd-gröna oppositionen har klart deklarerat att om de vinner valet så blir det tvångslagstiftning.

Regeringen har inte heller dragit sig för att tillsätta en kringresande PR-agent som genom påtryckningar och propaganda pressar kommunerna att ta emot den här gruppen. PR-agenten heter Björn Eriksson och har ett förflutet som rikspolischef och landshövding. I hans uppdrag ingår att med alla medel inklusive hot tvinga kommunerna till underkastelse. Björn Erikssons avsiktsförklaring lyder:

”Flyktingar är ju en nationalekonomisk gåva.” (Sydsvenska Dagbladet 14 januari 2010.)

Var finns haken?

Var finns haken när det gäller de ensamkommande? Vad är det som gör dem så överordnat viktiga att både regeringen och oppositionen är beredda ta till vilka medel som helst, till och med att köra över samtliga kommuner för att tvinga på dem den här kategorin asylsökande? Det måste vara oerhört tungt vägande skäl för att motivera så impopulära och potentiellt partisplittrande åtgärder.

Man kan bara spekulera i orsakerna. Men självklart spökar det svenska godhetssyndromet. Svenska politiker bestämde sig redan på 1960-talet för att vara världsmästare i godhet. Sverige ska vara absolut outstanding i världsomfamnande och gränslös humanitet. Ingenting får rubba helgonglorian. Borgerliga regeringar putsar precis lika ivrigt på den som socialdemokratiska. När andra länder värnar om sin egen befolkning har Sveriges politiker för länge sedan övergett sin. Deras tvångsmässiga önskan att agera världssamvete tar sig alltmer groteska uttryck. Sverige ska agera global socialbyrå, och alla som har någonting att invända är per definition ”främlingsfientliga”. De mörkögda unga männen är juvelerna i maktens krona. Vad kan gnistra klarare än de skaror av skäggiga stackars ”ensamma” ynglingar som Moder Svea lidelsefullt trycker mot sin godhets svällande barm? Där finns uppenbarligen mjölk till hela jordens befolkning.

Utsända ambassadörer

Ingen enda svensk politiker verkar ha ställt sig frågan varför de här unga männen kommer hit. ”Flykt från krig och fattigdom” är schablonförklaringen. Förvisso kan ett svenskt PUT innebära ett lyft från stenåldersstandard till livstids bidragsförsörjning för hela familjen. Det förväntas Sveriges befolkning lojalt ställa upp och betala. Men de unga männen är inte bara fixare av levnadsstandard. De är muslimer och som alla muslimer ambassadörer för islam. Koranen förbjuder uttryckligen muslimer att beblanda sig med ”otrogna” icke-muslimer. Islams mål är världsherravälde, och varje tänkbar kraft tas i anspråk för att sprida ideologin. För varje invandrad muslim ökar möjligheterna att ställa krav på särskilda rättigheter och särlagstiftning och att upprätta moskéer som högkvarter för fortsatt spridning av islam. Några efterforskningar i de unga utsända männens ideologiska bakgrund och motiv görs givetvis inte. I Sverige tror vi alla om gott och vill vara goda mot alla.

Om man gör vad ingen enda svensk politiker tycks ha gjort – väger in både de ekonomiska och ideologiska faktorerna – avtar glansen snabbt på både Sveriges helgongloria och gruppen skäggiga unga män. De ensamkommande juvelerna i maktens krona är inga juveler. De är gråstenar. Som alla vet kan tillräckliga mängder gråsten i fickorna få vem som helst att sjunka till botten. Om ett land lastas tungt med gråsten sjunker det.

Svenska folket vill ha svar

Och historien om ”17-åringen” som påstod sig vara ett barn fast han hade grått hår och saknade tänder? Den har en epilog. En anställd på Migrationsverket berättar:

”Det var så uppenbart att han var vuxen att han till slut erkände det själv. Han lämnade till och med in sitt pass. Han var dock inte 35 år utan ”bara” 28. Nu ansöker han på nytt om att få uppehållstillstånd här, denna gång på grund av att han har fått barn i Sverige. Men han har flera barn i hemlandet också. Så, han var inte en skolpojke som i hemmet överraskades av en gerillaattack eller dylikt, utan han var en gift flerbarnsfar som sökte en framtid i Sverige. Han sa själv att han körde med att han var ett barn för att vi västerlänningar är så korkade. Vi ser inte ens om man är barn eller vuxen.”

