9
jan
Seneste opdatering: 9/1-11 kl. 1810
131 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Julia Caesar

Copyright Julia Caesar, Snaphanen, HRS och document.no. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Fyra veckor har gått sedan självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, 29, sprängde sig i luften mitt i julhandeln i Stockholms city. Enligt uppgifter från Zia Alkanani, chef för Iraks antiterrormyndighet, till TV-kanalen al-Arabiya, tränades Abdulwahab i jihad i den irakiska staden Mosul i tre månader före terrordådet.

Uppgifterna stämmer med det meddelande som Abdulwahab själv lämnade efter sig i en ljudfil. Han ber där sin familj om förlåtelse för att han har ljugit. Han hade inte rest till Mellanöstern på grund av arbete. Orsaken var träning till självmordsbombare. Taimour Abdulwahabs avsikt var att ta så många oskyldiga människor som möjligt med sig i döden.

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt (m) tog 19 timmar på sig innan han sa ett ord om terrordådet till svenska folket. Och när han väl öppnade munnen, då kom – ingenting, mer än tomma plattityder.

”Det som hänt är oönskat och oacceptabelt” sa Reinfeldt. Verkliga kraftord i ett nationellt krisläge. Sedan kallade han terrordådet ”oacceptabelt därför att Sverige är ett öppet samhälle” och talade om att ”värna den svenska öppenheten och ha tålamod med demokratin.”

Tolv dagar av tystnad

Tolv dagar har gått sedan fyra svenska medborgare och en asylsökande i Danmark greps misstänkta för långt gångna planer på en massaker mot Jyllands-Posten i Köpenhamn:

• Mounir Dhahri, 44-åring bördig från Tunisien.
• Omar Abdalla Aboelazm, 30-årig libanes med svenskt medborgarskap
• A Salman, 26-årig irakier, asylsökande i Danmark.
• Munir Awad, 29-åring från Libanon med svenskt medborgarskap.

I Sverige greps: Sahbi Ben Mohamed Zalouti, 37, mantalsskriven i Järfälla. Tunisier med svenskt medborgarskap. Fredrik Reinfeldt tiger. Tolv dagar av tystnad. Hans tystnad dånar som åska i himmelen. Den fräter sig in i våra medvetanden, den karvar tomrum i oss – just i de inre rum där trygghet och tillförsikt ska ha sin boning. Vi är nio och en halv miljoner svenska medborgare som är lämnade åt oss själva med våra frågor och vår oro. Den vars ansvar det är att förklara vad det är som händer med vårt land, den vars uppgift det är att ta vår rädsla på allvar, tiger.
Platsen där det skulle finnas en mogen och ansvarskännande ledare är ekande tom.
Tjänsten som landsfader är vakant.

Ett 27-årigt ”ensamkommande flyktingbarn”

Några dagar in på det nya året grips det ”ensamkommande flyktingbarnet” Abudala Karim i Uganda, misstänkt för att tillhöra den somaliska terroristorganisationen al-Shabaab. Han antas vara på väg till Kampala för att utföra ett självmordsdåd. Mannen är bosatt i Sundsvall. På fickan har han ett två månader gammalt främlingspass plus ett kenyanskt pass. Det kenyanska passet visar att mannen är från Kenya och född 1983, alltså 27 år gammal – inte född 1992 och från Somalia som han har lurat i de svenska myndigheterna. Han har alltså tagit sig in i Sverige på falska premisser, stora gråtvalsen som gäller ”ensamkommande flyktingbarn” har tillämpats och permanent uppehållstillstånd, PUT, har beviljats utan att några onödiga frågor har ställts.
Bloggvärlden är som vanligt först med att rapportera om gripandet, bland annat på Merit Wagers blogg och Politiskt Inkorrekt.

Bosniska krigsförbrytare

Ungefär samtidigt grips på Kastrups flygplats 42-årige Mirsad Mesanovic, bosnier med svenskt medborgarskap, misstänkt för mord under Balkankriget 1991.

Mesanovic är sedan 2007 föremål för en slovensk arresteringsorder för krigsbrott. Men svensk åklagare har rubricerat brottet som dråp, vilket innebär att det är preskriberat. Han bor i skånska Åhus,är gift och har två barn, är idrottstränare, kommunalpolitiker för vänsterpartiet och nämndeman.

Inför rätta står en annan krigsförbrytare, Ahmet Makitan, 44, åtalad för grovt brott mot folkrätten; mord, människorov och tortyr. Han var skolvaktmästare i Sollefteå tills hans hemlighet avslöjades. Under inbördeskrigen på Balkan 1992 tjänstgjorde Ahmet Makitan som lägervakt i koncentrationslägret Dretelj i Bosnien-Hercegovina. Han är den förste krigsförbrytare som har gripits i Sverige och ställts inför rätta.

Det är en vacker liten samling, produkter av Sveriges exempellöst slappa asylpolitik. Sverige är ett laglöst land. Utlänningslagen tillämpas inte. Den svenska hanteringen av asylärenden och annan invandring utsätter svenska medborgare för livsfara. Och inte bara oss. De nu gripna islamisterna som fått en fristad i Sverige hade för avsikt att slakta hela Jyllands-Postens redaktion. Svensk invandringspolitik är inte bara en angelägenhet för Sverige. Den utsätter även människor i våra grannländer för allvarlig fara. Hur länge kommer de att finna sig i det?
Och Fredrik Reinfeldt tiger.

Statsministerns ansvar

Ytterst är missförhållandena Fredrik Reinfeldts ansvar. Han har länge seglat på en räkmacka med arbetslinjen som segel och berömt sig för att han och finansminister Anders Borg har lett Sverige genom finanskrisen. Vackert så. Men därunder finns vida större strukturella problem att ta itu med, problem som är i full färd med att radera ut Sverige som välfärdsnation. Det stora, aldrig erkända läckaget i svensk ekonomi är kostnaderna för invandringspolitiken. Och nu står det klart vad många av oss anat länge: som tack för vår ”godhet” och ”humanitet” har vi inom vårt lands gränser något tusental krigsförbrytare och ett okänt antal islamistiska terrorister (200 enligt Säpo) som både är kapabla och allvarligt vill skada Sverige och svenskarna plus våra nordiska grannländer i islams namn.

Och Fredrik Reinfeldt tiger. Aldrig har en tystnad mullrat så högt. De osagda orden ljuder som basuner.

Men vad ska statsministern säga? Oberoende av politisk utgångspunkt går det att förstå hans svårigheter. Han kan inte gärna skjuta skulden på socialdemokraterna, även om det antagligen var de som styrde Sverige när de misstänkta terroristerna sökte asyl och generöst beviljades både permanent uppehållstillstånd och svenska medborgarskap. Han vet att när det gäller den ansvarslösa invandringspolitiken är han själv och den borgerliga alliansen precis lika goda kålsupare som de övriga gamla riksdagspartierna. Ja värre!

Nya asylrekord år efter år

Det är till och med så att antalet asylansökningar och antalet nya beviljade uppehållstillstånd i Sverige har slagit nya rekord år efter år ända sedan den borgerliga alliansregeringen kom till makten 2006. Under 2010 slogs det rekord igen. Enligt Migrationsverkets preliminära statistik sökte 31 901 personer asyl i Sverige jämfört med 24 232 under 2009. En ökning med drygt 30 procent. De så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen”, det vill säga de skäggiga unga män som ofta ljuger ihop en snabbväg in i landet och utgör förtrupp för sina stora familjer, ökade från 2 250 under 2009 till 2 394. Samtidigt sjunker motsvarande siffror drastiskt i våra nordiska grannländer.

