24
jul
Seneste opdatering: 25/7-11 kl. 0427
36 kommentarer - Tryk for at kommentere!

skal man helt til Jerusalem, for at finde nogen der kan tyde den ?

Undoubtedly, there will be those – particularly on the Left – who will extrapolate out from Breivik’s horrific act that the real danger facing contemporary Europe is rightwing extremism and that criticism of multiculturalism is nothing more than so much Islamophobia.

While it is still too early to determine definitively Breivik’s precise motives, it could very well be that the attack was more pernicious – and more widespread – than the isolated act of a lunatic. Perhaps Brievik’s inexcusable act of vicious terror should serve not only as a warning that there may be more elements on the extreme Right willing to use violence to further their goals, but also as an opportunity to seriously reevaluate policies for immigrant integration in Norway and elsewhere. While there is absolutely no justification for the sort of heinous act perpetrated this weekend in Norway, discontent with multiculturalism’s failure must not be delegitimatized or mistakenly portrayed as an opinion held by only the most extremist elements of the Right.

Britain’s Prime Minister David Cameron and Germany’s Chancellor Angela Merkel have both recently lamented the “failure of multiculturalism” in their respective countries.Amartya Sen, the 1998 Nobel Prize laureate for welfare economics from India, has noted how terribly impractical it is to believe that the coexistence of an array of cultures in close proximity will lead to peace. Without a shared cultural foundation, no meaningful communication among diverse groups is possible, Sen has argued.

Norway, a country so oriented toward promoting peace, where the Muslim population is forecast to increase from 3 percent to 6.5% of the population by 2030, should heed Sen’s incisive analysis.The challenge for Norway in particular and for Europe as a whole, where the Muslim population is expected to account for 8% of the population by 2030 according to a Pew Research Center, is to strike the right balance. Fostering an open society untainted by xenophobia or racism should go hand in hand with protection of unique European culture and values.
Europe’s fringe right-wing extremists present a real danger to society. But Oslo’s devastating tragedy should not be allowed to be manipulated by those who would cover up the abject failure of multiculturalism.Norway’s challenge By JPOST EDITORAL

Breivik overfaldet og røvet otte gange som ung

Jeg nævnte nedenfor i går aftes det mulige, personlige hævnmotiv, og allerede i dag bliver den komponent bekræftet. Hvis man overser den vrede, der bliver sået på vores gader hver eneste dag, går man frygtelig galt i byen. Hvad den kan gøre ved folk, er helt uberegneligt. Som vores læsere ved, er de overgreb svenskere oplever fra tilvandredes side langt de fleste og de mest tabuiserede, og det varsler ilde for flere af hans type. Forbryderen Breivik kan komme til at ramme bredere, end nogen drømmer om i dag. Endnu nogle brikker til puslespillet:

Nogle af Anders Breiviks bedste barndomsvenner var muslimer. Men som barndommen i Oslo skred frem, gik det op for Breivik, at barndomsvennerne ikke ville vælge samme livsbane som han selv. Flere af pigerne, blev sendt på opdragelsesrejse til hjemlandet, når de ifølge deres familiemedlemmer var blevet ‘for norske’. Drengene begyndte at hade alt vestligt og det norske samfund i særdeleshed, oplevede Anders Brevik [..]

– Som 17-årig (tidspunkt: 23.30). Overfald og røveriforsøg: Vi var 10, de var 12 marokanere. Sted: Tåsen, Oslo. De røvede og tæskede lokale norske unger ved Tåsen Centret. De havde gjort det mange gange før. De boede der ikke, men rejste til Tåsen fra en muslimsk enklave i Øst-Oslo. Jeg var til en fest på Tåsen, da vi hørte, at de lige havde tævet en af mine venners lillebror. Vi tog derned for at jage dem ud af kvarteret. De havde våben, vi havde våben. Jeg blev ramt med en billard-kø i hovedet. Kampens resultat: VI lavede en aftale med dem. De lovede, at de aldrig mere ville vende tilbage og chikanere Tåsen-ungerne igen. [..]