Några frågor pockar på svar:

• Hur länge till tänker regeringen hålla en gräddfil öppen till Sverige för den här kategorin lycksökare – och till vilka kostnader?
• Hur länge tänker regeringen med öppna ögon medverka i den cyniska och brutala kriminalitet som utgörs av internationell människosmuggling?
• Vilka mål är så viktiga att de motiverar en tvångslagstiftning?

Svenska folket vill ha svar. Vi emotser dem från dig, migrationsminister Tobias Billström!
Och Migrationsverkets chef Dan Eliasson har också ett och annat att förklara.

Af Julia Caesar.

Blogglänkar till Merit Wager

Apropå ensamkommande ungdomar – ännu en gång, Om 17-åringar som är 35…, ” Jag jobbar inte ens med barnärenden. Men nästa år är detta det enda vi sysslar med.” Något om kostnader också, Apropå 17-åringen som man trodde var 35…,  ”När Migrationsverket rapporterar till regeringen så redovisar man bara viss statistik.”

Tidligere kronikker af sammen forfatter: Medlöparnas förräderi, Den livsviktiga tilliten, Ett paradis för krigsförbrytare, Slöjan kränker mig, Flykten från mångkulturen, Till yttrandefrihetens försvar, Brev till Fredrik Reinfeldt, Svenska massmedias moraliska bankrutt, Sverige sjunker som en sten, Moster och svenskheten, Kriget mot läsarna .

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

51 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
13 years ago

Tack till en mycket intressant redogörelse från Julia Ceasar. Men, är det själva förvirringarna, motsättningarna, hatet ibland, och även det ännu farligare raseriet man i själva verket vill åt?Skapa? Därför att det förblindar totalt förmågor att distansera sig för att kunna skapa en någorlunda överblick? Så att man kan se, ana och förstå olika skeenden i samhället? De som tjatar om begrepp som rasism, främlingsfientlighet, antisemitism, samt även sionism, bidrar extra mycket? Bättre att fundera utifrån de för absolut alla människor, över hela jordklotet, naturliga och kärleksfulla tendenserna, att vilja identifiera sig med, och kunna känna extra samhörighet med dem… Read more »

Anonymous
Anonymous
13 years ago

Hej,

Hittade precis hit till er blogg. Verkar intressant !

Vänliga hälsningar från Christianstad (av kung Christian den 4:e)

arg svenska
arg svenska
13 years ago

Åh herregud! Jag blir helt förstummad när jag läser detta. Tack för all info, nu äntligen klarnade min bild om politikernas och de styrandes bevekelsegrunder för denna jättebubbla de skapat som kommer att brista. För någonstans ifrån måste ju skattepengarna komma, någon måste generera dessa summor och som i exemplet med “pelle” så ser vi att det är omöjligt! Min stackars gamla mamma måste vända på varje krona, hon har ca 1500 kr att leva på när hon betalat sina räkningar……!!!!!!!!
Hon har arbetat hårt hela sitt liv och betalat skatt hela tiden!!! FAN!

Berit
Berit
13 years ago

Det är “ensamkommande män” som kommer till Sverige så fort de fått uppehållstillstånd kommer hela deras släkter och ska leva på svenska skattemedel. Det är katastrofalt att man släpper in invandrare i Sverige som saknar indentitetshandlingar, ingen vet vilka det är och varifrån de kommer. Svenska myndigheter blundar och den som våga yttra sig om hur migrationsverket aggerar den får sparken och blir kallad för rasist och främlingsfientlig. Jag är främling i mitt eget land och i den politik som förs mot oss etniska svenskar. Sverige är på god väg mot en diktatur och en muslimsk stat om dessa politiker… Read more »

