28
nov
Seneste opdatering: 28/11-10 kl. 0354
64 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Julia Caesar:

Copyright Julia Caesar, Snaphanen, HRS och document.no. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Systemfelen feghet och flathet har för länge sedan passerat sina bästföre-datum. Att misstro varandra istället för att lita på varandra är ett av de priser som vi får betala för den mångkultur som politikerna har tvingat på oss men inte själva kan hantera.

En våg av försäkringsbedrägerier av aldrig tidigare skådad omfattning drar fram genom Sverige. Kostnaderna för bedrägerier med personliga assistenter till fullt friska personer kan för hela landet uppgå till tio miljarder kronor eller mer. Bedrägerierna är synnerligen förslagna och vittnar om stor och innovativ kreativitet hos brottslingarna. Sannolikt utgör de bara toppen av ett isberg som polisen och försäkringskassan utreder.

”Vi tror att bedrägerierna i hela Sverige rör sig om en tredjedel av alla assistansersättningar som betalas ut, det vill säga omkring tio miljarder kronor”, säger Karl-Arne Ockell, utredningschef vid Länskriminalpolisen i Halmstad.

Sju misstänkta fall av mångmiljonsvindel med personliga assistenter till fejkat handikappade, fullt friska personer är under utredning bara i Hallands län, där bedrägerierna först upptäcktes. Ytterligare trettio fall väntar på att utredas.

Brotten i Halland handlar om belopp på cirka 200 miljoner kronor. Brottsligheten har utgått från Malmö och Halmstad där en imam i en källarmoské är inblandad i flera fall. Men den har också förgreningar till bland annat Karlshamn, Bjuv, Västervik och Jönköping. Hittills har de inblandade i flera fall av bedrägerier med personliga assistenter, samtliga irakier, fått fällande domar.

Spelar handikappad och anställer familjen

Tillvägagångssättet är påfallande likartat: En person som har vistats i Sverige en kort tid spelar handikappad och rullstolsburen. Med hänvisning till LSS (Lag 1993:387 om stöd och service till vissa funktionshindrade) kräver han omfattande assistans och anställer via ett assistansbolag familjemedlemmar som sina personliga assistenter. Familjen kan på det sättet uppbära ersättning på flera hundra tusen kronor i månaden. Förtjänsten delas mellan assistansbolaget och ”brukaren”, det vill säga bedrägeriets huvudman. Rätten till assistans är i princip obegränsad – ”Kaninmannen 1” hade assistans 80 timmar i veckan av sin far, mor och en syster. Enligt utredningschef Karl-Arne Ockell vid Länskriminalpolisen i Halmstad handlar det om organiserad brottslighet:

”De här bedrägerierna hotar hela välfärdssystemet. Vi ser ingen ände på det här, och det kommer att röra sig om enormt stora pengar.” (SR.SE)

”Kaninmannen 1” bluffade sig till PUT

Det först avslöjade fallet var ”Kaninmannen 1”, 33-årige irakiske medborgaren Samir Husein Ali Ehsan, som påstod sig vara förlamad och rullstolsburen. Trots sitt påstått svåra handikapp ertappades och fotograferades han sommaren 2009 i nöjesparken Liseberg i Göteborg, dansande med en Lisebergskanin och körande radiobil. Bilderna kom till försäkringskassans kännedom, och det kom också in en anonym anmälan. Under drygt tre års tid hade irakiern och hans familj lurat försäkringskassan, det vill säga de svenska skattebetalarna, på mer än fyra miljoner kronor. Hans far, mor och en syster var anställda som hans personliga assistenter. Inte nog med det, Samir Husein Ali Ehsan hade bluffat sig till uppehållstillstånd, PUT, vid sin ankomst till Sverige 2004 genom att uppge att han var så svårt handikappad att han behövde hjälp av sina föräldrar dygnet runt. Han skulle annars inte vara berättigad att få uppehållstillstånd. Försäkringskassans handläggare ifrågasatte aldrig mannens läkarintyg.

Handikappet hindrade inte Samir Husein Ali Ehsan från att 2006 resa till Syrien och gifta sig med sin kusin Amer Ruwaidah. I förhör har hon uppgett att Samir var helt normal och till och med slog henne. Rullstol använde han bara när de fick besök. Äktenskapet blev kortvarigt, och Samirs familj satte Amer Ruwaidah på ett plan tillbaka till Syrien eftersom hon hotade att avslöja familjens bedrägeri. Hon figurerar sedan som misstänkt i likartade bedrägerier och är internationellt efterlyst. I januari i år dömdes Samir Husein Ali Ehsan av Halmstads tingsrätt till tre års fängelse för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott. Under hela rättegången spelade han sin inlärda handikapproll, sittande i rullstol. Fadern Husein Ali Ehsan Abdallah dömdes också till tre års fängelse. Mamman dömdes till villkorlig dom och systern till samhällstjänst.

Ur tingsrättens dom:

”Den brottslighet som Samir Husein Ali Ehsan ska dömas för har varit synnerligen förslagen. Den har innefattat ett omfattande vilseledande av såväl myndigheter som sjukvårdspersonal. Vilseledandet har pågått under lång tid, varit systematiskt och avsett mycket stora belopp. Några förmildrande omständigheter föreligger inte.”

Åklagarens yrkande på utvisning av ”Kaninmannen 1” till Irak ogillades av rätten. Familjens advokatkostnader på sammanlagt 369 247 kronor betalas av staten, det vill säga de svenska skattebetalarna.

”Kaninmannen 2”

”Kaninmannen 2”, Ali Radhi Raheema al-Mozani, född 1978 och irakisk medborgare, bluffade till sig drygt fem miljoner kronor genom att låtsas vara cp-skadad sedan födseln. Eftersom han uppgav att han inte kunde klara sig själv beviljades han assistans av försäkringskassan för cirka 170 000 kronor i månaden sedan 2007. Det motsvarar 6-8 heltidstjänster och dygnetruntpassning. En cp-skada ska synas på röntgenbilder, men svenska läkare som röntgade Ali Radhi Raheemas huvud upptäckte ingen skada på hjärnan. Ett försök att läkarundersöka Raheema närmare fick avbrytas eftersom han ”for runt” så mycket att undersökningen inte gick att genomföra.

