23
sep
Seneste opdatering: 23/9-13 kl. 2318
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Faye Weldon, Copenhagen 21.09.2013 116

I forhold til den igangværende kulturkamp er det Weldons opfattelse, at det er exceptionelle mænd og kvinder, som deltager, og at såkaldt almindelige mennesker nøjes med ” their sausage”. Man kan ikke forvente, at almindelige mennesker går ind i kampen. Egeninteressen vil vinde, men til gengæld vil folk agere, hvis de bliver generet tilstrækkeligt.

Lone Nørgaard interviewer Fay Weldon i Den Korte Avis:

Mailen fra Den Korte Avis popper op på skærmen d. 18.9: Har du tid og lyst til at interviewe Fay W.? Waaaauuuw. Tid har jeg godt nok ikke, men appelsinen i turbanen er så stor og fristende, at spørgsmålet ikke står til diskussion. Selvfølgelig skal jeg gribe chancen, rydde kalenderen og møde koryfæet, for Fay Weldon har så evigt ret i sine ord, udtalt med den karakteristiske underfundighed, at hun er ”stor i Danmark”. For det er ganske vist og ikke kun i min optik.

Sej, sejere Fay Weldon: Hvis der overhovedet er noget menneske, jeg beundrer, så er det hende. Ikke bare fordi hun igennem 50 år nuanceret, ærligt og humoristisk-ironisk har sat fokus på de to køn og magtrelationerne i kønsforholdet – i sig selv en bedrift – men fordi hun som en af de få intellektuelle støttede Salman Rushdie, da islamiseringen for alvor begyndte at gøre ondt i 90’ernes England. Og fordi hun ikke bøjede nakken, men skrev et tankevækkende forord til Lars Hedegaards oversættelse af Ibn Warraqs Derfor er jeg ikke muslim i 2004. Min fulde respekt, og derfor ved jeg også, at mit interview bliver en ren anti-Krasnik og i stedet et forsøg på at formidle et portræt af den store, gamle dame.

Jeg møder Fay Weldon en solklar septemberlørdag i receptionen i Hotel Bethel Sømandshjem i Nyhavn, et par timer inden hun skal optræde i panelet på Trykkefrihedsselskabets konference Sex, løgn og ytringsfrihed: Hvor går grænserne for, hvilke friheder forfattere kan tage sig? se videre på Fay Weldon: mange feminister svigter af frygt for at blive kaldt racister

“Et terrorangreb i terrorens navn”

Det er det samme teater hver gang, hvor man må overveje med sig selv om vi virkelig har valgt idioter, eller de bare vælger den nemme vej ud af instinkt og fejghed. Jeg mener, man kan trods alt formulere sig på måder så man undgår at sige noget direkte dumt. De allierede kæmpede i fem år imod Blitzkrigen og Den Kolde Krig handlede om en kamp imod brødkøer i Sovjet og hunde i rummet? Jeg kan ikke afgøre om Cameron er idiot, men jeg husker Blair bemærkninger om Koranen, som han påstår sig at læse i regelmæssigt i filmen Islam – What the West Needs to Know. Dér er man desværre ikke i tvivl om årsagen. Cameron på Twitter og David Greenfield: UK PM Says Terror Attack Carried Out for Islam has Nothing to do with Islam.

Ta inn hele skjermen 23.09.2013 153012

Burkaforbud i det italienske schweiz

Ticino has become the first Swiss canton to approve a ban on face-covering headgear in public places, following a vote on Sunday. Sixty-five percent of voters in the canton of Ticino voted in favor of the proposal to outlaw the covering of faces in public places. It will now be up to the federal parliament to accept the change to Ticino’s constitution. The law would apply to burkas and niqabs, face coverings with a slit for the eyes often worn as part of a full-body covering, but not to headscarves.”

The Ticino initiative did not explicitly target Muslims – the phrasing voted on was “nobody in public streets or squares may veil or hide their face” – but in practice it means women in burkas. The law would apply to burkas and niqabs, face coverings with a slit for the eyes often worn as part of a full-body covering, but not to headscarves.

This law forbids covering one’s face in public, including during demonstrations or sporting events. However, it lists exceptions: helmets for motorcyclists, dust filters for workers or carnival masks.Burka ban approved in Italian-speaking Switzerland (SWITZERLAND REGION BANS WEARING FACE VEILS IN PUBLIC, AND MUSLIMS ARE NOT HAPPY)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x