15
dec
Seneste opdatering: 19/12-11 kl. 2341
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

SVT´s program Heligt Krig fra i går, var en udsendelse med et formål som i snesevis af andre fra SVT programmer gennem årene. SVT er altid TV med et formål,  man ser dem ikke lave neutralt undersøgende programmer, som f.eks. det om English Defence League, som DR 2 sendte den 31.8, når talen falder på islam og indvandring. Det er uden interesse, for SVT´s eneste formål var at forbinde Breviks forbrydelse til Sverigedemokraterne via Kent Ekeroth, og det formål underlægger deres journalistik sig nærmest pr. instinkt. Programmets artikler antyder diskret, hvilken vej vinden blæser: SD-man aktiv i rörelse som manar till våld. “Rörelsen” er counterjihad, en løst sammensat græsrodsbevægelse uden medlemskab, men med prominente foredragsholdere, som vi skal høre mere om.

Tilsnigelserne og fordrejningerne i Uppdrag Granskning er for mange til at komme ind på, men lad os fremdrage to tilfældige: Mailadresserne på de 1000, Breivik sendte sin sidste mail med manifestet til – ikke én af de personer Breivik citerer, har modtaget mailen, ikke én der på noget tidspunkt har optrådt på et Counterjihad møde, har modtaget mailen. Ganske underligt når programmet om lidt forbinder Breivik med dem. Mødet i København i  foråret 2007 foregik ikke på Arbejdermuseets ølkælder, som SVT beskriver på en måde, der næsten kun mangler underlægningsmusik fra en Hitchcock film, men såmænd på ex-kommunisten, forhenværende MF Preben Møller Hansens kro. Han overværede det hele fra et hjørne, for han havde sin særlige erfaringsbaserede viden og mening om islam fra mange år som sømand. Møller Hansen ville i Sverige have været vänsterpartist, havde det ikke været for partiets nærmest kriminelle blåøjethed hvad angår islam.

Gates of Vienna og Uriasposten har skrevet om programmet i går, men Kim Møller har ikke deltaget i de omtalte Counterjihad-møder, der er helt centrale i programmet, og GoV er ikke vant til at afkode svensk TV og forstår ikke svensk. Derfor må vi nødtvungent skrive et par linjer i stedet for at følge den umiddelbare impuls, nemlig at ignorere SVT som livet virkelig ikke er langt nok til.

I går drejede det sig altså om at få gnisten til at springe helt fra terroristen Anders Breivik til Sverigedemokraterne og SD-medlem Kent Ekeroth. Det er er længere spring, hvortil behøves nogle mellemstationer. Først etablerer SVT forbindelsen mellem Breivik og English Defence League, dels ved hjælp af masser af demonstrationsbilleder, dels ved enkelt-voldtilfælde og dels ved vidner som “tempelridderen” Paul Ray (Lionheart) på Malta, der er flygtet fra Luton fordi kriminelle muslimer bragte hans liv i fare. Han siger ikke gerne siger nej til at komme i TV eller møde frivilligt op hos norsk politi, selvom ingen har spurgt efter ham. En linselus og en løs kanon, men nu ved vi altså, at English Defence League, er et fedt: voldelige højreekstremister og potentielle massemordere. EDL kan selvfølgelig diskuteres, men set fra Danmark er de først og fremmest interessante som en symptom på en demokratisk forsømmelse. Den er tilstede i England og i Sverige, men ikke f.eks i Holland og Danmark, selvom der vist er ti forkølede mennesker nede på Lolland, der kalder sig Danish Defence League. Det er politikikernes opgave at sørge for, at de aldrig bliver en folkebevægelse, hvis de magter den.

Nu har vi de voldsparate højreekstremister på plads. Så skal gnisten springe til den intellektuelle samfunds- og islamkritik, det løse netværk Counterjihadbevægelsen. Her må SVT bøje polerne på tændrøret ved hjælp af to oprørte udtalelser fremsat lige efter Utøya af Alan Lake og to citater af Peder Jensen/Fjordman, hvoraf det ene slet ikke er af ham, men af den amerikanske forfatter og neurobiolog Sam Harris. SVT påstår som et faktujm, at Alan Lake er medlem af og har financieret EDL med store beløb, noget der helt benægtes af formand Tommy Robinson. Han fremstilles som central i Counterjihad-netværket, men har kun har talt på ét møde som en taler blandt mange. Han er så perifer at jeg, da The Telegraph forrige år spurgte mig om jeg kendte ham måtte sige, at det var jeg ikke sikker på. Til ære for denne blogpost, måtte jeg spørge en ven, om jeg nogensinde har mødt ham, og det har jeg så uden at opdage det. Noget af en grå eminence! Han reder selv sine mildest talt uheldige udtalelser  ud i programmet, at han fortrød dem og at de kun lå online i mindre end 24 timer. Dernæst fremholder SVT to Peder Jensen citater, hvoraf det første er blevet berømt, selvom det dårligt kan siges at være en opmuntring til vold og mord:

I started out writing about Islam, and I still stand by every statement I have ever made about Islam and Muslims. Yes, the Islamic creed by itself is inherently violent. No, it cannot be reformed, and Islam in any way, shape or form does not belong in the West. Islam, and all those who practice it, must be totally and physically removed from the entire Western world. When Treason Becomes The Norm: Why The Proposition Nation, Not Islam, Is Our Primary Enemy, 9 juni 2011.