– 18 år. (Tidspunkt: 01.00) Overfald af en pakistansk bande udenfor en natklub. En af mine venner blev angrebet helt uden provokation af en bande på seks personer. Jeg bad ham om at løbe, for vi var i undertal. Resultat: Brækket næse..[..] Sådan begyndte hans had til muslimer

Dogville, Breiviks yndlingsfilm

Kig de sidste to minutter i dette klip. Pointen er ikke at shame Lars von Trier, eller at sende nogen abe videre. Pointen er at prøve at komme med nogle foreløbige bud på et perspektiv, hvor man her må være berettiget til at spørge om ikke en følelsesforløsende voldsscene (af en i øvrigt venstreorienteret instruktør) mon ikke må vægtes mindst lige så højt som en blog man selv anser for moderat, og hvor man skjuler sine virkelige synspunkter? (LFPC)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
36 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lotte
10 years ago

Politiken i dag:

“Ifølge Trier har hele Danmark grund til selvransagelse. Men især Pia Kjærsgaard.”

http://politiken.dk/kultur/film/ECE1349365/lars-von-trier-fortryder-dogville-efter-det-norske-massemord/

Til EB udtaler Trier:

– Min hensigt med ‘Dogville’ var fuldstændig modsat. Nemlig at undersøge, om man kan acceptere en hovedperson, som hævner sig på hele landsbyen.

Jeg har altså ret i min analyse, hvor man spørger ham selv.
Men det er sgu underligt, at manden, tilsyneladende, ikke selv kan forstå konsekvensen af sine egne kunstneriske pointer.

Og jeg fastholder naturligvis, at der ikke må sluttes direkte fra værk til kunstner.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Lotte

DFs kommentar til fun Trier er her: http://politiken.dk/politik/ECE1349458/df-kalder-kritisk-lars-von-trier-nazist-og-pervers/ DF kalder kritisk Lars von Trier nazist og pervers Dansk Folkeparti vil ikke kvalificere ‘psykisk syg’ instruktørs mening med partilederkommentar. … I et interview med politiken.dk mener den anerkendte danske instruktør Lars von Trier, at danskerne skulle have kæmpet mere imod at blive det, terroristen i sit manifest kalder det eneste anstændige land på grund af den danske politik over for muslimer. LÆS OGSÅLars von Trier fortryder ‘Dogville’ efter det norske massemord Trier mener at den danske »udlændingefjendtlighed« og »islamforskrækkelse« har »spredt sig til hele Norden og er også til stede i… Read more »

Lotte
10 years ago

@Emeritus, det var ikke lige din kommentar, jeg havde i tankerne, jeg tænkte mere på det som tema, du kan finde debatten eksplicit eller som understrøm mange steder. Mange har travlt med at definere ansvar, ansvarlig-hed og ikke mindst skyld i disse dage. Imidlertid: “Svarteper ville så gerne vide, om det var de unges ansvar på Utøya, at Breivik skød dem. ” Når jeg læser sådan en tænker jeg, at spørgsmålet nok er retorisk, en slags understøttende argument med henblik på at placere emotionel skyld, hvad der var flere andre ting i hans kommentarer, der indikerede var agendaen. Imidlertid: Hvis… Read more »

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Til Lotte. Det var vist mig, der på den forrige tråd skrev: ‘ Men hvad er biproduktet ekstremisme så? Lige pludselig alles ansvar.’ Svarteper ville så gerne vide, om det var de unges ansvar på Utøya, at Breivik skød dem. Sådan forstod jeg i det mindste Svarteper. Nej, selvfølgelig mente jeg ikke ‘alle’ i en så morbid og altomfattende betydning. Det er det svære ved sproget. Men alle vi, som blander os, ‘gør en forskel’ – vi påvirker selvfølgelig ved vor tilstedeværelse, vore holdninger og meningstilkendegivelser, evt. ved misforståelser, som springer deraf. I den forstand kan vi alle efter min… Read more »

