9
sep
Seneste opdatering: 10/9-10 kl. 0244
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

20 Uhr: Sarrazin-Lesung in Potsdam fem You Tube dele En ting er, at Sarazzin har måttet forlade Bundebank, det spiller ingen større rolle. Hvad der betyder noget er, at katten er ude af sækken i Tyskland, og at Sarrazin har massiv støtte fra højre og venstre i befolkningen, som man kunne høre på Orientering i går, og den kommer næppe tilbage i sækken igen. Stemningen i salen her er nærmest løssluppen. Når man tænker “så kom Tyskland alligevel før Sverige”, så illustrerer det, at den tyske presse trods alt er langt friere og langt mindre centraliseret end den svenske, og at Tyskland er et sundt, fungerende demokrati. Med henblik på de kommende generationer, så bærer svensk presse på en skyld og et ansvar af en næsten ufattelig størrelse. Efter 35 års masseindvandring står SD til at komme i parlamentet med 6, måske op til sølle ti procent. Det sidste tal er vores eget gæt. – I Holland – der migrationsmæssigt kan sammenlignes med Sverige- er Wilders PVV nu det største parti, og Wilders er tilbage i regeringsforhandlingerne. Det turde tale for sig selv.
River Nyrup næste gang mennesker i stykker?

En uge tilbage – så er valget afgjort. Og tonen i valgkampen nåede i går nye højder. Side for side begyndte statsminister Poul Nyrup Rasmussen at rive Anders Fogh Rasmussen omstridte bog »Fra socialstat til minimalstat« i små stumper. […] NYRUPS UKENDTE SIDE – REV FOGHS BOG ITU (14.11.2001)

Bibelafbrændingen i 1997

Citatet her viser hvordan fronterne i det sidste årti er blevet byttet om, hvor man dengang forbandt censurønsker med den såkaldte “kristne højrefløj”. Bogbrænderen tildeler også lige sig selv carte blanche i kraft af sin status som kunstner, og opnår derved en umiddelbar fordel: At kunne eksponere sig selv gennem stærke billeder af en tabubelagt handling, og samtidig bevare en angivelig moralsk renhed. Og en halvt afbrændt Bibel ligner jo også en svedet Koran til forveksling, men uden internationalt postyr og andre kedelige følger (LFPC).

[…] DEN bebudede bibelafbrænding er ifølge den kristne højrefløj i Danmark en overtrædelse af blasfemi-paragraffen. Paragraffen er ganske vist ikke brugt i årtier, men nu skal det altså være. Kort fortalt er formålet med mit værk at fremkalde et af de mest ubehagelige og perverse billeder fra det sydende dyb i den europæiske folkesjæl: bogbrændingen!

MANGE vil selvfølgelig nok mene, at det var en større forbrydelse imod menneskeheden, da de kristne torturerede og brændte mennesker i hobevis, end da de dagligt brændte titusindvis af bøger, dengang de skabte vores kulturgrundlag. Men for os i kunstverdenen står bogbrændingerne alligevel som noget af det skændigste. For os symboliserer det den tabte viden, den mistede ytringsfrihed, de spildte kræfter, den uartikulerede hærgen. Men først og fremmest: den hæmmede tanke! Derfor burde vi også kunne bearbejde emnet frit i kunsten, når det er nødvendigt. […] Blasfemi og kunstnerisk frihed (Artikel af Søren Mosegaard bragt i Politiken 18. januar 1997)

Punjab, august 2009

A Christian woman shows a charred Bible, written in Urdu, to the photographer outside her torched house in Gojra town located in Punjab province August 4, 2009.

The call to hunt Christians launched at local mosque after the Friday prayers. The mob stormed and set fire to the church, ransacked two houses. Muslims accuse a young Christian had desecrated the Koran. In reality the young man is involved with a Muslim girl. […] Pakistan: Punjab, Muslim extremists burn Catholic church over alleged blasphemy case

One rule for you – one rule for me

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x