Tobleråna Sahliv
Tobleråna Sahliv
13 years ago

Jag orkade fan inte läsa det här, jag kräks inombords, kräks, fyfan…

elwee
elwee
13 years ago

Det har av flera oberoende källor gjorts beräkningar vad ETT ensamkommande ankarbarn kostar per år. De flesta hamnar runt 1 200 000 SEK / “barn”!! Inte så mycket, säger de rättrogna så låt oss se hur staten genererar den summan: Pelle tjänar 20 000 SEK/månad. Därmed är han inte över några brytpunkter så han betalar i runda tal 6000 SEK/mån i inkomstskatt. Det blir 72 000 SEK/år. Det i sin tur innebär att det krävs all inkomstskatt som Pelle och 16 av hans kompisar med samma lön betalar för att försörja ETT ensamkommande “barn”. I år visar bedömningar att ca… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

“Ingen kan rädda Europa.” Hvem ved. Måske der skal et kollaps af dette format for at ‘sætte liv i kludene’: http://epn.dk/investor/investering/article2111508.ece Elitens hidtidige strategi med at bestikke sig frem med ‘velfærdsydelser’ for at stadig at få støtte fra store dele af de Europæiske befolkninger, og denne taktik ville være endegyldigt forbi hvis dette ‘kollaås-scenarie’ bliver til virkelighed. Det har hidtil været sådan eluterne har klaret at blive genvalgt på trods af udlændingepolitken. Der har de seneste 40-50 år altid været modstand mod denne massive indvandring fra den muslimske verden, men hidtil har (den vest-Europæiske) elite sikret sig, at en stadig… Read more »

Nordbo
13 years ago

Robert skrev: “Ingen kan rädda Europa.” Det finns 500 miljoner européer i Europa, så vi ska inte överdriva svårigheterna. Några korrupta politiker kommer inte kunna göra någonting när folk vaknar till liv, vilket jag tror de håller på att göra nu.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

Robert, det sista vi behöver är är defaitister som dig. Vi andra är många som är beredda att kämpa in i döden för det som är vårt och det är VÅRA länder, inte islams.

Robert
Robert
13 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Robin , kalla mig som “defaitist”, om du vill dock betraktar jag mig mer som en realist och realiteten pekar mot Europas undergång. Det pågår kraftiga och mörka processer i Europa som varken du, jag eller någon annan av de 500 Milljoner europeer kan/vill påverka/ändra. Sverige har förvandlats av PK-partierna till en stor sopptip! Du vet vad jag menar. Lycka till med “fighten”!

Nordbo
13 years ago
Reply to  Robert

Det finns inga allsmäktiga ödlor eller liknande som konspirerar mot Europa. Däremot finns det ett korrupt system med mediokra förkämpar som inte har några visioner, ingen heder och inga andra lojaliteter än sin egen vinning. De går hand i hand med världsfrånvända drömmare som har lyckats intala sig själva att ett jordiskt paradis kommer att vara här bara vi lyckas upplösa alla gränser mellan världens länder. Deras makt vilar helt på det nuvarnade systemet, som grundlades i Bretton Woods 1944 och som har genomgått en del förändringar sedan dess, men som i princip fortfarande utgör grunden för Väst. Men det… Read more »

Tine
Tine
13 years ago

Er det tatt bort noen innlegg jeg mener ganske bestemt at jeg leste og som jeg er sikker på at jeg besvarte eller er det en teknisk feil?

@ Tine: Nej, ikke af mig. Der er heller ikke noget i spamfiltret. Vi kan lige afvente LFPC.

LFPC
13 years ago
Reply to  Tine

Nej, jeg har slet ikke været inde i kommentarbakken i dag.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

Nils Dacke Tak for henvisning til “The Project”. For nogle år siden printede jeg disse artikler ud, men de er forsvundet i mængden af prints jeg har liggende rundt omkring. Man må sige, at T.M.B. har haft / har succes – og ikke blot her i Europa, men de er tillige ved at skaffe sig en tilsvarende i USA´s delstater. Det ROBERT skriver om islamiseringen af Europas lande er desværre virkelighed. Men om det er forsent at forsøge at redde Europa….. i hvert fald skal vi IKKE opgive at forsøge. Jeg tror egentligt at det kommer ” af sig selv”,… Read more »

Robert
Robert
13 years ago

Hej mina vänner!