”Kaninmannen 2” avslöjades sedan han deltagit i en bordtennisturnering, Kriminalinspektör Claes Björnehag vid Länskriminalpolisen i Halland, har sagt:

”Han kan över huvud taget göra mycket som han inte skulle kunna göra. Och för att ha suttit i rullstol sedan födseln har han väldigt kraftiga lårmuskler.”

I juli i år dömdes Ali Radhi Raheema al-Mozani för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott till tre års fängelse och utvisning till Irak. Hovrätten sänkte senare straffet till två års fängelse men lät utvisningsdomen stå fast.

”Kaninmannen 3”

llvarligaste fallet hittills upptäcktes i Karlshamn i Blekinge, dit bedrägerierna har visat sig ha en förgrening från Halland. Där har en familj fått ut en halv miljon kronor i månaden genom att sex heltidsanställda familjemedlemmar har arbetat som personliga assistenter åt en man i familjen. Han har påståtts vara så svårt handikappad att han inte kunde ta hand om sig själv utan behövde hjälp dygnet runt. Familjen har fått ut minst sex miljoner kronor genom bedrägeriet. Enligt polisens utredning har familjemedlemmarna varit på andra platser samtidigt som de uppgett att de arbetat som personliga assistenter åt mannen.

”Vi antar att VD:n i assistansföretaget har fått en del av kakan också, men exakt hur uppdelningen har gått till vet vi inte”, säger utredningschef Karl-Arne Ockell, som hjälper Blekingepolisen i utredningen.

Huvudmännen bakom de här bedrägerierna är dels taxichauffören Adnan Suleiman från Malmö och hans bolag Solia Assistans, dels Lami Ahmed Sofi Kerim, född 1955, irakisk medborgare och imam i en källarmoské i Halmstad. Lami Ahmed Sofi Kerim spelade en aktiv roll även i fallet ”Kaninmannen 1”. Det var han som hämtade Samir Husein Ali Ehsan på flygplatsen vid ankomsten 2004, och det var han som skilde Samir på muslimskt vis från hans kusin Amer Ruwaidah. Imamen anses vara den som instruerade ”Kaninmannen 2” om vilka förlamningssymtom han skulle uppvisa.

När Ali Radhi Raheema kom till Sverige som asylsökande 2006 placerades han på en flyktingmottagning i Hultsfred. Där söktes han upp av imamen som sökte klienter till det assistansföretag som Adnan Suleiman drev. Imamen Lami Ahmed Sofi Kerim bildade senare ett eget assistansbolag, Sofi Assistans Sverige, registrerat i den äldste sonen Ahmed Sofi Kerims namn, född 1984, och med ytterligare en son, Muhammed Sofi Kerim, född 1990, och imamens hustru anställda i firman.
Vid häktningsförhandlingarna sa åklagare Sonja Seligmann:

”Det är pappan, Lami, som står bakom allt. I viss mån har han utnyttjat sina familjemedlemmar och fått dem att delta i bedrägeriet.”

I juli dömde Halmstads tingsrätt imamen för bland annat grovt bidragsbrott till fängelse i ett år och nio månader. Taxichauffören Adnan Suleiman dömdes till fängelse i två år och sex månader för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott. Imamens två söner och ytterligare tre personer dömdes till villkorlig dom.

16,4 miljarder i felaktiga ersättningar

Och det finns fler bedrägerifall, en lång rad:

En rullstolsburen egyptier har de senaste åren bott i sin tidigare, föga handikappvänliga hemstad Kairo, men försäkringskassan har ändå betalat ut minst 1,8 miljoner kronor i assistansersättning till honom. Totalt har mannen fått ut 8,8 miljoner från svenska försäkringskassan. I det här fallet var det försäkringskassan själv som fattade misstankar. Vid en kontroll av mannens lägenhet i Sverige fann man att rullstolen stod kvar. Ingen elström hade förbrukats det senaste året, och allting tydde på att mannen hade lämnat Sverige för gott. Fallet polisanmäldes, och utbetalningarna till Kairo stoppades. Mannen skulle annars enligt en grov uppskattning ha fått ut ytterligare 3,4 miljoner kronor innan ärendet skulle prövas på nytt.

Försäkringskassans egen utredning för 2009 visar att det förra året betalades ut 16,4 miljarder kronor i felaktiga ersättningar. Personliga assistentersättningar är förutom fusk med sjukpenning det som är mest föremål för regelrätta bedrägerier. Redan 2007 visade en utredning att kostnaderna för assistans till handikappade enligt LSS ökar okontrollerat. (SVT)

”Pengarna bara rinner ut genom öppna kranar. Det finns ingen kostnadsuppföljning”, sa utredaren Magnus Johansson (mp). Enligt utredningen har kostnaderna ökat från 3,3 miljarder under lagens första år 1994 till att hamna på 35-40 miljarder år 2015 om inget görs. Det är en kostnad som överstiger kostnaden för det svenska försvaret.

Läkarintyg från det gamla hemlandet

Försäkringskassan, sjukvården och övriga inblandade står påfallande paralyserade inför den här sortens försäkringsbedrägerier. Utländska läkarintyg godtas rätt upp och ned utan ytterligare undersökning. Länskriminalen i Halland möttes inte heller av något särskilt intresse från försäkringskassans sida när de började utreda mångmiljonsvindlerierna. Att få tillbaka skattebetalarnas miljoner eller miljarder stod inte högt på myndighetens priolista.

I radions P1 Morgon håller Stig Orustfjord, överdirektör i försäkringskassan med polisens utredningschef Karl-Arne Ockell om att bedrägerierna hotar hela försäkringssystemet – men betonar att de flesta av de 16 000 personer som har assistans verkligen behöver hjälp. Bluffmakarna finns i två kategorier. Dels invandrare som har vistats i Sverige kort tid och bara har ett eller två läkarintyg om sin förlamning från sitt tidigare hemland. Dels vårdtagare som är så sjuka att de inte vet vilka assistenter som kommer och på vilka tider men ändå skriver under papperen. På det sättet berövas de den hjälp de har rätt till.

”Det är svårt att inte fråga sig hur dessa lukrativa möjligheter har kunnat uppstå? Varför har det varit så lätt att plocka ut miljoner ur Försäkringskassan? Hur länge har det pågått? Vilka systemfel ligger bakom att hundratals miljoner, kanske rentav miljarder, så enkelt har kunnat plockas ur den skattekista vi alla betalar till i syfte att ta hand om varandra? Kunde de ha upptäckts i förväg?” frågar sig Sanna Rayman i en ledare i Svenska Dagbladet.