Fredrik Reinfeldt kan inte säga att han är ovetande om att ett okänt antal terrorister och krigsförbrytare slinker med i hanteringen i den laglösa tombola som utgör svensk asylpolitik. För då både ljuger han och framstår som särdeles korkad. Så vad ska Fredrik Reinfeldt egentligen säga? Det är inte lätt att veta. Hans dilemma är att när han väl öppnar munnen hoppar det ut grodor som söker sin like i dumhet, svenskförakt och omdömeslöshet.

Vi svenskar finns inte

Några exempel – paraden börjar bli ganska lång vid det här laget. Det började synnerligen olyckligt, bara ett par månader efter valsegern 2006 när statsministern besökte invandrartäta Ronna i Södertälje:

”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.” (14 november 2006.)

Pang! Där fick vi svenskar så vi teg. Barbarer är vad vi är. Det är invandrarna som har stått för Sveriges utveckling, inte vi.

Efter misshandeln av den 24-årige SD-politikern David von Arnold i Malmö i valrörelsen 2010:

”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.”

Blir man misshandlad på grund av att man är politiker ska man alltså skylla sig själv. Åtminstone om man är Sverigedemokrat.

Ett svårslaget rekord är statsministerns uttalanden i en debatt i riksdagen den 9 december 2010 med Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson.

Åkesson kräver att lagen om hets mot folkgrupp även ska gälla svenskar i de situationer där den svenska ursprungsbefolkningen befinner sig i minoritet och kränks till exempel i skolor eller på arbetsplatser. Lägg särskilt märke till Mona Sahlins (s) hånfulla miner i bakgrunden när Jimmie Åkesson ställer sin fråga. Det är två dagar före självmordsattentatet i Stockholms City, men det vet ingen just den här dagen. Fredrik Reinfeldt säger:

”Att det finns en grupp som skulle kunna definieras som svenskar, och jag förstår att det är ett stort intresse för Sverigedemokraterna att ständigt återkomma till den formuleringen, visar sig väldigt ofta vara svårt att definiera. Det blir så väldigt många som känner sig svenska som helt plötsligt får höra att de inte är det. Det blir märkligt om man försöker definiera det.”

Otur när han yttrar sig?

Antingen är Fredrik Reinfeldt totalt insiktslös. Eller också har han en rent osannolik otur när han yttrar sig. Jag lutar åt det förstnämnda. I Reinfeldts hjärna finns det helt enkelt ingenting som heter svenskar, än mindre pursvenskar. För honom är alla som har råkat sätta sin fot på svensk mark svenskar, en uppfattning som han för övrigt delar med större delen av journalistkåren. Han har så dålig verklighetsuppfattning att han inte förstår vilken oerhörd kränkning det är för den svenska ursprungsbefolkningen att gång på gång kasta ur sig så här omdömeslösa uttalanden. Det är illa, mycket illa.

Många av hans uttalanden visar på en arrogans, lynnighet och prestigebundenhet som ytterst tycks bottna i en osäkerhet och bristande mognad. Fredrik Reinfeldts kostym är definitivt för stor, och det kommer att dröja länge innan han växer i den.

Och Fredrik Reinfeldt tiger. Kanske har han ”vintersemester”, det som vi vanligen kallar jullov. Men terrorism tar inte jullov. Den lever dygnet runt, året runt, och den vill förgöra oss.

”Vi kommer att vända på varje sten”

På debattsajten Newsmill skriver Eduardo Grutzky, argentinsk-judisk flykting och före detta fritidsledare för självmordsbombaren Taimour Abdulwahab:

”Det nuvarande politiska läget i Sverige kommer att skapa en högsäsong för allehanda reaktionärer, som påstås kunna hindra unga män från att bli terrorister. Samhällets reaktion borde vara den motsatta: i stället för att som statsministern säga att självmordsbomben var ”oönskad”, borde budskapet vara att ”vi kommer att vända på varenda sten”.

Eduardo Grutzky förkastar den svenska metoden att försöka blidka islamisterna, det vill säga missuppfattningen att om vi är snälla mot dem kommer de att vara snälla mot oss. Det är en för islam helt okänd logik.

”De som styr Sverige famlar nu efter åtgärder för att blidka islamister, så att de i sin tur kan påverka de ”alltför radikala” och våldsbenägna islamisterna. Eftergifter gentemot en våldsbenägen och destruktiv makt prövades som bekant inför andra världskriget. Resultatet blev inte tillfredsställande. Hitler tolkade varje eftergift som ett tecken på svaghet och lyckades under en avgörande period bygga upp sin styrka för att slutligen nästan förinta de välmenande nationer som till varje pris hade försökt att undvika en konflikt. När makthavarna blir rädda vill de förhandla och undvika konflikter.”

Detta borde Fredrik Reinfeldt säga till svenska folket

Jag ska ge Fredrik Reinfeldt ytterligare ett förslag. Detta borde han säga till svenska folket:

”Jag ber svenska folket oförbehållsamt om ursäkt för den oro och de skador som jag och min regering har åsamkat er genom en omdömeslös invandringspolitik. Följderna kan vi se nu, och de är inte oväntade. I våra försök att vara godare och generösare än något annat land har vi fullkomligt tappat markkontakten och låtit utvecklingen skena på ett ohållbart sätt. Vi släpper sedan decennier helt okontrollerat in terrorister, krigsförbrytare, fanatiska islamister, våldtäktsmän, mördare och andra människor vilkas identitet vi inte har en aning om. Vi har helt enkelt inte brytt oss om att se till att Migrationsverket följer utlänningslagen för vi är så otroligt skräckslagna för att bli kallade ”rasister” eller ”främlingsfientliga”. Det har varit och är långt viktigare för oss att demonisera Sverigedemokraterna så mycket det bara går och med alla medel se till att de inte får något som helst politiskt inflytande, trots att de har 20 mandat i riksdagen, än att föra en ansvarsfull invandringspolitik. Det har också varit mycket viktigare för oss att få in en tvättäkta islamist, Abdirisak Waberi, i riksdagen än att öppna oss för samarbete med Sverigedemokraterna. Prestigen väger ju alltid tyngst.

”Jag ångrar mig djupt och är förkrossad”

Allt detta ångrar jag djupt. Ja, jag är förkrossad. Jag har inte förstått allvaret förrän det small på Bryggargatan, och knappt ens då. Jag har försökt vara en mångkulturell statsminister för att vara alla invandrare till lags. Men något gick fel, det förstår jag nu. Från och med nu kommer jag och mina allianskamrater att radikalt skärpa asyl- och invandringspolitiken. Vi kommer endast att bevilja asyl enligt Genèvekonventionen, det vill säga till människor som verkligen har asylskäl. Vi kommer att ta krafttag mot alla former av islamisering av Sverige. Vi är eniga om att en totalitär, våldsam och kvinnoförtryckande ideologi från 600-talet inte hör hemma i Sverige, och vi kommer inte att sky några medel för att visa det i handling. Alla muslimska friskolor ska stängas, alla krav på särbehandling av muslimer kommer att avvisas och vi kommer att omgående höja återvändandebidragen kraftigt för dem som visar sig omöjliga att integrera i det svenska samhället. Vidare kommer vi att satsa hårt på att avskaffa Sveriges skamliga Europamästerskap i våldtäkter genom kraftfulla insatser mot sexuellt våld och annan våldsbrottslighet. Invandrare som begår brott ska utvisas, och vi kommer att vidta en lagändring så att utvisning blir möjlig även om man har hunnit få svenskt medborgarskap.