Casper | Borgerlig bums

Jeg husker “Dogville” som en rigtig god film, men jeg husker også at jeg var irriteret over slutningen, som var meget voldelig på en æstetiserende måde. Som Lotte nævner ovenfor, så har jeg måske misforstået det. Men forherligelse af “retfærdig vold”, eller æstetisk fremstilling af vold i det hele taget, bliver mere og mere almindelig. Man har mistænkeliggjort computerspil i 20 år, men det er nok værre at mange film med et “godt” humanistisk budskab ofte misbruger vold. Tegnefilmen Princess af Anders Morgenthaler (den ene halvdel af Wulff-Morgenthaler) var ekstremt voldsforherligende, men publikum oplevede den meget forskelligt, Jeg syntes det… Read more »

Lotte
10 years ago

“Men forherligelse af “retfærdig vold”, eller æstetisk fremstilling af vold i det hele taget, bliver mere og mere almindelig. Man har mistænkeliggjort computerspil i 20 år, men det er nok værre at mange film med et “godt” humanistisk budskab ofte misbruger vold. ” Det har været almindeligt længe, det kommer an på, hvor man driver kilen ind. Du kan finde samme ideer hos så forskellige forfattere som Homer, Dante og Samuel Beckett… sidstnævnte forsøger sig endda med en nedbrydning af sproget med henblik på at se, hvor langt ind til kernen vi egentlig kan komme i vores opfattelse af virkeligheden.… Read more »

Casper | Borgerlig bums
Reply to  Lotte

“Det der ryster mig mest i disse dage er, om der ér hold i ideen om, at vi ALLE, har et ansvar i denne tragedie. Jeg kommer i hvert fald frem til, med min baggrundsviden, at det der med at man bare kan fralægge sig ansvar, som var der tale om en vinterfrakke, det er ikke så enkelt som det fremstår rundt omkring. Man kan ikke både synes, at man intet ansvar har og samtidig være sprogligt involveret i verden omkring en. Omvendt er slutningen direkte fra sprog til personlig erkendelse selvfølgelig også helt håbløs”. Vi er alle syndige, så… Read more »

Casper | Borgerlig bums

P.S. Jeg tror at hans påstand om at være del af et netværk, en ny ridderorden eller en terrorcelle er et udslag af hans monomane fantasier. For hvis det var sandt ville det ikke give mening at afsløre det. Han fortæller i manifestet både at han er en del af et netværk og at han handlede helt alene, det virker selvmodsigende. Herimod taler et par vage observationer. Naboerne til gården, hvor han havde sin kunstgødning og sine remedier, har observeret “ubehagelige mennesker” sammen med ham. En ven var med ham for at købe kunstgødning. Men lad os nu se hvad… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Frit uddrag fra H.C. Andersens: Lygtemændene ere i Byen, sagde Mosekonen. »Ja tag De Dem iagt for Lygtemændene!« sagde Konen, »de ere ude! de ere slupne løs! dem skulle vi tale om! kom De til mig i Mosen, hvor min Nærværelse er nødig; der skal jeg sige Dem det Hele, men skynd Dem lidt mens Deres syv Fiirkløver med den ene Sexer ere friske og Maanen endnu er oppe!« Væk var Mosekonen. »Nu har De vel seet nok i Kramkisten!« sagde hun, »nu veed De, hvad der er; men det Vigtigere, De skulde vide, veed De ikke endnu. Lygtemændene ere… Read more »

PK
PK
10 years ago

En del af denne tragedie er, at for socialistiske og humanistiske partier er den daglige
muslim vold ikke lig med terror. F.eks. den ældre herre i Klampenborg, som får smadret sit ansigt af 3 “Unge”.
Jo, nok for den som bliver overfaldet, men ikke for partierne.
hvorfor? Det har de besluttet.
Hvorfor?
For at få en bedre verden.