Systemfelet heter feghet

Visst finns det ett systemfel. Systemfelet heter feghet. Eller flathet. Eller, om man vill vara snäll: godtrogenhet. Stig Orustfjord säger i radiointervjun:

”Vi gör ett hembesök, och ser vi då en person som sitter i rullstol så reser vi ju inte på den och tittar om den kan gå eller inte, utan då går man ju på den uppgiften. Den övriga familjen säger att personen är förlamad, så – jaa…”

Det är ett fullkomligt häpnadsväckande uttalande. Försäkringskassan är en svensk myndighet som tror blint på vad folk säger. Eller som tror att de måste tro på vad alla invandrare säger. För annars kan man ju bli kallad ”rasist”. Försäkringskassans överdirektör har ännu inte förstått att Sverige är ett mångkulturellt land. Det får faktiskt finnas gränser för naiviteten hos den som är ansvarig för ett gigantiskt socialförsäkringssystem. Det går inte längre för sig att tänka svenskt och utgå ifrån att alla beter sig som svenskar. För invandrare i allmänhet tänker inte som svenskar och beter sig inte som svenskar. Hur skulle de kunna göra det? De är självklart formade av sina länder och kulturer, som vi alla. Hur skulle de kunna vara något annat?

Här kolliderar olika kulturer i en frontalsmäll så det säger tjong. I Sverige och många andra länder i Väst har invånarna under lång tid byggt upp omfattande socialförsäkringssystem för att kunna få hjälp vid sjukdom och arbetslöshet. Vi har avstått stora delar av våra inkomster i skatt för att vi har insett att man måste bidra till välfärden för att få ta del av den när man behöver. Men vad händer när människor från helt andra kulturer och traditioner kommer till ett land där de sociala förmånerna ligger uppdukade som på ett stort och dignande smörgåsbord? Att förvänta sig att de ska ha samma sätt att se på välfärdsförmånerna som den infödda befolkningen är mer än lovligt naivt.

När kulturer frontalkolliderar

Journalisten Thomas Gür, själv invandrare från Turkiet, säger:

”Om du kommer till exempel från Libanon ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”. (Jyllands-Posten 25 maj 2002.)

Bedrägerierna med personliga assistenter är bara den översta toppen på ett isberg som just har börjat avtäckas. Vi ska inte bli förvånade om det därunder döljer sig bedrägerier för många miljarder inom samtliga socialförsäkringssystem. Frågan är hur intresserade politiker och myndigheter är av att utreda missbruket och återbörda skattepengarna till dem som har rätt till och behov av dem? Risken finns ju att det blir sedda som ”främlingsfientliga”.

Jag säger inte att svenskar inte begår bedrägeribrott. Bland alla folkslag finns hederliga och mindre hederliga människor. Vad det här handlar om är en kulturkollision där två skilda kulturer kolliderar – en högtillitskultur och en lågtillitskultur. Det handlar om den kulturrelaterade uppsättning av etik och moral, levnadsregler och förhållningssätt som präglar olika individer och grupper av människor. De nordiska länderna är utpräglade högtillitssamhällen. Enligt World Values Survey är tilliten mellan människor i Sverige och Norge den högsta i världen. De flesta av oss som nu lever i Norden har vuxit upp i ett samhälle där vi har kunnat lita på varandra och känna oss trygga. Undersökningar visar att omkring 60 procent av invånarna i de nordiska länderna känner social tillit.

Landet som flyter av mjölk och honung

Mot de nordiska ländernas höga siffror för tillit står länder i Mellan- och Sydeuropa där bara hälften så många, 30 procent, känner tillit till andra människor. I exempelvis Turkiet, Bosnien, Peru, Ghana och Filippinerna är den sociala tilliten mycket låg. I underutvecklade länder, vilket ofta sammanfaller med muslimska länder och länder med hederskultur, är den sociala tilliten låg eller obefintlig. Det gäller ända ned till samhällets minsta beståndsdel, familjen. Den muslimska världen med dess låga grad av tillit präglas istället av hård yttre kontroll.

När den yttre kontrollen släpper eller saknas helt är det fritt fram för roffarinstinkter och rovdjursmentalitet. Här ligger Sverige öppet, landet som flyter av mjölk och honung, landet med en slösande rik palett av sociala förmåner som bara väntar på att utnyttjas. Invandrare har möjligheter till bedrägerier som svenskar vanligtvis inte har. De kommer i allmänhet som oskrivna blad till ett nytt land. 96 procent av dem som söker asyl har inte ens några ID-handlingar som visar vilka de är eller vilket land de kommer ifrån. Det påstådda handikappet styrks av ett enkelt läkarintyg från exempelvis Irak – men behöver inte ens vara ett äkta läkarintyg. Några journaler finns inte – medan svenskar är bokförda i alla avseenden från sitt första andetag i livet. ”Är man född med ett funktionshinder i Sverige så har vi ju dokumentation ända från BB” säger försäkringskassans överdirektör Stig Orustfjord. En svensk kan alltså inte plötsligt börja spela cp-skadad ens om han flyttar till andra ändan av landet, för myndigheternas dokumentation följer med som en skugga.

Invandrarna har alltså chanser som den inhemska befolkningen inte har. Alla socialförsäkringssystem måste givetvis utsättas för strikt kontroll och adekvata utredningar. Men på grund av systemfelet feghet vågar ingen ifrågasätta den påstådda cp-skadan eller förlamningen hos invandrare. Sverige håller på att dö sotdöden genom politisk korrekthet, och ingen enda tjänsteman eller läkare vågar undersöka närmare eller ifrågasätta det påstådda handikappet och ta risken att utan grund bli kallad rasist. Då är det enklare att öppna kassakistan för frikostig utdelning av skattebetalarnas pengar.

Det drabbar – tyvärr – alla de funktionshindrade som verkligen behöver hjälp för att kunna leva någotsånär normala och värdiga liv. För dem är LSS en viktig rättighetslag som det ska slås vakt om. Det gör man lämpligast genom att inse att vi lever i ett nytt och mångkulturellt Sverige där naivitet inte längre fungerar. Systemfelen feghet och flathet har för länge sedan passerat sina bästföre-datum. Att misstro varandra istället för att lita på varandra är ett av de priser som vi får betala för den mångkultur som politikerna har tvingat på oss men inte själva kan hantera.

