4
jun
Seneste opdatering: 6/6-11 kl. 0106
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Lidt død…..hvor død, hvordan og hvor mange?

Når man dagligt ser svenske medier, eller bor herovre, er det ens tommelfingerfornemmelse at der begås cirka et drab om dagen i Sverige. Forleden fandt man to dræbte i Gøteborg samme dag – 1 og 2, der kan have været andre, jeg ved det ikke. Denne dags dræbte mistede livet her i Småland. Men det er slående, at noget så konkret som, hvor mange der bliver myrdet i landet, er genstand for en større diskussion, nogen har interesse i at problematisere tallet. I midten af maj havde Elisabeth Höglund en interessant klumme der illustrerer emnet:

Kriminologer och brottsforskare tutar också ständigt i oss att antalet mord, dråp och misshandel med dödlig utgång stabilt ligger på cirka 100 om året. Antalet stiger alltså inte, även om folk tror det. Jag tycker att det är ett konstigt resonemang, eftersom Brå:s egen mordstatistik visar något helt annat.
Jag har gått igenom de senaste tio årens statistik från Brå över ”uppklarade mord och dråp”. Det är intressant läsning. Varje år under hela 2000-talet ligger antalet ”uppklarade mord och dråp” långt över de 100 om året, som kriminologerna talar om. Därför vill jag hävda att det dödliga våldet ökar i Sverige, även om politiker och brottsexperter förnekar det. Gör de det för att de vill få oss medborgare att tro att Sverige fortfarande är ett tryggt och säkert land att leva i med få våldsbrott? Sverige har blivit farligare

De tørre tal viser, at der i Sverige blev dræbt* 329 mennesker i 2010, mens det samlede antal manddrab i Danmark var 49, cirka som det plejer at være. Altså knap én om dagen i Sverige og knap en om ugen i Danmark, eller 6.7 gange flere mord og drab i Sverige hvor det relativt kun burde være knap det dobbelte, altså cirka 100. (* I Danmark hedder det under ét “manddrab”, i Sverige “Fullbordat mord och dråp samt misshandel med dödlig utgång.”) – Når historier ikke passer i ens kram, problematiserer man deres essens ind i røgslør, akkurat som man i dag kan se fra Venedig Biennalen, kurator Katarina Gregos om noget der ikke passede hende. Når der er politikere, kunstnere og intellektuelle i farvandet, så kan enkle sandheder være i fare for at drukne i sludder. Den svensker der skal dø i morgen, finder det sikkert underordnet:

»Muhammedtegningerne var en dårlig ide«, siger kurator Katarina Gregos. »Muhammedtegningerne har forskudt diskussionen om ytringsfriheden. Det er min personlige overbevisning, at vi nu er i en mod-oplysningstid. Der er sket en regression tilbage til ikkehumanistiske værdier, angst og irrationalitet«, siger Katarina Gregos. Når debatten om ytringsfriheden ikke rigtig rokker sig ud af stedet, er det, fordi vi stadig er præget af et ytringsfrihedstraume, der opstod i forbindelse med Muhammedkrisen. Chokket er ikke blevet afløst af klar tænkning og åbenhed i relation til andre: »Debatten er blevet meget polariseret: dem mod os. Kristendom mod islam. Mellemøsten mod Vesten. Jeg ønsker at komplicere spørgsmålet om ytringsfriheden«, siger hun. (Politiken, 5 juni “Det handler om Muhammed,” ikke online.)

Nytænkning i UK: Ekstremisme behøver ikke at handle om vold

Man kan vælge at glædes over bare et lille opgør med enfoldige multikulturelle antagelser, eller man kan se nøgternt og realistisk på det. Too little too late, og selv dette lille nybrud møder forventelig modstand fra liberalt hold og fra baronesse Warsi med de pakistanske rødder. Hvor langt Storbritannien er fra et ægte opgør med suicidal multikultipolitik kan man se i denne dybt forstemmende oversigt over bare én uges nyheder: One Week in the Death of Britain.

[…] Home Secretary Theresa May is this week set to unveil a fresh crackdown on home-grown terror in a bid to stop the promotion of Islamic radicalism in Britain.

The new Prevent strategy will classify any group as extremist if they fail ‘to reflect British mainstream values’ – even if they do not advocate violence, according to the Observer.

‘There will be a direct challenge to these [non-violent] groups,’ a Home Office source told the newspaper.

The get-tough policy is seen as a victory for Prime Minister David Cameron, who has repeatedly argued that violent extremism is often nourished by non-violent groups.

But the hardline approach has been opposed by key Cabinet members – including Deputy Prime Minister Nick Clegg, Tory chairman Baroness Warsi and attorney general Dominic Grieve. […] New crackdown on home-grown terror will broaden definition of Islamic ‘extremism’

I stedet for at antage og i stedet for at udelukke kunne man begynde at kigge på hvilke islamiske mainstreamretninger der står for demokrati på ubestemt tid, og for de vantros ligeværd med muslimer. Men de ville ikke bryde sig om det de fandt ud af (LFPC).