För alla som undrar över varför pågår det en islamisering av Europa rekommenderas starkt en bok skriven av Reinholdt Reinert(på tyska). Boken heter “Eurabia – Die Staatlich Verordnete Islamisierung Europas”. Läs och sluta undra! Europa är förlorat och Sverige med för alltid! Kortfattat sedan 1975 finns det en överenskommelse mellan dåvarande 9 EU medlemar och arabvärlden gällande massinvandring av araber/muslimer till EU mot tillstånd till EU-företag att ha verksamhet inom MENA-området. Frankrinke, samt Belgien och Luxemburg står bakom förslaget och allt är lagstifftat inom EU.Sanningen svider men…..Ingen kan rädda Europa.

Jerry
Jerry
13 years ago
Reply to  Robert

Kommer med en pusselbit till; Till muslimer som känner sig förolämpade av Muhammed bilderna (säga vad man vill, men bilden illustrerar verkligheten!) vi brukar inte be om ursäkt för yttrandefriheten! Men att ta mot bistånd från oss otrogna hundar, apor och grisar har de inga problem med! Varför måste de till Kristna länder? Varför flyr de inte till de muslimska länderna? Jag tar mig friheten att citera en kommentar från Anonym; ”muslimer som kommer till europa FLYR från de sekulära regimerna i Algeriet, Tunisien, Turkiet, etc just för att få religionsfriheten för att sakta skapa ÄKTA muslimska samhällen (som beskrivet… Read more »

Nils Dacke
13 years ago

Tack Julia, för en som alltid utmärkt och tankeväckande krönika. Denna visar genom ett antal exempel att statsapparatens företrädare, som liksom dess medlöpare inom media gjort sig själva moraliskt och intellektuellt bankrutt. Jag vill särskilt knyta an till det du säger om ”ambassadörer för islam” och att ”Islams mål är världsherravälde… ”. Att islam strävar efter världsherravälde är obestridligt, eftersom detta framgår av mängder av dokument inklusive islams ”heliga” skrifter. ”De unga männen” är däremot inte ambassadörer utan snarare delar av en omfattande demografisk jihad, som genom migration och höga födelsetal på sikt inifrån skall skapa muslimsk dominans först lokalt… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

Dessutom förpestar muslimerna stränderna med sina förbannade grillar så att det stinker bränt lant flera kilometer! Och inte plockar dom upp skräpet efter sig heller utan det får bara ligga kvar. Deras barn och ungdomar springer rakt över andra badgäster som ligger och solar och ber inte om ursäkt för det heller. Normalt hyfs vet dom inte ens vad det betyder.

Pk
Pk
13 years ago

Henrih Sass larsen. Socialdemokrat, i folketinget skriver følgende:” Det svigt ,som navnlig centrun-venstre-partierne udfoldede,
var nærmest grænseløst”.
Fra weekendavisen og historien hedder.”Vi blæste på fornuften”.
Han har før forsøgt at fortælle fornuftigt om hvad, der skete, hvor han voksede op.
Ikke rar læsning og Fru Jelved angreb ham også, men hun er fortabt i multi tågernes giftige skyer.

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Pk

Hvad hjælper det når andre socialdemokrater mener at det der er brug for i Europa er mere islam, jævnfør verdensfjerne Jensen i Europarådet. Og socialdemokrater mener at nogle indvandrerkvinders plads er i sorte frakker og hijab eller burka på hede sommerdage på stranden. For høvlet da. Der er stor splittelse på venstrefløjen, det er tydeligt, men desværre bruges der stor energi på at skjule dette – af venstrefløjen, og derfor sker der ingen ændringer, der gør det muligt for indvandrede kvindelige borgere at forlade de hæmmende, stigmatiserende islamiske uniformer. Det er venstrefløjen der er med til at fastholde indvandrede kvinder… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

”GE PAPPERSLÖSA RÄTT TILL VÅRD”