Af Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

64 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] eller mer än tre gånger så mycket som utgifterna för polisväsendet. Dessutom har LSS lockat till bedrägerier i mångmiljonklassen, framför allt begångna av irakiska […]

trackback

[…] frauds amount to tens of millions of kronor and one of the more devious ways to hustle the Swedish taxpayers is by claiming that you are a […]

trackback

[…] grova bedrägerierna på tiotals miljoner kronor med personlig assistans till påstått funktionshindrade personer var bara början  på […]

trackback

[…] Søndagskronik: Systemfel – feghet « SnaphanenHan har påståtts vara så svårt handikappad att han inte kunde ta hand om sig … Jo, du jobbade med … kostnaderna kommer till slut att skena …GÅ TIL HJEMMESIDE! […]

trackback

[…] eller mer än tre gånger så mycket som utgifterna för polisväsendet. Dessutom har LSS lockat till bedrägerier i mångmiljonklassen, framför allt begångna av irakiska […]

trackback

[…] eller mer än tre gånger så mycket som utgifterna för polisväsendet. Dessutom har LSS lockat till bedrägerier i mångmiljonklassen, framför allt begångna av irakiska […]

trackback

[…] bedrägerihärvan började nystas upp sa Karl-Arne Ockell, utredningschef vid Länskriminalpolisen i […]

trackback

[…] historie der må vække genkendelsen glæde i Sverige. Hvis ikke, så se Søndagskronik: Systemfel – feghet .400.000 pund er lig med 3.447,89 DKK. Vi har et lignende bedrageri i Danmark pt med sigøjnerklanen […]

joffe
joffe
13 years ago

G´day Tack Magentan. Man blir glad för uppmuntran som gammal man. Jag kunde avslöja mkt mer av intresse om politiska piruetter men får väl köra i piano och spara för framtiden… JAG borde tacka för alla era bidrag i tråden. Högt kvalitativa intelligenta kommentarer av kunniga skribenter som även läst Koranen och kommenterar Islam. Jag är imponerad. Hoppas ni återkommer efter varje Julia-krönika. Man lär så länge man lever och den här tråden är mycket bildande och givande tycker jag. Tacka 1000an för det då Julia är huvudskribent för det som kommenteras. Så här sent efter hennes otroliga avslöjande i… Read more »

Dogge
Dogge
13 years ago

Råkade snubbla in på SvD.se för några dagar sedan. Intet ont anade ögnade jag snabbt igenom hemsidan och fastnade för Fredrik Mellgrens artikel “SD vill neka gömda flyktingar vård”. Min första tanke var något i stil med, varför skulle flyktingar gömma sig i vårt land. Efter att jag läst artikeln stod det klart för mig att denne Mellgren var lika infantilt indoktrinerad som majoriteten av hela den svenska mediekåren. Hela hans resonemang byggde på en rad felaktiga synonymer där bla “illegal immigrant” byttes ut mot “gömd flykting”. Enligt honom nekade SD dessa “gömda flyktingar” all form av vård, vilket inte… Read more »

Marit
13 years ago

Takk Julia Cæsar for en glimrende kronikk ! Den eneste løsningen jeg ser på islamiseringsproblemene, er full repatriering av alle uintegrerbare, kriminelle og rasistiske muslimer(rasistiske mot urbefolkningen i Norden). Fordi vi aldri er blitt spurt om vi ønsker å utslette oss selv som folk. Våre feige politikere har ført oss bak lyset, og løyet for oss. Og nå betaler vi for vår egen selvutslettelse. Multikulti-ideologien har aldri fungert noe sted, men likevel tror de kunnskapsløse politikerne at det vil fungere her. Ønsketenkning er dårlig politikk. 40 års erfaring viser at muslimer hverken kan eller vil la seg integrere med kuffar.… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

Nils Dacke, det handlar inte så mycket om att ta ut jizya av oss, då jizya är mer en personlig skatt än en samhällelig. Jizya erläggs av enskilda dhimmis som efteråt måste tillåta muslimen att slå dem med käpp och spotta dem i munnen för att förnedra dem. I det här fallet handlar det mer om ekonomisk jihad, i syfte att dränera kuffarnas ekonomiska system i syfte att få deras samhällssystem på fall så snart som möjligt.

Nils Dacke
13 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Robin S, du har naturligtvis rätt i princip. Jag försökte bara vinkla till det hela med formuleringen “tydligen är ett sätt”.

trackback

[…] har fått en del av kakan också, men exakt hur uppdelningen har gått till vet vi inte”, säger utredningschef Karl-Arne Ockell, som hjälper Blekingepolisen i […]

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

NILS DACKE Enig. Hvad der for mig efterhånden er helt uforståelig er, at de forskellige journalister, politikere og andre meningsdannere, bliver ved med at lufte deres uvidenhed om islam. Jeg mener, vi har ALLE, også disse meningsdannere, haft 35-40 år til at skaffe os viden om islam eftersom muslimer begyndte at slå rødder i de nordiske lande så lang tid tilbage. Men måske havde vi befolkningerne ikke villet lytte til dem dengang hvis de havde slået alarm ? Nu er vi selv begyndt at høste erfaringer om islam qua muslimers optræden i vores lande – og denne har fået os… Read more »

Nils Dacke
13 years ago

Tack Julia för ännu ett grundskott mot den naiva och fullständigt aningslösa mångkulturvurmen. Jag noterar att en imam varit inblandad i flera av fallen. Det är bara att konstatera att dessa bedrägerier tydligen är ett sätt för vissa muslimer att ta ut den särskilda skatten jiziya av oss kafirer (otrogna) redan innan man tagit makten. En del av citatet ovan av Thomas Gür är exempel på PK-förljugenhet. När han säger: “Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar””, så säger han bara halva sanningen. Sanningen ligger djupare än så. Den dualistiska… Read more »

monse
monse
13 years ago

Julia, fantastisk historie. Det er jo forfærdeligt, at dette foregår, men det er også temmelig morsomt, i hvert fald inden for den let morbide humoristiske genre. Jeg kunne f. eks. ikke lade være at grine højt ad denne her: “ Handikappet hindrade inte Samir Husein Ali Ehsan från att 2006 resa till Syrien och gifta sig med sin kusin Amer Ruwaidah. I förhör har hon uppgett att Samir var helt normal och till och med slog henne. Rullstol använde han bara när de fick besök.” Försäkringskassans embedsmænd og –kvinder i rollen som dummere end politiet tillader, det er da også… Read more »