Vollsmoses tristesse

Det må efterhånden være ubestrideligt at legendariske Per Larsen med den særlige evne til bagatellisering af grov kriminalitet ikke var en ener i den danske politietats ledelse, men at resignation og håbløshed er paradigmet i ordenshåndhævelsen anno 2011. Lige hvad angår denne sag fra Vollsmose findes undvigemanøvrerne dog også hos de lokale medier som finder fyndige kommentarer til videoen på YouTube alvorlige nok i sig selv til at anlægge racismevinklen (hvilken “race” der så end er tale om her). Man kunne anlægge en anden vinkel: Sådan lyder sund og berettiget vrede sommetider. Ikke nødvendigvis kønt, men det afspejler bare en virkelighed der er meget grim. Det er noget kedeligt noget.

[…] Erik Asmussen er afdelingsleder i afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Skat, der samarbejder med Odense Kommune og politiet blandt andet i forhold til den hårde kerne i Vollsmose.

Det bekymrer ham, at nogen tier af frygt, lyder det. – Jeg kan godt forstå, hvis folk tænker sig om mere end en gang. Men det er trist, at det er blevet sådan, siger Erik Asmussen.

Chefpolitiinspektør John Jacobsen fra Fyns Politi siger, at det ikke er hans opfattelse, at politiet oplever problemer med at få informationer fra Odense Kommunes ansatte.

Anderledes forholder det sig med vidner “uden for systemet”, vurderer han og sammenligner med, hvor svært det er at få informationer om rockergrupperne.

– Der er ingen forskel på, om det er de hårde fra Vollsmose, eller om det er Hells Angels eller Bandidos, siger han til Fyens Stiftstidende. […] Myndigheder frygter hård kerne i Vollsmose

Her er de bramfri kommentarer uden pegefingre og pæn afstandstagen. Faktisk helt opløftende og et vidne om at alt ikke er opgivenhed og statsadvokatfobi (LFPC):

[…] Kigger man videoens kommentarfelt igennem på YouTube, støder man på mange hadefulde kommentarer. Nedenunder er et udsnit af disse kommentarer fra YouTube:

“Skam jer noget så inderligt røvhuller !!!!!!Er så træt at af der findes perker som jer, der ødelægger det for alle os andre ! FØJ

Pak jeres fucking ting og tag hele familien under armen og skrid ud af Dk. Og forresten ved i hvad der irritere mig mest ? At ham svinet der blev kørt ned af politiet ikke døde af det…. I burde smage politiet stave …. !!!!!!!!!!!!!!”

“De tabere skulle sparkes hjem til perkistan. Så kan rende rundt og spille gangstere i Beirut og Bagdad .Eller prøve på det. Jeg tror ikke, de kunne blive andet en trækkerdrenge.”

“Det viser noget om hvor meget Vollsmose Outlaws har mellem ørerne. Ikke en skid. Så jeg kan godt forstå fjolset der kører på knallerten ikke har hjelm på. er er nemlig ingenting der kan tage skade.

For at sige det mildt skulle de sendes hjem til deres oprindelses land. Og når forældrene ikke kan / gider holde øje med hvad deres unger laver kan hele familien rejse a h t. Jeg har overhovedet ikke respekt for sådanne fjolser.”

“Fucking perkeraber hop hjem til kebabistan, og tag det klamme tabersvin som i kalder “fisse fisse” med jer. Tag også alle jeres luder søstre, og hore mødre med jer.

Der ingen som vil savne jer, forbandede tabersvin. ærgeligt at poliiet ik pløkkede jer. I er nogen elendige muhammedaneraber som tilbeder en tegneserie figur, latterlige svin.”

“Man skal da netop skælde ud på dem, deres hudfarve er jo helt forkert.”

“fucking sand monkeys!!!! i hate muslims!!!! 🙁 i just draw a picture of muhammed. NO MAS MUSULMANES EN EUROPA!!!!!! saludos josé”

“Kan de lorte svin, ikke fatte noget som helst!!!

Jeg kan selv ikke forstå sådan nogle mennesker som gør sådan noget mod politiet… de passer deres job også kommer der en masse af de lorte perker og gener dem!! NO FUCKING SURRENDER TO THE TALIBAN!!!!” Racistisk kommentarstorm på YouTube-video [Fyens Stiftstidende 5.6.2011]

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Josefina Bergfast
Josefina Bergfast
10 years ago

Stackars människor. Deras HAT, (och kanske rädslor), som har SKAPATS, och ELDATS under, och MATATS, gör dem FÖRTVIVLADE och VANSINNIGA, samtidigt som det gör dem OFÖRMÖGNA att kunna BYGGA OCH SKAPA och FORMERA sig i KONSTRUKTIVA välordnade, OCH FÖRTROENDEINGIVANDE, politiska, sansade, LUGNA och FÖRNUFTIGA och OMDÖMESGILLA alternativa politiska AGENDOR, som kan DRA TILL SIG STORA VÄLJARSKAROR, och som DÄRMED kan lägga grunden för att kunna föra en politik som VERKLIGEN kan PÅVERKA och FÖRÄNDRA invandrings-POLITIKEN? De DRUNKNAR istället av detta FRAMPROVOCERADE HAT? ATT yttrandefriheten behöver försvaras, beskyddas och bevaras är väsentligt, MEN YTTRANDEFRIHET KRÄVER OCKSÅ ETT ANSVAR. NÄR man EGENTLIGEN,… Read more »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x