PK
PK
10 years ago

I DR bringes der også gode nyheder.
I et religionsprogram talte en en muslim om, hvordan han havde ændret sig
ved at tage islam mere alvorligt.
Og jeg lærte følgende:”Der står ingen steder i koranen om at udøve vold.”
Sådan ca. sagde den kærlige muslim.
Har bidt mærke i at religion i DR ofte er lig med islam.
Hvorfor?

P.S. Mon der findes flere slags koraner med forskelligt indhold?

Endnu en vantro
Endnu en vantro
10 years ago

Alt har sin årsag. Hvad jeg ikke forstår er at han rettede sin bombe og ildkraft imod uskyldige mål ift hans uretfærdighed. Jeg mener det er mange led ud. Første led var dem der overfaldt ham, andet led var måske deres venner eller med-kriminelle i banderne. Tredje led kunne være politiet eller retten. Vi skal rigtigt mange led ud før vi rammer regeringsbygningerne i Oslo, og AP´s sommerlejr. Forklar mig lige Snaphanen, hvordan mener i at de unge og Oslo Centrum relaterer direkte til hans opvækst? Det er mange led ude, og af så minimal betydning ift hans opvækst, at… Read more »

Endnu en vantro
Endnu en vantro
10 years ago

Det er den anden vinkel på artiklen. Vinklen i præsenterer er jeg slet ikke uenig i. Misforstå mig ikke. Det er den anden vinkel, som jeg ridser op i mit svar jeg er uenig i.

charles Nielsen
charles Nielsen
10 years ago

De Norske politikere bærer, noget af ansvaret af det frygtelige der er sket i Norge, Med deres indvandringspolitik. Det kan være årsag til denne utilgivelige handling.

Se denne video inden det er forsent. Videoen kræver loginn. http://www.youtube.com/watch?v=lAklZrXdltg

Muslimer er der rene ross.

PBr
PBr
10 years ago

Det bliver en meget vanskelig tid der kommer for alt til højre for de Radikale, “Charles Nilsen” og andre klaphatte vil ikke gøre det nemmere

Fra Uriasposten’s kommentarspor:

#Charles Nielsen

Gør dig selv den tjeneste at læse kommentarsporet på youtube.

Fjols!

Kommentar by

sebastian — 25. juli 2011 @ 01:00

59.
Afrikanere som brænder andre afrikanere fordi de er hekse. Det er det rene barbari nede i det mørkeste Afrika. Den video handler ikke om muslimere som brænder kristne. Det er en video fra Kenya..

Kommentar by

Lavard — 25. juli 2011 @ 02:59

Lotte
10 years ago

@LFPC Dogville er også en af mine favoritfilm, jeg forstår ikke, at du (næsten) slutter direkte fra film til instruktør, det er en uvane. Hvad angår filmen og måske specifikt slutscenen, der når man har set filmen færdig forekommer indlysende, men samtidig er helt umulig at regne ud undervejs, så forstår og fortolker jeg Triers film som et spejl; for sagen er vel den, at man, er nødt til (tvinges af filmens egen logik) at føle med Grace undervejs, han gør det mere eller mindre umuligt at græde over drabene til sidst, og dét er filmens agenda fremfor en opfordring… Read more »

LFPC
10 years ago
Reply to  Lotte

Jeg tilstår gerne at jeg ikke har set filmen, og jeg vil bestride at jeg “(næsten)” slutter fra værk til kunstner (the intentional fallacy). Jeg pointerer jo netop at det ikke handler om von Trier. Pointen var ene og alene at vise noget billedsprog der har klar affinitet til Breiviks forbrydelse, og så lade det være another brick in the wall.

Hvor meget filmen har fyldt i hans betændte hjerne i forhold til hans utallige øvrige referencer vil aldrig kunne bestemmes, ligesom årsag/virkning også vil være en gåde.