Notarien
Notarien
13 years ago

naiymlap! PI har precis infört kryptering av sidan. Det strular med Disqus igen. Kan det bero på det att du inte får in din kommentar?

joffe
joffe
13 years ago

Maja Dacke och Tyckarn talar om ålder. När man varit pensionär i femton år är man lite gammal och då kan man också snubbla på tangenterna och haverera tio år. Så det var 50 år sen jag jobbade på ärevördiga charterbolaget Transair. Då spakade välkände Carl Gustaf von Rosen kärror som DC3 och Curtiss C46. Ack ja åren går. – På tal om hög ålder så har det naturligtvis något med gener att göra. Min gamle pappa började att tappla ner sina brokiga memoarer på en skraltig Halda när han var 90 och höll på med det i några år.… Read more »

Magentan
Magentan
13 years ago
Reply to  joffe

Gott att läsa dig Joffe!

naiymlap
13 years ago

Maja Dacke, även jag undrar vem har tagit över PI Utan någon förvarning har jag blivit avstängd från att, kommentera i deras blogg.
Vilket i.o.s. inte betyder så mycket men, ger ändå en fingervisning vart sverige är på väg. Det verkar, som de mest pessimistiska kommer
att, få sista ordet.

Carl
Carl
13 years ago

Måste var ett konstigt folk de där högerextrema schweizarna som idag med en folkömrösting – vad håken är egentligen det för något egentligen undrar ju vi svennar? – beslutat sig för deportera sina kriminella “flyktingar”. Men varför kan de nu inte vara mer som oss, vi sköna mjukisvennar? Man undrar ju bara lite lätt så här på sena kvällningen.

Men hang on – helvetierna kanske kan ta och deportera de snart nyblivna “utanförskaprna” lite norrut…
Ja, se där ett mysigt uppslag till en insändare för DN Debatt!

Carl
Carl
13 years ago

Läget för vårt land är helt uppenbart synnerligen allvarligt! Men det är också naturligtvis inga andra än det svenska folket självt som kollektivt frambringat den snart helt ohållbara situationen. Och en given slutsats är då följdaktligen att svenskarna helt enkelt måste vara ett historiskt sett tämligen unikt folkslag. Nämligen ett folk som med berått mod och/eller av ren stupiditet “rånar” och “våldtar” sig själva! Och sedan mer eller mindre våldsamt högljutt protesterar mot de som vill vända på utvecklingen! Allvarligt talat synes det tyvärr som alltfler av dagens svenskar ta-mig-tusan inte längre är fullt ut livsdugliga utan snarast – om… Read more »

Granskaren
Granskaren
13 years ago

Bidragsfusket är naturligtvis allvarligt men inte i närheten av kostnaden för de “nysvenskar” som inte klarar av att gå ut skolan. Bland barn som kommer från Somalia är det endast 25% som klarar av att gå ut årskurs 9 och för barn från mellanöstern landar siffrorna på ca 50%. De flesta av våra nysvenskar kommer från Irak, Somalia och Afghanistan. Varje vettig person förstår att dessa siffror skapar astronomiska kostnader. För en etnisk svensk är det 90% som klarar av att gå ut årskurs 9. Jag skulle säga att alla siffror under 80% är totalt förödande för Sverige. Detta avgrundsdjupa… Read more »

Marit
13 years ago
Reply to  Granskaren

Til Granskaren. IQ er en betydelig faktor i skoleprestasjoner. For somaliere er den gjennomsnittlige IQ 68, mot normalt for europeere er 100. Det forklarer en god del, mener jeg.

Granskaren
Granskaren
13 years ago
Reply to  Marit

Absolut, IQ är huvudorsaken till dessa usla skolresultat men det är ju förbjudet att påpeka detta och gör man det är man “grovt rasistisk” och nästa hållplats blir helvetet. Men för min del är sanningen det enda som är intressant, även om sanningen ibland är grym. Man kan inte se mellan fingrarna hur länge som helst. Det är som nobelpristagaren James Watson sade om Afrika: “inherently gloomy about the prospect of Africa” because “all our social policies are based on the fact that their intelligence is the same as ours – whereas all the testing says not really.” Denna information… Read more »

LN
LN
13 years ago

Har socialnämnden i Gävle satt rekord i svensk dumhet?
En kriminell 17-åring och hans mor och bror bjöds på ett tre månader långt semesteruppehåll i det forna hemlandet i hopp om att den unge gentlemannen skulle bättra sig. Det första han gör efter återkomsten till Nya Sverige är att råna på nytt.
https://politisktinkorrekt.info/2010/11/28/socialnamnd-bjod-kriminell-pa-tre-manaders-utlandssemester/#more-68792

Tony Ingman
Tony Ingman
13 years ago

Försäkringskassan är en förunderlig inrättning, i många uppmärksammade fall där läkare har sjukskrivit patsienter, så har detta upphävts av FK s egna kontrolläkare, trots att läkare kunnat påvisa svåra sjukdomstillstånd. Men tydligt är, att kommer man från mellanöstern behövs ingen kontroll, det räcker med att påstå att man är handikappad för att stora bidragstombolan skall sätta igång! var finns dessa kontrollpersoner från FK då?? skulle inte sådana påståenden dubbelcheckas?? Det är ett grovt hån emot personer med verkliga handikapp, att sådana lata fanskap skall kunna paratisera på medel som är avsatta för sjuka människors behov. Och är det något man… Read more »

Imagine
13 years ago

När man läser Julia Caesars krönikor inser man att övriga medier inte speglar verkligheten, utan sig själva. Det är en viss skillnad.