Vi i moderaterna vill att Sverige ska vara ett tryggt och öppet land att leva i. Hittills har vi inte på något sätt visat det i handling. Vi har seglat lugnt och skrockat förnöjt åt att folk låter sig nöja med nålpengar i form av jobbskatteavdrag, att det har räckt för att man ska rösta på oss. Men vi har våra spanare ute på nätet och i bloggvärlden, och vi börjar få klart för oss att det jäser ett folkligt ursinne mot vår politik, trots jobbskatteavdraget.

Om inte annat inser vi allvaret nu när terrorismen har kommit till Sverige. Än en gång: jag ber utan förbehåll svenska folket om ursäkt. Den skada jag har åstadkommit är omätbar, men jag vill göra allt för att sona den”

Verkligheten hinner alltid ifatt

Ett sådant uttalande kommer vi naturligtvis aldrig att få höra från statsministerns läppar. Fredrik Reinfeldt är rädd. Den som har för stor kostym vet det. En statsminister kan ha brister. Han kan vara stöddig (som Göran Persson, s), stor i käften och manipulativ (som Olof Palme, s), maktfullkomlig (som Nicolas Sarkozy) eller en kombinerad buffel och kvinnokarl (som Silvio Berlusconi). Han kan leva i bigami, som Per Albin Hansson (s, 1885-1946). Men en sak får en statsminister aldrig vara: en feg krake. En statsminister måste ha ryggrad. Han måste ha mod och integritet och vara prestigelös nog att ändra sig när han har valt fel kurs.

Han får heller aldrig svika sitt folk. Någonsin. Det har Fredrik Reinfeldt gjort, gång på gång. Han har inte anledning att känna sig lugn en enda minut. Verkligheten hinner alltid ifatt. När väljarna inte längre nöjer sig med ett jobbskatteavdrag utan börjar ställa besvärliga frågor om islamistisk terrorism, våldtäktsmästerskap och andra av massinvandringens konsekvenser kommer sanningens minut för alliansregeringen och Fredrik Reinfeldt. Mardrömmen har bara börjat.

Af Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

se evt. Affes Statistik-blogg: Julia Caesar drömmer vackert!

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
131 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Den tigande ministern. […]

trackback

[…] Original in Swedish: http://snaphanen.dk/2011/01/09/s%C3%B8ndagskronik-den-tigande-ministern/ […]

trackback

[…] samhälle”. Sedan kommer han att mana sin jihaddrabbade befolkning, varav ett antal har slaktats, att ”värna den svenska öppenheten och ha tålamod med demokratin”.  Det vill säga fortsätta precis som förut med massimport av våldsamma personer från […]

trackback

[…] oönskat och oacceptabelt” sa Fredrik Reinfeldt. Verkliga kraftord i ett nationellt krisläge. Sedan sa han att terrordådet är ”oacceptabelt därför att Sverige är ett öppet samhälle” och talade om att […]

trackback

[…] är från Julia Caesars senaste söndagskrönika Den tigande ministern. Jag tog mig friheten att bildsätta hennes förslag till vad Fredrik borde säga till det svenska […]

trackback

[…] Tack till Affes Statistik-blogg och Julia Cesar i Snapphanen […]

Robin Shadowes
11 years ago

US, det är bara att inse fakta, Sverige är för alltid förlorat. Åtminstone så som vi känner det. Resten av Sveriges framtida historia till tidens ände kommer vara som islamisk republik. Biten land kommer ju alltid ligga där men härskarna kommer vara helt andra än hittills. Men svenskarna har också själva valt sitt öde så det finns inget mer att säga om saken. Bara att hoppas att dom riktigt njuter av islam nu när dom har chansen.

Robin Shadowes
11 years ago

Jag tror inte ens att man orkar med inbördeskrig. Man kommer kröka rygg ytterliggare och acceptera sin nya dhimmi-tillvaro helt enkelt. För att det är så mycket enklare och bekvämare så. Kanske kommer man ångra sig efter 10 år under sharia-helvetet men man kommer inte säga det högt. Bara tillsammans med sådana man känner väl och litar på. Att säga att man inte gillar sin dhimmi-tillvaro offentligt skulle ju innebära en högst fysisk dödsdom. Men då är det försent att känna ånger. Landet kommer vara förlorat för evigt. Svensken kommer därefter under århundradena som följer blandas ut med dom andra… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Robin,
Jag vill minnas att du ogillade min pessimistiska inställning för inte så länge sen. Nu låter jag nästan som en muntergök om man jämför med dig…

Men visst, det är väldigt nedslående att bevittna hur svenskarna verka tåla vad som helst. Att Fredde med de många smeknamnen nu är den mest populära statsministern i modern tid samtidigt som han visar öppet förakt mot de infödda svenskarna är helt enkelt groteskt.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago

Arvid,
Jag ser inte så mycket på TV och när jag tittar är det mest engelskspråkiga program. Men rent allmänt har har jag följande intryck:

1. Många tittar på de större TV kanalerna i grannlänerna, dvs folk i franska delen tillar på fransk TV osv.

3. De schweiziska kanalerna fokuserar sig på domestika frågor och vad som händer i grannländerna, samt större nyheter från USA.

Hoppas att detta fungera…

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Utlandssvensk, tack för svar Jag såg en kommentar hos Dalarnas Tidningar: “Rent statistiskt kan jag säga att det är ungefär 1-2 av tio som försvarar invandringen när man ventilerar frågan i vardagslivet. Och då är det oftast någon som gafflar emot som inte har en aning vad som händer i landet för man ser ju inget i sitt närområde , då finns inte problemen . Många ger ett uppgivet intryck, men håller med om att det har gått för långt med tillströmningen till landet och problemet är att dom flesta inte orkar ta tag i det och protestera för att… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

“Många ger ett uppgivet intryck, men håller med om att det har gått för långt med tillströmningen till landet och problemet är att dom flesta inte orkar ta tag i det och protestera för att man inte mår bra av det , man lägger det åt sidan och blundar för att istället försöka tänka på något positivt i livet och gå vidare” Huvaligen! Det där påminner ganska mycket om skildringar som jag läst om judarna i Tyskland under tidigt 30-tal. Vi kan säkert debattera för evigt varför svenskarna kröker rygg men snart kommer det bara vara av rent akademiskt intresse,… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Din kommentar (betr. Julias bok) är mycket insiktsfull.

Utvecklingen i Sverige har tyvärr gjort judarnas och vanligt folks hjälplöshet inför utvecklingen i Tyskland under början av 30-talet lätt att förstå.

Gemene man i Sverige kan vara oerhört irriterande – man får ibland lust att handgripligen skaka någon ur hans/hennes modstulna dvala,

Men “irritation” är inte ordet jag skulle välja för att beskriva, hur jag ser på tattarföljet till svenska journalister, gammelpartiernas riksdagspolitiker och invandringsindustrins profitörer. Jag avstår från att precisera närmare – du kan säkert föreställa dig…

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

“Men “irritation” är inte ordet jag skulle välja för att beskriva, hur jag ser på tattarföljet till svenska journalister, gammelpartiernas riksdagspolitiker och invandringsindustrins profitörer. Jag avstår från att precisera närmare – du kan säkert föreställa dig…”

Jo du, lita på det!

Men jag avstår också från att närmare beskriva vilka epitet som jag anser att dessa figurer förtjänar, men ett av de bättre börjar på bokstaven Q.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago

Arvid,
Nu har jag försökt 2 gånger att svara på din fråga, men det bara faller bort.

denna tråd kanske har blivit för lång. Jag ger upp…

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Svara här – eller sist.

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Utlandssvensk, var hygglig och pröva svara en gång till… jag verkar ju kunna svara här?