Lotte
10 years ago
Reply to  LFPC

Jamen så hermed en opfordring til at du ser den, man får kvalme undervejs. Af mange årsager. Netop den film kan måske gøre os lidt klogere på ondskab. At Anders Brevik også kunne lide den er vist bare endnu et paradoks i denne tid – en absurd præmis, hvor det hele ville være en del lettere, hvis vi bare kunne udråbe massemorderen til ondskaben selv. Sandheden er nærmere, at der også er nogle, der elsker Anders Brevik, hvor vanskeligt det end må være at fatte. Og nej, jeg argumenterer ikke for at Anders Brevik er en guttermand. Bare et udtryk… Read more »

Lotte
10 years ago
Reply to  LFPC

“og jeg vil bestride at jeg “(næsten)” slutter fra værk til kunstner”

Ja, der strammede jeg buen 🙁

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Jeg tror ikke at udskamnings strategien vil vaere effektiv mere end et par uger . Det kom som et CHOK for langt de fleste at der IKKE var tale om en jihadaktion . Efter at man har overkommet chokefekten , vil udsskamningen vaere det samme som den har vaeret i snart mange aar : et politisk vaaben brugt kyniskt mod en politisk modstander .

Zonka
10 years ago
Reply to  Ole Burde

Man kan håbe derpå, alternativet er for de blodtørstige…

LFPC
10 years ago
Reply to  Ole Burde

Forløbet minder noget om reaktionen mod the Tea Party efter Jared Loughners nedskydning af bl. a. kongreskvinden Gifford. Der aftog shamingen vist hurtigt, men det skal så også siges at der intet som helst var der kædede Loughner sammen med TP, i modsætning til her hvor der er referencer i adskillige retninger – og én af dem vil være politisk opportun at skamride.

Universalgeni
10 years ago
Reply to  Ole Burde

Nu er det jo ikke venstrefløjens egen søde Blekingebande, der har været ude og myrde danske betjente, så det tror jeg ikke, du skal regne med. Halalhippierne giver ikke slip. Vi har heller ikke flere borgerlige aviser tilbage, der kunne have forsvaret den borgerlige fløj. Det, der var tilbage, forsvandt i løbet af året, der gik. Det er allerede nu lykkedes at tillægge de islamkritiske blogge i Danmark ansvaret for, hvad der skete i Norge. Udvandring fra Europa er det eneste, vi kan gøre.

Universalgeni
10 years ago
Reply to  Universalgeni

PS: I øvrigt lukker bloggene snart. Forslaget faldt første gang, men kommer nok snart igen. Fra 2008: http://ekstrabladet.dk/nationen/article1026990.ece

Kimpo
10 years ago
Reply to  Universalgeni

Op med humøret. Det går næppe så galt.

LFPC
10 years ago
Reply to  Kimpo

Et EU i stadig kamp for at hævde sin eksistens på trods af de økonomiske realiteter, og de mange tekniske muligheder for at undgå deres fangarme – udflagning til servere i USA, kryptering osv. – lige her og nu er jeg fortrøstningsfuld hvad dette angår.

Zonka
10 years ago

@Ole Burde,

Hvis udviklingen accelererer er et af Breiviks mål nået, godt hjulpet på vej af MK/PK-segmentets forventelige udskamningsstrategi.

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Langtidsefekten af det Breivik gjode bliver muligvis at acelerere udviklingen .Hvis det er tilfaeldet finder vi hurtigt ud af det , paade paa godt og ondt .