Tack Julia Caesar för att du vill och vågar beskriva verkligheten som den är!

trackback

[…] författad av pseudonymen Julia Caesar – som publiceras och kan läsas i sin helhet på Snaphanen.dk. Nedanstående är endast ett […]

x
x
13 years ago

Det talas mycket, och med all rätt om “de ensamkommande flyktingbarnens” ålder alldeles för ofta överstiger 18 år. Men problemet är troligen ändå större åt andra hållet. För en invandrare är det en fördel att på pappret få en så hög ålder som möjligt. Detta innebär att de har färre år kvar till pension, och kan då återvända till sitt hemland försörjda av sveriges skattebetalare. De är kanske i verkligheten i 55 årsåldern när de går i pension när de på pappret fyllt 65 år. Om de väljer att arbeta kan de som 56 åringar arbeta vidare efter det att… Read more »

Per M
Per M
13 years ago

I dag sidder jeg og hygger mig ved brændeovnen og kikker ud på den kønne `julesne og kom ind på Fora TV som jeg jævnlig er på, og genså Axsis of Evil, jeg har før linket til den på en eller anden blog, urias snaph. monoku. men den er et gensyn værd især til vensterfløjen når de kommer med Bush og Irak, N.Korea, Iran om hvor urimelig disse lande bliver behandlet af krisliderlige vesten med Bush i front.

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_590768&v=QUukjX-Nee0&feature=iv

Per N.

Per N
Per N
13 years ago
Reply to  Per M

Mit navn stod stod som Per M men det har altid været Per N, hvorfor det lige pluselig er blevet til et M forstår jeg ikke?

Per N.

Naivtive
Naivtive
13 years ago

Nicolai Sennels har en mycket viktig och tankvärd artikel om arabernas kusingiften och hur dessa hotar västvärldens välfärd genom alla deras genetiska defekter. När en inavlad arab kommer med sina dåliga gener och skaffar barn med sin kusin är sannolikheten stor att det blir de arbetande och skattebetalandes uppgift att försörja dessa mongon i all framtid. 1995 kostade LSS 3 miljarder nu ligger det på 30 miljarder och vad är det som har hänt under dessa 15 år? Har svennarna blivit sjukare eller har vi importerat en massa handikappade kusingiftes resultat? Det är helt förunderligt hur naiva svenska myndigheter är… Read more »

Maja Dacke
Maja Dacke
13 years ago
Reply to  Naivtive

Tack, Naivtive, för dina tips om både kaninmän, Sennels artiklar och LSS-miljarder! Din ord och tankar är mina.

Nu undrar jag om du kan tala om vad som hänt med Politiskt Inkorrekt? Sedan igår varnas man från att gå vidare till deras sajt. Har den blivit hackad? Vet du vad som hänt? Jag har sökt lite på nätet men hittar ingen förklaring. Fria Nyheter verkar inte kunna uppdatera …

Har någon redan stoppat det fria flödet i Sverige?

Mangemunk
Mangemunk
13 years ago
Reply to  Maja Dacke

Politiskt Inkorrekt kör krypterat…
SÄKERHET Politiskt Inkorrekt har idag installerat ett säkerhetscertifikat som gör att trafiken mellan webserver och era webläsare är krypterad, detta för att höja säkerheten. Adressen man går till för att använda den krypterade websidan är https://politisktinkorrekt.info, men än så länge fungerar även den gamla http://politisktinkorrekt.info.

Vi ser att det initialt verkar vara lite problem med att få Disqus att fungera med detta, men vi arbetar på att lösa det.

Gustaf Janson

Anders
Anders
13 years ago
Reply to  Maja Dacke

Hej Maja
PI finns kvar (tack och lov), men de har höjt säkerheten på sin sida så deras “nya” adress är: https://politisktinkorrekt.info/. Bara ett “s” som är tillagt i “https” och betyder att det är en säker sida. Fortsätt att läs den!

Magentan
Magentan
13 years ago
Reply to  Maja Dacke

Maja Dacke, har du försökt med den nya adressen till Fria Nyheter? Alltså http://www.frianyheter.nu De har en ny och bättre hemsida, som uppdateras dagligen i vanlig ordning. För övrigt vill jag verkligen hålla med dig om att det finns alldeles för många svenskar som hellre dör än överger sin indoktrinerade “barnatro”, och som hårt kniper ihop både ögon och öron för att undvika sanningen. Jag känner en typisk svensk fattigpensionär som verkligen tvingas vända och vrida på varje enkrona och som inte alltid har råd att gå till läkare när hon behöver, inte heller att köpa den medicin som är… Read more »

Naivtive
Naivtive
13 years ago

Kaninmannen 2 fick 7 läkaruttalande och endast i ett var en överläkare tveksam och kunde inte bekräfta sjukdomen. Hur kan detta få förekomma? Alla som i något fall har anklagat en annan person för rasism och främlingsfientlighet för konstruktiv kritik är direkt ansvarig för att läkare och tjänstemän inte vågar uttala sig om en utlännings vandel eller hälsotillstånd. Det finns en hel del människor som befinner sig på vikariat eller har en lång väg att gå innan de är fullbetalda. Vi ar ett debattklimat i Sverige som inte medger att någon ifrågasätter en utlännings uppgifter. I denna miljö har vi… Read more »

Mia Hj.
Mia Hj.
13 years ago

Tack “Julia” för en skrämmande krönika. Nu vet jag varför jag inte fick sjukpeng när jag förstörde ledbandet och hoppade på kryckor i somras. Det fanns inga pengar kvar, dom hade de bedrägeriskyldiga fått. 🙁 Cancersjuka ifrågasätts av FK men inte de bedrägeriskyldiga! Skillnad på folk och folk. Regeringen har tvingat ut svårt sjuka i arbetslivet vilket dom inte klarar av, även om dom vill. Detta har resulterat i att dom utförsäkras. Om regeringen istället ser den krassa verkligheten som många av oss tvingas leva i och använder sina krafttag mot de verkliga målen, kanske svårt sjuka kan få ett… Read more »

Stefan K
Stefan K
13 years ago

Vänta er inga åtgärder från våra avarter till politiker. De skulle tvingas erkänna att det de facto finns baksidor med förda invandringspolitik som måste diskuteras. Vänta er heller ingen grävande journalistik och avslöjanden från Mattssons och Helins krumryggade kommunister på redaktionerna. De vill inte gräva i sånt som kan ge SD luft under vingarna. Min tillit sätts till Janne Josefsson och hans team. Jag vägrar tro att de också kryper för överheten, men vi få se… Så länge skriker jag VAR ÄR DU JANNE, HÄR FINNS GODSAKER ATT HÄMTA! Efter att ha sett Uppdrag Gransknings reportage om kopplerifallet i Malmö,… Read more »