Galne Gunnar
11 years ago

Jimmie Åkesson ÄGER Lars Ohly:

http://www.youtube.com/watch?v=1WlvGxYNckI

MartinA
MartinA
11 years ago

“..trots jobbskatteavdraget.” 😀
Lysande! Som alltid 🙂

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago

Utlandssvensk, en fråga SVT, TV4 och SR har en frapperande utblick över omvärlden som skiljer sig starkt från andra länders. Det är begripligt att engelska media har en slagsida mot den anglosaxiska sfären i sin omvärldsbevakning. Det är begripligt att portugisiska media bevakar t.ex. Brasilien (och Sydamerika) med ett intresse som saknas i t.ex. Danmark eller Storbritannien. Ett lands historia formar var fokus ligger i landets mediala omvärldsbevakning. Men inte i Sverige… Svenska media – inte minst TV och radio – har sitt fokus på en kontinuerlig rapportering från diverse avlägsna länder i Afrika (!) och katastrofområden i Asien. Det… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

Arvid,
Jag tittar mest på engelskspråkig TV. Vad gäller Schweiz har jag väl ett intryck av:
1. Många tittar på de större kanalerna i sina respektive språkområden, dvs. folk ifranska delen ser fransk TV etc.
2. De Schweiziska kanalerna verkar fokuserade på Schweiz och det relevanta grannländerna.

Men det kanske finns någon annan här som tittar mer på schweizisk TV?

För övrigt ligger min artikel om Julias bok “världsmästarna” nu uppe på:

http://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/01/11/varldsmastarna-av-julia-ceasar/

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

Arvid,
Jag skrev ett svar till dig men det kom inte med. Kortfattat kan man säga att jag inte har så mycket att tillföra eftersom jag knappt tittar på TV och när jag gör det är det mest engelskspråkigt.

Min syn på Julias bok Världsmästarna ligger nu uppe på:

http://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/01/11/varldsmastarna-av-julia-ceasar/

Robin Shadowes
11 years ago

Rudolf, tycker det är ett intressant fenomen det där med alla otrevliga öknamn. Att Mona Muslim är impopulär förvånar väl ingen men den skallige har mångdubbelt fler namn. Visar ju på hur pass hatad han verkligen är i dom djupa folklagren.

Robin Shadowes
11 years ago

Magentan, det sker väl iofs redan iom Jan Millds Vitboks-tabloid.

http://janmilld.wordpress.com/2010/12/31/syftet-med-tabloiden/

Magentan
Magentan
11 years ago

“Men den stora frågan är, hur når man ut till den stora allmänheten, när media sviker så totalt??” (Fråga från Tony Ingman i en av kommentarerna ovan.) Jag kan bara komma på en möjlighet att ge svenska folket information om hur det är ute i den svenska verkligheten: Distribuera en Nyhets- och Informationstidning, till varje hushåll, t ex en gång per kvartal. Denna tidning kunde bland annat innehålla valda små avsnitt ur Julia Caesars bok Världsmästarna och ett tiotal valda nyheter ur Politiskt Inkorrekts stora samlingar (med benäget tillstånd av författarna givetvis), samt lite tips om hur man kan skaffa… Read more »

Cavatus
11 years ago
Reply to  Magentan

Du kan vara behjälplig vid utdelningen av Jan Millds vitbokstabloid, som ska delas ut under första kvartalet, tror jag. Gå till hans hemsida och informera dig om det arbetet. Mycket positivt! Läs texten http://aktualia.wordpress.com/2011/01/07/journalisten-med-fel-asikter/ om denna journalist och gå även till hennes blogg. Hon vill gärna starta en tidning med oberoende nyhetsförmedling, då hon mår illa av klimatet på de svenska nyhetsredaktionerna. Skriv till henne på hennes blogg och uppmuntra henne. Du kanske kan bolla idéer med henne? Diskutera riskkapitalister?? Dela ut flygblad, se länk i högermarginalen på PI. Sprida länken i kommentarsfält till dessa krönikor. Det finns massor att… Read more »

Elros
Elros
11 years ago

IGissa varför våran statsminister gilla islam. Jag tro att han vill införa samma politik som finns inom muslimiska länder, och har alla redan börjat här med sjuka och gamla som inte orka försvara sig. Islam är politik som har klätt ut sig i religions mantel.

Maj
Maj
11 years ago

Detta är precis min egen åsikt. ‘Reinfeldt är en fegis som inte drar sig för att förolämpa ett helt folk (förlåt “grupp”) för att om möjligt vara mer politiskt korrekt än någon någonsin har varit. Jag tror han ligger sömnlös på nätterna. Jag tror faktiskt att han allvarligt lider av sitt hyckleri. Han läser bloggarna, Merit Wagers, den här o flera andra. Han vet vad folket tänker. Han vet att folket inte är några idioter det går att köra med ur länge som helst. För hur kan han känna självrespekt med ett så uttalat förakt för sin egen befolkning? ‘Fast… Read more »

Wimarg
Wimarg
11 years ago

Jag skäms över Sveriges statsminister. Jag skäms över att jag har varit med om att rösta in Fredrik Reinfeldt till statsminster. Jag skäms över att jag förstod för sent (efter valet). Jag skäms över att Sverige idag inte har en landsfader som varje land ska ha. Jag skäms över Sveriges journalister som inte skriver sanningen om vad som händer i Sverige. Jag skäms över en statsminister som säger att jag inte är svensk. Jag skäms över Mona Sahlin som tar på sig huckle och säger att vi inte har riktiga traditioner i Sverige. Jag skäms över alla feminister som inte… Read more »

Robin Shadowes
11 years ago

Rudolf, ej heller att förglömma Lago och Reepalu. Så vi har fått några riktigt fucked up balter på vår lott. Märkligt att dom alla fyra fick mångkultur på hjärnan. Så när Sverige inte längre går att leva i, då söker vi asyl i Baltikum och infiltrerar dess samhällsstruktur och börjar lobba för mångkultur. Payback is a biatch!

Rudolf
Rudolf
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Sant Robin,det börjar nästan bli intressant detta spår!
Här några fler tillmälen på flintisen:Reichfeldts
Flintskallige Barbaren
Skalle-Per
Swinfäldts
Imamfeldt
Mugabe
Negerkungen
Rövfeldt
Renfjolla
Fredrik Räddfäldt
Detta visar att det behöver inte vara ett kärt barn för att få många namn,även motsatsen fungerar!

Nordbo
Nordbo
11 years ago

Jag blir också frustrerad av att så många av mina landsmän befinner sig i dvala, som något slags mediadrogade zombies. Och de är så självdestruktivt lydiga. Men några kommentarer här ovanför är i det närmaste hatiska mot svenskarna. Att vara så extremt negativ hjälper inte alls, snarare tvärtom. Svenskarna har ju lärt sig sedan barnsben att de inte existerar som folk, åtminstone inte i någon positiv mening. Det enda de har hört om sig själva som svenskar är att de antagligen är elaka rasister innerst inne. Att spä på den negativiteten med ännu mer negativitet är att hälla bensin på… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago
Reply to  Nordbo

Ja du, Nordbo, Jag hamnade i ett mångkulturellt område i mitten av 80-talet och satte mig in i immigrationspolitiken. När sossarna genomförde Luciabeslutet 1989 kände jag en enorm lättnad. Sen var jag med och röstade in NyD 1991 och såg positivt på framtiden. Men se, då dök Westerberg upp och expanderade asylrätten till hela planeten. Sen röstade jag NyD 1994 och SD efter det. Under alla dessa år har jag haft massor av samtal med svenskar angående invandring och liknande och de faller i stort i 3 kategorier: 1. PK personer som ser mig som rasist för att jag ens… Read more »

Wimarg
Wimarg
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Jag förstår dig. Jag är pånyttfödd sedan några månader, det är väldigt få som jag törs säga till vad jag tycker om invandrarpolitiken. Det tycker jag är jobbigt att inte kunna diskutera utan att bli klassad som rasist. Men jag är helt övertygad om att skulle jag gå ut öppet, då skulle jag inte längre ha några kunder i mitt lilla företag. Det jag saknar är några att prata och diskutera med, för man behöver prata om saker och ting som händer omkring en. Jag är ju också väldigt nyfiken och vill gärna veta mera. Jag beundrar dig som gick… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago
Reply to  Wimarg

Det var vänligt sagt, men jag är inte direkt någon hjälte. Min princip var att alltid stå för min åsikt i samtal men jag ska också erkänna att jag lärde mig att undvika lägen där det var sannolikt att det skulle bli samtal. Vidare har jag skrivit kommentarer i många år och vågar inte gå ut med mitt namn.