LFPC
10 years ago
Reply to  Ole Burde

Man kunne sige at ‘the proof of the pudding is in the eating’. Han gennemførte det han havde sat sig for; sætter det så den forventede begivenhedskæde (som vi kun kender fra overvejelserne i ‘manifestet’) i værk? Det får vi måske at se, men det er højst tvivlsomt. Manden har lavet nogle kalkuler af en slags, og den slags er selvfølgelig behæftet med enorm usikkerhed, hvor uventede effekter kan føre det hele i andre retninger. Derfor er det indiskutabelt at han har ofret 90+ menneskeliv på en satsning han ingen sikkerhed havde for ville være rigtig. Der er alt for… Read more »

JS
JS
10 years ago
Reply to  LFPC

Jeg skal lige forstå det rigtigt. I det du skriver ovenfor, lyder det som om snaphanen ville have haft større sympati for det skete, såfremt der havde været mere sammenhæng i planen/målet med planen, eller såfremt ofrene havde været nogle andre. Det er vel ikke rigtigt?

Kimpo
10 years ago
Reply to  JS

Det, LFPC siger, er vel klart som glas, men jeg skal gerne pudse det med min klud:

Når det er så oplagt, at resultatet ef terrorhandlingen risikerer at gøre voldsom skade på kritikken af islamiseringen, uden at Breiviks elskede revolution bryder ud, er det også latterligt at sværte os med beskyldninger om sympati, uanset hvilken lav moral man tillægger os: Man har ikke sympati for folk, der skader ens sag. Rationalet bag anklagerne hænger altså ikke sammen (ikke, at det rager de underlødige en høstblomst).

LFPC
10 years ago
Reply to  LFPC

Nej, det er selvfølgelig ikke rigtigt, og vi kommer til at bringe den slags banale disclaimers oftere fremover. Jeg skriver jo netop også at det i sig selv (det uetiske fraregnet) er umuligt at iværksætte et handlingsforløb med en forbrydelse som denne. Hvad denne rent faktisk fører til vil være et udkomme af alt for mange variable til at det vil være rationelt. Det som det minder om lige her er grupper som Baader-Meinhof der med terror ville få ‘systemet’ til at vise sit sande ansigt, hvorefter ‘arbejderklassen’ ville rejse sig og indføre proletariatets diktatur. Kun fantaster og ekstremister uden… Read more »

JS
JS
10 years ago
Reply to  LFPC

Jeg regnede heller ikke med andet, men formuleringer må for tiden være ekstra præcise, og som du siger, endda måske lidt banale, for at undgå misforståelser.

Universalgeni
10 years ago

@ Prudentius: Venstrefløjen er klar med modtræk: forbyd enhver kritisk tale vedrørende det multikulturelle projekt. Ingen har financieret den norske terror. Stort set alt, hvad der kunne forbydes, er allerede forbudt. Nu er det ord, der får skylden. Alt, hvad der ikke er venstreorienteret, er hadetale. I dag er alle halalhippier.

Prudentius
10 years ago
Reply to  Universalgeni

Hvis bare, Universalgeni, venstrefløjen kunne tvinge os til at marchere taktfast ind i den gyldne multikulturelle fremtid.

De kan hoppe de kan danse, men det er håbløst forsent.

Breivik symbolisere for mig først og fremmest det moralske sammenbrud, som måtte komme og som i længden undergraver alle multikulturelle samfund, uden undtagelse. Hjemløsheden, afstumpetheden og tåbedrømmen om en ny ren “begyndelse” står mejslet i hans manifest.

Prudentius
10 years ago

“Hvad den kan gøre ved folk, er helt uberegneligt” Meget sandt. Multikulturen er nemlig et syreangreb på vores samfundsorden, traditionelle moral og loyalitetsforhold. Man har ønsket at opløse nationen for at skabe et nyt og bedre fællesskab, men er endt op med et tomrum hvor færre og færre føler sig hjemme og de mest voldsparate kontrollerer territoriet. Væk er de bånd der bandt og den tillid der blev taget for givet, hvilket åbner vejen for alle mulige og umulige grupper og individer, der øjner chancen for at slå til nådesløst mod deres virkelige eller indbildte fjender. Breivik kan meget vel… Read more »

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x