As Sam Francis reminded us, “every real nation is a country of a common blood. The only nations that claim to be defined by creeds are — come to think of it —totalitarian states. The Soviet Union, a 20th century descendant of the French Revolution, really was a credal nation, and it survived only because it rested on the same Terror that reigned in France. When the common blood dries up and the civilization founded on it withers, all that’s left is the state.” When Treason Becomes The Norm: Why The Proposition Nation, Not Islam, Is Our Primary Enemy, 9 juni 2011.

Fjordman selv kalder det første citat det mest vidtgående, han nogensinde har skrevet, og jeg ville ikke selv skrive sådan, så meget desto mere, som det er helt urealistisk at drømme sig islam bort, men Peder Jensen har ret til at skrive hvad han vil indenfor loven, og det er en hel del mindre rabiat end hvad muslimer over hele Europa har sagt offentligt og ustraffet. Det andet citat er som sagt ikke af Fjordman, men af Sam Harris.

Alan Lake og Fjordman er altså hele krumtappen, Uppdrag Granskning drejer sig om. De er selve forbindelsen mellem Breiviks forbrydelser og den artikulerede kritik af islam og indvandringen, som det er SVT´s eksistensberettigelse at skamme ud af den demokratiske samtale, så den senere truer med at dukke op som ren gadefascisme, ikke mindst i Sverige. Udarter det en dag til det, bærer SVT på et tungt medansvar.

Når rubrikken her hedder SVT´s frygtsomme kommisærer, så er det  1) fordi SVT politiserer og svigter sin demokratiske alsidighedsforpligtelse og  2) er frygtsomme, fordi de ikke tør konfrontere Counterjihadnetværkets scholars, parlamentarikere, historikere, advokater, journalister, men trækker enkelte ud, som de tilmed er nødt til at bøje, så de passer til formålet. Jeg har hørt de fleste af dem, og jeg kan forsikre om, at det ikke er ekstremister, der opfordrer til vold.

SVT  er den løkke, der ligger om Sveriges hals, og svenskerne er tilmed tvungne til selv at betale for rebet. SVT er ikke bare utilstedligt, politisk ensidigt, de er antidemokrater gennem at støtte riksdagsflertallets storstilede en bortgivelse af landet, som det svenske folk aldrig er blevet taget med på råd om, og til det formål er de så fulde af løgn som det til enhver tid kræves. Her taler Ekeroth og EXPO i munden på hinanden i otte minutter, arketypisk TV:

Programmet Heligt krig, 58 minutter kan ses her. I SVT Debatt kl.22 i aften diskuteres udsendelsen fra i går. Her taler Kent Ekeroth og EXPO i munden på hinanden i otte minutter, sådan som TV skal være.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peer Pedersen
Peer Pedersen
9 years ago

Åter glädjas jag att jag inte har varken TV eller Radio, mitt sinne är obruten mark och receptivt i förhållande till dagens massmediala tvätt…

Info
Info
9 years ago

NÄSTAN POLITISKT KORREKT LUCIATÅG I SVERIGE

http://www.sydsvenskan.se/lund/article1590794/Delade-meningar-om-Olle-som-lucia.html

Det är bara Abdullah som fattas.

Richard Hode
Richard Hode
9 years ago

Det er ironisk hvordan du faller i samme fella som du beskriver. Muslimer er ikke statsløse, de har også nasjonal tilhørighet. Så når Fjordman skriver “Islam, and all those who practice it, must be totally and physically removed from the entire Western world” mener han ikke at enhver iraker eller tyrker som bor i Europa burde kastes us, men at islam som organisert religion bør forbys og at de som trosser fobudet bli sent hjem til sine opphavsland hvor de sannsynligvis passer bedre inn enn i Vesten. Innvandringsforkjemperne trekker alltid frem dette sitatet som bevis på at monokulturistene vil behandle… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
9 years ago

Christopher Hitchens verkar ha avlidit.

http://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Hitchens

Victor
Victor
9 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Ja – han er død. Trist. Men vel ikke overraskende….

Jeg håber han havde ret. Ellers har han det ikke sjovt nu.

Anonymous
Anonymous
9 years ago
Reply to  Victor

12.30 i morgen sender BBC world news Paxmans interview med Hitchens.

For your viewing pleasure…

Kalle
Kalle
9 years ago

“SVT er den løkke, der ligger om Sveriges hals, og svenskerne er tilmed tvungne til selv at betale for rebet.”
Haha precis så jävligt är det..
Upphovsmannen till Uppdrag Gransknings propagandasändning iförrgår var turken Ali Fegan. Denne fege Ali är sambo med Belinda Olsson som på ett uppenbart partiskt sätt ledde Debatt igår. Sverige är en banarepublik. SVT är dock lite “bättre” ur neutralitetssynpunkt än Aftonbladet och bonniermedia (TV4, DN, Sydsvenskan, GP och Expressen) som bedriver ren hatpropaganda mot SD. Vi får hoppas på asyl i Danmark när pöbelhoparna med extremvänster och muslimer verkligen börjar ta till våld på allvar.

Santor
Santor
9 years ago

Kik programmet igennem og se 54:15 – 54:18.

Den lille sekvens viser den bias SVT benytter sig af.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x