Men visst är det märkligt att många verkar missnöjda med den förda politiken och inte ens på valdagen vågar lägga en anonym röst på SD? Att Fredde gör All time high i förtroendemätningar får mig att, lindrigt sagt, misströsta.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

@Wimarg Jag kan väl tillägga att jag bara såg 2 möjliga löningar: Antingen bli SD politiker på heltid eller lämna landet. Jag funderade mycket på detta men pga. en mängd faktorer valde jag att flytta. Och gud vad skönt det var att komma till Schweiz. Här är debatten helt öppen och motsvarigheten till SD har 30%. Dessutom kan jag se att det finns en framtid för min barn. Var jag en feg svikare som lämade? Ja, kanske det, men jag ska ärligen säga att jag inte var villig att satsa hela mítt liv för att rädda en befolkning som inte… Read more »

Carl
Carl
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Svikare är man bara om man ser klara möjligheter att reversera den nu alltmer prekära situationen – men om nu svenska folket i stort är att betrakta som ett ynk då gör man naturligtvis helt rätt i att (snarast möjligt) emigrera. Och du och din familj ångrar er väl knappast? Att hälsa på ev. kvarvarande släkt kan man ju snabbt och geschwint göra från Helvetia men att behöva bo i Helvetet är en annan sak. ### Från Wikipedia: Schweiz blev i början av 2000-talet av den brittiska tidningen The Economist rankat som världens näst rikaste land. Levnadsstandarden i Schweiz är… Read more »

Carl
Carl
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Skatter och avgifter i procent av BNP 2007 =================================== Sverige: 48,2 procent (plats 2, Danmark var då etta) Schweiz: 29,7 procent (plats 25) Med andra ord en drygt tjugo-procentig skillnad de två länderna emellan! Nu är det naturligtvis inte helt elementärt att jämföra två länder enbart med en enstaka skatteformel då bl a socialförsäkringsavgifter kan vara väsensskilda men skillnaden är ändå helt enkelt ENORM. Och till detta kommer även de tämligen låga lönenivåerna för folk med teknisk högskoleutbildning som civ.ing och tekn.dr. Reell köpkraft och livslön skiljer sig ofta inte mycket mot de som börjar arbeta direkt utan att dra… Read more »

Carl
Carl
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Här intresseväckande information om varu- och tjänsteomsättningskatterna i Sverige respektive Schweiz

Mervärdesskatt
—————-
25 % Allt förutom undantagen nedan
12 % Livsmedel&folköl, hotellrum,camping & enklare stugor, försäljning av egna konstverk
6 % Böcker, tidningar, noter, kartor och liknande (om icke-reklamsyften), persontransporter inom landet, skidliftar, entréavgifter, idrott

Mehrwertsteuer
—————-
8,0% (Normalsatz)
3,8% (Sondersatz)
2,5% (reduzierte Satz)

Hm, men vi får ju så mycket mer för våra skatter som inte alpsönerna får som t ex …..Öööööhhhhhhhhh

Jonny
Jonny
11 years ago

Fredrik Reinfeldts analys av SD, SD:s politik och framgång i valet – från Publicistklubbens “Eftervalsdebatt” (från c:a 1:25:08) ————————————————————————————————————————————————– Fredrik Reinfeldt: Vi har ju sett det här fenomenet i andra länder. Vi ska vara väldigt klara över att hela idéen är att sådana här partier ska vara missförstådda… och kränkta. Det är… så att säga, livsluften. Annars så finns inte… rörelsen. [Hånfullt:] Vi är en liten missförstådd grupp som ständigt är utsatta för angrepp av etablissemang och av andra som inte förstår oss. Det är, så att säga, så man håller ihop. Det är så man får upp tempot. Så… Read more »

Magentan
Magentan
11 years ago
Reply to  Jonny

Ja just det, så sa han Statsministern. Jag häpnade över hans barnsliga ordflöde och trodde att jag hade missuppfattat det osammanhängande bluddret. Men det hade jag alltså inte!

Detta måste sparas! Tack Jonny.

Jonny
Jonny
11 years ago
Reply to  Magentan

Varsågod!

Reinfeldt är här, för ovanlighetens skull, genuint engagerad i en debatt. Rätt anmärkningsvärt egentligen att när statsministern äntligen visar känslor så är det hat, hånfullhet och förakt som tittar fram…

Som du påpekar är hans lilla monolog en floskelfylld och nedlåtande ordmassa utan egentligt sakinnehåll. Och hur “väl underbyggt” är påståendet att svensk invandringspolitik direkt styrs av internationella konventioner och avtal, inklusive EU-regleringar/-lagstiftning?

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Jonny

Sveriges statsminister är (enl Julias bedömning) arrogant, lynnig och prestigebunden och som synes fylld av hat, hånfullhet och förakt för svenska folket.

Andra länder, som undertecknat samma internationella konventioner, avtal och EU-regleringar/-lagstiftning, anser sig inte tvingade att föra Sveriges världsunika invandringspolitik.

Mette
Mette
11 years ago

🙂 Hvor er det ondt af dig Steen, at du bruger det billede af Reinfelt.

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago

Till Carl, Utlandssvensk och några till: Jag instämmer med Magentan och undrar, om ni, som sågar indoktrinerade och vilseledda Svensson jäms med fotknölarna, möjligen skriver utifrån hypotesen, att världen/livet är fundamentalt rättvist? Just-world hypothesis “The just-world phenomenon, also called the just-world theory, just-world fallacy, just-world effect, or just-world hypothesis, refers to the tendency for people to want to believe that the world is fundamentally just so when they witness an otherwise inexplicable injustice they will rationalize it by searching for things that the victim might have done to deserve it. This deflects their anxiety, and lets them continue to believe… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

“undrar, om ni, som sågar indoktrinerade och vilseledda Svensson jäms med fotknölarna, möjligen skriver utifrån hypotesen, att världen/livet är fundamentalt rättvist?”

Nej, det gör jag inte. Däremot anser jag att det knappast är något unikt med att man via olika metoder försöker vilseleda och bedra en befolkning. Det som däremot är väldigt märkligt är att svenskarn förefaller välja att tro på det som presenteras trots att deras vardagserfarenheter borde göra dem åtminstonde misstänksamma att allt inte står rätt till.

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Utlandssvensk, det unika för Sverige är omfattningen av den centraliserade maktens indoktrinering av befolkningen. Andra länder hade inte Sveriges gynnsamma efterkrigsekonomi, varför det inte fanns samma möjligheter i andra länder, att målmedvetet skapa en lika omfattande (skattefinansierad) organisation för systematisk indoktrinering från späda barnsben i syfte att “change the perception of reality”. Det är en korg av faktorer som samtidigt finns i Sverige efter kriget – men inte i något annat land. (I t.ex. Schweiz är och var makten inte tillnärmelsevis så centraliserad som i Sverige.) ALLA barn i Sverige går på dagis och barnen får redan på dagis (!)… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

@Arvid,
Allt det du tar upp är vettigt och kan bidraga till att förklara verkligheten i Sverige. Men jag spenderade en del tid i det gamla DDR innan muren föll och jag har även arbetat med en del folk som har bott i diktaturer. Det som, enligt mig, var klart märkbart är att befolkningen starkt misstänkte att de blev lurade. Vad gäller DDR kände många till att levnadstandarden var mycket högre i väst och man trodde helt enkelt inte på propagandan som förkunnade motsatsen. Men svenskarna verkar vara helt immuna mot verkligheten.