Det är däremot inte så viktigt om vi svenskar får vård. Det kostar skjortan att gå till tandläkaren något jag personligen blivit medveten om. Bara vanlig vård har höga avgifter och sedan följer ännu högre avgifter när man skall hämta ut sina mediciner. För “flyktingarna” eller nysvenskarna är allt sådant gratis. En svensk som blir sjuk skall helst bli frisk så fort som möjligt och för egna pengar eller dö så fort som möjligt. Nannystaten är numera bara till för nysvenskarna.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

Jo, Liva, det er sådan vi ser det :det er en nødvendighed at kunne tale, skrive og kommunikere på et rimeligt godt dansk. Men det gør disse muslimer altså ikke og vi kan så stille os selv spørgsmålet hvordan det kan være ? Hvad er det de mon kalkulere med – at blive forsørget livslangt af det offentlige ? Og hvordan forholder det sig med den dansk undervisning der skal til for at kunne modtage økonomisk forsørgelse af det offentlige ? Vi bliver og lader os udnytte af muslimer der er langt mere beregnende og hårdkogte end vi er. Og… Read more »

tavsen
tavsen
13 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Nøjagtig. En simpel kalkulation. Kan man snakke dansk, er man arbejdsparat.

MUSLIMERS STOLTHED SIDDER I OVERSKÆGGET

Ifølge deres egne skrifter, er man at regne som tigger, hvis man ikke kan brødføde sig selv

Micke
Micke
13 years ago

Otroligt bra och välskrivet, en riktig “thriller” som lämnar en besk eftersmak i munnen.

Liva
Liva
13 years ago

Endnu en seriøs og grundig artikel fra Julia, mange tak for det. Men hvor er det rystende læsning. Vestlige politikere får i den grad både islam og 3. verdens kultur til Europa en masse. Og det er på bekostning af vesterlændinges frihed og små indvandrerbørns ditto. Så sent som i dag var vi nogle stykker på stranden – en velbesøgt skøn, skøn strand – og hvad skæmmede? – det gjorde nærmest et hav af hijabs på kvinder. Og sorte lange frakker i sommervarmen – på mange indvandrede kvinder. Indvandrede mænd går rundt i bar mave og shorts og soler sig… Read more »

tavsen
tavsen
13 years ago
Reply to  Liva

Nej, ingen snakker dansk. Men hvor skulle Gutmenchen dog vide det fra.

Dog er Sprognævnet ophørt med at snakke om, at dansk er truet af engelske låneord 😉

tavsen
tavsen
13 years ago
Reply to  Liva

Sort påklædning, når solen bager, er sindsygt. De kommer til at koge indvendig. Sørgeligt med venstrefløjens forræderi overfor kvindekampen. Nu skal kvinder reduceres til at være påklædningsdukker.

Al den indpakning giver dem sklerose, men hvad gør det. Fuldt forståeligt sygehusudgifterne eksploderer

For nogle år siden sad jeg overfor en ung muslimsk pige i S-toget. Det var een af de virkelige varme dage. Hun indledte samtalen med at sige, puha det er varmt. Det røg ud af mig. Jamen, du har da også alt for meget tøj på. Så sluttede den samtale. Nej, det er blevet svært at være dansker

Nordbo
13 years ago

Wiki skrev: “Javisst gör de det, men vem är det som betalar bidragen. Inte är det näringslivet eller politikerna, det är skattebetalarna, du och jag. Ruttet eller hur. Vem äger invandringsindustrin? Kolla upp det så ska du finna många politiker och släktingar till politiker.”

Jag har en viss erfarenhet av det invandringsindustriella komplexet och kan bekräfta att detta är helt sant.

integrerad
integrerad
13 years ago

Tack Julia Caesar för att du belyser och inspirerar till eftertanke! Ibland känns problemet med massinvandringen som att köra bil i för hög fart, på halt underlag och i brant nedförsbacke. Du börjar fundera kring om bilens bromssträcka är kortare eller längre än avståndet till det hinder på vägen som du vet finns någonstans längre fram. Ju högre hastighet, desto snabbare ökar hastigheten. Att bromsa skulle vara svårt. Kanske om man kör tillräckligt fort kommer bilen att flyga över hindret? Näh – det är bara dumheter. Vi sluter istället ögonen och intalar oss själva att hindret bara är inbillning och… Read more »