Hans Nilsson
Hans Nilsson
13 years ago

Ett stort TACK Julia för att VI Svenskar har fått ytterliggare en bekräftelse på det FANTASTISKA LAND som VI TILLSAMMANS under årtionden har BYGGT UPP med ARBETE och STORA SOLIDARISKA SKATTEINBETALNINGAR och som VI NU i rask takt får klarhet i INTE var till oss själva utan till de av 7klövern(nn)s SÅÅÅ högt ÄLSKADE små GULLEGRISAR vår NYA ELIT de NYA ARIERNA de för Svenskarna KULTURBERIKANDE INVANDRARNA. Jag har sagt det tidigare och säger det igen för att kanske jag och MÅNGA med mig en dag kan få det VEREFIERAT svart på vitt att INVANDRINGENS totala kostnader i ALLA sina… Read more »

Maja Dacke
Maja Dacke
13 years ago
Reply to  Hans Nilsson

Du Hans, bli inte arg eller ledsen nu … men … det blir lättare att läsa dina inlägg om du bara skriver med små bokstäver och sätter ut punkt lite oftare. Och om du efter punkt trycker på Enter ibland. Du ser ju hur andra skriver. Visst är det lättare … Jag förstår att du vill poängtera vissa ord särskilt, men inte ens de blir lästa om de skrivs med stora bokstäver. Förlåt mig, Hans, jag vet från tidigare att du är reko person med förnuftiga tankar och känslor, så därför säger jag dig detta. För jag vill verkligen, både… Read more »

Hans Nilsson
Hans Nilsson
13 years ago
Reply to  Maja Dacke

Läste din uppmaning Maja Dacke och vill på detta sätt meddela dig att jag blir inte arg eller lessen för dina åsikter
utan skall bättra mig till nästa Söndagskrönika. Jag är inte en skriftens man utan gör så gott jag kan för att deltaga
i den debatt som jag anser vara helt nödvändig för Sveriges framtid. Lev Väl alla som kommenterar Julias Cs krönikor.

DanneSwede
DanneSwede
13 years ago

Stort tack för ännu en välskriven krönika!

joffe
joffe
13 years ago

Efter denna redovisning av Julia borde man vara speechless men jag kör en tjolablänkare. Organiserad kriminalitet för att svindla världens mest lättlurade och flata folk har pågått i decennier, jag vet det från tidigt 80-tal innan vi avflyttade, detta medan politiker, byråkrater och redan från journalisthögskolorna hjärntvättade journalister kör huvet i sanden. – Dessa grupper har höga löner och förnämligt i sin lyxtillvaro i snajdiga kvarter långt från ”Svenne banans”(nytt ord jag lärt mig) folkligare bostadsarenor. Inga krav ställs på de som kommer till Sverige. I landet sker svängdörrspolitik. Världens rikaste och frikostigaste befolkning bjuder på allt till alla som… Read more »

Maja Dacke
Maja Dacke
13 years ago
Reply to  joffe

Jag håller med dig om vartenda ord du skriver, Joffe. Men jag är samtidigt förundrad …

Du måste vara den mest skärpte, alerte etc etc 85-åring jag stött på någonstans. Jo, du jobbade med charter för 60 år sedan, skriver du, och då var du … hur gammal? Knappast under 25?

Och hur behåller man sin stringens och hälsa tills man blir så gammal – tips, tack! (Hehe!)

Tyckarn
Tyckarn
13 years ago
Reply to  joffe

Om du är 85 år så är det då bra krut i gubben än…

Theodora Emerentia
Theodora Emerentia
13 years ago

Julia Ceasar och Cavatus!
Läs docenten och forskaren Sven.R Larsson på bloggarna
http://www.hayekinstitutetsverige.com/ och http://frihetslarson.blogspot.com/
Hans är en ivrare för nattväktarstaten och kommenterar utifrån ett nationalekonomiskt perspektiv dagssituationen i Sverige.

Frågan är om inte våra sju sk demokratiska partier vill detsamma – fastän de offenligt
förespråkar välfärdsstatens välsignelser. Jag ser ingen annan förklaring till den “medvetna”
utarmning av den offentliga ekonomin som pågår i Sverige.

trackback

[…] mere om de systemtruende svindelstreger på Snaphanen , Sveriges Radio, Hallands […]

Demokratbloggen
13 years ago

Vilka är det som hotar dem som inte är politiskt korrekta?

AFA stormtrupper och Muhammed-Jugend!

Vi behöver en militant organisation som tar hand om dessa slödder. Innan dess vågar ingen bryta denna förbannelse av politisk korrekthet som drabbat vårt land. Och eftersom det inte finns politisk vilja att skicka polisen på dessa vänsterfascister så måste något liknande det engelska EDL bildas även här i Sverige.

Får vi bukt med dessa nynazister så blir det lättare för folk att våga stå upp mot kriminella invandrare!

Maja Dacke
Maja Dacke
13 years ago

“Vilka är det som hotar dem som inte är politiskt korrekta?”

Du skriver det ju själv: de som inte tar tag i anti-antifascisterna! Det blir dessutom enklare för dem att hitta de icke PK genom fasta adresser och genom att även de inkorrekta har mer städade maner, inte rusar iväg, inte slåss handgripligt och sällan vrålar och ropar slagord. Mycket lättare!

Och du kan tro att polisen välkomnar sådana bekvämare och ofarligare sysslor som att hämta in ordentligt och laglydigt folk.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

“Är alla medvetna om att från och med idag är nästan all kritik av muslimer och islam liktydigt med HATE-SPEECH och kommer att beivras i alla EU-länder !!” Jaha, då kör vi väl med full gas med en gång då. Hejsan Interpol, mohammed var en sinnessjuk galning, pedofil, krigsherre och massmördare. Islam är ingen religion, det är en totalitär politisk rörelse fullt i stil med nazism och kommunism. Jag ser därför islam som en sorts mentalsjukdom och dom som följer denna sjuka lära är naturligtvis gravt sinnesrubbade. Har jag gjort mig skyldig till nåt brott nu? Jag tänker fortsätta skriva… Read more »