Jonny
Jonny
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

Situationen påminner om den i Tyskland:
Offentlig, och halvoffentlig, diskussion har underställts “moraliska hänsyn” (av en viss typ) och det s.k. kollektiva medvetandet (och det “kollektiva minnet”) har manipulerats i en specifik riktning – vilket gör att en öppen och konstruktiv debatt om vissa frågor mer eller mindre omöjliggörs.

Johan
Johan
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

Problemet är ju att förtrycket och propagandan i DDR var mycket mer oslipad och regimen mer uppenbart förtryckande. Inte minst måste man ju komma ihåg att systemet infördes på en tysk befolkning med efarenheter av andra system relativt plötsligt. Dagens svenska etablissemangs skensamhälle har ju utvecklats betydligt långsammare så att folk inte riktigt kunde sätta fingret på vad som har skett. Dagens svenska mjuktotalitära system är ju dessutom en klart mer sofistikerad kontrollapparat i det att ytterst få i landet tvivlar på att systemet och dess företrädare vill dig väl, vilket ju också ofta är fallet. De flesta tror ju… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

@Anonymous 10 January 2011 – 17:28 Tack för svar, Anonymous. Det finns en öppen repression i diktaturer – polisen eller underrättelsetjänsten arresterar dissidenter och dödar dem, sänder dem till arbetsläger eller låter dem “försvinna” – vilket saknas i Sverige. En sådan öppen repression väcker lätt misstänken, att allt inte står rätt till. Du skriver, att folk i DDR kände till, att “levnadstandarden var mycket högre i väst och man trodde helt enkelt inte på propagandan som förkunnade motsatsen”. Den levnadsstandard som gemene man i DDR jämförde med levnadsstandarden i väst var sådant som gemene man hade egen förstahandskunskap om –… Read more »

Cavatus
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

Arvid! Såg filmen du länkade till. Ryssen säger att den indoktrinerade generation är förlorad och kan aldrig inse att de har fel, inte ens om de ställs inför fakta. Möjligen om de de håller på förstör deras hus och hem osv. Då kan man ju dra paralleller av detta till islam, som är en starkt indoktrinerande religion, åt sekthållet, där inget får ifrågasättas och muslimerna verkar köpa budskapet! Är då dessa också förlorade? Kan inte de komma till insikt? I så fall är vi riktigt illa ute. Särskilt som deras barn verkar ta ännu större avstånd från vårt samhälle än… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

Cavatus,
jag tror att jag har tipsat dig tidigare men utifrån din fråga till Arvid misstänker jag att du inte har läst “The suicide of reason”. Gör det, så får du, enligt mig, bra svar på dina frågor angående hur sannolikt det är att muslimer anpassar sig till ett sekulärt samhälle.

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

@Cavatus

Majoriteten av muslimerna kommer inte att förändra sin utblick. En muslim har en tribal identitet – islam/my muslim brother right or wrong.

Lee Harris bok – The Suicide of Reason – som Utlandssvensk rekommenderar, är välskriven och mycket bra.

trackback

[…] visst var det vackert tal som Julia Caesar skissade på åt FR i sin senaste […]

Magentan
Magentan
11 years ago

Till Carl, Utlandssvensk och några till: Visst kan man bli frustrerad och tycka att svenska väljare är idioter i kvadrat av anledningar som ni mycket klart har beskrivit här. Men enligt min mening finns det förklaringar till idiotin. Idiot är man när man inget vet. Och svenskarna vet inte hur illa det är i Sverige. Vi som läser Snaphanen, Politiskt Inkorrekt och andra politiska bloggar har all information som tänkas kan om sakernas tillstånd. Men vi är ett så oerhört LITET antal. Allra högst 10 procent av alla Sveriges väljare läser om politik på nätet när de sitter vid datorn.… Read more »

Regimkritiker
Regimkritiker
11 years ago
Reply to  Magentan

Jo, i och för sig. Men repressionen och nedtystningen har förvärrats dramatiskt de senaste 10 åren. Artiklar i gammalmedia från 1997-2002 skulle ha varit fullständigt omöjliga idag. T.ex. intervjun i Aftonbladet med MENA-rapparen från ca 2001 som tyckte att slöja var bra på tjejer för att det dämpar “suget att våldta”. Min tolkning är att detta beror på att PK-överheten innerst inne vet att det är helt omöjligt att försvara den nuvarande politiken. Det är som under Sovjettidens sista dagar. Alla visste att systemet var ruttet men alla var tvungna att hyckla och posera med floskler som “den ärorika marxist-leninismens… Read more »

Tony Ingman
Tony Ingman
11 years ago
Reply to  Magentan

JA du har rätt i attmerparten av Svenskar inte har en susning om hur illa ställt det är, och detta är ju en konsekvens av den mediastruktur vi har. En media som skall granska och berätta verkligheten för medborgarna och på alla sätt funger som en blåslampa mot makteliten. Men verkligheten är precis den motsatta , svensken köper sin tidning lyssnar på radio och Tv och blir serverad halvsanningar, tillrättalägganden och rena lögner i form av att man undanröjer att stora delar av den allt mer svällande brottsligheten utförs av dom individer som fått en fristad här ofta på helt… Read more »

Robin Shadowes
11 years ago

Mona Sahlin har vad jag vet bara två öknamn, Mona Muslim och Mona Stahlin. Beträffande vår nuvarande ledare så har jag sett aningen fler elaka epitet än det, sen 2007 ungefär. Jättebebisen Barbapapa Alfons Åberg (För danska läsare:skallig svensk barnboks-figur. För svenska diton: Alfons betyder hallick på danska.) Barbaren alternativt Fredde Barbar Schweinfeldt alternativt Schweinpelz Fred Flinta alternativt originalnamnet Flintstone Corfitz Reinfeldt torde vara ett av dom senaste varianterna. Med reservation för att jag missat eller glömt någon variant. Men det är rätt många olika öknamn och man får knappast sådana om man är populär. Kan ju också bli en… Read more »

Jonny
Jonny
11 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Täby-zombien, för att han talar så lååångsamt och har ett så uttryckslöst anlete (med otäckt stirrande hundögon).

trackback

[…] Original in Swedish: http://snaphanen.dk/2011/01/09/s%C3%B8ndagskronik-den-tigande-ministern/ […]

Magnus
Magnus
11 years ago

Tack för ännu en bra krönika! I ärlighetens namn dock inte bland de bästa enligt min åsikt, mest eftersom kanonaden mot Reinfeldt känns rätt meningslös. Han agerar precis som han förväntas göra för att vara politiskt korrekt. Det är nog för mycket begärt av någon svensk politiker att han eller hon ska fokusera på annat än att bli omvald. Det skulle säkert vara än värre med Mona Sahlin vid rodret – kombinationen svag ledare och miljöpartiets fullständigt verklighetsfrämmande inställning i invandringsfrågor verkar direkt ohälsosam. Tyvärr är det så att svenskarna vaknar väldigt långsamt. Så länge de förmånliga amorteringsfria bolånen med… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

RUDOLF F.R.s negroide ophav ? Hvis det er rigtigt, så har jeg virkelig bedømt manden korrekt : jeg har hele tiden tænkt på ham som noget i retning af et fremmedlegeme i Sverige! Jeg har ikke rigtig kunne finde ud af at placere ham som svensker – og det har undret mig en hel del. På den anden side har jeg heller aldrig kunnet få Mona Salin og Sverige til at passe sammen, måske fordi hun er så ledt et kvindemenneske at jeg kun kan finde et andet at sammenligne hende med nemlig den danske Ritt Bjerregaard. Helle Thorning Schmidt… Read more »

Rudolf
Rudolf
11 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Jajamen!F.R.;s farfars farfar var en negroid cirkusdirektör som tillsammans med en lettiska startade den släktlinje som leder rakt ner till landets “statsminister”.
Aftonbladet hade t.o.m. en stor artikel om detta för några år sedan,dom tyckte väl det var en kul grej?Har även sett detta från fler källor,Hood hette han.
Reinfeldt däremot kommer från lettiskan.
Kanske är baltursprunget som ställer till det,Palme hade väl också släktförbindelse därifrån?