LN
LN
13 years ago

ÄR SVENSKA FOLKET UTSATT FÖR ETT GIGANTISKT BEDRÄGERI AV SINA *FOLKVALDA*? I Sverige – och sannolikt också annorstädes(?) – praktiseras något som kan kallas “glasmästarekonomi” (glazier-economy). Inte så att bokstavligen glasmästarens avkomma skickas ut nattetid för att panga dorer, utan genom att den samvetslösa och förståndshandikappade godhetsmaffian, av vilken det nysvenska samhället är genomsyrat – från regering och parlament till COOP- och ICA-kundkretsen, ivrar och verkar för, och utnyttjar, ett allt mera utökat insläpp av invandrare – helst muslimska illiterata, fler skäggbarn, klanexkluderade somalier samt det gängse MENA-klientelet. Rivna gränser och totalt fri invandring står högst på önskelistan, ty vi… Read more »

Victor
Victor
13 years ago

“The Pope needs a miracle”….siger Pat Condell i sin nye kommentar:

http://www.youtube.com/watch?v=eBrmH2pCmyM&playnext_from=TL&videos=WykYoghK8GM&feature=sub

Arvid Falk
Arvid Falk
13 years ago

Mycket, mycket bra som vanligt Julia! Man ser fram mot söndagen och din krönika. Men.. jag har svårt att acceptera “det svenska godhetssyndromet” som främsta skäl till varför de s.k. “ensamkommande” s.k. “barnen” är “så överordnat viktiga att både regeringen och oppositionen är beredda ta till vilka medel som helst, till och med att köra över samtliga kommuner för att tvinga på dem den här kategorin asylsökande”. Ann-Marie Ekström verkar vara rejält avsågad intese-intehöra-inteförstå. Är möjligen andelen riksdagskvinnor och män med den här profilen så pass många i alla partier, att t.ex. Bjrörklund inte vill riskera en konflikt i partiet?… Read more »

Tobias
Tobias
13 years ago

Mycket klokt skriven artikel, liksom andra tidigare artiklar jag har läst här.

Cavatus
13 years ago

Tack Julia! Har själv skrivit om detta på min svenska blogg, men givetvis inte lika uttömmande och avslöjande som du. Jag tar mig friheten att här kopiera in ett kommentarsfältsinlägg på Robstens blogg. Inlägget är från en initierad och det säger oerhört mycket: “Jag kan från mina erfarenheter inom socialtjänsten INTYGA att det redan av uppgifterna som framkommer hos Migrationsverket framkommer att båda de ensamkommandes föräldrar är i livet och att den unge mannen när han för första gången kommer till socialtjänsten redan bor hos sin släkting. Jag ser hela apparaten med “ensamkommande barn” som ett av politikerna sanktionerat stort… Read more »

Tine
Tine
13 years ago
Reply to  Cavatus

@Cavatus
En god del svensker har vært klar over dette lenge. Mange har snakket om problemet innvandring i mange år. Systemet skaper også arbeidsplasser som gjør at folk “blindt” utfører sine tjenester. Bra du og andre sprer informasjon til det svenske folk. Du har helt rett i at det svenske folk har blitt utsatt for bedrageri.

Sassyl
Sassyl
13 years ago

Dumheterna Sofie Wiklund rapar upp förtjänar nästan inte att upprepas, men ett förtydligande (om nu Sofie mot all förmodan skulle läsa den här utmärkta krönikan!) är på sin plats:
”… anhöriginvandringen ökar mer än beräknat. Det är förståeligt. Människor vill ju vara där de har sin familj.”
Bra Sofie. Rätt så! Och vad säger svensk lag: Barn och föräldrar ska i möjligast mån återförenas i URSPRUNGSLANDET. Kanske dags att börja följa den lagtexten?!

