22
jan
Seneste opdatering: 24/1-11 kl. 1526
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Da’wa med dødstrusler. Man skulle have ventet at man når man er ude og missionere for fredens religion i det mindste ville vise sin irritation over et kamera på en lidt mindre kategorisk måde, men temperamenter er en jokerfaktor som dette trossystem aldrig vil kunne bringe under kontrol. Kigger man over i den mere belevne del af spektret finder man talsmænd der også er uhjælpeligt fanget i en retorik de ingen mulighed har for at sætte sig ud over – her tænkes f. eks. på en Abdul Wahid Pedersens eller en Tariq Ramadans manglende afstandstagen fra alskens rædsler, eller på Hizb ut-Tahrirs ulideligt flæbende offerretorik. Alene disse forhold gør det vanskeligt at konkludere andet end at islam i denne fase kun vil kunne appellere til marginale eksistenser: Straffefanger, psykisk uselvstændige kvinder, politiske ekstremister, bl. a.

Kirstine Sinclair, adjunkt fra Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet, kan på sin side hævde at HuT “spiller spillet ligeså godt som mange andre med en politisk dagsorden”, men det er absurd at hævde at de gør det i kraft af indlevelse i og appel til en kultur de altid vil være et fremmedelement i. Den politiske tæft handler om at kende vores samfunds Achilleshæle og udnytte dem imod os. Folk der har oplevet HuTs demonstrationer på nært hold har erfaret at truslen om vold som med fætteren på videoen her er lige ved hånden, og det er jo på ingen måde politisk kløgtigt, men tværtimod et stærkt kort vi har at spille mod dem (LFPC).

Abdul Wahid Pedersen: Politikere og medier medskyldige i terrorisme

Islamsk extremism är ett ämne som imam Abdul Wahid Pedersen ofta talar om i sina predikningar. Men hur stort problemet egentligen är i Danmark är svårt att veta, säger han.

KÖPENHAMN. Abdul Wahid Pedersen är en av de flitigaste muslimska samhällsdebattörerna i Danmark. Han är konverterad muslim och imam som varje vecka lockar minst hundrafemtio, ibland, vid stora högtider, åttahundra besökare till sina fredagsböner. […]

– I tio år har regeringen passivt sett på hur deras stödparti Dansk folkeparti fått slänga ur sig vilka rasistiska påhopp på muslimer som helst. Hela tiden får muslimer höra att de inte är riktiga danskar. Det gäller inte minst ungdomar även om de är födda och uppväxta i Danmark. Och utanförskap skapar vrede. Om danska ungdomar begår terrorbrott faller ansvaret tungt både på politiker och medier, säger Abdul Wahid Pedersen. […] ”Man angriper symptomen – inte orsakerna”

“Chrislam”: En verdensreligion under stiftelse?

Vil Kjeld Holm i så fald blive helliggjort som en af dens profeter?

This weekend, the Memorial Drive Presbyterian Church in Houston along with Christian communities in Atlanta, Seattle, and Detroit will initiate a series of sermons that have been designed to produce an ecumenical reconciliation between Christianity and Islam.

In addition to the sermons, the Sunday school lessons will center on the inspired teachings of the Prophet Mohammad. Qurans will be placed in the pews next to the Bibles.

The concept of Chrislam, now embraced by such preachers as Rick Warren and Robert Schuller, appears to have emerged from a program on the meaning of “love your neighbor” at Grace Fellowship Church in Atlanta, Georgia

“In 2001, like most Americans, we were pretty awakened to the true Islamic presence in the world and in the United States,” says Jon Stallsmith, the outreach minister at Grace Fellowship. “Jesus says we should love our neighbors. We can’t do that without having a relationship with them.”

Stallsmith maintains that a rapprochement between Muslims and Christians can be achieved by the fact that Jesus is mentioned twenty-five times in the Quran.

The Chrislam movement has gained impetus by statements from President George W. Bush and that Christians, Jews, and Muslims all worship the same God and by Rick Warren’s reference to Isa (the Muslim name for Jesus) in his prayer at the inauguration of President Barack Obama. […] QURAN IN THE PEWS JESUS IN THE QURAN

“Celebrate the gay community”: Alt, alt for langt nede i halsen for os

Efterhånden som man blogger om de kulturelle og politiske brudflader i tiden opdager man undertiden behovet for afklaring af egen position. Jeg selv er vokset op i en tid hvor det var ret enkelt: Folk skulle ikke diskrimineres på grund af deres hudfarve, og homoseksuelle skulle ikke diskrimineres på grund af deres partnervalg. Live and let live. De tider er forlængst forbi. Søger man på “queer” på Amazon.com får man 3717 hits under bøger, og det er mindst 3000 for mange. Bl. a. humaniorafagene har fået hyped ikke bare begrebet queerness, men også mistænkeliggørelsen af det der tidligere var kendt som det normale.

Alt dette sætter i virkelighedens verden tålmodigheden og tolerancen på en prøve. Man er som udgangspunkt fuldt indstillet på at live and let live, så når de snakkende klasser ikke stiller sig tilfreds med denne traditionelle attitude, skaber de på længere sigt modvilje. Helt galt går det når den akademiske verdens tentakler når ind i politik og samfundsadministration og lægger planer for folkeopdragelse af kommende generationer. Slet så galt som i Storbritannien eller Sverige står det selvfølgelig ikke til i Danmark, men pointen her er at man ender med at indtage en tredje position, hvor man på den ene side taler bøssernes sag mod det tilvandrede segment der har antitesen til live and let live skrevet ind i deres kulturelle DNA, og på den anden side må holde sig kommissærer og folkeopdragere fra livet. Hertil og ikke længere. Og ordet “celebrate” er i sig selv nok til at få en til at række ud efter strømpistolen (LFPC).

Young children are to be taught about homosexuality in their maths, geography, science and English lessons, it has emerged. As part of a Government-backed drive to ‘celebrate the gay community’, maths problems could be introduced that involve gay characters.

In geography classes, students will be asked why homosexuals move from the countryside to cities – and words such as ‘outing’ and ‘pride’, will be used in language classes.

The lesson plans are designed to raise awareness about lesbian, gay, bisexual and transsexual issues and, in theory, could be used for children as young as four.

They will also mean youngsters are exposed to images of same-sex couples and books such as And Tango Makes Three, which tells the story of two male penguins raising a chick, which was inspired by events at New York’s Central Park Zoo. […] Gay messages built into school maths lessons for children as young as FOUR

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x