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago

@Carl, Jag skrev en längre kommentar relaterad till Julias bok världsmästarna där jag berörde just svenska väljare: Efter att ha bott i fem olika västländer är det min uppfattning att svenska väljare är unika vad gäller reaktionen på mångkultur. Visst påverkas även väljarna av den groteska snedvridning som medierna och politikerna har genomfört vad gäller immigrationsdebatten. Men väljarna lever inte på DNs redaktion eller i riksdagshuset utan rör sig ute i vardagen. Det förefaller fullständigt omöjligt att en majoritet av väljarna vid det här laget inte har personliga erfarenheter av mångkulturens baksida. De flesta svenskar måste i dag känna någon… Read more »

Carl
Carl
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Jag har nu skummat över insändarna där – intressant men inget nytt förstås. Nej, det finns nog inte mycket att göra åt Sverige – så länge det är befolkat med svenskar vill säga. Det är bara att stå på parkett utomlands och titta på när det riktigt brakar löst. I dagens E24.no står det att läsa om taxisvindlaren Mohammed Aslam som lurat Norge på över 100 MKR. Skulle en dylik artikel tänkas kunna a) skrivas samt b) publiceras i svensk (gammel)media? Nej, skulle knappast tro det… Eller att svenska SAF komma ut med nyheten att icke-västliga “invandrare” dränerar välfärdskontot liksom… Read more »

Regimkritiker
Regimkritiker
11 years ago
Reply to  Carl

Som jag skrev här ovanför, Stockholmssyndromet är tyvärr typiskt svenskt och i andra länder skulle en rånares gisslan inte få frispel i huvudet och börja heja på denne. Populärkultulturen har i årtionden vänt ut och in på olika experiment där försöksledare agerat som fascistiska diktatorer och med auktoritiet fått försökspersoner att “tortera” andra försökspersoner till döds – trodde dom. Andra experiment är där en auktoritär ledare fått en grupp ungdomar att blir översittare och mobbare. Men ingen har berört den dynamik av feghet och brist på civilkurage som låg bakom Stockholmwssyndromet. Troligen för att den svenska undfallenheten är så bisarr… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago
Reply to  Regimkritiker

Carl & Regimkritiker Nä, det finns väl inte direkt något nytt att tala om. Processen har pågått i 25 år och varje år har jag trott att “nu måste väl ändå folk få nog”. Men, icke… Visst kan det “komma en blixtsnabb vindkantring i folkdjupet” men min uppfattning är att det har gått så långt att OM svenskarna ställer sig upp och säger ifrån så kommer det inte heller bli trevligt. Vi har importerat mer än en miljon människor som till stora delar har kommit just till Sverige för att bli försörjda. Det finns flera hundra tusen unga män som… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Regimkritiker

The FBI’s Hostage Barricade Database System shows that roughly 27% of victims show evidence of Stockholm syndrome. Notable examples Mary McElroy was kidnapped and held for ransom in 1934 and released by her captors unharmed. She described the incident as a positive one and, when her captors were apprehended and given harsh sentences (including one death sentence), McElroy defended them. According to reports, she suffered from feelings of guilt concerning the case which compromised her mental and physical health. She took her own life in 1940. Patty Hearst was kidnapped by the Symbionese Liberation Army in 1974. After two months… Read more »

naiymlap
11 years ago
Reply to  Regimkritiker

Det var ord och inga visor! Men helt riktiga enligt min mening. Svenskarna, som nation har blivit ett ynkligt folk fega och dumma. Det går inte en en dag utan de blir snytta av sina ledare och för att inte tala om musse asylanterna men, de är lika glada ändå. “Regimkritiker” jag ber dig! Skriv inte en sådan replik på PI för då blir avstängd utan motivering. Tydligen har de blivit mera korrekta nu än vad de var tidigare
även PI har blivit försvenskad.

Robin Shadowes
11 years ago

Marissa, dels har vi sett redan hur Sveriges folkmusiker ställer sig på mångkulturens sida. Detta kommer i förlängningen givetvis att erodera det VI kallar för svensk folkmusik medan det DOM kallar för svensk folkmusik snarare kommer att utvecklas till nån sorts världs-musik. Ett annat hot mot vårt kulturarv är vad vi kan kalla artifakter. Mohammedanerna har inget intresse av att vårda forntida gravar, skeppssättningar, hällristningar och liknande. Varför skulle dom ens bry sig om regalskeppet Vasa? Det byggdes ju inte av mohammedaner så dom kanske bara bränner ner, om inte för annat för att förnedra det erövrade folket och bygger… Read more »

Marissa J
Marissa J
11 years ago

En annan sak som oroar mig är det svenska kulturarvet och hur det skall gå med det? Dessa islamister har ingen respekt för vårt kulturarv. Detta med att Sveriges kommuner skall betala ut bidrag till alla slags invandrarföreingar, det tycker jag helt syniskt och sjukt. En del kommuner har inte råd med sina egna bibliotek ute på landsbygden, men pengar till invandrarföreingar finns det. Men problemet är att det som arbetar på kulturkontoren inte själva har rötter i den egna kulturen,utan är bara skolade teoretiska byråkrater som ska fördela pengar till så många organisationer som möjligt. Mångkulturen står ju högt… Read more »

trackback

[…] Julia Ceasar levererar åter igen beska sanningar i sin söndagskrönika. […]

elwee
elwee
11 years ago

Jo du Julia.
Du har återigen satt mina tankar på pränt.
Väldigt nära vad du skriver idag skrev jag igår till en kamrat.
Tack för ditt engagemang och det arbete du lägger ner för att i möjligaste mån rädda vårt land från de verkliga barbarerna.
Det vore intressant att höra vad Reinfeldt säger när han sitter i möte med olika feministgrupper … förmodligen lika mycket som han på senare tid sagt till de ursvenska medborgarna. Karln är enormt ynklig och har i raketfart fallit i förtroende hos alla oss som är fräcka nog att tänka själva.

PK
PK
11 years ago

Sikke en verden vi har her i Norden.
I Sudan vil man stemme sig fri for muslimernes vold, håber det lykkedes.
Får vi nogensinde den samme chance her i Norden?

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago

Julia skriver: “Antingen är Fredrik Reinfeldt totalt insiktslös. Eller också har han en rent osannolik otur när han yttrar sig.”

Varför utesluter Julia, att Fredrik Reinfeldt är totalt hänsynslös?

—-

Varför nämner inte Julia, att 42-årige Mirsad Mesanovic, bosnier med svenskt medborgarskap, misstänkt för mord under Balkankriget 1991, är vänsterpartistisk politiker?