Wiki forts...
Wiki forts...
13 years ago

Resten 3 miljarder kan läggas tillbaks i stadsbudgeten för att delvis finansiera skadestånd till dem som lidit och kanske dött under dessa 60 vansinniga år med massinvandring. 40 000 färre per år under 50 år skulle ge 2 miljoner färre innevånare och Sverige skulle vara tillbaks på vår naturliga nivå. 7 miljoner innevånare blev vi 1950 med naturlig tillväxt och migration. Sverige och Europa behöver ett 50-årigt moratorium och en avveckling av massinvandringen. När vi nått vår naturliga befolkningsnivå runt år 2060 skulle vi försiktigt kunna öppna dörrarna för en klok invandringspolitik. För att genomföra detta program behöver vi nya… Read more »

Wiki
Wiki
13 years ago

Europeiska politiker och näringslivet tjänar väldigt mycket pengar på invandringen från MENA. Inga nya jobb har skapats i Sverige sedan 1990, dvs inte någon som helst mätbar sysselsättningsökning på 20 år. Inom den privata sektorn är det ännu värre. Där har inga nya arbetstillfällen skapats sedan 1950. Under de senaste 60 åren har inte ett enda nytt jobb tillkommit i den privata sektorn utan att ett gammalt försvunnit. Se denna artikel som källa http://www.ekonomifakta.se/sv/Artiklar/2010/Maj… Samtidigt under dessa 60 år har Sveriges befolkning ökat med 2 miljoner innevånare genom invandring. Invandringen kan inte klara välfärden. Hur ska en MENA kunna försörja… Read more »

Nordbo
13 years ago

Jag är så trött på alla sentimentalt laddade lögner i det här landet. Vad fånigt! Men jag tror mycket av de självdestruktiva dumheterna kommer att få sitt slut av ekonomisk nödvändighet framöver. Jag har exempelvis följt prognoserna från tankesmedjan Leap/Europe 2020 i fler år. Deras prognoser brukar ha en hög grad av trovärdighet. Så har börjar den sista rapporten: “Each day the news confirm the extent to which the global systemic crisis has now entered into the phase of global geopolitical dislocation, even if the media only timidly begin to interpret the historic upheavals which unfold before our own eyes.”… Read more »

Tine
Tine
13 years ago

På tide å innføre begrepet kriminell naiv. Det skal ikke være lov å være kriminellt naiv mot sitt folk som folkevalgt politiker. Ordene ensomkommande og barn gjør at Sveriges godhet og naivitets diktatur har bestemt for at “de stakkars barna er hellige”. Derfor skal ikke fakta undersøkes eller stilles kritiske spørsmål om “barnas” identitet. Sverige er selvfølgelig et åpent mål for opplagte spekulasjons prosjekter med “barn” som kynisk spres til andre land av religiøse og / eller økonomiske grunner. Naiviteten gjelder eller har vært gjeldende for hele europa hvor dagen er kommet for å betale den virkelige prisen for hva… Read more »

Stefan K
Stefan K
13 years ago

De ensamkommande “barnen” är givetvis en bricka i en väl genomförd och planerad bluff. Frågan är om våra politiker innerst inne är så naiva att de inte genomskådar detta eller om det är andra krafter som styr.
Att den skenande kostnaden inte påverkar andra områden tror väl ändå ingen på?

Läs denna historia och ställ er frågan om de folkvalda medvetet eller omedvetet är en annan bricka i detta lögnaktiga spel?
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/november/ringaren-fran-somalia.html

Tine
Tine
13 years ago
Reply to  Stefan K

@Stefan K
Leste linken som bekrefter det jeg har blitt fortalt av svensker som jeg skrev i tidligere innlegg. Det er SEK 93 306 (ikke SEK 90000 som jeg skrev) “barnet” som ringte sin fru om nettene (ikke sine foreldre slik jeg skrev). Kanskje det er to ulike saker ?

tavsen
tavsen
13 years ago

I maj måned var der en artikel i KD, at hjemsendte flygtningebørn fra Holland blev modtaget med åbne arme af deres forældre. Men sådanne artikler har selvfølgelig ingen interesse for godhedindustrien. Godhedsapostlene kunne miste deres fede jobs.

Hvor sidder motivationen for disse Gutmenschen? Hjertet eller pengepungen??