Maja Dacke
Maja Dacke
13 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Nej, Robin, det behövs inte att de låser in hundratals för sådana saker. Det räcker med en handfull och detta publiceras i alla svenska media med namn och bild och hela släkthistorier. Vad tror du kommer då att hända? Just det! Det sossifierade svenska folket håller käft och sitter därhemma och skakar: – Vad har jag nu sagt? Vem har nu hört mig? Angiveriet kommer att slå rekord – och det räcker med att du bett din granne stänga soptunnelocket efter sig när ni träffas. Genast har du säppan efter dig. Allt och alla anger och … Trodde du att… Read more »

Leo
Leo
13 years ago

Hur kunde denna flathet uppstå? Ett problem är onekligen politikernas rädsla för media. Gammelmedia är full av rasistjägare som är beredda att närsomhelst dyka ner på personer som de anser “fiskar i grumliga vatten” eller utövar “batongpolitik”. Detta hindrar byxrädda politiker att ta tag i stora samhällsproblem från grunden och det hindrar verkligt genomgripande beslut. Samtidigt håller man rent i partierna från de som vågar ställa krav, kräva kontroll och inte viker sig för rasistanklagelser. Nyamko Sabunis förslag om att nyanlända inte självklart ska kunna åtnjuta full föräldrapenning i Sverige fick ingen uppbackning av partiet. Mauricio Rojas, som för många… Read more »

PK
PK
13 years ago

Vanviddet i Sverige skriger til himlen.
Bare synd at disse eksempler af ødelæggelsen af Sverige er FOR SVÆRT
for svenske politikere at forstå.
Og så gøre noget.
Synd, virkelig.

Rodfrugten
Rodfrugten
13 years ago

Premiärminister
Från Wikipedia
Premiärminister (förste minister) är titeln för regeringschefen i många länder, till exempel Frankrike, Indien och Storbritannien. Den motsvaras i de nordiska länderna av statsminister (i Danmark användes dock titeln premiärminister 1848-1854 (på danska Premierminister)).

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_statsminister

svenne banan
svenne banan
13 years ago

“Hur kunde det bli så här?” “Systemfelet heter feghet.” “Eller flathet.” Eller i klartext: DUMHET. FUNKTIONELL IDIOTI är det svenska samhällets kardinalkännetecken. Det hela inleddes med att Olof Palme blev eklesistikminister, sedan utbildningsminister, sedan premiärminister, UTBILDNING berövades BILDNING och blev INDOKTRINERING istället: dagis – grundskola – högstadium – universitet har alla den uppgiften. Vi som tidigare avskydde den förda politiken och försökte isolera oss från den och dess verkningar har till följd av massinvandringen tvingats till förnyad politisk medvetenhet, som ytterligare har stärkts genom SD:s intåg i parlamentet. Visserligen misstänkte vi att parlamentet var en skyddad verkstad, den misstanken har… Read more »

Hans Erling Jensen - Eticha -

Den økonomiske jihad er den mest dyrebare for de vestlige velfærdssamfund. Det er den, der med tiden kommer til at tage troen fra os, noget der et vigtigt punkt i følge general Malik, “The Quranic Concept of War” fra 1979. Troen på os selv, vor økonomi og vort system med retsstat og demokrati.

Sverige her just overgivet sig totalt til EUSSR, så her findes der bare borgeropstand at tage til (inbördeskrig). Men andra länder har fortfarande möjligheter at värja sig – om de vill!

Cavatus
13 years ago

Tack, Julia, för att du allsidigt belyser detta enorma, ja, gigantiska problem, som medierna visserligen rapporterar om som om det vore enstaka händelser. Du lägger ihop och ser mönstren, du redovisar hela bakgrunden, namnger de dömda, något som svenska media inte gör av hänsyn till de kriminella. Det är ofattbart att de springer brottslingarnas ärenden. Hur kunde det bli så här? Att massinvandringen kommer att rasera hela vårt välfärdssystem råder det inga tvivel, vare sig det sker på “laglig” väg eller på olaglig. Det enda raka är att inte bevilja några PUT som ger rätt till Sveriges alla bidragssystem. Det… Read more »

Maja Dacke
Maja Dacke
13 years ago
Reply to  Cavatus

Det räcker snart inte att sprida informationen vidare – folk måste kunna ta den till sig också. Och det räcker inte ens med detta att alla som kan blir upplysta. Det räcker bara inte. Hur få ett totalt sossifierat folk att lämna tevesoffan och sätta ner fötterna? När de flesta är så trygga i sin tro på övermakten att denna ska fixa allt … så trygga (rädda?) att de röstade med fötterna nu senast istället för med huvudet? Om nu allt som är bra för Sverige kommer utifrån … hehe! … då måste våra nordiska grannar pressa på. Åtminstone tvinga… Read more »

Delicious
Delicious
13 years ago

Tack Julia. Det här är verkligen viktigt och säkert mycket mer omfattande än vad vi kan förstå. Eller rättare sagt, vill förstå. Någonstans vill i alla fall jag försöka ha kvar min tillit. Men för en tid sedan förstod jag att det är långt gånget för Sverige, på god väg åt en avgrund. Jag blir så arg och ledsen att Sverige har “blivit” så förstört. I dag träffade jag en PK-person som pratade om papperslösas rätt till vård. Det var så enkelspårigt och det är sådana personer som verkligen skulle behöva läsa allt du skriver.

Maja Dacke
Maja Dacke
13 years ago
Reply to  Delicious

Enkelspårigt, javisst, men de vill ha det så. Jag pratade häromdagen med en liknande person, som ville hålla kvar sin ‘barnatro’ och inte veta vad som händer. Hon vill läsa papperstidningar, enbart, och hatar internet, och min invändning att hennes husorgan Aftonblaskan skriver lögner och kvartssanningar ville hon inte lyssna på. Hon beskärmade sig över det rasistiska Danmark där man nu måste garantera en miljon kr för att få ta dit sin fru. Fel, protesterade jag och ville förklara närmare men fick inte. Så var det, för henne, och så skulle det förbli. När jag försökte berätta vidare om hur… Read more »

Delicious
Delicious
13 years ago
Reply to  Maja Dacke

Ja, de vill fortsätta leva i sin bubbla. Det är hemskt. Kan man bara övertyga en person om hur läget är i landet, är det alltid något. Men att tala med dem som inte vill lyssna är meningslöst. Känner precis som du att det inte räcker att informera, något mer måste till. Jag vet bara inte vad eller hur.

64
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x