Julia Caesar
Julia Caesar
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

@ Arvid Falk:

Jo, det har jag, om du läser vad jag skriver.

Vänliga hälsningar
Julia Caesar.

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Julia Caesar

Sorry Julia, det första man blir blind på osv..

Stefan K
11 years ago

Julias sista ord skrämmer, men kan vara ack så sanna.
“Mardrömmen har bara börjat”!

Men se, vår statsminister har visat livstecken. Hans första åtgärd efter sin långa tystnad är att meddela folket om nya skattesänkningar 2012. Tjo flöjt!

Nim
Nim
11 years ago
Reply to  Stefan K

Precis min tanke. Det första man ser av statsminister efter att terroristerna greps är när han med ett självgott leende förkunnar att ett femte jobbskatteavdrag är på ingång. Lämpligt att ta det nu för att skifta fokus tro…?
Otroligt att någon bryr sig om ett par sketna hundralappar när man ställer det i kontrast till nationens sönderfall.

Tony Ingman
Tony Ingman
11 years ago

Det sägs ofta från flyktingkramare att man inte skall skuldbelägga alla muslimer för vad sjukhjärnorna inom religionen företar sig.Nej kanske inte det, men är det inte märkligt vad tyst det är bland dessa s.k skötsamma muslimer när det händer terrordåd?? Tidningarna borde vara fyllda av muslimer som tar kraftigt avstånd från vad dessa sjuka individer företar sig , men inte, det är lika tyst hos dessa som hos vår ynklige statsminister. Enligt Säpo finns ungefär 200 terrorbenägna muslimer i Sverige, men frågan är hur många sympatisörer finns det??? Sen att man inte skall skuldbelägga hela grupper, konstigt, men det går… Read more »

Hans Nilsson
Hans Nilsson
11 years ago

Tack Julia för ännu en Krönika i sanningens tjänst. Du kommer inte under överskådlig framtid att sakna uppslag till kommande Krönikor för de Politiskt stinkande Dynghålen som 7Klövern(nn) anlägger dagligen blir både större och djupare ju längre tiden LIDER och VI Svenskar med den. PURSVENSKEN.

Jonny
Jonny
11 years ago

“Antingen är Fredrik Reinfeldt totalt insiktslös. Eller också har han en rent osannolik otur när han yttrar sig.” Den s.k. statsministern gör onekligen många konstiga uttalanden och har dessutom ofta ett väldigt märkligt sätt att tala. Under “Ramadan 2008” besökte Fredrik Reinfeldt slakteriet “Qibla Halal Kött AB” i Stockholm, och kommenterade det utbredda motståndet mot halalslakt: Ja, men ät nåt annat då! Men det är ju det som är problemet att bara för att nån vill göra på nåt annat sätt så inskränker ju inte det min frihet, om det inte är så att jag tvingas till nåt jag inte… Read more »

louiseabrahams
louiseabrahams
11 years ago
Reply to  Jonny

Ja, inte har planeten Merkurius (betecknar komunikaion i allmänhet) någon gynnsam plas i Renfäls horoskop, ine. Är han lika om i huvudet som i sina utryck eller blir han nervös av att utrycka sig inför folket, ja de vet man inte, man kan bara dra sina egna slutsaser!!!t
Han verkart afatt och bortkommen – brukade nog gömma sig i mammas kjolar!!

De är helt barbariskt oroligt att en massa människor röstade på honom!!

Nordbo
Nordbo
11 years ago

Orbacks kommenar tar andan ur mig. Det är en nästan ofattbar flathet och feghet han och de 7 partierna mfl uppvisar. Särskilt med tanke på att de utger sig för att vara något slags ledargestalter.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago
Reply to  Nordbo

Multitulki fanatiker som Orback, Reinfeld, etc. finns i alla västländer. Det som är unikt är att i Sverige röstar folk på dem….

Cavatus
11 years ago

Det är verkligen så som en tidigare socialdemokratisk migrationsminister Jens Orback sa i följande video efter mordet i Nederländerna på Theo Van Gogh:

http://www.youtube.com/watch?v=OWjW16qlBNM&feature=related

“är vi snälla mot dem nu, så kanske de är lite snällare mot oss senare, när vi är i minoritet”

Just denna politik förs i kubik i Sverige. Vart har alla vikingar tagit vägen?

Kaliber
Kaliber
11 years ago
Reply to  Cavatus

Ondskan beröres icke av undanfallenhet. Den bara hånler och tar för sig.

louiseabrahams
louiseabrahams
11 years ago
Reply to  Cavatus

Yep!! Just dessa ord har jag utryckti inlägg tidigare utan att ens ha läst din länk!!! Om Sarkozy är “inom makten allestädes närvarande” så är Renfält ” inom makten ingenstädes närvarande”. Men Renfält är mer “stugsittare-typen medan Sarkozy är “jet-setaren”…..
Den ene syns mycket trots sin bortovaro och den ständigt närvarande syns aldrig. Sitter väl på kammare och ruvar….

louiseabrahams
louiseabrahams
11 years ago
Reply to  Cavatus

Mesiga, konflikträdda politiker går inte att ha!!! Han måste lida enormt inombords eller så är han helt enkel Dr Jekyll och Mr hyde??!

Nordbo
Nordbo
11 years ago

Bra och träffande sågning av statsminstern!

Naivtive
Naivtive
11 years ago

Är inte tystnaden från övriga partier inklusive SD lika besvärande? De enda som försökt är journalisterna som tramsar runt i leran och försöker övertyga oss om att den stora massan av muslimer inte skall ställa till ansvar för vad 1 st självmordsbombare ställt till med. Ingen av dessa tomtar nämner med ett ord den minsta gemensamma nämnaren “Koranen”. Det finns bara en Koran det är ur en och samma som alla läser ur och oavsett om man blir martyr eller bara sitter i ett hörn och rabblar verser som man inte begriper så är det samma ord som skapar dessa… Read more »

Teo
Teo
11 years ago

För att ge trovärdighet och inte ge de som verkligen är under 18 år en kollektiv skuld bör samtliga ensamkommande flykting barns ålder fastställas med hjälp av modern tillgänglig vetenskap och teknik. Det ligger i allas intresse som har ett ärligt och genuint humant intresse att hjälpa de berättigade.

Peer Pedersen
Peer Pedersen
11 years ago

Fredrik Reinfeldt är inget att hålla i handen när det brinner i knutarna…

DanneSwede
DanneSwede
11 years ago

Tack för ännu en bra krönika!
Kan förövrigt inte beskriva i ord vad jag tycker om det landförrädande avskummet vid namn Fredrik Reinfeldt!

Carl Svensson
Carl Svensson
11 years ago

Troligen väntar Fredrik på order från uppdragsgivarna i Saudiarabien innan han kan säga något

Jenny
Jenny
11 years ago
Reply to  Carl Svensson

Dessvärre tror jag detsamma. Han verkar faktiskt styrd, inga spontana känsloyttringar efter dessa terrordåd. Saudiarabien?

Regimkritiker
Regimkritiker
11 years ago

Jag såg Reinfeldts presskonferens på TV dagen efter självmordsbombaren. Visserligen är det bra med en statsminister som kan hålla huvudet kallt i en svår situation men han verkade märkligt frånvarande. Det kändes nästan som att han tagit för många valium. I en svår situation ska en statsminister visa ledarskap och ingjuta förtroende. Hans platta och malande uppläsning gjorde ett oerhört svagt intryck. Inte ett ord om att polisen har läget under kontroll (ja, det kanske inte är helt sant men det hör till spelet att man ska säga det.) Trots publicerade självmordsbrev där terroristen förklarade sina motiv gömde sig Reinfeldt… Read more »

131
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x