Danmark overvejer at kopiere hollandsk model med at sende uledsagede flygtningebørn tilbage til modtagehjem i deres hjemlande. Men allerede i lufthavnen bliver de hentet af mor og far eller anden familie, viser hollændernes erfaringer 10. maj 2010
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/365665:Danmark–Uledsagede-boern-modtages-af-far-og-mor–naar-de-sendes-tilbage

Tine
Tine
13 years ago
Reply to  tavsen

@tavsen “Hvor sidder motivationen for disse Gutmenschen? Hjertet eller pengepungen??” Det sitter garantert ikke i hodet, ikke i hjertet (mot eget folk og kultur) og ikke i pengepungen med tanke på de enorme kostnadene. Derimot betaler folket sviende astronomiske summer for frikostig innvandring for at godhets dikaturet skal fremstå “som gode”. “Danmark overvejer at kopiere hollandsk model med at sende uledsagede flygtningebørn tilbage til modtagehjem i deres hjemlande. Men allerede i lufthavnen bliver de hentet af mor og far eller anden familie, viser hollændernes erfaringer 10. maj 2010” Høres ut som et konstruktivt tiltak for Danmark sin del å følge… Read more »

Tine
Tine
13 years ago
Reply to  tavsen

@tavsen “Hvor sidder motivationen for disse Gutmenschen? Hjertet eller pengepungen??” Det sitter garantert ikke i hodet, ikke i hjertet (mot eget folk og kultur) og ikke i pengepungen med tanke på de enorme kostnadene. Derimot betaler folket sviende astronomiske summer for frikostig innvandring for at godhets dikaturet skal fremstå “som gode”. “Danmark overvejer at kopiere hollandsk model med at sende uledsagede flygtningebørn tilbage til modtagehjem i deres hjemlande. Men allerede i lufthavnen bliver de hentet af mor og far eller anden familie, viser hollændernes erfaringer 10. maj 2010” Høres ut som et konstruktivt tiltak for Danmark sin del å følge… Read more »

tavsen
tavsen
13 years ago
Reply to  Tine

Der er med garanti ikke andet i hovedet på Gutmenschen end deres selvglæde over egen godhed

Desværre tror jeg ikke Danmark vil kopiere Holland’s eksempel. MSM skal nok stoppe det

Info
Info
13 years ago

SÅ SANT, SÅ SANT En utmärkt sammanfattning av faktiska förhållanden! Här kan vara på sin plats att komplettera med en viss namninsamling, som just startats på nätet av andra ”liberaler” (oikofober), nämligen av Liberala ungdomsförbundet i Storstockholm (namninsamling.se): ”GE PAPPERSLÖSA RÄTT TILL VÅRD Tusentals människor lever idag utan tillstånd att vistas här i Sverige, de är papperslösa och saknar därmed personnummer. Utan personnummer har man inte tillgång till grundläggande rättigheter såsom akut sjukvård och skola. Söker papperslösa vård riskerar de att bli skickade tillbaka till de MARDRÖMSLIKNANDE ÖDEN de flydde från. Detta är en HUMANITÄR KATASTROF som pågår i Sverige!… Read more »

Lena Johansson
Lena Johansson
12 years ago
Reply to  Info

De är knappast papperslösa där de kommer ifrån. Tycker de ska ta kontakt med människosmugglare igen, men då tillbaka där de kom ifrån

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Nogle samfund er ekstrem dårlige til at tage sig af mennesker, der bebor disse samfund, at nogle forældre er rystende uansvarlige med hensyn til børn.
Der er – som altid- politikere, der set herfra er totalt uansvarlige over for deres egne vælgere og deres egne samfund, til fordel for udefrakommende, og forbrydere overalt.

Ann-Marie
13 years ago

Det spenderas ofantliga summor på dessa ensamkommande “barn” alltmedan det skärs ner på pensioner, hälsovård och annat för Sveriges gamla. Och det är alla dessa gamla som har byggt upp landet till vad det är. Fast snart nock är det inget kvar av det.
Allvarligt talat tycker jag att alla dessa politiker som vurmar så för dessa “barn” borde själva ta hand om dem. Med dom löner dom uppbär på skattebetalarnas bekostnad har dom råd till det. Och då torde vansinnigheterna ta slut illa kvick.

51
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x